Page 3: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

ZWART OP WIT Is een vierwekelijks clubblad voor de afd. voetbal van ABS, bestemd voor alle (steunende) leden van deze afdeling (1 exemplaar per huisadres). Correspondentie per e-mail: [email protected]

Suggesties en opmerkingen altijd welkom digitaal op bovenstaand e-mailadres. Internetadres: www.absbathmen.nl Redactie: Anita Boswinkel Bea Lefeber Arne Koopman De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van alle stukjes.

Van de redactie Het nieuwe seizoen is weer volop begonnen en de eerste competitiewedstrijden zitten er weer op. ABS D1 en ABS 6 doen in dit nummer verslag van hun belevenissen in de competitie. Op woensdagavond 29 oktober a.s. kan iedereen onder leiding van Wim Bronsvoort zijn of haar spelregelkennis bijspijkeren. De avond wordt afgesloten met een spelregelbingo, waarbij ook prijzen te winnen zijn. Tenslotte: houdt donderdagavond 13 november alvast vrij: dan is de jaarlijkse algemene ledenvergadering van ABS Voetbal.

De volgende uitgave verschijnt: 20 november 2014 Deadline volgende uitgave: 8 november 2014

Page 4: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 4 -

Van de bestuurstafel

Op 25 september heeft er een bestuursvergadering plaatsgevonden. Het voetbalseizoen is nu dan toch echt begonnen. Voor veel elftallen is het seizoen begonnen met bekerwedstrijden en nu is er ook een start gemaakt met de competitie. Het is dan ook goed dat de verbouwing/renovatie van de kleedkamers inmiddels is afgerond, op enkele kleine puntjes na. Na geslaagde onderhoudsdagen ziet het sportpark De Looënk er dan ook weer piekfijn uit. Wel is er tijdens de bestuursvergadering gesproken over hoe we meer mensen bereid kunnen vinden om vrijwilligerswerk te doen binnen onze sportvereniging. Dit is echt noodzakelijk om onze club draaiende te houden. Verder zijn er de gebruikelijke zaken aan de orde geweest zoals jeugdzaken, technische zaken, financiën, sponsoring en communicatie. Over de website van ABS is nog wel iets te melden. Het Algemeen Bestuur van ABS heeft aangegeven dat er gewerkt wordt aan een nieuwe website. De website van de afdeling voetbal kan al geïmplementeerd worden. Op dit moment is het wachten op de andere afdelingen van ABS. Ook de inhoudelijke kant van de website zal worden aangepast. De volgende bestuursvergadering is op donderdag 30 oktober. Bestuur ABS Voetbal

Page 5: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 5 -

ABS Voetbal - Algemene Ledenvergadering Aan alle leden van de sporttak voetbal, Hierbij nodig ik u uit om aanwezig te zijn bij de algemene ledenvergadering op donderdag 13 november 2014 om 20.30 uur in het ABS-Huus. Het bestuur verzoekt u dringend aan deze uitnodiging gehoor te geven en de Algemene Ledenvergadering te bezoeken. Wij verwachten u allen!

AGENDA

1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Notulen van de ledenvergadering d.d. 7 november 2013. 4. Jaarverslag 2013/ 2014 van de secretaris. 5. Jaarverslag 2013/ 2014 van de penningmeester.

a. Benoeming kascommissie; b. Verslag kascommissie.

6. Doelstellingen 2013/ 2014 evaluatie 7. Bestuursverkiezing. 8. Aftredend en herkiesbaar: Barry Beldman 9. Aftredend en herkiesbaar: Harry Esmeijer 10. Aftredend en herkiesbaar: Erik Dokter 11. Aftredend en herkiesbaar: Johan Roetert 12. Doelstellingen 2014/2015 en langere termijn. 13. Begroting 2014/2015. 14. Rondvraag. 15. Sluiting. Tegenkandidaten kunnen worden ingediend tot één uur voor aanvang van de vergadering bij de secretaris, H. Carbaat. Namens het voetbalbestuur, de voorzitter, G. Nikkels De vergaderstukken zullen voor de vergadering worden uitgereikt. Mocht u deze eerder willen inzien, dan kunt u deze vanaf 1 november afhalen bij H. Carbaat of B. Beldman. De vergaderstukken zijn vanaf 1 november ook te downloaden via de website van ABS Voetbal. (www.voetbal.absbathmen.nl, Voetbal, Jaarvergadering).

