of 24 /24
Parlamenti show fotosh dhe dosjesh FIRMOSET KËRKESA PËR REFERENDUM Në dhjetor votë nga populli për tre ligjet e integrimit në BE »2 TRASHËGIMIA KULTURORE Shembet fasada e shtëpisë monument kulture e “Hadërajve” »8 E PREMTE 1 MARS 2013 VITI IX, NR. 2910 TEL: 04 2 233 991 FAX: 04 2 233 998 ÇMIMI: 30 lekë • € 1.5 gazetametropol.com KOMPENSIMI Përfundon verifikimi i dosjeve, emrat dalin në fillim të marsit »5 EDI RAMA Gati të përballem me Berishën për pikat e programit të PS-së Reforma në taksa, shëndetësi dhe në skemën e ndërtimeve Kreu i PS sqaron skemën e vendosjes së taksës dhe të rishpërndarjes »6 Për fondin 3 milionë dollarë janë shqyrtuar 1400 kërkesa. Kategoritë që përjashtohen nga skema e re KëSHILLI BASHKIAK »6 ZRPP, pronat, emrat që u verifikohet pasuria në Tiranë Edhe qumështi kosovar që është në Shqipëri me lëndën toksike Verifikimet »6 »18-24 VRASJA E KOMISARIT Nga GËZIM ZILJA Ku janë vrasësit e dëshmorëve të vitit 1997 Nga BLERINA GAXHA Kronikë për miqtë e qeverisë »11 »10 Opinion Hipotekat publikojnë 5600 familjet që do t’u realizohet regjistrimi fillestar. Si do të veprohet për plotësimin e dokumenteve LUMë REPLIKASH MES DEPUTETëVE PëR LIDHJET ME KRIZëN DOGANA GREKE: FRROKU ISHTE Në KUFI KUR U VRA KOMISARI OLLI: RAMA DO E BëNTE DEPUTET. PS: KA KAPUR POLICINë »3-4 GOSSIP Arsimi i BB6 në shtëpi pas ndarjes me Elizabeta Krasniqin Dyshimi, një lezbike do të jetë pjesë e Big Brother? Iliri i BB6: 22 vjeç kam pasur të dashur 62-vjeçare »12 Marselini rrëfehet për gruan, Elena del pa mbathje Basha: Ka albanofobi për Kadarenë, si japin çmim. Pikat e programit kalojnë me konsensus. Ndahen dhe bursat e studentëve

show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

Embed Size (px)

DESCRIPTION

show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

Text of show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

Page 1: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

Parlamenti show fotosh dhe dosjesh

Firmoset kërkesa për reFerendum

Në dhjetor votë nga populli për tre ligjet e integrimit në BE»2

trashëgimia kulturore

Shembet fasada e shtëpisë monument kulture e “Hadërajve”»8

E prEmtE1 mars 2013Viti iX, Nr. 2910TEl: 04 2 233 991Fax: 04 2 233 998Çmimi: 30 lekë • € 1.5 gazetametropol.com

KomPensimi Përfundon verifikimi i dosjeve, emrat dalin në fillim të marsit

»5

Edi RamaGati të përballem me Berishën për pikat e programit të PS-së

Reforma në taksa, shëndetësi dhe në skemën e ndërtimeve Kreu i PS sqaron skemën e vendosjes së taksës dhe të rishpërndarjes »6

Për fondin 3 milionë dollarë janë shqyrtuar 1400 kërkesa. Kategoritë që përjashtohen nga skema e re

Miratohet ulja e taksave, hipotekat dhe tarifat e taksive

KëSHilli BaSHKiaK

»6

ZRPP, pronat, emrat që u verifikohet pasuria në Tiranë Edhe qumështi kosovar

që është në Shqipëri me lëndën toksike

Verifikimet

»6»18-24

Vrasja e Komisarit

nga gëzim zilja

Ku janë vrasësit e dëshmorëve të vitit 1997nga Blerina gaxha

Kronikë për miqtë e qeverisë

»11

»10

Opinion

Hipotekat publikojnë 5600 familjet që do t’u realizohet regjistrimi fillestar. si do të veprohet

për plotësimin e dokumenteve

Lumë rePLiKash

mes dePutetëVe Për

Lidhjet me Krizën

dogana greKe:

FrroKu ishte në KuFi

Kur u Vra Komisari

oLLi: rama do e

bënte dePutet. Ps:

Ka KaPur PoLicinë

»3-4

Gossip

• arsimi i BB6 në shtëpi pas ndarjes me Elizabeta Krasniqin• Dyshimi, një lezbike do të jetë pjesë e Big Brother?• Iliri i BB6: 22 vjeç kam pasur të dashur 62-vjeçare »12

marselini rrëfehet për gruan, elena

del pa mbathjeBasha: Ka albanofobi për Kadarenë, si japin çmim. Pikat e programit kalojnë me konsensus. Ndahen dhe bursat e studentëve

Page 2: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

02 E premte 1 mars 2013 •

« politikë

Ervin Koçi

komisioni parlamentar i Ligjeve ka miratuar dje kërkesën e deputetëve

të mazhorancës për mbajtjen e një referendumi kombëtar për miratimin e tri ligjeve. Drafti i sjellë për miratim në Komision u votua vetëm nga anëtarët e mazhorancës, pasi opozita e kishte bojkotuar Komisionin, duke mos u paraqitur fare. Pas miratimit që u bë në Komisionin e Ligjeve kërkesa për mbajtjen e referendumit kombëtar për mi-ratimin e tri ligjeve ditën e hënë do të shkojë për votim në seancën plenare të Kuvendit dhe më pas do t’i hapet rrugë shqyrtimit nga KQZ-ja. Sipas pretendimeve të mazhorancës, brenda muajit mars KQZ-ja duhet të marrë një vendimin për mbajtjen e referen-dumit dhe më pas të caktojë një datë për zhvillimin e tij. Mazho-ranca, si firmëtarja e vetme e kërkesës, kërkon që referendumi të mbahet pas zgjedhjeve të 23 qershorit, pasi sipas Kodit Zgjed-hor është e pamundur që të zh-villohet përpara zgjedhjeve. Kodi përcakton gjithashtu se referen-dumi në një vit zgjedhor mund të mbahet 3 muaj pas mbledhjes së parë të Kuvendit, që përkon në muajin dhjetor të këtij viti. Në këtë mënyrë, mazhoranca mban pezull opozitën përpara zgjed-hjeve, duke i lënë asaj mundës-inë e votimit të drafteve në seancën e ardhshme plenare ose vendi do të shkojë në ref-erendum në muajin dhjetor, pa ditur se kush do të dalë fitues nga zgjedhjet e 23 qershorit.

FrimëtarëtKërkesa për mbajtjen e ref-

erendumit është firmosur nga të gjitha partitë që janë pjesë e mazhorancës aktuale. Në krye të firmëtarëve është vetë Kry-eministri Sali Berisha, i ndjekur nga Kryetarja e Kuvendit, Jozefi-na Topali. Si hartuesit e kërkesës së referendumit kombëtar për miratimin e tri ligjve, të gjithë anëtarët e Partisë Demokratike të Komisionit të Ligjeve kanë firmosur kërkesën. Nga aleatët e PD-së bie në sy firmosja e peticionit nga Fatmir Mediu i republikanëve, Dashamir Tahiri i PDIU-së, Vangjel Tavo, Spiro Ksera, Lefter Maliqi nga LSI-ja. Në sy bie edhe pjesëmarrja e Kastriot Islamit në kërkesën për referendum, duke dëshmuar edhe më shumë afrimin e tij me Partinë Demokratike pas daljes së lajmit se do të kandidojë për këtë parti në zgjedhjet e 23 qershorit. Krahas kësaj Islami përforcon edhe më shumë argu-mentin e tij të largimit nga PS-ja për shkak të politikave bllokue-se që kjo forcë kishte filluar të ndiqte duke bojkotuar parlamen-tin. Prezenca e partive të tjera të koalicionit qeverisës në këtë

kërkesë forcon edhe më shumë lidhjet e tyre me PD-në, ndërsa LSI-ja vuri në dukje emrin e saj, “Lëvizja socialiste për Integrim” duke mbështetur integrimin e mëtejshëm për në BE.

DraftiDrafti përbëhet nga dy pika,

ku në të parën përcaktohet kërkesa e referendumit dhe hy-rja në fuqi e tij. Sipas pikës së dytë, ky projektligj do të ligjëro-het ditën e hënë, që përkon me votimin që do t’i bëhet në seancën plenare. Krahas kësaj në projektligj është paraqitur edhe argumentimi i firmëtarëve të kërkesës për referendum. “Nismëtarët shprehin qëndrim për miratimin e këtyre tri pro-jektligjeve, gjë e cila do të japë zgjidhjen përfundimtare për marrjen e statusit të vendit kan-didat për në Bashkimin Europian. Miratimi i këtyre projektligjeve me referendum të përgjithshëm popullor do të mundësojë ka-përcimin e ngërçit të hasur deri tani në integrimin europian të Shqipërisë dhe njëkohësisht do të japë leksionin më të mirë për çfarëdo sjellje politike në Kuv-end që ka moto të saj ‘bloko!’”, - thuhet në qëndrimin e ni-smëtarëve në draftin e miratuar në Komisionin e Ligjeve.

Çështja e referendumit u prezantua në fillim nga Kry-eministri Berisha në faqen e tij në rrjetin social “Facebook”, i cili kërkonte argumentimin e miqve të faqes së tij mbi këtë ide. Pak ditë më pas ai përcolli mesazhin se referendumi për votimin popullor të tri drafteve që sipas mazhorancës janë kriter në anëtarësimin e vendit në BE, do të zhvillohet. Edhe pse kjo çështje për një periudhë më shumë se dyjavore nuk u përmend më nga Berisha, tani ajo është bërë fakt i kryer dhe referendumi pritet të mbahet në muajin dhjetor, gjith-monë nëse tri ligjet nuk do të miratohen deri atëherë.

Ditën E hënë privatizimi miratohEt EDhE në parlamEnt

“ligjet” miratojnë shitjen e HEC-veOpozita nuk merr pjesë në mbledhjen e komisionit

vijon prEzantimi i paKEtës së sipërmarrësvE tE partitë

Jakaj: kërkesat e bizneseve te lSiMeta: Duhet mbështetje e politikave ekonomike

Komisioni parlamentar i Ligjeve miratoi dje shitjen e 4 hidrocentraleve kompanisë “Ku-rum”. Seanca e Komisionit u bë pasi u mbyllën të gjitha pikat e rendit të ditës në seancën plenare. Opozita, e cila e kishte kontestuar edhe më parë shitjen e këtyre HEC-eve, nuk mori pjesë në Komision, duke ia lënë në dorë mazhorancës miratimin e projektligjeve që i hapin rrugën privatizimit përfundimtar të 4 hi-drocentraleve. Sipas projektligjit, hidrocentralet e Ulzës, Shkopetit, “Bistrica-1” dhe “Bistrica-2” kalojnë për miratim në seancën plenare të ditës së hënë, duke e bërë fakt të kryer shitjen e tyre. Përpara se të mbahej mbledhja e Komisionit të Ligjeve, në seancën plenare kryetari i grupit të PS-së, Gramoz Ruçi, hodhi akuza të forta ndaj

mazhorancës, që sipas tij po privatizon pasur-itë kombëtare pa asnjë lloj fitimi për qytetarët. Veç Ruçit edhe socialisti Taulant Balla e akuzoi kryeparlamentaren se kishte shkuar për një vizitë 4-ditore në Turqi vetëm me synimin që të bënte të gjitha procedurat e nevojshme që këto katër hidrocentrale me kapacitet të vogël t’i shiteshin kompanisë turke “Kurum”. “Ti shkove në Turqi për të shitur hidrocentralet te ‘Kurumi’. Do t’i nxjerrim edhe fotot e tuta te kompania, mos ki merak!” – i tha socialisti Taulant Balla Kry-etares së Kuvendit. Shitja e katër hidrocentra-leve kompanisë turke ishte publikuar edhe më parë gjatë mbledhjes së qeverisë të një muaji më parë, ku u tha se kompania “Kurum” ishte shpallur fituese e tenderit të HEC-eve.

Kreu i dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, Nikolin Jakaj, i ka dorëzuar sot zyrtarit kreut të LSI-së Ilir Meta paketën me kërkesat e sipër-marrësve. Në të janë parashtruar kërkesat e biznesit, paketë e cila do t’u dorëzohet të gjitha forcave politike. Meta në fjalën e tij ka vlerësuar rolin e biznesit në ekonominë e ven-dit. “Situata në të cilën ndodhet vendi dhe akoma më shumë situata tepër problematike e vendeve fqinje e bën të domosdoshme një qasje më dinamike në politikat ekonomike e mbi të gjitha një klimë më pozitive ndaj bi-znesit. Është e domosdoshme të përqendro-hemi më shumë në politikat ekonomike në mbështetje të rritjes së prodhimit vendas”, - deklaroi Meta. Zgjidhja e këtyre kërkesave do t’i jepte një dinamik tjetër zhvillimit të

biznesit”, - shtoi Meta. Përfaqësuesit e bi-znesit në vend kanë publikuar edhe më parë pretendimet e tyre ndaj qeverisë që do të dalë pas zgjedhjeve të 23 qershorit. Pikat kryesore ku përqendrohen ata janë borxhi që ka shteti ndaj kompanive që kanë kryer ndërtimin e rrugëve nga tenderët e nxjerra nga qeveria. Borxhi llogaritet në vlerën 100 milionë lekë dhe është parë në shumicën e rasteve si një stepje të zhvillimit të mëte-jshëm të firmave të ndërtimit që operojnë në Shqipëri. Këto prezantime të kërkesave të bi-znesit vijë në një kohë kur kriza ekonomike ka filluar të lërë pasojat e saj te ndërmarrjet shqiptare dhe përfaqësuesit e tyre kërkojnë një sërë reformash që këto aktivitete të ri-fitojnë gjallërinë e nevojshme.

Sali Berisha

Jozefina Topalli

Ilir RUsmali

Dasahmir Tahiri

Fatmir Mediu

Osman Metalla

Edmond Spaho

Ndue Paluca

Kastriot Islami

Astrit Patozi

Enkelet Alibeaj

Lefter Maliqi

Vath Tabaku

Igli Cara

Viktor Gumi

Spiro Ksera

Arben Imami

LUccjano Boçi

Astrit Bushati

Rdvan Bode

Majlinda Bregu

Genc Pollo

Edi Paloka

Luan Skuqi

Ylli Lama

Aldo Bumçi

Gent Strazimiri

Genc Ruli

Gjokë Uldedaj

Sokol Olldashi

Mesila Dode

Fatbardh Kadilli

Gerti Bogdani

Vangjek Tavo

Aurel Bylykbashi

Ramiz Çobaj

Ilir Bano

Disa nga Firmëtarët

“ligjEt” miratojnë rEfErEnDumin për 3 ligjEt

pD mban pezull pS me referendumin. islami, lSi, pR, pDiU firmosin

Sipas pretendimeve të mazhorancës, brenda muajit mars KQZ-ja duhet të marrë një vendimin për mbajtjen e ref-erendumit dhe më pas të caktojë një datë për zhvillimin e tij. Mazhoranca, si firmëtarja e vetme e kërkesës, kërkon që refer-endumi të mbahet pas zgjedhjeve të 23 qershorit, pasi sipas Kodit Zgjedhor është e pamundur që të zhvillohet për-para zgjedhjeve. Kodi përcakton gjithashtu se refer-endumi në një vit zgjedhor mund të mbahet 3 muaj pas mbledhjes së parë të Kuvendit...

Page 3: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

03• E premte 1 mars 2013

»politikë

vrasja E lamajt, socialistët KërKojnë Dy minuta hEshtjE DhE DorëhEqjEn E noKës

Seanca plenare, show fotosh dhe akuzashTopalli: Kërkojini të falur Lamajt! Nuk keni lënë gjë pa i thënë

Ervin Koçi

Seanca e djeshme plenare u kthye në një show fo-tografish dhe akuzash.

