Click here to load reader

Teknisk museum - Mulighetsstudie

  • View
    163

  • Download
    2

Embed Size (px)

Text of Teknisk museum - Mulighetsstudie

  • 1. OLSSON & LINDER 1 TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE

2. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 2 OLSSON & LINDER granittbelegg mur for ta opp hyde- forskjell p plass - utsiktplassen eksisterende trr flyttet opp tilo nytt niv takoverbygg i farget glass amfi takoverbygg i farget glass eksisterende utstilling granittbeleggbelegg eksisterende utstilling grusarmering med sykkelstativ klippet barlind i 2 x 2 kvadrat myk blget topp klippet barlind i 2 x 2 kvadrat myk blget topp innsnevret kjrebane utvidet ganglinjeasfalt med merking for parkering ekjsisterende utluft/innluft eksisterende solur eksisterende trr Skisseutkast til rehabilitering av adkomstomrdet og oppholdsareal i vest, mlestokk 1:500 A3, dato: 12.12.11 3. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 3 OLSSON & LINDER MODELLSTUDIE FUGLEPERSPEKTIV Innledning I dag gr hovedentreen inn mot museet langs hageareal p den ene siden og langs en stor p-plass p den andre. Museumet nsker synliggjres fra veien, samt ruste opp arealene ved hovedinngangen og for utearealene ved auditoriumene. Vi har valgt fokusere p belysning og grnne elementer og foreslr ogs en generell opprusting av belegg. Belsyningsforslaget er diskutert med vr faste samarbeidspartner Olsson & Linder Ljusdesign och Belysningsplanering. De har kommet opp med ideen om at bygget lyssettes for seg i en farge for eksempel rdt mens hvert grnne element kubene lysettes med et nytralt og forsiktig lys slik at de svever over plassen og lyser opp gulvet mellom kubene. 4. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 4 OLSSON & LINDER Kort beskrivelse av forplassen: Plassen avgrenses av 2 overbygde arealer i glass. Glasstaket kan vre flerfarget for slik gi et spill av lys ned p gulvet og p de beskende Den venstre flyen av overbygget tak stikker ut parallelt med glassoverbygget ved hovedinngangen. Under taket ligger et amfi vendt mot den pne plassen dette kan fungere som et ventearal for eventuelle beskende skoleklasser Glassoverbygget til hyre ligger parallelt med fasaden og danner en overbygget adkomst fra toget. Samtidig separerer glassoverbygget kantinearealet og selve forplassen foran bygget Forplassen avgrenses mot parkeringen av de samme kubiske, grnne elementene som er langs hovedentreen. Ogs her kan de grnne elementene ha stativer for plakater og utstillinger plassert p en eller flere sider slik at plassen aktiviserer de beskende De grnne elementene lyser opp plassgulvet og inviterer til utforsking Soluret er ikke flyttet men ligger p sin eksisterende plass denne kan ndvendigvis flyttes ved behov Overkant av kubene formes som et mykt blgende gulv og str i kontrast til den geometriske sidene Belegget langs fasaden og p kantinearealet er det samme og skal skille seg noe ut fra de resterende arealene AKSONOMETRISK PERSPEKTIV FORPLASS amfi venstre glassoverbygg kantineareal hyre glassoverbyggsolur 5. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 5 OLSSON & LINDER MODELLSTUDIER ADKOMST DAG/NATT Kort beskrivelse av entreen: Vi har i vrt forslag tatt 2 m av p-arealene og laget en buffersone mellom fortau og p-plass. I denne buffersonen plasseres formklipte grnne kuber. Kubene kan fungere som bakvegg for utstillingsplakater som kan vre utskiftbare Hver kube markeres med en lyskant slik at den svever over plassen. Belegget p fortauet skiftes ut slik at det henger sammen med belegget foran ved hovedinngangen Eksisterende belysning fjernes P-plassen lyses opp av egne armaturer som str inne p p-plassen dette er ikke vist p plan 6. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 6 OLSSON & LINDER MODELLSTUDIE ADKOMST FRA KJELSSVEIEN 7. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 7 OLSSON & LINDER BELYSNINGSPRINSIPP EKSEMPEL / IDESKISSE Belysningsprinsipp Belysning rundt de grnne, kubiske elementene ligger i nedrekant og lyser opp gulvet ikke plantene. Belysningen kan kombineres med stativer som settes i ytterkant av kuben og som kan vre rammene for utskiftbare utstillinger. 8. TEKNISK MUSEUM MULIGHETSSTUDIE DESEMBER 2011 8 OLSSON & LINDER Kort beskrivelse av nedreliggende areal ved auditoriumene: Rommet ut forbi auditoriumene er i dag dominert av sirkelen med trr Vi har nkset beholde trrne men jevne ut plassen -dette kan medfrer at 2 av trrne m felles og at 3 av trrne m lftes opp til plassens nye niv Det etableres en mur i bakkant av de 3 trrne som beholdes Muren sikres med et rekkverk og blir en flott utsiktsplass for de beskende Belegget - skal ha samme karakter som ved hovedinngangen m vre over- kjrbart omrdet skal fortsatt fungere som losseareal mur med rekkverk utsiktspunkt eksist. trr amfi eksist. trr lftes opp til nytt niv

Search related