Page 6: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 6 -

Page 7: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 7 -

Jong Go Ahead Eagles - Jong Fortuna bij ABS Op maandag 3 november speelt Jong GAE haar thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het hoofdveld van ABS Bathmen. De vorige ontmoeting is door Jong GAE met 3 - 4 gewonnen, dus de kans op veel doelpunten is aanwezig.

Maandag 3 november - Aanvang wedstrijd 18.30 uur

Toegang is Gratis

Spelregelavond voor jong en oud

De afgelopen periode hebben we met succes ons scheidsrechterskorps uit kunnen breiden. We zijn er echter nog niet en zijn, zowel bij de jeugd als senioren, nog steeds op zoek naar vrijwilligers die willen fluiten. Voor het trainen van onze nieuwe scheidsrechters organiseren we een spelregelavond. Deze avond hebben we gepland op :

Woensdag 29 oktober – aanvang 20.00 uur Naast de nieuwe scheidsrechters nodigen we hierbij iedereen uit die wat wil weten over de spelregels. Ook de scheidsrechters van ons huidige korps zijn hierbij uitgenodigd. De avond wordt geleid door Wim Bronsvoort, de scheidsrechter van ABS in de top van het amateurvoetbal. Op deze avond legt hij de spelregels uit aan de hand van videobeelden. De avond zal worden afgesloten met een spelregelbingo waar leuke prijzen te winnen zijn. Opgave voor deze avond is niet nodig. Wij rekenen op een grote opkomst. Het scheidsrechtersteam

Page 8: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 8 -

Page 9: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 9 -

ABS D1 (deel 1) Na drie gewonnen bekerwedstrijden begon voor ABS D1 de competitie. De D1 speelt tweede klasse en bestaat uit de volgende spelers: Gosse Steensma, Aidan van Looijengoed, Rob Harmelink, Daan Anneveld, Micka Stap, Hein Nikkels, Bram Houtman,Cas Willemink, Thijs Hovenkamp, Jesper Lubberding, Jasper Nijkamp, Daan Tijink, Wout Wilbrink en Gijs Poesse.

Bij deze een verslag van de eerste 4 wedstrijden in de competitie. ABS D1-Kon.UD D1 4-1

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen is achter de rug. We hebben met 4-1 gewonnen en na 1 minuut al lag de bal door Thijs Hovenkamp achter de keeper in de goal. Vlak voor rust werd het 2-0 door Wout Wilbrink. Na de rust maakten zij 2-1. Daarna hadden we paar kansen. Door de assist van Wout kon Thijs de bal achter de keeper schuiven. Daarna hadden we de wedstrijd in de hand. De prachtige volley van Bram Houtman mocht er zeker zijn. Een prachtige overwinning met 4-1. Verslaggever: Daan Anneveld Go Ahead D1 - ABS D1 2-3

We hadden al twee keer tegen elkaar gespeeld en dit was de 3e keer dat we tegen go ahead moesten. Het was een spannende wedstrijd maar de scheidsrechter zat niet helemaal mee maar we kwamen net voor rust met 1-0 voor met een goal van Thijs. Rond 5 minuten na rust kregen we een tegen doelpunt. Maar al gauw scoorde wij de 2-1. Het was een spannende wedstrijd en het was veel werken. Go-ahead gaf een diepte bal en de linksbuiten van hun was er langs maar onze rechtsbek struikelde over zijn voeten en viel over de linksbuiten heen in het strafschop gebied en het was een penalty. Hij werd gescoord maar onze keeper raakte hem nog net aan maar kon er niet helemaal bij. 10 minuten voor tijd gaf onze mid-mid een diepte bal op onze rechtsbuiten en die scoorde hem 3-2. Toen gingen we heel verdedigend spelen en trapte bijna alle ballen weg. En toen was het eindsignaal en we hadden verdiend gewonnen en hard geknokt. Verslaggever: Daan Tijink