Socialistët që në fillim të mbled-hjes hodhën akuza për imp-likimin e strukturave të Policisë së Shtetit në vrasjen e krye-komisatirit Dritan Lanaj. De-puteti i opozitës Taulant Balla në foltoren e parlamentit nxori fotot e dy zëvendësdrejtorëve të Policisë së Shtetit, Muhamet Rrumbullaku dhe Agron Kuliçaj, së bashku me të dyshuarin për vrasjen e Lanajt, Arben Frroku, dhe akuzoi ministrin e Brend-shëm, Flamur Noka, si një nga shkaktarët e krimit të ndodhur, me argumentin se nuk i kishte ofruar mbrojtje kryekomisarit të vrarë. Krahas kësaj ai aku-zoi edhe Kryetaren e Kuvendit, Jozefina Toalli, së cilës i kërkoi dy minuta heshtje në shenjë respekti për të ndjerin. Këto akuza të Ballës u kthyen në një shfaqe komplet politike, ku socialisti vijoi me pretendimet e tij se strukturat e Policisë së Shtetit neglizhuan të gjitha kërkesat e Lanajt për mbrojtje, ndërsa Topalli replikon duke thënë se vetë Balla ishte një nga personat që e ka ofenduar më shumë kryekomisarin në vitin 2005, periudhë kur PD-ja erdhi në pushtet. “Ky par-lament duhej ta niste punën me dy minuta heshtje për një komisar të vrarë. Sot ky Kuv-end nuk hyn dot në punime normale pa dhënë shpjegime

Ministri i Brendshëm për fo-ton”, - tha në fillim të fjalës së tij socialisti Balla. Ndryshe nga herët e tjera, replika e Topallit lidhej direkt me socialistin dhe jo me PS-në në tërësi. “Kërko të falur për atë komisar, që nuk ke lënë gjë pa thënë. Ti, mor zotëri, nuk e di a vjen më në këtë parlament në zgjedhjet e ardhshme. Sado të shfrysh me mashtrime, por a ka mbetur më një gjë pa të thënë, se më ka mbet merak? Ti nuk ke lënë gjë pa thënë për Sali Berishën, ti je

ai që nuk ke lënë pa bërë gjë me klientët e tu. Ti je i paguar me ata klientët që ia vesh Sali Berishës. Kërko të falur për komisarin, se nuk ke lënë gjë pa thënë kundër tij! Kërko të falur!” – i tha kryeparlamen-tarja deputetit Balla. Mbledh-ja më pas vijoi me rendin nor-mal të ditës, ku nga akuzat e ndërsjella Kuvendi vijoi pun-imet me rutinën e batutave të zakonshme ndërmjet tyre dhe çështja e dyminutëshit heshtje u harrua.

Noka

kalENDaRi

RUçi

Ministri i Brendshëm, Flamur Noka, e akuzoi socialistin Sajmir Tahiri se ka lidhje të ngushta me të dyshuarin kryesor për vrasjen e kryekomisarit Dritan Lanaj. Sipas ministrit Noka, 16 ditë para se të ndodhte vrasja e kryekomisarit deputeti i opozitës Sajmir Tahiri kishte ngrënë një darkë me kryekomisarin, duke shtuar se të gjithë zhurmën po e bënte për shkak të prishjes së hetimit. Ti Tahir, ke ngrënë darkë te kullat para 16 ditësh dhe ta provoj dhe në sy të gjithë Kombinatit. Dhe ke pirë me dhjetëra herë. Pra, historia e zhurmës së fotos është një histori juaja për të shkatërruar procesin.

Përpara se të fillonte debati për implikimin e drejtuesve të lartë të Policisë së Shtetit me të dyshuarin kryesor për vrasjen e krye-komisarit Lamaj, kryetari i grupit parlamentar të Parisë Socialiste, Gramoz Ruçi, kërkoi që mazhoranca të ndryshonte kalendarin 3-javor të punimeve. Sipas Ruçit, në të ishin bërë shkelje të rregullores së Kuvendin, duke futur çështje që nuk kishin as dy javë që ishin sjellë në Kuvend. Kjo kërkesë e tij mori replikën e kryeparlametares Toaplli, e cila theksoi se kalendari i punimeve është konform të gjitha rregullave të parlamentit.

Socialisti Gramoz Ruçi e akuzoi mazhorancën se po fuste për miratim shitjen e 4 HEC-eve dhe të lotarisë kombëtare në punimet e Kuvendit për shkak të periudhës zgjedhore. Ruçi shtoi më tej se qeveria aktuale kërkon t’i shesë këto pasuri për t’i pasur nën kontroll edhe pas zgjedhjeve, pasi sipas tij opozita e tanishme do të dalë fituese më 23 qershor. Krahas këtyre, kryetari i grupit parlamentar të PS-së tha se miratimi i këtyre drafteve do të bëhet në një kohë rekord, pasi në rendin e ditës ishte edhe Komisioni i Ligjeve, i cili pas mbarimit të seancës i miratoi ato.

rEpliKat nDërmjEt ministrit të BrEnDshëm DhE socialistëvE

lumë akuzash në seancën plenaretopalli - Unë përkulem

përpara çdo polici që ka dhënë jetën për sigurinë e qetësinë. Ti nuk ke lënë gur pa hedhur e konferencë pa dalë kundër tij, kërko falje. Të të vijë turp! Ku e çon fytyrën ti? Po ku ke fytyrë ti! E di si thonë në zonën tënde, po të ishe më i mirë, do të kishe turpëru dhe babën tënd. Po të luash me vdekjen... qofshi ju! Por jemi qenie njerëzore dhe keni dhembje. Nuk keni lënë gjë pa bërë kundër tij.

Balla - Pika mua, që merrem me Muço Qullin! Nuk dua të merrem me atë që tha ministri, por dy fakte për këto foto: e para, fotoja është postuar nga zoti Vocaj në “Facebook” më 23 tetor 2012. Fotografia është bërë më 21 tetor 2012, ndërkohë që Lamaj është shkarkuar nga po-zicioni i kryekomisarit 17ditë më pas. Nuk ka asnjë dyshim se kjo drekë është dreka që ka shkarkuar kryekomisarin nga pozicioni i tij në Kombinat. Së dyti, ministri i Brendshëm duhet të japë urgjentisht dorëheqjen për gënjeshtrën

në parlament se gjoja... Noka - Keni 24 orë që

keni inspiruar një fushatë të gjerë politike për të dëmtuar procesin e hetimit. E keni bërë ju për arsyet tuaja dhe i dini qëllimet. Kjo është një foto normale dhe, po të mer-rem me fotot tuaja, do t’ju nxjerr gjysmën tuaj jo të lini parlamentit, por Shqipërinë. Taulant, ti je i lidhur këmbë e kokë me trafikun e drogës dhe femrave. Ti Taulant e ke emrin “Fatos Gjuraj”. Jep përgjigje për atë vajzën që ke tentuar ta përdhunosh dhe bëj analizat, se mos del me SIDA.

taHiRi - Kush beson se personi dëshmitar që e keni marrë në mbrojtje është realisht në mbrojtje të policisë? Kush beson se nuk janë paguar para për të lëvizur komisarin nga komisariati nr. 6? Policia e Shtetit është e tradhtuar së pari nga eprorët, në këto gostitë e çiftelisë me njerëz që rezultojnë të impli-kuar apo të dyshuar. Je ministri i parë që po varros kaq shumë komisar dhe ministri mediokër

në luftën kundër krimit, jep dorëheqjen e dhe çoi këta të 4 para drejtësisë. Fotoja është e vitit 2011, se drejtori i policisë tha se është e vitit 2010. Mjafton këto elemente të kuptosh se këta janë një tufë mashtruesish të ndyrë, që kanë shitur kryekomisarin për indivi-din e akuzuar si kreu krimin.

Noka - Sa i takon Ta-hirit, meqë ju i referoheni fotos, po ju them, zoti Tahiri, ekzaktësisht para 16 ditësh me kë ngrënë darkë, zoti Tahiri. Nga ora 20:30 deri më 2:30 të mëngjesit ke qenë me të dyshuarin për vrasjen e kryekomisarit duke ngrënë darkë. Sqaro qytetarët sa herë ke shkelur dhe ke pirë në lokalin e të dyshuarit për vrasje. Ke shkuar në lokalin e tyre dhe ke ngrënë e kë pirë. Sa i takon fotos, pyetni një çik kryetarin e minibashkisë nr. 6 me kë është ortak në bizneset e tij. Unë për atë fotografi kam urdhëruar një hetim të gjerë për të gjitha lidhjet e të dyshuarit për vrasje, qoftë për ato që janë në vrasje, qoftë për të dyshuarit e tjerë.

Page 4: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

04 E premte 1 mars 2013 •

«aktUalitEt

nga qElia grEKE: “iu prEhtë shpirti në paqE, ja lëvizjEt E mia

Frroku: i njoh të gjithë, politikanëe bisnesmenë, se vrava unë lamajnmariglen mulla

arben Frroku, biznesmeni i dyshuar për vrasjen e ish-shefit të komisariatit

nr 6, Dritan Lamaj, ka dhënë versionin e tij, duke mohuar kategorikisht implikimin e tij në këtë vrasje. Detajet për mbrojtjen e tij, Frroku i dha në një intervistë për televizionin “ABC News” nga qelia e bur-gut në Drejtorinë e Policisë të Selanikut, ku ka pranuar konf-liktin me të ndjerin Lamaj, por njëkohësisht ka mohuar vras-jen nga ana e tij. Për fotot dhe drekën me drejtuesit e policisë Frroku jo vetëm pranon që ky takim nuk ishte takim i rastë-sishëm, por rrëfen se ka miqësi me titullarët e policisë dhe politikanët.

Deklarata e FrrokutArben Frroku deklaron se

“Jam arrestuar rreth orës 3:00 (ora greke) të mëngjesit, në Se-lanik. Kanë qenë gjithë forcat e policisë së Selanikut, forcat speciale me armë të mbushu-ra. Kam qenë në hotel, me dy kushërinj të mi. Në momentin e arrestimit nuk kam pasur as armë, as kokainë. Unë kam qenë në gjumë, ndërsa Jaku me Sokolin kanë qenë në dhomën tjetër në çastin e ndalimit. Ato janë llafe të Policisë së Shtetit. Kam kaluar në Kapshticë me makinën time, me shoferin, sipas gjithë rregullave dhe pas një kontrolli të vogël te dogana greke, jam nisur direkt për Se-lanik, rreth orës 7-8 të darkës. Nga Shqipëria u nisa pas një ndeshjeje futbolli në Laç me Kamzën, (jam president i klu-bit “Tërbuni”). Jam nisur në 4 nga Laçi në Tiranë, nga ora 5 jam nisur nga Tirana për në Kapshticë. Nuk kam kaluar nga rruga “Vasil Shanto”, por nga “Komuna e Parisit”. Itinerari im mund të gjendet përmes tel-efonit. Kam qenë në doganë duke dorëzuar pasaportat, kur më njoftoi vëllai se më kërkon policia shqiptare, pasi është bërë një vrasje në Tiranë. “Unë nuk kam përgjegjësi, por po iki se kam një punë gjyqi në Selanik”, i thashë. Kam pasur konflikt me Dritan Lamajn, por çështjet janë në Prokurori. Se-cili ka dokumentacionin dhe dëshmitarët e vet. Nuk e kam kërcënuar fare. Nuk kam pasur asnjë lloj kontakti, përveç kur më bëri ndalimin në komisari-at dhe është e vërtetë se më keqtrajtuan në atë kohë. Rreth 7 muaj më parë nisi konflikti, se më ndaluan me urdhër të tij. Më akuzuan për mosbindje të forcave të rendit, që nuk është e vërtetë. Më pas bëri arres-timin e fundit. Jam keqtrajtuar nga vetë shefi i komisariatit. Fotot nuk kanë qenë rastësi, i kam miq, i kam të gjithë të njohur. Më njohin gjithë poli-tika dhe biznesi shqiptar, nuk jam person i rastësishëm. Nuk e mbaj mend kohën kur është

bërë kjo foto, ka ca kohë. Unë i njoh të gjithë, ata më njohin të gjithë shumë mirë. Për vdekjen e vëllait të Tonin Vocajt kam qenë në varrim dhe kam pirë kafe. Ngushëlloj familjarët e Lamajt, por nuk kam asnjë lid-hje me vrasjen e tij. Në kohën e vrasjes kam qenë drejt për doganën e Kapshticës. Jam duke e ndjekur me anë ligjore zotin Lamaj, i ndrittë shpirti aty ku është, dhe kam gjithë doku-mentacionin. Ia lemë drejtë-sisë, ligjit dhe hetimeve. Do vij në Shqipëri e do përballem me ligjin. Nuk iki nga pronat, tokat dhe njerëzit e mi. Pafajësinë time e kam të provuar, kam dëshmi më të forta se ata që më akuzojnë mua”.

zëdhënësi i ministrisë së Brendshme

“Rama do ta bënte deputet Frrokun, ortakun e kryetarit të njësisë nr 6”

Nëpërmjet një deklarate për mediat Zëdhënësi i Minis-trisë së Brendshme, Leonard Olli, akuzoi dje kryesocialistin Rama, duke thënë se ai e njeh personalisht Arben Frrokun, të akuzuarin për vrasjen e komisarit Dritan Lamaj. Olli tha se Rama ka pirë kafe me Frrokun, para dy javësh, ndërsa i ka premtuar se do ta bëjë deputet. Leonard Olli tha se “Së pari, më lejoni t‘ju bëj me dije se ministri i Brendshëm ka urdhëru-ar hetimin e plotë dhe të detajuar të të gjitha lidhjeve të autorit të dyshuar për vrasjen e kryekomisar Dritan Lamaj. E ndërsa të gjitha agjencitë e zbatimit të ligjit janë angazhuar në zbardhjen e kësaj ngjarjeje tragjike, Rama dhe ‘rilindasit’ e tij, të turrur si hiena për të ushqyer politikën e tyre nek-rofile, bëjnë sikur qajnë, duke derdhur lotë krokodili për të ndjerin Kryekomisarin Lamaj, që në dhjetëra raste e kishin cilësuar si bandit. Z. Rama u shfaq sërish para publikut, në intimidim të plotë të Policisë së Shtetit. Por, a s’ishit ju z. Rama që dërguat kasnecin Tahiri për të organizuar protesta kundër shefit të komisariatit nr. 6, në Kombinat, në mbro-jtje të të akuzuarit? A s’ishte Tahiri yt, që jepte konferenca shtypi pa fund, duke e akuzuar paturpësisht Kryekomisa-rin Lamaj, gjatë ushtrimit të detyrës së tij, si bandit dhe kriminel? Z. Rama, sqaro opinionin publik, përse vetëm dy javë më parë ju takuat të dyshuarin Frroku, dhe a i premtuat se do ta bëni deputet? Përse e fshihni faktin se të nesër-men e takimit tuaj, i dyshuari shkoi në Shkodër filloi hapjen e zyrave elektorale”. Më tej, Olli sqaron se qëllimi i vërtetë i Ramës është të mbrojë Frrokun dhe të pengojë hetimet. Olli tha se “Z. Rama, sqaro qytetarët shqiptarë, pse pas takimit tuaj me të dyshuarin, zoti Tahiri ka darkuar dhe biseduar me të në një lokal, te dy kullat, në qendër të Tiranës, nga ora 20:30 deri në orën 02:30 të mëngjesit, dhe çfarë është biseduar në atë darkë? Përse gjithë ky ngut për të përgojuar një foto të bërë para dy vitesh, tani në mes të procesit heti-mor? Përse nuk u pohon shqiptarëve se, qëllimi yt i vërtetë dhe medieve pranë teje, është pikërisht prishja e hetimit dhe mbrojtja e të dyshuarit për vrasjen e Kryekomisarit? Z. Rama, ki kurajon të pranosh para shqiptarëve se kryetari i njësisë nr. 6, në Kombinat, i zgjedhuri yt, ka ortakëri në biznes me të dyshuarin. Pranoje edhe ti, sikundër e pranon Tahiri, faktin se lokalin e të akuzuarit e kishte bazën e tij në Kombinat dhe nga aty organizonte fushatën politike. Z. Rama, edhe ky rast, me gjithë përpjekjet e tua të pafund, dësh-mon qartazi lidhjet e tua dhe kupolës tënde me krimin, një fakt të cilin nuk mund ta fshehësh dot. Përpjekjet e tua, megjithëse ogurzeza, do të dështojnë. Inkurajimi që ti vazhdimisht i jep krimit është sa i turpshëm, por edhe po aq i pashpresë”.

policia greke: Frroku hyri në kufi disa orë pasi u vra Dritan lamajDEtajEt për arrEstimEt në sElaniK mE KoKainë DhE EKstraDimi në shqipëri

Ditën e djeshme, policia greke ka bërë të ditura detajet për arrestimin e Arben Frrokut dhe dy shoqëruesve të tij në Selanik. Komunika-ta e policisë greke thotë se “policia ka arrestuar dy persona të kërkuar ndërkombëtarisht, pasi njëri prej tyre është identifikuar si autor i vrasjes me dashje të një drejtuesi të policisë shqiptare. Personi i dytë i arrestuar ndiqet penalisht për prodhim ilegal, posedim të paligjshëm të armëve e municioneve dhe trafikut të drogës në Shqipëri”. Më tej, policia njofton se pas bashkëpunimit mes autoriteteve shqiptare dhe Drejtorisë së Policisë së Selanikut, janë arrestuar dy shtetas të moshës

44 dhe 31 vjeç, ndaj të cilëve ishin lëshuar fletë-arreste për llogari të autoriteteve shqiptare, për krimet e kryera në territorin shqiptar. Sipas komunikatës, të arrestuarit kanë hyrë në territorin grek mbrëmjen e 24 shkurtit 2013 dhe në orët e para të mëngjesit të datës 25 shkurt 2013, janë zbuluar në një hotel në qendër të qytetit, ku u arrestuan pas një operacioni policor të koordinuar. Sipas policisë greke, 44-vjeçari ishte identifikuar si autor i vrasjes së ndodhur më 24 shkurt 2013, të oficerit të lartë të policisë shqiptare, ndërsa 31-vjeçari Jaku është akuzuar për prodhim të pal-

igjshëm, posedim të armëve dhe municioneve dhe trafik të drogës në Shqipëri. Nga kontrolli i kryer në shtëpinë e 31-vjeçarit shqiptar në Selanik u gjetën dhe u konfiskuan: 529 gram heroinë, 396 gram kokainë, 37 gram kanabis, 1 pushkë snajper, 2 armë automatike, 1 automatik me kondak të shkurtër, disa armë gjahu dhe 11 karrikatorë të rrumbullakët. Në hotelin ku ata u kapën, janë sekuestruar 2.4 gr kokainë. Personi i tretë ka pasur leje të rregullt nga burgu, ku vuan një dënim 8 vjet e 6 muaj për trafik droge. Tashmë policia greke ka nisur procedurat ligjore për ekstradimin e tyre.

i DëRgUaN SmS paS vRaSJES Së lamaJt

pëR mBaJtJE aRmëSH DHE DRogE

arapi: Nuk ndihem i kërcënuardhe nuk jam marrë në mbrojtje

“arrest me burg” në tiranë për Nduen, vëllain e Jak Jakut

Arianit Arapi, shef i komisariatit të Pogradecit dhe ish-shef i krimeve në komisariatin nr 6 në Kombi-nat, në kohën kur drejtohej nga Dritan Lamaj, ka mohuar dje kërcënimet me mesazhe. “Nuk kam lidhje me ngjarjen, nuk ndjehem i kërcënuar dhe po vazhdoj detyrën duke qëndruar në krye të saj”,- ka thënë dje Arapi, duke mohuar

Paraditen e djeshme, në gjykatën e Tiranës është dhë-në masa e sigurisë “arrest me burg” edhe për shtetasin Ndue Jaku, vëllain e Jak Jakut, njërit

lajmin se është marrë në mbrojtje. Në fakt, për shkak të rrjedhës së ngjarjeve, fillimisht pati një vëmendje ndaj Arapit, pasi pak minuta pas krimit, ai ka marrë një mesazh në telefonin e tij celular ku thuhej: Dritanin e hoqëm qafe, tani radhën e ke ti. Për këtë mesazh, efektivi i policisë mësohet se fillim-isht ka bërë kallëzim penal

prej të dyshuarve si ekzeku-torë të kryekomisarit Dritan Lamaj. Vëllai i Jak Jakut është i akuzuar për mbajtje armësh dhe municionesh pa leje, ashtu

dhe ka njoftuar eprorët e tij. Duke vlerësuar situatën policia vendosi të marrë në mbrojtje, por dje Arapi e ka mohuar këtë gjë.

sikurse edhe për një sasi droge rreth gjysmë kg heroinë. Këto u konstatuan gjatë kontrollit që policia kreu në banesën e këtyre personave në orët pas vrasjes së Kryekomisarit. Dy ditë më parë gjykata deklaroi masën e sigurisë “arrest me burg” në mungesë për Arben Frrokun dhe për Jak Jakun.

Arben Frroku

Dritan Lamaj

Leonard Olli

Page 5: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

05• E premte 1 mars 2013

»EkoNomi

fondacioni vodafone albania

Në ndihmë të punësimit të të rinjve nga zona të varfra

Konkurrencë çmimesh në treg

Eagle mobile sjell në Shqipëri shërbimin më të shpejtë 3g

ftohen subjektet në konkursin kombëtar

kompania amC mbështet “Filantropia e gjelbër 2013”

Fondacioni Vodafone Al-bania mbështet qendrën “Don Bosco” në përgjigje të nevo-jave të komunitetit në Mirditë. Në qendrën “Don Bosco” është përpiluar programi i projekti pilot në mbështetje të punësimit të 100 të rinjve të Rrëshenit, Rubikut dhe zonave përreth. Zona e përzgjedhur për këtë projekt ishte rrethi i Mirditës që njihet për tregues të lartë papunësie dhe nevoja të shumta. Përmes kurseve të formimit profesional të rinjtë mësojnë zanate të kërkuara si elektricist, hidraulik, me-kanik, si dhe fitojnë njohuri të teknogjisë së informacionit dhe zhvillojnë aftësitë e tyre me qëllim që të fuqizojnë vetveten në gjetjen e mundë-sive për punësim apo dhe

Eagle Mobile, markë e tel-efonisë celulare të ALBtele-com-it nis zyrtarisht shërbi-met 3G. Fillimisht sinjali 3G është i pranishëm në zonën e Tiranës, Fushëkrujës dhe aeroportit, ndërkohë që zona e Durrësit, Kavajës, Laçit dhe Shkodrës janë në përfundim të mbulimit. Mbulimi me shërbim 3G do të vazhdojë të zgjerohet në të gjithë vendin brenda pak muajsh. Hyrja e operatorit të tretë 3G do të gëzojë të gjithë përdoruesit me çmimet e reduktuara ndjeshëm dhe shtimin e sasisë së internetit që do të ofrojë. Krahas kësaj, Eagle me ndihmën e teknolog-jisë Dual Carrier HSDPA+ (bartëse të dyfishtë), e para e këtij lloji në Shqipëri, do të

Kompania e telefonisë celulare AMC mbështet “Part-nerët Shqipëri” për realizimin e konkursit kombëtar “Filan-tropia e gjelbër 2013”, i cili ka për qëllim të angazhojë komunitetet lokale dhe palët e interesuara në zvogëlimin e ndikimit negativ në mjedis. Në konkurs ftohen të marrin pjesë subjekte të ndryshëm që plotësojnë kërkesat e caktuara, të cilët duhet të identifikojnë, të zgjedhin e më pas të klasifikojnë dhe zbatojnë ide të gjelbra novatore. Konkursi kombëtar është i hapur për të gjitha organizatat e shoqërisë civile, sipërmarrjet sociale, dhe sipërmarrjet e bizne-sit të vogël. Informacioni i hollësishëm gjendet në

për të hapur sipërmarrje të vogla. Në përfundim të ciklit të trajnimit të grupit të parë prej 45 të rinjsh nga Mirdita, pranë zyrave të Fondacionit Vodafone Albania u organizua një ceremoni për dorëzimin e certifikatave. Bashkëpun-imi ndërmjet qendrës “Don Bosco”, Kompanisë Vodafone dhe Fondacionit Vodafone Albania tashmë ka një histori mëse 10-vjeçare. Në shkallë vendi janë përfshirë në kurse kualifikimi të biznesit social 776 të rinj për kualifim mbi profesione të ndryshme si: elektrik, hidraulik, infor-matikë, rrobaqepsi. Qendra “Don Bosco” dhe Fonda-cioni Vodafone Albania bashkëpunuan edhe për Lojërat Olimpike Speciale.

bëhet e mundur shpejtësia maksimale e transmetimit të të dhënave. Me ndihmën e teknologjisë bartëse të dyfishtë, 2 frekuencat e bandave do të përdoren në të njëjtën kohë, duke bërë të mundur shkarkime të dhënash që mund të arrijnë deri në 42 Mbps. Pavarësisht se kjo shpejtësi mund të ar-rihet në kushte laboratorike, Eagle Mobile arriti shpe-jtësinë 40 Mbps në praktikë. Një tjetër risi është heqja e vështirësive teknologjike. Thirrjet video, dërgimi/marrja e e-mailit, shkarkimi i shumë këngëve, lojërat online, ndjekja e kanaleve televizive dhe videove do të jetë shumë më e lehtë me shpe-jtësi të lartë të Eagle 3G.

faqen zyrtare të “Partnerëve Shqipëri” (partnersalbania.org). Aplikimet duhet të dorë-zohen elektronikisht deri më 17 mars 2013. Në fazën për-fundimtare të konkursit do të përzgjidhen tre idetë më të mira, të cilat do të vihen në jetë me mbështetjen e “Partnerët Shqipëri”, të kom-panisë AMC dhe të bankës Credins. Mbështetja e AMC vjen në kuadër të kontributit të përhershëm të saj për mbrojtjen dhe përmirësimin e mjedisit. AMC është e para kompani në tregun vendas të telekomunikacionit që është certifikuar për Sistemin e Integruar të Menaxhimit, ku përfshihet edhe menaxhimi i mjedisit sipas standardeve ndërkombëtare.

cEz- shtEtëror nis importin E EnErgjisë për të gjithë marsin

Skema e re e importit për humbjet në rrjetBorxhi ndaj KESH-it për importet arrin 209 milionë euro

Kompania e furnizimit të gjerë me pakicë të energjisë elektrike do të fillojë nga sot të importojë energjinë elektrike për të kompensuar humbjet në rrjet. Që nga muaji shtator i vitit të kaluar, kjo kompani, që në atë kohë menaxhohej nga privatët, kishte shpallur pamundësinë financiare për kryerjen e këtij shërbimi. Në të tilla rrethana, qeveria autorizoi KESH-in, të kryente importet për të mos lejuar ndërprerjet e energjisë në popullatë, por duke rënduar më tepër finan-cat e Korporatës. Drejtori Ju-ridik pranë ERE, Eduard Elezi, u shpreh dje gjatë një pron-oncimi për mediet se realizimi i importeve nga CEZ ishte një nga detyrimet për t’u realizuar nga administrata e re. Borxhi që kompania e shpërndarjes

pëR 1 vitRealizimi i këtij importi nga kompania CEZ për vetë sasinë që zënë humbjet ishte i rëndësishëm për garantimin me energji elektrike të konsumatorëve. Nga dhjetori i 2012, KESH-i ka nisur importin e energjisë dhe kontraktoi të gjithë sasinë e nevojshme të energjisë deri në fund të dhjetorit, kohë kur skadonte afati i vendimit të qeverisë. Gjatë kësaj periudhe importohej sasia prej 4.5 milionë kilovat-orësh, ndërsa pjesa tjetër e kërkesës, me rreth 17-18 milionë kilovat-orë në ditë, u përballua nga prodhimi vendas.

CEZ ka ndaj KESH-it arrin në 209 milionë euro si detyrime për energjinë e importuar. Keq-menaxhimi i ish-kompanisë private dhe mungesa e inves-timeve në rrjet, detyroi Entin Rregullator të Energjisë që t’i heqë licencën kompanisë “CEZ Shpërndarje” më datë 21 janar dhe të emërojë një administra-tor publik për furnizim me en-

ergji. Por nga ana tjetër, njëri afat i vendimit të qeverisë që ngarkonte KESH-in për im-portin e energjisë, duke luaj-tur kështu rolin e kompanisë “CEZ Shpërndarje”, përfundoi në fund të dhjetorit të vitit të kaluar. Drejtuesit e korporatës eletroenergjetike kërkuan që duke filluar nga janari kompa-nia çeke ta kryente vetë këtë

funksion. Ky vendim u parashi-kua deri më datën 31 dhjetor të vitit 2012, ndërsa u men-dua që përgjatë periudhës në vijim të gjithë operatorët të kryenin detyrat e tyre dhe importi i energjisë elektrike për mbulimin e humbjeve në sistemin e shpërndarjes të realizohej nga kompania e shpërndarjes së energjisë.

SkEma E RE që Do të aplikoHEt

Çdo subjekt i shpronësuar vetëm pas plotësimit të të gjithë dokumentacionit të nevojshëm dhe dorëzim-it të kërkesës, në mënyrë të drejtpërdrejtë, në sekretarinë e zyrave të Agjencia e Kompensimit të Pronave, në qark apo në qendër, do të pajisen me vërtetimin përkatës, për numrin e protokollit të dosjes së regjistruar. Sipas skemës së re, kërkesat e subjekteve të shpronësuara, të cilat administrohen nëpërmjet shërbimit postar dhe kanë mangësi në dokumentacionin tekniko-ligjor, shoqërues të saj, gjë e cila bën të pamundur vlerësimin e tyre, do t’i kthehen kërkuesit në adresën e dhënë, duke i sqaruar dhe kërkuar plotësimin e dokumentacionit. Kërkesa, së cilës i mungon adresa e saktë postare, vlerësohet jo e mirëqenë dhe riaktivizohet vetëm me interes-imin e kërkuesit pranë zyrave të Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, në qendër apo qark.

aKKp, fonDi financiar prEj 3 milionë usD, në shqyrtim 1400 DosjE

Fituesit e kompensimit financiar dalin javën e parë të marsit

Brikena Dervishaj

Lista me përfituesit nga fondi 3 milionë dollarë i vënë në dispozicion për kompensimin financiar të ish-pronarëve për vitin 2013 do të shpallet javën e parë të marsit. “Aplikimet janë bërë gjatë muajit dhjetor, tani jemi në fazën e shqyrtimit të dosjeve. Në fillim të muajit mars do të shpallen aplikuesit fitues dhe do të bëhet lëvrimi i fondit”, - është shprehur drej-tori i AKKP-së, Avenir Peka. Shqyrtimi i 1400 aplikimeve të mbërritura që nga hapja e pranimeve rreth 3 muaj më parë është bërë nga special-istët e kësaj agjencie.

shqyrtimi i aplikimeveJanë mbi 1400 aplikimet që

do të shqyrtohen brenda këtij muaji nga AKKP-ja. Sipas Pekës, personat që kanë përfituar një herë kompensim financiar nuk do të kualifikohen në përfiti-min e fondit që do të akordo-het nga Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave kësaj here. “Do të merren për tra-jtim vetëm dosjet që kanë të bëjnë me tokat truall, trajtimi i dosjeve do të bëhet në rendin kronologjik”, - shprehet Peka. Fondi i vënë në dispozicion për kompensimin e ish-pronarëve do të shpërndahet brenda këtij muaji, pas shpalljes së fituesve në llogaritë që ata kanë vënë në dispozicion të këtij procesi për Agjencinë e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave.

skema Agjencia e Kthimit dhe

Kompensimit të Pronave do të aplikojë një skemë të re për

procedimin dhe me adminis-trimin e kërkesave për të gji-tha subjektet e shpronësuara. Sipas kësaj skeme, subjektet e shpronësuara mund të de-pozitojnë, ankesën për njohje, kthim apo kompensim të pro-nës, si dhe dokumentacionin shoqërues të saj, në mënyrë të drejtpërdrejtë, në zyrat e AKKP-së. Skema aktuale me të cilën po procedohet për kompensimin në të holla të

subjekteve të shpronësuara synon të ofrojë kompensim të plotë në masën 100% sipas vlerave në hartën e vlerës së tokës të miratuar për të gjithë territorin e Shqipërisë. Qeveria shqiptare po studion përcaktimin e një skeme të re kompensimi që mund të jetë realisht e aplikueshme për të ofruar zgjidhje konkrete e re-ale për një afat të caktuar, si dhe me një kosto të përcak-

tuar financiare. Për realizimin e skemës së re të kompensimit dhe duke pasur në vëmendje konstatimet e bëra nga Gjykata Evropiane për të Drejtat e Nje-riut, qeveria ka hartuar strat-egjinë sektoriale të çështjeve të pronësisë, e cila pritet të miratohet gjatë vitit 2011, si dhe planveprimi për zgjidhjen e problematikës së çështjeve të pronësisë në kuadër të kësaj strategjie.