(de volgende 2 verslagen staan op pagina 22)

Page 10: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 10 -

Page 11: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 11 -

Sterk ABS 6 pakt 1e overwinning tijdens kermisweekend

Bathmen, 28 september 2014

Na twee nederlagen op rij, weet ABS 6 de eerste "driepunter" van het seizoen letterlijk binnen te koppen. In alle vroegte werd het achtste elftal van Juventa '12 uit Wierden verslagen. Op sportpark "de Looënk" werd het: 2-1.

Op de vroege zondagochtend moesten de manschappen van ABS 6 verzamelen bij "het ABS-Huus". Het zou moeten zijn dat iedereen om 09:00 aanwezig was, maar doordat het de zondag met de Battumse Karmse was, werd er niet moeilijk gedaan over enkele minuten te laat. Uiteindelijk hoorde je de trolleywieltjes om 09:05 ratelen. In het kleedlokaal heerste nog een feestelijke sfeer, de ene anekdote was nog beter dan de andere en ook aan sterke verhalen ontbrak het niet. Na mate de tijd verstreek kwam er meer concentratie op de gezichten en iedereen wist wat er werd verwacht, nl. winst.

Het technisch kwartet kwam met een andere, maar tactisch sterke opstelling. Zo werd er met wat backs en middenvelders geschoven, wat achteraf gezien, niet onverdienstelijk uitpakte. Onder leiding van niemand minder dan Dhr. Hoppenbrauer (??) werd er om 09:30 afgetrapt. Tijdens de eerste helft speelde ABS goed en verzorgt voetbal, hier en daar ontbrak de precisie in de eindpass, maar er werd niks weggegeven. Al naar 20 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, een schot van afstand werd door de keeper losgelaten en D. Joostink schoot van dichtbij het speeltuig onberispelijk in de touwen, 1-0.

Naar mate de eerste helft vorderde, kwam ABS steeds iets meer onder druk te staan en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Een voorzet vanaf links werd onfortuinlijk achter de eigen doelman gewerkt. Het tegendoelpunt kwam het spel van de thuisploeg niet ten goede, de passing werd slordiger en ABS kwam een paar keer met de schrik vrij.

Page 12: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 12 -

Na 45 minuten floot de arbiter van dienst voor de rust, de beide elftallen gingen met een gelijkspel rusten. In de kleedkamer heerste het besef dat de wedstrijd vandaag met winst kon worden afgesloten. Het technische kwartet (wat overigens bestaat uit; J. Wichers, C. Broekhuis, A. Joostink en E. Nikkels) voerde in de rust een viertal wissels door. ABS 6 kwam sterk uit de kleedkamer en creëerde direct al een paar kansen. Door goed keeperswerk van de doelman van Juventa en door het (nog) niet scherp zijn van de aanvallers van ABS werden de kansen nog niet omgezet tot doelpunten. Maar de boodschap was duidelijk; ABS ging vol voor de winst. Na rust werd Juventa nog tot twee maal toe gevaarlijk, maar doelman R. Wartena kwam hierdoor niet in de problemen. ABS werd nog een keer gevaarlijk met een schot van J. Wichers, maar zijn inzet belande op het aluminium. Ook kwam S. Boswinkel nog een keer alleen voor de keeper, maar vergat oog in oog met de doelman de 2-1 te maken. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel, maar 5 minuten voor tijd nam de aanvoerder (C. Broekhuis, red.) zijn ploeg bij de hand en leverde met een schitterde geplaatste bal een assist af voor de 2-1. Bij de tweede paal kwam E. Nikkels inlopen en kopte snoeihard de bal achter de doelman, de schitterende aanval werd beloond met het winnende doelpunt. ABS 6 kwam daarna niet meer in de problemen en pakte daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Moe maar voldaan werd na de wedstrijd de Kermis bezocht en daar werd doorgefeest tot in de late uurtjes. Sidney Boswinkel