Page 6: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

06 E premte 1 mars 2013 •

« SoCialE

“Është një problem i kapër-cyeshëm. Dua të kujtoj se në periudhën para viteve 1990 nuk është matur asnjëherë sasia e kësaj substance. Përfitoj nga rasti t’u bëj thirrje fermerëve shqiptarë që të kujdesen për bazën ushqimore të blegtorisë, ta lëvizin e ta ajrosin atë dhe ky fenomen superohet pa asnjë problem. Ndërkohë është e vetmja masë para-prake që mund të marrim për parandalimin e kësaj kër-pudhe helmuese, meqenëse deri tani myku ka rezultuar si shkaktari i vetëm.”

Aflatoksina është rezistente dhe, duke qenë e tillë, pavarësisht trajtimit termik që mund t’i bësh produktit të qumështit, ajo është prezente. Në varësi të ruajtjes ose magazinimit të produktit, rritet ose ulet përqindja e aflatoksinës, sepse shkaku i influencës është lagështira dhe temperatura. Matja e nivelit të saj realizohet dhe me anë të kiteve të shpejta, të cilat mund të realizohen edhe nga vetë fermerët apo prodhuesit. Kjo matje duhet të bëhet një herë në 6 muaj.”

Ministria e Bujqësisë bashkë me institucionet e tjera përgjegjëse kanë pezulluar nga tregu sasinë e qumështit të përfolur, por nuk e kanë hequr të gjithë qumështin, pavarësisht se edhe kompanitë e tjera përbëjnë rrezik. Përgjigjja e analizave nga laboratori i Breshies do të vendosë fatin e këtyre kompanive. Nëse përqindja e aflatok-sinës rezulton e lartë, do të pezullohet nga tregu çdo sasi qumështi që është ende në tregtim.”

rimbursimi

Sot hyn në fuqi lista e barnave

Më datën 1 mars hyn në fuqi lista e barnave të rimbursueshme 2013. Lista e re e barnave të rimbur-sueshme për vitin 2013 është pasuruar me 19 barna të reja, ku përfshihen 13 formëdoza të reja të barnave të listës si dhe 6 principe aktive të reja. Këto barna shërbejnë për tra-jtimin e leucemisë, diabetit, reumatizmës, insuficiencës renale, epilepsisë rezistente ndaj mjekimeve të tjera, anemisë te fëmijët, për tra-jtimin e sëmundjeve kardio-vaskulare etj., duke e çuar në 426 numrin e barnave të listës së rimbursueshme për vitin 2013. Fondi që do të përdoret nga ISKSH-ja për rimbursimin e barnave këtë vit pritet të shkojë në 8.4 miliardë lekë (të reja), pra rreth 500 milionë lekë më shumë se një vit më parë. Ky fond është 2.5 herë më i madh se fondi i shpenzuar për listën e barnave në vitin 2006, kur për barnat shpenzoheshin 3.4 miliardë lekë. Nga viti 2005 deri më sot janë shtuar 159 barna të reja dhe 413 alternativa barnash, duke e çuar listën e barnave të rimbur-sueshme në 426 barna dhe 1135 alternativa barnash.

Çmimi i biletave

Do të rritet deri në 70 lekë

Një ditë pasi Bashkia e Tiranës vendosi të heqë kartonin shoqërues të aboneve, sepse e konsi-deron abonenë tepër të sigurt me elementet që përmban, shoqëritë private të urbanit kërkojnë rritjen e çmimit të biletës. Kreu i shoqatës së Transportit Qytetas, Ferdinand Ibrahimi, ka bërë të ditur se çmimi i biletës do të bëhet 70 lekë, kur aktualisht është 30 lekë. Ai ka thënë se kjo rritje do të bëhet për shkak të mossubvencionimit të operatorëve të transportit urban qytetas nga ana e Bashkisë së Tiranës. Trans-porti do të kushtojë më shumë se dyfishi aktual për çdo individ të papajisur me abone. Ibrahimi ka thënë se Bashkia nuk bën rimbur-simin e klasave shoqërore që duhet të përfitojnë nga ky transport. si dhe nuk ka një plan të saktë për ta. “Bashkia nuk rimburson as transportin e studentëve dhe as atë të invalidëve apo të moshës së tretë. Kjo ka sjellë pakënaqësi në këtë shoqëri”, - tha Ibrahimi. Për kartonin shoqërues të abonesë ai shprehet se heqja e tij është një vendim i nxituar, sepse ka pasur raste kur janë konstatuar abone të falsifikuara dhe ndërkohë ai ka të gjithë parametrat dhe elementet e sigurisë.

SHëNDEtëSia

Erta Bode

qumështi që vjen nga Kos-ova ka të njëjtën sasi afla-toksine si dhe qumështi

i prodhuar në Shqipëri. Pas sul-meve që Instituti i Kosovës i bëri produktit të qumështi shqiptar, Instituti i Sigurimeve Ushqimore dhe Veterinare në Tiranë i bëri sërish analizat e qumështit për përmbajtjen e aflatoksinës, por kësaj here edhe të qumështit të Kosovës. Rezultati i anali-zave të qumështit tonë rezul-toi po i njëjtë me rezultatin e analizave të qumështit të Ko-sovës. Pra, Instituti i Tiranës, i paspecializuar dhe akredituar për kryerjen e të tilla analizave, si Instituti i Kosovës gjithash-tu, nxori përfundimin se në dy shtetet qumështi ka të njëjtën përqindje aflatoksine. Ky fakt konfirmohet nga burime të brendshme të Ministrisë së Bujqësisë. Duket se në këtë pasiguri mes institucioneve të dy shteteve shqiptare ka nisur ndarja politike e mbështetur në një sulm për sa më shumë terren ekonomik. Në këtë rast ndjesia për një komb duket se nuk kanë vlerë. Dje pas-dite kampionët e qumështit u dërguan për në laboratorin e Breshies në Itali dhe jo në lab-oratorin e Holandës, siç flitej. Ministria u Bujqësisë deklaron se ky ndryshim laboratori u bë për një rezultat më të saktë të përgjigjes, pasi laboratori i Breshies është i specializuar dhe i akredituar vetëm për analizat e qumështit. E ni-sur nga situata kritike në vend, Ministria e Bujqësisë ka ndier përgjegjësinë që të çojë në Breshia përveç dy kompanive të diskutuara këto ditë, “Fast” dhe “Primalat”, edhe kampionë të kompanive të tjera në vend. Bashkë me të gjithë kampio-nët e kompanive tona do të dërgohen edhe kampionët e qumështit të prodhuar në Kos-ovë. Grupi i ekspertëve i ngri-tur me urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë, Autoritetit të Kontrollit dhe Institutit të Zh-villimit të Konsumatorit zbuloi se shkaku kryesor ka qenë ush-qimi i bagëtive. “Shkaku krye-sor ka qenë lagështira. Kanë qenë dhe kontingjente të një misri të ardhur nga Serbia, por gjithsesi duhen bërë analizat për të parë sa është ngarkesa e lagështisë në këto produk-te. Lagështira ka ndikuar në rritjen ose në stimulimin e kësaj kërpudhe në produktin e fermerëve”, - deklaron Genc Juka, ish-drejtori i AKU-së dhe këshilltar në Ministrinë e Bu-jqësisë. Shkaku i vetëm i afla-toksinës ka qenë lagështira e tepërt e këtij sezoni. Myku që dyshohet se ka kontaminuar qumështin është favorizuar nga reshjet e shumta, duke bërë që substancat helmuese të zhvillohen në një masë të madhe në misrin me të cilin ushqehen kafshët. Ajo çka u

ngrit si alarm për sigurinë e konsumatorit po merr drejtimin e një konflikti biznesesh. Gjith-sesi, Ministria e Shëndetësisë siguron se deri tani nuk ka zbuluar asnjë rast që konsuma-torët të shfaqin probleme me qumështin që kanë konsumuar. Kjo Ministri kërkoi heqjen e

qumështit nga çerdhet dhe kopshtet, dhe pse s’ka ardhur përgjigjja e analizave për-fundimtare, por fëmijët janë delikatë, duke marrë parasysh organizmin e tyre, që s’ka kri-juar ende imunitet. Nga krahu tjetër, shpjegohet se mund të shfaqen probleme shënde-

tësore tumorale vetëm te kon-sumatorët që e konsumojnë tepër qumështin gatë ditës si dhe për një periudhë të gjatë kohore. Pëllumb Pipero, drejtori i Politikave pranë MSH, siguron se një sasi e vogël e konsumit të qumështit, qoftë kjo edhe e përditshme, nuk përbën rrezik.

rrezik sasia 0.05 mg në 1 l ose 1 kg

aflatoksina e prazishme edhe në produkte të tjera

Aflatoksina është e pranishme edhe në produkte të tjera. Duke rezultuar e pranishme në qumësht aflatoksina është e pranishme edhe në nënproduktet e qumështit, si kosi, djathi etj. Prania e saj vërehet edhe në frutat e thata, kafeja apo gruri. Mjekja toksikologe Lindita Molla thotë se, nëse kjo substancë e rrezikshme e kalon masën 0.05 miligramë në një litër apo një kilogram, ajo sjell dëmtime të

rënda në shëndet. Më të rrezikuarit, sipas saj, janë personat mbartës të hepatit B dhe të sëmurët me cirrozë. “Aflatoksina është rezistente dhe, duke qenë e tillë, pavarësisht trajtimit termik që mund t’i bësh produktit të qumështit, ajo është e pran-ishme edhe në nënproduktet e tij, që jantë kosi, djathi etj. Kryesisht janë produkte bimore, ku përfshihen dhe të gjitha frutat

e thata, që janë arrat, lajthitë, bajamet, rrushi i thatë etj. Në varësi të ruajtjes ose maga-zinimit të produktit, rritet ose ulet përqindja e aflatoksinës, sepse faktori i influencës është lagësira dhe temperature”, - tha Molla. Ekzistojnë 4 nëntipa të aflatoksinës dhe vetëm për rastet kur ajo gjendet në kafe është zbuluar antireagenti që e asgjëson, ndërsa në të gjitha rastet e tjera ajo nuk mund të elimino-het. “Në disa produkte ka dhënë rezultat veprimi me fluoreshencë kundër aflatoksinës, sidomos të kafja, sepse ajo përmban yndyrë”, - shpjegoi Molla.

“Deri tani nuk kemi asnjë të dhënë që të konfirmojë hipotezën se në Shqipëri është konsumuar qumësht i kontaminuar me pasojë shfaqjen e patologjive kronike, përfshirë kancerin. Por ne nuk do të lëmë pas dore asnjë rast epidemiologjik me cirrozë të hepatitit dhe kancer për të shqyrtuar bashkëshoqërimin midis konsumimit të qumështit (sasia, lloji etj) dhe patologjisë së shfaqur. Ne do të vazhdojmë kontrollet shëndetësore në çdo rast që do të dyshohet se ka problem, duke bërë edhe përlloga-ritjen e sasisë së qumështit që është konsumuar si duhet do të informohemi sa është periudha kohore e konsumit të qumështit po nga ky konsumator.”

pël

lUm

B p

ipER

o

“Shkaku kryesor ka qenë lagështira. Kanë qenë dhe kontingjente të një misri të ardhur nga Serbia, por gjithsesi duhen bërë analizat për të parë sa është ngarkesa e lagështisë në këto produkte. Lagështira ka ndikuar në rri-tjen ose në stimulimin e kësaj kërpudhe në produktin e fermerëve. Myku që dyshohet se ka kontaminuar qumështin është favorizuar nga reshjet e shumta, duke bërë që substancat helmuese të zhvillohen në një masë të madhe në misrin me të cilin ushqehen kafshët. Kjo është rruga e vetme nga e cila ka ardhur kjo përqindje e lartë, pasi gjithë fabrikat e prodhimit të qumështit kanë qenë nën kontrollin e AKU-së.”

gEN

C JU

ka

Kampionët E qumështit në BrEshia, jo në holanDë

qumështi i kosovës të njëjtën përqindje të aflatoksinës si ai shqiptar

Page 7: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

07• E premte 1 mars 2013

»iNtERviStë

Në fillim të mbledhjes, fjalën e pati Kreu i Bashkisë, Lulzim Basha, i cili kërkoi mira-timin e 18 vendimeve. Kryetari zgjodhi si më të rëndësishmit projekt-vendimin e reduktimit në masën 30% të taksave për një seri sektorësh të bizne-sit privat në kryeqytet. Ai ka thënë se një përfitim i drejt-përdrejt për qytetin do të vinte nëse do të kishte më shumë biznese të reja artizanale. Ba-sha ka renditur gjithashtu Ak-tin-Normativ të hipotekimit të 260 blloqeve të banimit, duke

mBlEDhja E Këshillit BashKiaK

miratohet ulja e taksave, tarifat e taksive dhe hipotekatdhënë mundsinë e pronarëve të rinj. Kryetari ka theksuar edhe kompetencat që do të marrin Njësitë Bashkiake duke u dhënë pajisjen me instru-mentet e nevojshme për të çarë problematikën që mund të hasin, si dhe një fond spe-cial për problemet operatore që mund të kenë. Basha trajtoi vendimin që shtroi për prob-

lemin e strehimit social si dhe kërkoi ndjesë për vonesën e vendimit për bursat për pa-rauniversitarët si dhe bursën e ekselencës. Ai paraqiti për mi-ratim vendimin për taksimetrin ku Shoqata e Shërbimit Taksi kërkon të shkurtojë distancën fillestare që tani paguhet më çmim fiks. Në vendimet që u kërkuan për miratim ishte dhe

inentarizimi i 7000 pronave të paluajtshme në Tiranë, emër-timi i 2rrugëve dhe bustet e reja që do të ngrihen, për katë-sisht ai i Jeronim De Radës dhe Sabri Godos. Në këtë vendim pati një replikë ku Bashës iu kërkua ngritja e bustit të Is-mail Kadaresë. Përgjigja e kry-etarit ishte se fatmirësisht një ndër figurat më të mëdhaja të

penës shqipatre është ende gjallë, dhe nuk mund t’i bëjmë një bust nderimi përderisa ai është në jetë. Padyshim Ba-sha konstatoi se Kadare është një figurë e shquar e Letërsisë Shiptare, i cili duhet përkrahur për të marrë çmimin Nobel, të cilin e meriton. Sipas krye-bashkiakut ëhstë pikërsiht faktori i albanofobisë ai që ka

lënë ende pa çmim Kadarenë. Basha gjithashtu u shpreh optimist për rritjen e buxhetit të Bashkisë nga qeveria me 15% si dhe një përfitimi nga mirëmenaxhimi, ku gjithë rri-tja shkon në 4.5 miliardë le-kësh, ku i gjithë buxheti sipas projekt-vendimit do të shkojë 100% në investime në terri-torin e qytetit.

BashKëpunimi mE lëvizjEn socialistE për intEgrim në zBatim të projEKtit për “rilinDjE”

i gatshëm të përballem me Berishën për çdo çështjeMohon akuzën e ministrit, “nuk e njoh dhe as nuk e kam takuar Arben Frrokun”

kreu i Partisë Socialiste Edi Rama, pas një refuzimi të gjatë përballjes me kundërshtarin e tij politik, ka shpre-hur gadishmërinë e tij për t’u ulur në një tryezë debati me Kryeministrin. Një gadishmëri të tillë, Rama e bëri

publik gjatë një interviste me gazatarin Blendi Fevziu në emisionin “Opinion”. Gjatë kësaj in-terviste, kreu socialist hodhi poshtë akuzat e Ministrisë së Brendshme, sipas së cilave Rama kishte takuar dy javë më parë të dyshuarin si vrasës të kryekomisarit Dritan Lamaj dhe kishte ndërmend ta bënte deputet. “Një reagim mon-struoz ndaj një qëndrimi të qartë dhe konkret tonin. As nuk e njoh dhe as nuk e kam takuar-atë”, deklaroi Rama. Ndërkohë që pjhesë e in-tervistës ishin dhe çështjet të programit, alean-cat parazgejdhore dhe fushata elketorale për 23 qershorin. Sipas Ramës largimi i Vangjel Dules është një zgjedhje e PBDNJ e cila mund të jetë e përkohshme por dhe përfundimtare. Përsa i për-ket PDK së Nard Ndokës, Rama e shpjegoi me batutën jemi shumë të dobët për ta kundërshtu-ar Berishën në opozitë ndaj dhe po bashkohem me të.

konventa e pS-së për programin, ishte një fjalim i gjatë, kishte komente për këtë, deri dhe në një përkufizim për i pari në fjal-ime dhe i dyti në fitore... ?

Jam shumë krenar që jam në krye të një force e cila sot qartësisht është alternativa që shqiptarët do ta votojnë. Berisha ka fituar vetëm njëherë, në vitin 1992-in. Kam parasysh fitoren që populli shqiptar i ka dhënë me votë, jo të grabitura. Në ‘96-ën zgjedhjet u grabitën, u bënë dhe preludi i tij. E kështu me radhë. Në 2005-ën u rikthye, por jo se mori votën e popul-lit shqiptar, por shfrytëzoi të çarën e krijuar në të majtën e atëhershme. Sali Berisha sot është në krye të qeverisë është me vota të vjedhura, dhe për këtë ai nuk është i gatshëm të japë as-gjë që shqiptarët duan. Jetojmë në një vend ku tanimë kërcënimi ka shkuar deri te ushqimi bazë, të cilët konsumojnë, si qumështi, mishi, etj. Kjo është vetmja qeveri që i thotë qytetarëve të saj hajeni qumështin se nuk ka asgjë. Ndërkohë që jeta e qytetarëve është e kërcënuar nga të gjitha anët dhe sot organizata më e rrezikshme kriminale në Shqipëri është kupola e Ministrisë së Brendshme. Unë do doja të debatoja këtu me kryeministrin, por ndërkohë përderisa jam këtu do debatoj me ju.

Duhet të shkoni të përballeni me Ber-ishën, ai uu ka kërkuar për katër vite me rradhë...

Opozitat vendosen përballë qeverisë dhe lançojnë vetëm liri dhe të drejta të qytetarëve, të cilët e kanë zgjedhur ta bëjë këtë. Kush pagoi vazhdimin e historisë, me atë gjuhë të kryemi-nistrit?! Më 23 qershor kjo histori banale do të mbarojë, dhe do të hapet një histori tjetër. Në fakt e vërteta historike është krejt tjetër. Në se ju jeni krenarë që sot Shqipëria qeveriset me vota të vjedhura, është problemi juaj. Sot Sh-qipëria është bërë gazi i botës. Të vijë Sekretarja e Shtetit Amerikan dhe t’u bëjë thirrje në Par-

lament që “ju lutem bëni zgjedhje të lira kësaj radhe”. Dhe këto deklarata i bën në 100 vjetorin e Pavarësisë. Pasoja e mungesës së zgjedhjeve të lira, është shkatërrimi i vetë shtetit, është shkatërrimi i çdo të drejte të njeriut në vend. Sot Shqipëria është përballë krimit që sot ka marrë yrysh.

Shteti ynë pas 23 qershorit do të funksiono-jë vetëm me një polici, atë të Policisë së Shtetit.

PS kur ishte në qeveri, bëri çfarë diti, çfarë mundi, dhe për çfarë nuk mundi, sot është në opozitë.

Jeni akuzuar se njerëzit që keni nxjerrë ju duke folur për problemet e ligjit, janë vetëm njerëz që kanë pasur probleme me ligjin

Këto janë vetëm shpifje. Dhe kjo opozitë nuk shpif. Është kjo mazhorancë që merret vetëm me shpifje.

U akuzuat ju dhe deputeti tahiri për një darkë me të dyshuarin... ju keni qenë më herët në drekë ....

Ky është një reagim monstruoz ndaj një qëndrimi të qartë dhe konkret tonin. S’është problemi që 4 njerëz që janë në fotografi me një per-son që sot është i dyshuar për vrasje. Por problem për ne është historia e këtyre njerëzve. Historia e këtyre alibive, tregon në fakt që diç-ka fshihet pas këtyre alibive. Merrni raportin e fundit të DASH-it i cili flet qarët për lidhje të zyrtarëve të lartë të shtetit që janë të lidhur me krimin e organizuar. Dhe për këtë fakt edhe Policia e Shtetit është e tradhtuar nga kjo. Problemi këtu është historia që tregojnë këta. Është historia që tregon zv.drejtori i përgjithshëm që tha “erdhi të bënte fotografi me mua”. Pse Leo Messi është ky A g r o n

Kuliçi që duan të bëjnë foto me të? Historia e kë-tyre alibive tregon se diçka shumë e rëndë fshi-het pas këtyre alibive. Unë nuk e njoh personin fare, as se kam takuar fare.

Si e vlerësoni rivarrimin e dy ish punon-jësve të SHik?

Farsë, farsë... Dy punonjës të vrarë në detyrë, në raste të caktuar janë viktima të dhunës së qytetarëve. Ndërsa, dy të vrarë në rrethana të caktuara ... S’kam asgjë me viktimat e dhunës që mori jetë njerëzish. Të ndërtosh një alibi të tërë, për të na treguar ne që sot po nderojmë dy njerëz që u vranë ndaj një rebelimi komunist, dhe çfarë rebelimi e ka fjalën?! Ndaj një shteti që i vodhi dhe i vrau shqiptarët në ‘97-ën.

Faktikisht ka një mit të ngritur në hava, për të hequr vëmendjen e publikut, dhe për të vazh-duar përpjekjen për të demonizuar opozitën. Opozita ka meritën shumë të madhe, që ka ar-ritur të mbajë gjallë.

  taksa e sheshtë, ku është e keqja, ku dhe do e zbatoni ju progresivitetin?

Në Shqipëri ka një rritje të nivelit të varfërisë dhe kjo për vetë fak-

tin se nuk u arrit të krijohej një shtresë e mesme. Sepse sapo u dukej sikur po formësohej kjo shtesë u vendos taksa e sheshtë. Kjo është histo-ria e taksës së sheshtë. Në momentin kur të kemi një

shtresë të mesme, atëherë mund të flasim për këtë çështje. Por këtu nuk ekzis-ton kjo shtresë, pasi kjo qeveri e ka çuar në rrënim këtë shoqëri. Kjo taksë nuk

ka sjellë asgjë nga ato gjërat që u prezumonte të sillte. As

vende të reja pune, dhe asgjë. Skemën

tonë sesi do të

zbatojmë taksën e ndershme do ta bëjmë pub-likë kur të vijë momenti, por ajo që është e rëndësishme lidhet me faktin se me propozimin tonë nuk do të ketë më varfëri si në këto vite të taksës së sheshtë, e sidomos në pesë vitet e fundit.

Si ka mundësi që në grupin tuaj ndodhen 10 më të pasurit e vendit?

Nuk ka sorollatje më tinëzare se sa një grup njerëzish që kanë hyrë në Kuevnd me xha-ketë   dhe sot janë miliardërë, pasuri e vënë përmes kësaj qeverie, dhe sot u thonë sh-qiptarëve që fajin e kanë grupi i deputetëve në radhët e Partisë Socialiste. Milardierët e PS-së i kishin këto pasuri para se të hynin në grupin parlamentar të PS-së.

ShëndetësiaKa një listë të ilaçeve që rimbursohen,

por taksa e sëmundjes s’ka si të rimbursohet. Prandaj ne 10 %-in e famshëm do ta heqim, pasi është një taksë abuzive. Nëse doni debate në nivel ekspertësh, patjetër që do ulem me Sali Berishën për ti trajtuar këto çështje. Në do ta zhbëjmë sistemin shëndetësor. Do ta heqim skemën e sigurimeve e vendosur në vitin 1995 dhe do të lëmë ta kalojmë atë në një skemë ky shërben shteti. Theksoj për këtë dhe për çdo çështje të programit tonë të rilindjes, si dhe për çdo gjë tjetër jam i gatshëm të përballem me Berishën.

a e keni ftuar lSi dhe e pranoni atë në koalicion?

koalicioni me lSi-në, nëse e braktis qever-inë dhe hy në një koalicion dhe nuk trajton ato tema që PS në programin e saj i ka të panegio-cueshme, është e mirëpritur. Mirëpresim çdo forcë politike, e cila është e gatshme ti bashko-het rrugës së partisë sonë.

po morali. keni shkëmbyer replika të forta?

Deklaratat e bëra përgjatë gjithë zhvillimeve politike, janë deklarata që i takojnë momentit kur janë bërë. Porsa më takon , nuk kam as-një arsye për tu ndjerë keq në ato deklarata

që kam bërë. Ajo që ka rëndësi për vendin, është se tashmë duhet të shikojmë drejt

së ardhmes, dhe sfida ime është që me votën për rilindje të ndërtojmë një sis-tem që është i mbrojtur nga të gjitha këto çfarë kanë ndodhur. Morali i një force politike, është qëndrueshmëria karshi programit, dhe ndaj publikut. Shqiptarët duan mundësitë për të votuar për ndryshimin, dhe askush nuk duhet t’ja mohojë atë. Unë shpresoj shumë që LSI-ja të marrë vendimin e duhur, duke e brak-tisur këtë koalicion të kërrusur si kurrizi i kryeministrit. Dhe

ajo gjithë ç’ka ndodhur në të majtën shqiptare të ristruk-turohet nga fillimi. PBDNJ ka zgjedhur të bëjë një opozitë duke ndenjur në opozitë.

marrë me shkurtime nga “opinion”

Page 8: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

08 E premte 1 mars 2013 •

« aktUalitEt

nga artur ajazi

DURRES- Duket se se-zoni veror 2013, ka shanse të mbara qysh tani. Kjo për faktin se, mjaft medie pres-tigjioze të huaja dhe kryesisht ato perëndimore, kanë nisur “fushatën” e tyre për të pro-movuar bregdetin shqiptar, portet dhe vendet e tjera tu-ristike, duke ju rekomanduar turistëve të shkojnë në plaz-het dhe portet e sigurta të Shqipërisë. Para pak ditësh “the Globe and Mail”, një re-vistë prestigjioze në Kanada, shkruante se “Porti i Durrësit, është ndër 8 portet e tjera të botës, ku turistët mund të shkojnë me kroçera, ndër des-tinacionet më të pëlqyera”. Gjithashtu në një sondazh të bërë nga kompanitë e udhëti-meve, ka rezultuar se porti i Durrësit dhe bregdeti tij, zënë vendin e parë mes tetë desti-nacioneve portuale më të mira në botë, që mund të vizitohet.

Porti i Durrësit “The Globe and Mail”, vi-

tin e kaluar kishte në faqet e brendshme të saj një repor-tazh për turizmin, ku i kishte dhënë rëndësi faktit që “Porti i Durrësit ndodhet i pari në listën e tetë vendeve më të mira që preferohej nga turistët që udhëtojnë me kroçerë”. Kjo revistë dinjitoze e Torontos i ishte referuar një sondazhi të bërë nga kompani të ndryshme udhëtimi në Kanada, të cilin

sEjDini: pa të arDhura në 2012, nuK pati nDërtimE. Krrtrsh E ngurtë

Elbasan, miratohet mes debatesh buxheti Kreu i qarkut Eugen Isaj: Mos favorizoni bizneset, mblidhni taksat

gjirokastër, rrezikon banorët

Shembet fasada e shtëpisë monument kulture të “Hadërajve”

gJiRokaStëR- Një pjesë e fasadës perëndimore të shtëpisë së Hadërajve, e shpallur Monument Kulture i kategorisë së dytë, u shemb dje brenda oborrit të godi-nës, duke rrezikuar seriozisht ekzistencën e këtij objekti 200-vjeçar, si dhe duke rrezikuar jetën e banorëve të lagjes “11 Janari”, në Gjirokastër. Spartak Drasa, drejtori Rajonal i Monumenteve të Kulturës, në qarkun jugor, tha se shkaqet e shembjes ende janë të panjohura, por fatkeqësisht ky objekt është braktisur prej vitesh nga pronarët. “Godina trekatëshe e stilit mesjetar thuajse është amortizuar plotësisht. Prej pesë vitesh, kjo banesë është braktisur nga qiraxhinjtë e shumtë, ndërsa një vit më parë, ky objekt u përfshi nga zjarri”, shpjegon Drasa. Sipas tij, pavarësisht se specialistët e monumenteve të kulturës kanë ndërhyrë për të frenuar shkatërrimin e plotë të këtij objekti, rrezikshmëria e shembjes është e lartë, gjë që rrezikon jetën e banorëve të zonës. Drasa, tha se dhjetë ditë më parë, ka kaluar projekti për res-taurimin e çatisë së këtij objekti, sipërfaqja e së cilës shkon në 516 metra katror. “Aktualisht po punohet për shmangien e rrezikshmërisë”, pohon Drasa. t. Skuqi

Komunat e bashkitë duhet të kalojnë 3% të buxhetit

këshilli i qarkut në vështirësi, komunat s’shlyejnë detyrimin

ElBaSaN- Shumë njësi vendore nuk shlyejnë de-tyrimet ndaj Këshillit të Qarkut duke vënë në vështirësi vazhdimësinë e këtij institucioni, si dhe pagat e punon-jësve. Gjatë vitit 2012 niveli i të ardhurave të përgjith-shme është realizuar në masën 57.8%. Kreu i Këshillit të Qarkut, Eugen Isai, ndër të tjera tha se mos realizimi i planit vjen për shkak të mospagimit të detyrimeve të njësive të qeverisjes vendore. “Ka pasur një rënie të sh-lyerjes së detyrimeve dhe kjo ka ardhur nga njësitë ven-dore. Kjo na ka vënë mjaft në vështirësi. Siç shihet nga të dhënat ka pasur një rënie në realizimin e të ardhurave dhe kjo ka ardhur pikërisht nga kjo mosshlyerje. Komu-nat dhe bashkitë si pjesë e qarkut duhet të shlyejnë 3% të buxhetit për qarkun si një strukturë organizative në shërbim të tyre. Këto pagesa varen nga predispozicioni i drejtuesve të njësive dhe sigurisht nga gjendja finan-ciare. Një pjesë e madhe nuk i kanë shlyer duke vënë në vështirësi edhe funksionimin e qarkut të Elbasanit. Këshilli i Qarkut ka marrë gjithashtu në administrim edhe Qendrën e Fëmijëve Autikë, duke shtuar në këtë mënyrë organikën e këtij institucioni. Isaj ka deklaruar se Këshilli pavarësisht situatës ka arritur të realizojë disa aktivitete duke bërë gjithashtu të mundur me-naxhimin e mirë të rrugëve rurale edhe gjatë stinës së dimrit nga ana e Ndërmarrjes së Rrugëve Rurale të administruar nga ky institucion. l. lleshi

Kërkojnë takim me kryetarin e Bashkisë

Romët e Beratit: Na hoqën tregun, ndihemi të diskriminuar

BERat - Prej disa ditësh tregëtarët romë të qytetit të Beratit kanë ngritur një shqetësim për sa i përket vendit ku duhet të tregtojnë. Romët pohojnë se dy ditë më parë Policia Bashkiake i ka dhënë njoftimin se duhet të lirojnë vendin ku ata tregtojnë aktualisht pas stadiumit të ri. Sipas tyre, sipas një urdhri të miratuar nga Këshilli Bashkiak kjo kategori tregtarësh nuk duhet të tregtojë me në zonën ku ndodhet mbas stadiumit të ri, por në një zonë tjetër ku sipas romëve nuk është përcaktuar ende. Një grup prej tregëtarëve romë janë ankuar para bashkisë pa marrë ndonjë përgjigje. “Jemi 50 familje që ushqehemi me këtë tregti dhe mbajmë me frymë qindra njerëz dhe bashkisë nuk i kërkojmë asnjë lloj ndime për punësim pasi jemi vetë të punësuar, por kategoria jonë e romëve ndi-hemi të diskriminuar për shumë probleme. Na kanë lënë buzë lumit ku nuk ka asnjë lloj përmirësimi të kushteve nga infrastruktura, ujë i pijshëm, gjelbërimi etj. Më e keqja është se sa herë ka reshje lumi Osum vjen na përmbyt shtëpitë dhe disa ditë detyrohemi të rrimë mbi çati si dikur dhe askush nuk shqetësohet për ne. Ndërsa tani duan të na heqin edhe tregun që për ne është e vetmja mënyrë jetese. Ne do të vijojmë me protesta nëse nuk do të dëgjohemi dhe nuk do na zgjidhen problemet tona, ndryshe kjo quhet dhe një diskriminim për ne”, shprehet përfaqësia e zgjedhur e tregtarëve të romëve.