Page 13: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 13 -

Page 14: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 14 -

Gait Hendrik Kiek op de Veld’n ontmoet: Kevin Prins Goei’ndag leu, Gait Hendrik hef de penne weer ter hand e’nommen en disse keer hef Gait Hendrik un Prins weten te strikk’n. Warkelijk woar, un echte Prins. Nee, nit van ut koningshuus, nee, ene van Bert en Dinie, dus un echte Prins. Kevin Prins umme precies te wèzen. Prinsen doot zich oaver ut algemeen veur as of ze heel druk bint. Nou, ut enigste woar ze echt druk in bint det is in hun proat. Kiek mar noar veurmalig Prins Willem Alexander, un betjen on tour met zien Maxima, hier un proatje, doar un proatje, mar hij is nooit echt druk e’wes. Kiek noar Prins carnaval, hier un biertje, doar un biertje en völle ( vaak onzinnig ) lull’n. Kiek noar Prins Kevin, hij löp un betjen rond bie de Emté, hij löp un betjen rond op ut veld bie ut tweede van ABS en hij löp op schole un betjen rond. Mar wat hij noe eigenlijk allemoal dut, ik zol ut niet weten, volgens mie bienoa niks. Kevin is dus ok un echte Prins. Hieronder de antwoorden van Kevin op Gait Hendrik’s vroagen. Naam: Kevin Prins, bijnaam De P.

Geboren: In Deventer. Al m’n hele leven woonachtig in Bathmen.

Wat doe / deed je zoal bij ABS: Poging tot voetballen in het 2e, op touw zetten ABS2PARTY, 1 x per jaar bardienst bij de vrijwilligersavond en ik ben een aantal jaren trainer geweest bij de F- en E-tjes.

Plaats in het veld: Spits.

Beschrijf jezelf eens als voetballer: Men beweert altijd dat ik een luie spits ben met een neusje voor de goal. Zelf betwijfel ik dit, dat neusje voor de goal.

Beste voetballer ooit: Lionel Messi. Geniale speler die aan de lopende band scoort en assists geeft.

Beste voetballer ABS ooit: Van de jongens waarmee ik heb gevoetbald, Harm van Schooten. Altijd volle bak in de duels en heeft een prachtige lange bal in de benen.

Idool: Geen.

Beste trainer: Ik denk dat ik het meest heb geleerd van Hans van Es. Slechtste trainer: Voor deze titel komen er meerdere in aanmerking. Rochus Romeijn en Gerrit Helmsing waren beide niet de beste in hun vak, wel heb ik hier geweldige seizoenen bij gehad.

Page 15: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 15 -

Makkelijkste tegenstander: Wesepe.

Moeilijkste tegenstander: Mijn teams hadden vaak moeite met Heino en Lemelerveld. Vaak reusachtige kerels die nog konden voetballen ook.

Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in de B1, op de een na laatste speeldag thuis winnen van Overwetering (op dat moment nog de nummer 1, daarna nummer 3 ), en op de laatste speeldag in de blessuretijd winnen uit bij Heeten (toen de nummer 1) waardoor wij er alsnog met het kampioenschap vandoor gingen.

Dieptepunt in carrière: Nog niet meegemaakt.

Hoogtepunt in carrière: Kampioenschappen in de verschillende jeugdelftallen.

Is de derde helft belangrijk voor een voetballer: Daarvoor speel je de eerste en de tweede helft toch? Gezellig met het hele team wat drinken, de wedstrijd bespreken en dom ouwehoeren.

Wat vind je van het huidige ABS: De meesten van de huidige selectie kunnen een aardig balletje trappen. Vorig seizoen kwam dit er niet altijd uit. Nu Martin voor de groep staat, heb ik er meer vertrouwen in dan met zijn voorganger.

Favoriete profclub: Heb geen voorkeur.

Vrijwilligerswerk binnen ABS: Moet veel meer gebeuren. Nu komen ze vaak bij hetzelfde groepje mensen terecht die weer helpen. Al weet ik zelf dat het lastig is om dit naast je andere activiteiten te doen.