ElBaSaN- Këshilli Bashki-ak miraton buxhetin pas disku-timeve të gjata të së djathtës mbi realizimin e të ardhurave për vitin 2012. Një prej arsyeve të renditura nga bashkia për mosmbledhjen e të ardhurave ishte edhe pezullimi i ndër-timeve tha kreu i Bashkisë përballë këshilltarëve. “Lejet e ndërtimit janë pezulluar për shkak të implementimit të ligjit të ri të Urbanistikës, si dhe hartimit të planit rregul-lues nën dritën e këtyre ndry-shimeve. Ne kemi vështirësi pasi të gjithë pasuritë duhet të hidhen në hartë dixhitale. Ndërkohë Qendra e Elbasanit do të kalonte për rishqyrtim këtë muaj në KRRTRSH, por siç duket për mungesë kohe nuk ndodhi. Me miratimin e ndryshimeve në të do t’i ha-pet rruga dhe investimeve në ndërtim për ato objekte që momentalisht ka mjaft in-teres dhe i shërben gjithash-tu buxhetit të bashkisë. E

kishim parashikuar të ardhu-rat nga ndërtimet në qendër edhe në vitin 2012 kjo nuk u realizua pasi KRRTRSH ishte shumë e ngurtë. Me shpresën se ndryshimet do të miratohen në mars, situata do të ndrysho-jë pasi me ligjin e ri të urbanis-tikës i jepen kompetencat kry-etarit të bashkisë, drejtuesit të urbanistikës dhe një komi-sioni specialistësh pa kaluar në

kalendat e KRRTRSH”, u shpreh kryebashkiaku Sejdini. Kreu i Këshillit të Qarkut si anëtar i Këshillit Bashkiak Eugen Isaj ka deklaruar se Bashkia ka një mosrealizim të ardhurash dhe kjo vjen nga veprimet selek-tive. “Ju keni një numër të madh biznesesh të paregjistruara që i favorizoni duke mos mbledhur taksat. Thoni se ka shumë bi-znese të mbyllura, por ka edhe

shumë të tjera që janë hapur. Nuk është normale të akuzoni një nëpunës administrate kur ne jemi duke diskutuar për buxhetin”. Kreu i Bashkisë ka reaguar duke thënë se nuk ka favorizuar njeri, por ndodhemi në kohë krize. Si mund t’i mar-rësh një kioske në lagjen “Vull-netari” taksa kur shet vetëm dy paketa. Jemi në prag fushate dhe unë i kuptoj të gjitha këto, por është mirë që të mos e përdorim politikisht situatën”. Kreu i bashkisë i është përg-jigjur të djathtës se e ka të pa-mundur që të ulë parashikimin e të ardhurave për shkak të detyrave që i janë lënë nga ana e Kontrollit të Lartë të Shtetit. Ai ka pranuar se nuk mund ta realizojë këtë buxhet për shkak të situatës aktuale ekonomike të bashkisë, por ka theksuar se gjërat mund të ndryshojnë duke shpresuar në rikthimin e ndërtimeve dhe përfitimit të taksës së ndikimit në infras-trukturë. l. lleshi

mEDia pErënDimorE: “shKoni vizitoni portin E Durrësit”

porti Durrësit, ndër 8 portet më të preferuar për kroçera

më pas e kanë trajtuar në një reportazh. Në portin e Durrësit kanë mbërritur muajt e fundit disa kroçera, të cilat kanë qën-druar për 2-3 ditë të ankoru-ara në kalatat e portit më të madh në vend. Çdo vit, sipas statistikave zyrtare portuale nga APD, numri i kroçerave që kanë ndaluar në portin më të madh të vendit, ka qenë në rritje, dhe pas Durrësit vendet më të preferuara nga turistët që preferojnë t’i kalojnë push-imet duke shëtitur me kroçerë ishin Ishulli Kangaru (Aus-trali), Klaipeda (Lituani), Lome (Togo), Mgarr (Maltë), Petërs-

burg (Alaskë, SHBA), Kakotork (Groenlandë) dhe Xiamen (Kinë). Në reportazhin e saj të shoqëruar edhe me foto, “The Globe and Mail” shkruante se “Durrësi, është shansi i juaj për verën e 2013, për të vizituar resortet e plazhit të Adriatikut, të cilat për vite ishin të rua-jtura vetëm për elitën e vendit. Qyteti i dytë më i madh i ven-dit shërben si një pikë e mirë nisjeje për vizita më në thellësi drejt kështjellave”. Ndonëse lëvdatat për bukurinë që të ofron bregdeti i Durrësit vijnë që nga Kanadaja e largët, në vetvete porti më i madh i ven-

dit ka pasur problem thellimin e basenit. Projekti vlerësohet më i rëndësishmi, pasi syno-het që kalatat të kenë thellësi maksimale 11.5 metra, kurse kanali hyrës 12.5 metra. Pro-jekti i thellimit të basenit, i cili ka kushtuar 340 mijë euro, është i rëndësishëm për hyr-jen e anijeve të tonazheve të rënda tregtare dhe atyre turis-tike mbi 20 ton. Portet sipas “The Globe and Mail”- Durrës (Shqipëri) Ishulli Kangaru (Aus-trali) Klaipeda (Lituani) Lome (Togo)Mgarr (Maltë) Peters-burg (Alaskë, SHBA) Kakotork (Groenlandë) Xiamen (Kinë).

Page 9: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

09• E premte 1 mars 2013

»aktUalitEt

kUçovë- Një 20-vjeçar nga Suku i Përmetit ka rënë në paraditen e djeshme në pran-gat e policisë, ndërsa shoku tjetër i tij 18-vjeçar është shpallur person në kërkim. Burime nga blutë e komisari-atit të rrethit të Kuçovës, që i referohet lajmit, bëjnë me dije se në paraditen e djeshme pas kallëzimit në polici që ka bërë shtetasja 70-vjeçare Petra Tepo Tengo, banore e të njëjtit qytet, kanë qenë blutë e këtij komisariati që janë hedhur në veprim duke arrestuar të rinjtë.

grabit gjyshen A.Koxhaj ka ardhur së

bashku me shokun e tij D. Zoto, 18 vjeç, edhe ky banues në Sukë të Përmetit, por që 48 orë më parë kanë ardhur në qyte-tin e Kuçovës në banesën e gjyshes së shtetasit Arjan Koxhaj dhe kanë qëndruar aty si miq për më shumë se 48 orë. Më pas dy “miqtë”, pasi kanë pikasur se gjyshja e Arjanit kishte lekë, dy miqtë pasi kanë vënë gjyshen në gjumë kanë filluar kontrol-lin e sirtarëve të bufesë e komosë në dhomën e gjumit dhe në kuzhinë duke i kthyer orenditë përmbys deri në mo-mentin që kanë gjetur 100 mije lekë, si dhe 100 eurot që gjyshja i kishte grumbul-luar nga kursimi i pensioneve për shumë vite. Më pas dy autorët janë larguar pa u pi-kasur nga gjyshja 70-vjeçare dhe kanë dal në qytet. Sapo është ngritur gjyshja ka parë që dy miqtë nuk kanë qenë në banesë dhe mendja i ka shkuar

larje hesapesh

vritet me 4 plumba 35-vjeçari në itali

itali- Një vrasje është regjistruar dje në të hyrë të Romës, kur trupi i pajetë i një 35-vjeçari shqiptar, u gjet me plumba. Policia italiane tha se ai quhej Mikel Bushati dhe u gjet i vdekur, me disa plumba pistolete, në sheshin “Garibal-di”. Për momentin shqiptari ishte nën arrest shtëpiak. Trupi u zbulua rreth orës 08:00 të mëngjesit dhe kishte 4 plagë, dy në kokë dhe dy të tjera në gjoks. Policia tha se ndoshta një larje hesapesh në trafiqet e drogës është shkaku i vrasjes.

aksioni në Kamzë

Në pranga 3 hajdutë të pikave të internetit

Policia ka arrestuar dje 3 persona të akuzuar për grabitjen e internet-kafeve në Tiranë. Aksioni i koduar “Interneti” u krye nga komisariati nr.5, pas 1 muaj hetimesh, në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës. Në pranga ranë Egzon Ismajlgecaj, 18 vjeç, Sadik Domi, 23 vjeç dhe Bardhok Marku 34 vjeç, të tri banues në Kamzë. Policia tha se Isma-jlgeci dhe Domi, në datën 25 shkurt, gjatë natës kanë vjed-hur pikën e “Internetit” në Kamzë, ndërkohë që më datë 23 janar grabitën një tjetër pikë Interneti në Valias të Ri. Nga kontrolli i ushtruar në banesën e shtetasit Egzon Ismajlgecaj u gjet dhe u sekuestruan në cilësinë e provës materiale 2 kompjuterë, shuma e parave 24.000 lekë dhe një mjet tip “Ford” me targa TR 4343 U. Në banesën e shtetasit Sadik Domi u gjeten dhe u sekuestruan 10 kompjuterë.

nënkryetari i KlD-së në analizën e gjykatës

Cefa: gjyqtarët të mos tërhiqennga çështjet, të kthehet besimi

Eleminimi i dorëheqjeve të gjytarëve nga çështjet gjyqësore është kërkuar dje nga nënkryetari i KLD-së Elvis Cefa, gjatë fjalës në analizën vjetore të punës së gjykatës së Tiranës. Cefa, duke kërkuar transparencë në shqyrtimin e çështjeve tha se “Duhet të kthehet besimi i publikut tek gjykatat. Me gjithë kushtet e vështira duhet transparencë dhe shpejtësi në shqyrtimin e çështjeve gjyqësore. Duhet të eleminohen dorëheqjet e gjyqtarëve nga çështjet, pa asnjë shkak”. Nga ana tjetër, kryetari i gjykatës së Tiranës, Fatri Islamaj, theksoi se ngarkesa e gjyqtarëve me çështjet vazhdon të mbetet problem, ndërsa shtoi se duhen edhe ambiente të reja. Islamaj shtoi se “Janë 9 vende vakante në gjykatë, ngarkesa e gjyqtarëve vazhdon të jetë prob-lem. Duhen edhe ambiente të reja për institucionin tonë”. Më tej, në analizën vjetore të gjykatës së Tiranës u tha se gjatë vitit 2012 janë regjistruar 41.510 çështje ku kanë përfunduar 32.565 çështje dhe janë mbyllur 8945 çështje të tjera. Janë trajtuar 34.463 çështje civile, 5364 çështje penale, 16 çështje ushtarake dhe janë dhënë 1694 masa sigurie, 2050 meshkuj dhe 80 femra.

të paktën 20 mijë euro

Shkatërrohet grupi qëfalsifikonte euro, kapen 4

Pasditen e djeshme nga krimi ekonomik dhe forcat “Shqiponjat” nisi një operacion për shkatërrimin e një rrjeti që hidhte në treg kartëmonedha false. Policia tha se nga he-timet 2- mujore, u krye një kontroll në një banesë në rrugën “Bardhyl”, ku gjetën një sasi të konsiderueshme kartë-monedhash false dhe u arrestua në flagrancë 4 shtetas. Sasia e kartëmonedhave të falsifikuara të hedhura në treg nga ky grup dyshohet se kap vlerën e 20 mijë eurove.

Në Durrës, qytetarët dhe subjektet e ndryshme treg-tare, kanë denoncuar masiv-isht, abuzimet me çmimin dhe sasinë e shitjes së gazit të lëngshëm, por edhe mungesën e sigurisë, nga firmat private. Kjo ka detyruar degën e Tatim-Taksave dhe Repartin e Zjar-rfikëseve të nisin aksionin e tyre, për të verifikuar denon-cimet dhe masat e marra sipas ligjit nga firmat dhe kompanitë e tregtimit të gazit. Në Dur-rës numërohen mbi 161 pika ku tregtohet gaz i lëngshëm, por sipas burimeve nga Tatim-Taksat, vetëm 50 për qind e tyre janë të ligjshëm, pra kanë leje dhe licencë për aktivitetin. Nga konstatimet e bëra gjatë aksionit nga tatimorët, ka re-zultuar se, një bombol gazi 10 apo 15 litërshe, që shitet në çdo dyqan, lagje apo pika shumice, në kundërshtim me ligjin, duke mos përjashtuar

në Durrës numërohEn 161 piKa shitjEjE, vEtëm 50 për qinD E licEncuar

tregtarët abuzime me çmimin e magazinimin e gazit

Tatimorët në aksion, gjoba dhe penalizime: Faji dhe i vendorëve për lejet

edhe pasigurinë, pavarësisht rrezikut që mbart, ka mangësi në cilësi dhe sasi, dhe çmimi rezulton të jetë 30 për qind më shtrenjtë”. Por ende nuk ka statistika sa është sasia e gazit të lëngshëm që konsu-mohet, sa taksa vilen nga ky biznes, dhe sa i sigurt është konsumatori. Duket se muajt e parë të 2013-s, kanë zbu-luar abuzime edhe me çmimin apo cilësinë e gazit, duke parë

rritjen e kërkesës në treg për këtë mall. Kjo pasi me rritjen e kërkesës është rritur edhe çmi-mi, dhe konkretisht një bombol 15-litërshe kushton deri në 2000 lekë, 200 lekë më shumë se një vit më parë, një bombol 10 litërshe, të cilat janë më të kërkuarat në treg, kushton jo më pak se 1300 lekë. Duket se pavarësisht çmimeve, cilë-sia e gazit dhe sasia e gazit kanë pësuar deformime të

dukshme, kjo pasi nuk ka siguri se malli ka sasinë e duhur dhe cilësinë e deklaruar. Inspektori i Tatimeve, Ilirian Dervishi, në grupin e kontrollit nga Tatim-Taksat tha se “kemi gjetur magazina të mbushura me mallra ushqimore dhe qindra bombula gazi, një rrezik serioz për pallatet dhe lagjet, situata është kaotike në këtë drejtim sepse qysh në fillim depozi-tat e karburanteve dhe ato të gazit të lëngshëm janë ndërtu-ar pa leje e pa asnjë dokumen-tacion ligjor”. Pikat e tregtimit të karburanteve janë ndërtuar ngjitur me blloqet e banimit e poshtë pallateve kanë ndër-tuar edhe depozitat. Tatimorët ia hedhin fajin pushtetit vendor, bashkive dhe komunave, të cilat kanë dhënë lejen e ndërtimit për këto subjekte. Banorët në Dur-rës shprehen se duhet të ketë shërbim të specializuar për ga-zin e lëngshëm. a. ajazi

shKoi “për të Bujtur” BashKë mE një shoK. graBitja pasi E vuri në gjumë

pranga të riut, i vodhi gjyshes 1 milion lek të vjetra dhe 100 euro

tek lekët. Kur ka parë orenditë e përmbysura dhe të hedhura nga cepi na cep 70-vjeçarja ka lajmëruar policinë. Pasi kanë mbërritur në vendin e ngjarjes policia ka mësuar lajmin, nga ana tjetër gruaja ka treguar portretin e llojin e veshjes të nipit të saj Arjan Koxhajt dhe të shokut të tij. pas kontrol-leve në baret e qytetit blutë

kanë mundur të pikasin dhe më pas të ndalojnë shtetarin 20-vjeçar A. Koxhaj, të cilin pas ndalimit e kanë prango-sur dhe shoqëruar në dho-mat e paraburgimit. Po gjatë ditës së djeshme oficerët e Policisë Gjyqësore kanë marë nën hetim 20-vjeçarin Kox-haj, si dhe kanë përpiluar për të dy autorët e dyshuar për

këtë vjedhje dosjen e akuzat përkatëse. Vlen të përmendet se me rastin e djeshëm shkon në dy numri i vjedhja që nipërit u bëjnë gjysheve. Rasti i parë i përket një vjedhjeje në nja nga lagjet muzeale të Beratit ku nipi pasi e ka ruajtur gjyshen nga vrima e çelësit se ku la par-at, më pas ia ka vjedhur duke ia marrë të gjithë pensionin.

Page 10: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

10 E premte 1 mars 2013 •

« opinion

kur vdes kultura e një vendi dhe nuk e sheh e nuk e ndien njeri, sa të poshtër mund të jenë ata që po i detyrojnë njerëzit të vdesin kolektivisht! Të shpëtohet shpirti, apo ndoshta t’i thuhet “lam-tumirë”? “Ky është fundi, mik i dashur, fundi, miku im i vetëm, fundi i të gjitha planeve dhe fundi i çdo gjëje.” Në mbyllje të më shumë se një dekade, mbase të zhgënjyer fort nga bosh-

llëku që po na rrethon, është e dhimbshme, por e përjetueshme çdo ditë se kultura jonë në mënyrë të pashërueshme po shkon drejt fundit, ndonëse ata që bëjnë kulturën institucionale kanë dëshirë të thonë të kundërtën. Ndaj asaj ndoshta nuk po i mbe-tet tjetër pos t’i këndojmë te veshi himnin e lamtumirës, dhe ashtu siç e qau Morrisin veten e kohën, ne mund të qajmë për të gjitha gjërat e këqija që kanë ndodhur dhe që duket se s’do të pushojnë. E turpshme është edhe që shumë llafazanë, pa dashur dhe pa guxuar ta shohin të vërtetën në sy, duan të na bindin se maces nuk i duhet maçorr dhe se derri nuk shkon me dosë. Për këto trembëdhjetë vjet ne dhe vendi jemi rritur shumë, por kemi

mbetur akoma në kërkim të çdo gjëje dhe në kërkim për të qenë krejt si të tjerët. Tash për tash po e ndiejmë se të tjerët nuk na duam, por edhe më shumë po ndiejmë se nuk e duam as veten. Prandaj nuk është e çuditshme pse vetëm një javë më parë u karakterizuam si më të mjerët e të mjerëve. Prandaj nuk është e çuditshme që kryeministri ynë akuzon të tjerët se nuk po na i japin vizat. Do të ishte ideale që së paku njëherë, duke nisur me kryeministrin e pastaj të gjithë zyrtarët e tjerë të qeverisjes, t’i çonim e të prisnin përpara dyerve të ambasadave. Përpara dyerve ku kosovarët shpesh trajtohen si qen rrugësh, që presin për të marrë një copë asht e për të parë më pak dritë, ndryshe nga “drita e zezë” e Kosovës. Prandaj nuk është e çuditshme që miqtë në qeverisje thonë se Kosova asnjëherë nuk ka qenë më mirë. Që miqtë në qeverisjen kulturore thonë se Prishtina asn-jëherë nuk ka qenë më mirë. Miqtë në qeverisje do të thoshin se Kosova është 100 herë më mirë se para dhjetë vjetësh. Miqtë në qeverisje do të thoshin gjithçka, sepse në vend duket se dritë ka mbetur vetëm për ta. Është e sigurt se, çfarëdo teze që të sh-trojnë zyrtarët e sotëm të qeverisjes, sipas tyre, është e bardhë,

nëse të tjetër e shohin zi. Prizreni dikur ishte edhe kryeqytet i Kosovës, edhe qytet-muze, edhe qyteti më i bukur. Ndërkaq sot historia e tij shkatërrohet ngadalë e sigurt. Madje, mund edhe të mbesë pa kryetar, para syve të të cilit ka nisur të shkatërrohet Shtëpia e Lidhjes së Prizrenit e plot shtëpi të tjera. Jo vetëm në Prizren, jo vetëm në Pejë, jo vetëm Çarshia në Gjakovë. Miqtë në qeveri nuk kanë dashur dhe nuk duan të shohin se qytetet e tyre po dirgjen nga pesha e papërgjegjësisë moderne, që nuk po e çmon lashtësinë. Keq kur vritet, dhe më shumë se keq kur e sheh me sy duke e shkatërruar. Pasuritë e mëdha kulturore e arkeologjike, duket sikur ka nisur të hajë e të shpërfytyrojë vetveten. Dikur ishin shumë të mëdhenj Ketarina Josipi, Nex-hmie Pagarusha e Faruk Begolli. Ishin më të mëdhenj se vetë qeveritë dhe kryeministrat e tyre. Ishin kështu se edhe merrnin, edhe jepnin. Dikur i këndohej Çarshisë së Vogël dhe flitej për kullën e Ali Pashës, apo për mullirin e Haxhi Zekës, sepse të gjitha këto bashkë përbënin kulturën e një populli që duhej e çmohej. Por sot jo, mik i dashur, nuk flasim e nuk i shohim as ata që shkuan, as ato që u shkatërruan, as këto që janë.

pesë vjet më parë isha i bindur se kisha përzgjed-hur pjesën më të mirë për të banuar. Lagjen te parku i qytetit. Qiraja ishte pak më shtrenjtë, por kisha pamje kah parku, që të çelen sytë kur zgjohesh në mëngjes. Fatkeqësisht, kisha ga-buar, sepse nuk shkoi gjatë dhe çdo gjë u përm-bys. Pak muaj pas vendosjes, papritmas dëgjoj çekiçët dhe zhurmën e punëtorëve që kishin

nisur të prishnin një shtëpi të vogël aty pranë. Zhurma disi du-rohej, pasi, sado të zgjasë, një ditë do të përfundojë. Se do të dalë më e keqja, nuk e kisha menduar. Së shpejti ndërtesa aty pranë, gati ngjitur me banesën time, lëshoi shtat, por shpresoja se do të ndalonin. Edhe këtu e kisha pasur gabim. Ndërtimet vazhduan dhe së pari më zunë diellin. Nuk shkoi shumë dhe më zuri edhe dritën. Komshiu ndërtesën dhjetëkatëshe e kishte ni-sur vetëm 80 centimetra larg, aq sa për të na ngufatur si të ishte burg. Për pamjen e bukur të parkut as që ëndërroja më, sepse më kishte kapur sikleti. Veç ai që e ka përjetuar mund ta kuptojë atë gjendje terri që të bëhet gjithnjë e më e padurueshme. Ko-muna që lejonte këtë kasaphanë ndërtimore bëhej e shurdhër ndaj ankesave e protestave tona. Zgjidhja e vetme mbetet lar-gimi sa më i shpejtë nga lagjja e shndërruar në xhungël urban-

istike. Lagjja që me bekimin e pushtetarëve është shndërruar në fatkeqësinë e atyre që banojnë aty. Lagjja ku edhe drita e diellit është bërë luks. E të mos flasim për parkingje, rrugë nor-male, trotuare, gjelbërime. Pronarit fatkeq të banesës i ktheva çelësat, pasi po ndërroja banesë. Pak me forcat e mia e pak edhe me ndihmën e familjarëve vendosa t’i jap fund jetesës së qirax-hiut. U përcaktova për një lagje paksa më periferike. Me shpresë se kryetari Isa e kishte me gjithë mend kur premtonte rend e rregull metropolitan dhe se nuk do të lejojë të përsëriteshin dështimet si ato te parku, u përcaktova për zgjidhjen. Ishte “Lagjja e Spitalit”. Isha shumë entuziast në fillim. Shpesh ktheja për të parë përparimin e ndërtesës që po rritej. Megjithatë, s’të lënë të gëzohesh. Edhe kjo doli zgjidhje e gabuar. Pa kaluar as tre vjet, lagjja ka filluar të ngjasojë si shumë me atë te parku i qytetit. Ndërtimet janë shpeshtuar aq shumë dhe pa kurrfarë plani urbanistik, saqë tashmë është vështirë të kalosh andej, pale të jetosh aty. Fatkeqësisht, degradimi nuk po ndodh vetëm me këto dy lagje ku kam pasur fatin apo fatkeqësinë të jetoj. E njëjta gjë po ndodh thuajse në të gjitha lagjet, që janë lënë në mëshirën e matrapazëve e profiterëve të mafies ndërtimore. Mafies ku roli i komunës e zyrtarëve të korruptuar dokumento-het me vetë ndërtimet e tilla, para të cilave i mbyllin sytë. Nuk

duhet të jesh arkitekt a ekspert i ndërtimeve dhe urbanizmit për të kuptuar se po ndërtohen jashtë çdo kriteri a standardi, pa rrugë, pa parqe, pa parkingje, pa trotuare, pa hapësirë të mjaftueshme. Më shumë se tmerri i tërë këtij degradimi, nga i cili do ta pësojnë edhe brezat që vijnë, është shqetësuese, se gati askush nuk reagon dhe as nuk mërzitet për këtë fenomen shqetësues. Njerëzit kanë preokupime të tjera, më të mëdha e më të rëndësishme se mjedisi ku jetojnë. E tërë vëmendja është përqendruar në bisedimet Kosovë-Serbi. Secili tash merret me zgjidhjen e problemit të Veriut. Shumë pak, thuajse askush nuk merret me problemet reale, problemet tona të përditshme, prob-lemet jetësore, që po na ngufasin. Komuna e Prishtinës, me në krye Isa Mustafën, duket se tanimë janë dorëzuar ose janë bërë pjesë e krejt kësaj. Jo vetëm që nuk e ndaluan e degradimin, por vetëm sa kanë rënduar tmerrin e të jetuarit në kryeqytet. Është shumë befasuese se si edhe partitë opozitare, shoqëria civile dhe asociacionet apo shoqatat e arkitektëve mbajnë gojën mbyllur. Asnjë zë kundër këtij degradimi. Asnjë zë në mbrojtje të qytetit e të qytetarëve të Prishtinës. Nëse vazhdohet me këtë, Prishtina do të jetë shembull i qytetit që ngufat veten. E kryetari i Prishtinës dhe i LDK-së duhet ta harrojë përsëritjen e fitores në “Prishtinën metropolitane”, që ka mbetur një fjalë boshe.

Kronikë për miqtë e qeverisë

Prishtina - xhungla jonë urbanistike

Nga BleriNa GaXHa

Nga adriaN ÇOllaKU

Page 11: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

11• E premte 1 mars 2013

»opinion

Dje, me ftesë të gruas së Lekë Qokut, u ndodha në homazhet për dëshmorët e demokracisë Lekë Qoku dhe Besnik Hidri. Historia duket paksa e vjetruar, por, siç thotë një shprehja e vjetër, “nuk mbaron asnjëherë dhe gjithçka fil-lon nga e para”. Në mars të vitit 2006 pata një sulm të egër njëjavor me shpifje e fyerje nga gazeta “Zëri i popullit”, sepse, sipas tyre, kisha

ndikuar në vendimin e ish-presidentit Moisiu në dekorimin e dy shikasve të vrarë në Vlorë më 28 shkurt të vitit 1997. E vërteta ishte se ish-presidenti më thirri para se të merrte vendimin për dekorimin. Ai kishte respekt të madh për njerëzit e letrave. Më tha: “Ti ke qenë në Vlorë dhe ke shkruar edhe një libër për ngjar-jet e vitit 1997. Dua të di mendimin tënd për ato që ndodhën dhe qëndrimin në lidhje me oficerët e vrarë atë ditë.” I thashë gjithçka dija për ngjarjen e asaj dite dhe vrasjen e dy oficerëve të SHIK-ut. “Nëse doni mendimin tim, unë jam që ata të dekoro-hen, se kanë rënë në krye të detyrës. Por mendoj se duhet të bisedoni paraprakisht me Sabit Brokën dhe Arben Malajn, si për-faqësues të krahut të majtë dhe njerëz të moderuar”, - shtova në fund të bisedës së zhvilluar në zyrën e tij. Më falënderoi për gatishmërinë, por nuk u shpreh për asgjë. Natyrisht, nuk isha unë ai që e binda atë të dekoronte oficerët e shtetit. Moisiu ishte një burrë i urtë, i zgjuar dhe me mjaft eksperiencë. Do të pyeste edhe këshilltarët, por vendimet do t’i merrte vetë. Këtë e dija mirë. Pas sulmit nga “ZP”-ja Moisiu më dërgoi fjalë që të mos e vrisja shumë mendjen e të vazhdoja i qetë punën.

Ajo që mua më dëshpëroi atë kohë dhe më dëshpëron edhe sot është se organizatorët e asaj masakre nuk u dënuan kurrë, madje shumë prej tyre u bënë shefa policie dhe deputetë. Madje, për ironi të fatit atyre që më sulmuan, u është ngritur një pllakat përkujtimor pranë godinës së SHIK-ut në Vlorë. Të bën përshtyp-je se ne shpallim dëshmorë, nderojmë të rënët në krye të detyrës, por nuk dënojmë shkaktarët e fatkeqësisë, ata që morën në dorë armët, u vunë zjarrin qyteteve dhe vranë policët e oficerët e shtetit. Që t’i qajmë, vlerësojmë e dekorojmë ata trima, ne duhet të dimë e dënojmë vrasësit; ne duhet të vendosim drejtësi. Po nuk u dënua e keqja, po nuk u dënuan vrasësit, atëherë vihen në dyshim edhe dëshmorët dhe lufta e tyre. Amnistia e marsit të vitit 1997 ishte një nga turpet më të mëdha të politikanëve sh-qiptarë. Si është e mundur të vriten rreth 160 policë në ngjarjet

e vitit 1997 dhe të zbardhen 10% e vrasësve? Si do ta ndërtojmë shtetin e së drejtës së bashku, vrasës dhe viktima, persekutorë dhe të persekutuar? Kjo është një nga plagët më të thella të sho-qërisë shqiptare në këta 20 vjet. Duhen ndarë një herë e mirë vrasësit nga heronjtë, të mirët nga të ligjtë.

Dje, kur me mikun tim Bedri Çoku po ngjitnim shkallët për t’u bërë homazhe heronjve, pamë të na shtynin e mënjanonin (jo vetëm ne), se po ngjiteshin sipër disa njerëz “të rëndësishëm”. Sapo unë bashkë me Bedriun u orientuam, “të rëndësishmit” kishin kaluar. Kjo u përsërit disa herë. Këta që nxitonin e prish-nin “radhën”, në përgjithësi ishin nëpunës të lartë të shtetit ose kryetarë partish të reja dhe të vjetra. Në një homazh të tillë nuk ka të rëndësishëm, sepse dhimbja as matet, as peshohet dhe as nuk duket. Prandaj nuk e kuptoj dhe ndihem keq se si kryetarë partish të mëdha ose të vogla guxojnë e shtyjnë me servilët e tyre kokëqethur për të kaluar të parët e për të bërë krokodilin. Po nga këta që nxitonin pashë dhe nja dy a tre nga sykuqtë e ’97-s. Kjo ishte e tepërt! Boll, për hir të Zotit! Kur Lekë Qokun e çonin për kurban në hollin e Universitetit të Vlorës dhe e prisnin me sëpatë, këta që më shtynë mua dhe Bedriun pinin kafe në “Rogner” dhe ua bënin me sy kameriereve. Të tjerë (që i pashë më vonë në oborr), në krye të formacioneve të armatosura për-gatiteshin të merrnin Tiranën e të rrëzonin “malokun”. U përkula

para arkivoleve të Dëshmorëve të Atdheut, u dhashë dorën të afërmve dhe i trishtuar dola jashtë i humbur në mendime. E gjeta veten në krahët e një burri mesatar, barkalec, me një sy që duket se e ka më të vogël se tjetri. Gati duke qarë më tha se ata ishin heronj dhe ky nder u duhej bërë më parë. Sapo u ndava nga ai përqafim, dallova një nga qelbësirat e vitit 1997, që ato ditë në krye të turmave bërtiste dhe kërkonte që shikasit të shkonin në litar. E largova me neveri dhe për pak kohë i mënjanuar fillova të shikoja rreshtin e gjatë të ngushëlluesve. Nuk ishte ai i vetmi në ato rreshta të stërzgjatur. Pashë dhe të tjerë, se i njoh mirë ato fytyra, që rrinin gjoja të pikëlluar e flisnin me këmbë e me duar. Ishin aty edhe ata që i vranë, edhe ata që i qanë me lot ata djem. Ishin tok këtë herë dhe po i qanin, ama me lot të ndryshëm. Kjo nuk duhej të ndodhte dje, sepse ata që i vranë dihen. Janë në foto me kallash në dorë, me sëpatë në dorë ose duke pirë cigare mbi trupin e gjakosur e të copëtuar të Lekë Qokut. Nuk mendoj se Dëshmorët e Atdheut prehen të qetë atje në varrezat e dësh-morëve ndërsa vrasësit enden të lirë, madje aq të lirë, sa vijnë e bëjnë homazhe pas pesëmbëdhjetë vjetësh me cilësinë e poli-tikanëve apo njerëzve të rëndësishëm. Nuk mund ta ndërtojmë shtetin e së drejtës së bashku me vrasësit. Është fjala për drejtë-si, jo për emra, se unë nuk e kam problem t’i vendos emrat e atyre, që lexuesit të kënaqin kureshtjen e tyre. Nga ato që ndodhën në vitin 1997 asnjë mësim nuk u nxor, asnjë njeri nuk u dënua, asnjë pendesë nuk u pa. Urrejtja vazhdon të përcillet në vite, duke thel-luar hendekun midis shqiptarëve. Unë shoh me trishtim se ata që të vrasin natën, të qajnë ditën si dikur. Sepse s’ka si shpjegohet që shumë nga ata që morën në dorë urat e zjarrit ose i hodhën benzinë zjarrit ndodheshin në homazhe. E pështirë, e neverit-shme, ndoshta e padëgjuar ajo që unë pashë dje me sytë e mi!