Wat vind je vrouw van al die uren op het voetbalveld: Die vind het prima! Ze zit zelf die tijd in de sporthal om te handballen.

Verbeterpunten ABS: Ik vind dat ieder team van ABS moet vertrekken bij de kantine en ook hier weer terug moet komen. Drink er een paar met je team bij de club en ga vervolgens je eigen weg.

Wat vind je van Gait Hendrik Kiek op de Veld’n: Top! Goed dat er mensen zijn die ervoor zorgen dat er niet alleen maar advertenties in de Zwart op Wit komen te staan.

Hobby’s: Beetje knooi’n op de Xbox met kameraden.

Werk / studie: ‘Werken’ doe ik bij de Emté in Bathmen. Hiernaast volg ik de opleiding Filiaalmanager.

Goed leu, tut zoverre ut stuksken oaver Kevin Prins. Ik zol mar zegg’n, ut beste mar weer.

Page 16: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 16 -

Page 17: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 17 -

Pupillen van de week

ABS 1 – Holten 1 zondag 21 september 2014 Naam : Rem de Vries Leeftijd : 9 jaar Team : E3 Leiders : Jeroen Hövels en

Erik Schiphorst Beste speler : Marnix Kolder Favoriete club : Go Ahead Eagles Hobby´s : Voetbal en gitaar spelen Wat wil ik later worden : Brandweerman Uitslag van de wedstrijd : 2-1

ABS 1 – Broekland 1 zondag 5 oktober 2014 Naam : Coen Zwijnenberg Leeftijd : 10 jaar Team : E2 Leiders : Jeroen Vukkink en

Wilco van Vemde Beste speler : Neymar Favoriete club : Ajax Hobby´s : Voetbal en tennis Wat wil ik later worden : Straaljagerpiloot Uitslag van de wedstrijd : 2-0

Page 18: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 18 -

Page 19: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 19 -

Page 20: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 20 -

Topscorers Senioren seizoen 2014 - 2015 1. P. Roetert 1e 5 K. Prins 2e 5 3. B. Runhaar 2e 3 M. van de Beld 3e 3 E. Dokter 3e 3 R. Stoel 3e 3 B. Penterman 4e 3 Erw. Van Schooten 6e 3 E. Nikkels 6e 3 10. M. Stegink 1e 2 W. Nikkels 1e 2 M. ten Dam 1e 2 M. Demmers 1e 2 N. Geels 2e 2 B. Vree 3e 2 W. Gersen 3e 2 M. ten Katen 4e 2 L. Voogsgeerd 5e 2 F. Veldwachter 6e 2 M. Steinmeijer 7e 2 Sponsoren wedstrijdballen ABS 1 seizoen 2014 - 2015

7 september ABS - Witkampers Hét Café Braakhekke 21 september ABS - Holten Bronsvoord Woninginrichters 5 oktober ABS - Broekland Censio IT 26 oktober ABS - Zwolle SV B & S Straatwerken 9 november ABS - Diepenveen Slagerij Linker 23 november ABS - Ulu Spor FC Bakkerij Nijkamp 7 december ABS - De Gazelle Gert van Keulen Autobedrijf 25 januari ABS - Dalfsen Fa. Veldwachter 8 februari ABS - IJsselstreek Emté Supermarkt 1 maart ABS - Fc. RDC Tegelzetbedrijf Dassen 22 maart ABS - Haarle Garage Leijenaar 19 april ABS - Kon. UD Boode in Bathmen 10 mei ABS - OVC'21 Welkoop

Page 21: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 21 -

Page 22: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 22 -

ABS D1 (deel 2) ABS D1 – COLMSCHATE D2 3-1

Op 27 september 2014 moesten ABS D1 en Colmschate D2 tegen elkaar voor de competitie. De thuiswedstrijd begint om 11.30 uur. Onze Scheidsrechter was Willem Boschloo. Colmschate trapt af. De eerste helft was niet zo bijzonder. Er werd een beetje slordig gevoetbald. De scheidsrechter floot af en het was rust met 0-0. De tweede helft was iets beter en het eerste goal was voor ABS. Daarna scoorde ABS nog twee keer en stonden we op een ruime voorsprong van 3-0. Maar plotseling scoorde Colmschate toch ook nog een punt. Dit was in de laatste 10 minuten. Het stond nu 3-1. Het was een spannende en ruige tweede helft waar er echt even aan getrokken moest worden. De scheidsrechter floot af. Het was een welverdiende overwinning. Dit was de derde competitiewedstrijd op rij die ABS gewonnen heeft! Verslaggever: Gosse Steensma Sallandia D1D – ABS D1 0-4

Op voorhand een lastige wedstrijd tegen Sallandia. We begonnen scherp. Na 20 minuten werd het 1-0 voor ons. Toen kregen we nog aantal kansen. Op slag van rust werd het ook nog 2-0. Na de rust ging het 10 minuten heel goed en werd ook de 3-0 gescoord. Hierna gingen we minder goed voetbal spelen. Maar we bleven scoren, en dus werd ook de 4-0 gemaakt. Een mooie uitslag bij een goede wedstrijd. Verslaggever: Jasper Nijkamp

Page 23: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 23 -

Page 24: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 24 -

Page 25: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 25 -

Verjaardagskalender 23 Okt. Dick Temmink 24 Okt. Bas Gossen 25 Okt. Joep Bekerdam 25 Okt. Tom Teeselink 25 Okt. Tim Wernke 27 Okt. Dirk Scholten 29 Okt. Bert Meijer 29 Okt. Thom Treurniet 29 Okt. Siebe in ’t Hof 30 Okt. Emiel Nahuis 30 Okt. Carst Winter 30 Okt. Wim Holmer 01 Nov. Brit Franz 01 Nov. Herman Bolink 02 Nov. Co Pannekoek 02 Nov. Wout Wilbrink 03 Nov. Henri Deijk 03 Nov. Bas Flierman 03 Nov. Ruben Smit 03 Nov. Frans Leushuis 04 Nov. Marcel Bruil 04 Nov. Gerard Bielderman 04 Nov. Arno Willemink 04 Nov. Hermien Carbaat 05 Nov. Maarten Kluin 05 Nov. Niek Laarhoven 06 Nov. Jan Bos 06 Nov. Herman van Schooten 06 Nov. Bas Penterman 06 Nov. Stijn Heuvelman 07 Nov. Bram Willemink 08 Nov. Hidde Klein Klouwenberg 08 Nov. Jacco Elferink 09 Nov. Gijs Reilink 10 Nov. Joppe Spikker 11 Nov. Job Nekkers 11 Nov. Stefan Woestenenk 11 Nov. Tom Jonkman 12 Nov. Wout Jansen 13 Nov. Gerard Bluemink 14 Nov. Dano Stap 14 Nov. Kenn te Riele 14 Nov. Mees Ditzel 16 Nov. Marcel Bakker 16 Nov. Jurgen Rodijk 16 Nov. Ap Vermeulen 17 Nov. Raymond Mulder 17 Nov. Wilfried Peters 17 Nov. Max Bos 19 Nov. Patrik Langendoen

Volg ABS Voetbal op Twitter Live tussenstanden, uitslagen, standen, weetjes en overig voetbalnieuws van A.B.S.

@ABSvoetbal

Page 26: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03

- 26 -

Agenda ABS-voetbal

30 oktober 2014 19:30 Bestuursvergadering ABS-voetbal 3 november 2014 18:30 Jong GAE- Jong Fortuna Sittard 13 november 2014 20:30 Ledenvergadering ABS-voetbal 19 november 2014 Ledenvergadering ABS algemeen 22 november 2014 Sinterklaas inloopgroep/F-pupillen 27 december 2014 13:00 Zaalvoetbaltoernooi ABS senioren 4 december 2014 19:30 Bestuursvergadering ABS-voetbal 10 januari 2015 Vossenjacht 11 januari 2015 Nieuwjaarsreceptie 23-24 mei 2015 ABS jeugdtoernooi 29-30-31 mei 2015 Voetbalkamp C- en D-jeugd

Page 27: Zwart op Wit - jaargang 22 - nummer 03