Prehuni të qetë ju dëshmorët e vitit 1997, Lekë Qoku e Besnik Hidri! Jini krenarë ju pasardhësit e tyre! Ata që bien për atdhe, nuk vdesin kurrë. Nuk di se si do t’i vejë halli kësaj faqes sime, që e puthi vrasësi i dëshmorëve. Do të përpiqem ta dez-infektojë, por shija që më la nuk do të më hiqet gjithë jetën. Sapo kisha filluar t’i harroja ngjarjet e vitit 1997, kur ja, bash me nderimin e të vdekurve më ngushëllon duke më qafuar një qel-bësirë, një vrasës. Ah, sikur të kishte pak drejtësi! Ndoshta sot do të ishim më mirë. Ata flamuj e ato arkivole në shtratin e topit marrin vlerë të vërtetë vetëm atëherë kur të vendoset drejtësia, të dënohen vrasësit.

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ka filluar të rëndohet, të bëhet më kompleks, më i pamar-rëvesh, më i pazbërthyeshëm dhe më i palogjik-shëm. Nuk po dihet saktë se “sa po shkon pasuli në tregun” e Brukselit. Aq shumë është bërë kompleks sa që në shikim të parë të krijohet përshtypja se dialogu politik është shndërruar në një monolog ndërmjet dy kryeministrave. Kjo

logjikë e funksionimit po i shkon për shtati edhe Brukselit, mad-je është krijuar përshtypja se edhe ndërmjetësja e bisedimeve, baronesha Catherine Ashton është bërë si ajo plaka e lodhur që donte të tjerrte lesh. Kur e pyetën: “Loke a po mundesh me ja gjet fijen?. Jo - tha, - se më ka humbur lëmshi”. Edhe baroneshës evropiane i ka humbur diçka. Është rrethi i pestë negociator që u zhvillua në Bruksel, ndërsa asnjë detaj nuk u dha nga ndërm-jetësja. Nuk e di apo i shkon për shtati edhe asaj, apo nuk po mund “t’u bjerë në fije” se çka po negociojnë dy armiqtë më të mëdhenj të Ballkanit. Në rrethin e pestë negociator nuk u lëshua asnjë deklaratë, përveç dy-tre rreshtave të Brukselit, sikurse në njoftimin e faqeve të fundit të gazetave për ndonjë vdekje, të

pame apo përkujtim. U tha se takimi përfundoi..., ishte shumë konstruktiv..., marrëveshje nuk pati..., takimi i radhës mbahet në mars. Demagogji dhe deklaratë miope. Nëse nuk është terr, atëherë krijo sa të mundësh mjegull, që të mos shihet asgjë. Me këtë logjikë funksionoi Brukseli deri sot. Mirëpo me të dalë dielli, mjegulla hiqet dhe demagogjitë dalin në fushë. Vetë personazhi i bisedimeve, Hashim Thaçi pranoi se në Bruksel janë marrë vesh për krijimin e Asociacionit të Komunave Serbe. Në Bruksel pra janë marrë vesh. Ka marrëveshje për komunat serbe, edhe pse nuk është shpallur. Është e kotë të mbahet në konspiracion diçka që nuk mund të fshihet. Kjo është sikurse një shtatzënë të mos e pranoj faktin se ka bërë seks.

Ajo mund të fsheh aktin, por jo edhe lindjen. Në këtë tragjiko-medi negociuese nuk po tregohet saktë se çka është ai asocia-cion. Si do të menaxhohen ato komuna, çfarë kompetenca do të ketë, etj., etj. Por, në rregull. Edhe nëse janë brenda Pakos së Ahtistait, për të cilën nuk dyshojmë, por pse po mbahen në fshehtësi. Ndërsa koordinatori që nuk dihet se çka koordinon, Blerim Shala, tha se strukturave serbe në veri u kanë mbetur edhe pak muaj. Nëse u kanë mbetur edhe pak muaj, çka do të

ndodhë me ta? A do të legalizohen, a do të amnistohen, do të burgosen, MUP-i serb të kthehet në Serbi? Të gjitha këto pyetje kanë mbetur dilema pa përgjigje. Pavarësisht deklaratave se do të ketë transparencë në dialog, deri tash është vërtetuar e kundërta. Bajram Rexhepi, ndërkaq, tha se strukturat ilegale serbe do të le-galizohen dhe disa nga ata, që janë “kosovarë”, do të hyjnë në Policinë e Kosovës. Nëse strukturat paralele hyjnë në polici, si do të shkojë procedura e trajnimit dhe inkuadrimit brenda sistemit policor? A do t’i nënshtrohen këta policë zinxhirit komandues të Prishtinës, apo do të dalin kundër sikurse Miloje Millosheviq, i cili merrte pagë nga Prishtina dhe i shërbente Beogradit? Në këtë lloj drame, ka mbetur pa folur veç edhe Agim Çeku për të treguar se sa serbë të veriut, që kanë qenë struktura ilegale, kanë për të hyrë në FSK. Gjithçka gjatë pesë raundeve ka qenë e mjegulluar, si nga Prishtina, ashtu edhe nga Beogradi dhe nga vetë Brukseli.

Prandaj qytetarët e Kosovës duan më shumë transparencë, si nga kryeministri Hashim Thaçi, po ashtu edhe nga koordinatorët e të koordinuarit që flasin në emër të popullit. Gjithashtu njëherë e përgjithmonë në logjikën qeverisëse duhet të hiqet mentaliteti i mostransparencës. Edhe nëse është e hidhur, duhet ngrënë...

Ku janë vrasësit e dëshmorëve të vitit 1997?

Mjegulla e dialogut

Nga Gëzim zilJa

Nga milaim SHefKiU

Në kujtim të Dëshmorëve të Atdheut Lekë Qoku dhe Besnik Hidri

Page 12: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

12 E premte 1 mars 2013 •

« thashetheMevip

është një model në tentativë. Ka qenë mister e po ashtu tek Klipi i Ingrid Gjonit”. “Ua shuaj kuriozite-tin…’Zhigoloja” në Big Bother është

Marselino Hitollari…Ky është komenti që ka bërë në faqen e tij të rrjetit social Facebook, i riu Valer Kolnikaj, i cili pohon me bindje të plotë duke zbu-luar një nga sekretet e reality show-ut më të famshëm që po zhvillohet në Shqipëri. Kolnikaj një model i njohur pohon se e njeh personalisht konkurrentin e Big Brother-it duke e konsideruar një model në tentativë dhe që kohë më parë paska qenë pjesë e klipit “Përse me mua”, të këngëtares Ingrid Gjoni. Duke qenë se Kol-nikaj, vjen nga fusha e modës ku ai më 2011 ai ka qenë pjesmarrës në “Best Model of the World Albania”, pretendon se e njeh djalin, i cili ka hyrë në garën për shumën e madhe prej 100 milionë lekësh në këtë spektakël. E menjëherë pas kësaj deklarate nga i riu Kolnikaj, në facebook kanë shpërthyer komente të ndry-shme lidhur me Marselinon të shkuarën dhe të ardhmen e tij. Ndër të tjerat disa nga komentet kanë qenë: “Shikoni Marselinon para se të shtonte shumë kilogramë dhe të bëhej zhigolo http://www.youtube.com/watch?v=Rxhg0WqsTiU, poston Kolnikaj sërish në wallin e tij”. Po pra se kishte bërë ca prapësira kur kishte qenë më i vogël”, vijon një tjetër komentues. Arsyeja, e cila ka bërë që shumë fansë në këtë rrjet social ta besojnë një gjë të tillë, është thënia e shprehur nga vetë Marselino gjatë prezantimit të

soni Malaj, edhe në disko me djemtë e saj

Nuk është vetëm Tuna ajo që i reklamon vajzat e saj konkur-rente në talent-shoun ‘X Factor Albania 2”. Edhe mentorja tjetër që vazhdon të punojë me djemtë në këtë spek-takël, Soni Malaj, dëshiron t’i ketë me vete, qoftë edhe në një mbrëmje që ajo del. E, në fakt, edhe në këto foto ajo shihet me ta, ndërsa kërcen dhe argëtohet në këtë disko të sapohapur në Tiranë. Në sondazhin e drejtpërdrejtë në “Facebook”, është Soni ajo që merr më shumë pëlqime për ëmbëlsinë e saj në juri, ndërsa mendohet se këtë vit, po një djalë i saj do të triumfojë në këtë garë.

arsimi i BB6, ish i dashuri i këngëtares elizabeta krasniqi

Personazhi simpatik, i cili për herë të parë përfaqëson qytetin e bukur të Prizrenit në “Big Brother”, Arsim Beri-sha, para se të hynte në këtë ‘reality-show’ sapo ishte ndarë nga e dashura e tij këngëtare, Elizabeta Krasniqi. Por, shoqja e tij, modelja Gjelbrona Gashi, ka treguar se fotografi ka pasur shumë dëshirë që të hyjë në një garë siç është BB6, ndërsa ajo nuk ka dashur, pasi, sipas saj, nuk i takon të flasë për jetën personale të konkurrentit nga Prizreni. Ndërsa, nga vëllai i madh, Arsimi, është caktuar ta përzgjedhë një konkurrent, të cilin do ta dërgojë automatikisht në nominim të përhershëm.

anxhela Martini “vrasëse seriale” me pistoletë në dorë

Bukuroshja shkodrane, e cila po bën karrierë në modeling, së fundi ka publikuar një foto të ngjashme me një sekuencë filmi, duke shtuar se Anxhela Martini është ulur pranë një mashkulli dhe mban pistoletën në dorë. Veshja e errët, arma në dorën e djathtë dhe pranë, valixhja që mbahet zakonisht nga vrasësit serial me “mjetet e punës”. Siç e shikoni në foto, pranë Anxhelës qëndron edhe një mashkull me një ‘shutgun’. Pavarësisht pozës së frikshme Anxhela Martini duket mjaft seksi.

iliri i BB6: 22 vjeç kam pasur të dashur 62-vjeçare

Iliri me Xhimin të ulur në kuzhinë, bëjnë bisedë mbi lidhjet e tyre. Iliri i rrëfehet se ndër lidhjet që ai ka patur vajza më e re ka qënë 27 vjeçe, pastaj të tjerat nga 40, 50 e lart. Ai shton se ka patur një të dashur 61 vjeçe. Xhimi i habitur e pyet për moshën. Iliri i përgjigjet që tani ai është 27 vjeç, ndërsa lidhja me 61 vjeçaren ka ndodhur rreth 4 vjet përpara, kur ai ka qënë 22 vjeç. Iliri nuk duket i kompleksuar mbi këtë eksperiencë, madje shton se ajo nuk kishte bere asnjë operacion plastik. Ai i tregon se si ndodhi që u takua me të. Por që në momentin e parë Iliri ishte mahnitur nga pamja e saj, sepse mund të tregonte maksimumi 40 vjeç, ishte femër delikate dhe e mirë – thotë ai.

Së fundi është parë pa brekë në dhomën e gjumit të shtëpisë më të famshme në shtëpi, “Big Brother”. Është konkurrentja më e vogël e shtëpisë së famshme në Shqipëri, por që deri tani duket më simpatikja dhe mbase e keni kuptuar se bëhet fjalë modelen e pasarelave në Tiranë, Elena Lika. E diplomuar

për gazetari, ajo në shtëpi po bën rolin e një koteleje të bukur, ose pse jo një Françeska e dytë. Por, sipas disa llogaritjeve tona, sekreti i saj mos është se ajo ka vendosur ta bëjë gjoksin operacion, për t’u kompletuar paksa në linjat e saj. Gjithsesi për ta zbuluar këtë duhet ta presim rrjedhën e këtij shou.

tuna, stilistin e saj

edhe badiguardKëngëtarja Altuna Sejdiu, e cila çdo të dielë mbrë-ma befason me dukjen e saj, ka vendosur si duket t’i provojë në një farë mënyre edhe bashkëpu-nëtorët e saj. Por, ditë më parë, kur ajo ishte e ftuar në “Zonë e Lirë’, e kishte mohuar me një të qeshur se kishte diçka më tepër me stilistin e saj, Niko Komani. Dhe tani ne shohim, sipas kësaj fotoje, që përveçse stilisti nga Tirana e këshillon të duket trendi, Tuna e merr atë edhe si badiguard ngado ku është, siç e shihni edhe këtu në këtë disko, që sapo është hapur në Tiranë, ku kanë qenë bashkë.

Ingrid Gjoni, reklamë duhanit

Këngëtarja Ingrid Gjoni, tashmë nëna e Paridit të vogël, ditët e fundit ka qenë në mediet e shkruara me disa foto, ku tregohej shëtitja e saj me vogëlushin. Por, në këtë foto që po shihni si duket ëmbëlsia e të qenit nënë nuk e ka ndihmuar shumë që ta largojë konsumimin e duhanit. Madje, ajo në foto shihet duke reklamuar atë dhe markën që ajo e pi. Por, urojmë ashtu si është këtu dhe ajo të mos e konsumojë kur pranë ka të birin, se do ta dëmtonte edhe shëndetin e tij.

elena, pa brekë në dhomën e gjumitBukuroshja Elena, në BB6 do ta rrisë gjoksin?

Zbulohet sekreti i parë në “Big Brother”,

ja kush është zhigolojatij, ku e konsideron veten një “gjithçkabërës”. Por kush është Marselino Hitollari? Marselino Hitollari për herë të parë u prezantua përpara publikut shqiptarë, gjatë natës së çeljes së spektaklit të “Big Brother”, të shtunën e kaluar. Djaloshi brun tepër simpatik u shfaq, mes banorëve të tjerë gjatë natës së parë të spektaklit. Marselino është 25 vjeç dhe jeton në qytetin e Barit. Ai është me origjinë nga Berati, por prej vitesh jeton familjar-

isht në Bari. Kohët e fundit ka punuar si security, por ai nuk ka një profesion të tijin të mirëfilltë, pasi e konsideron veten një “gjithçkabërës”, duke qenë se nuk lodhet e nuk mërzitet nga asnjë lloj pune fizike. Prej një viti është bërë baba i lumtur i një djali. Familja është pjesa që e bën të ndjehet më krenar për veten. Big Brother-in e sheh si mundësi që të rikthehet në Shqipëri dhe ta ndërtojë jetën me familjen e tij të re këtu.

Marselini rrëfen dashurinë për

bashkëshortenMarselini dhe Elena ndodhen në dhomën e ndenjes duke biseduar. I pyetur nga Elena, Marselini fillon që të flasë për familjen e tij. Ai i tregon Elenës se është shumë i dashuruar pas bashkëshortes dhe e përshkruan atë si një femër shumë të bukur. Ndër të tjera ai e për-shëndet nëpërmjet kamerave dhe i thotë “puthe djalin”. Marselini i thotë Elenës se nëse nuk do të ishte i martuar dhe i dashuruar me bashkëshorten e tij, ndoshta do të sillej shumë ndryshe brenda shtëpisë. Vajza e pyet nëse ai do të krijonte ndonjë lidhje brenda shtëpisë dhe ai i përgjigjet se nuk e përcakton dot se me kë do të lidhej dhe për më tepër me sa prej vajzave të shtëpisë do të tentonte të krijonte një marrëdhënie. “Fakti që jam i martuar, respekti dhe dashuria që kam për të, nuk më lejon që të sillem ndryshe këtu bren-da”, thotë ndër të tjera Marselini. Më pas me shaka ai thotë se kur të dalë nga shtëpia do që të bëjë një djalë tjetër. Marselini thotë se i ka shumë qejf djemtë dhe shprehet “po të kem vajzë, ajo do të jetë shumë e bukur dhe do të më hapë shumë probleme”. Më tej biseda e tyre ndryshon dhe zhvillohet mes shakave e batutave.

Page 13: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

13• E premte 1 mars 2013

»thashetheMevip

Ajo është bërë e famshme për pjesëmarrjen në emisionin “Tjetri” në Top Channel. Por, përveç kësaj, Kristela Gjoka është edhe mod-ele. Biondia e bukur lezhiane është duke ko-rrur sukses të madh, aq sa krahasohet me të famshmen Kate Upton, e cila u shpall femra më seksi në botë për të dytin vit radhazi.

shqiptarja Rita Ora është në qendër të medieve në Britaninë e Madhe, por edhe më gjerë. Së fundmi, ajo mori pjesë në javën e

modës në Paris. Me veshjen e saj ajo ka mahnitur të pranish-mit, por edhe medien. Është shfaqur e veshur me një fustan të shkurtër, ngjyrë të kuqe, i cili lejonte të dukej pjesa më e madhe e këmbëve. Ky fustan shoqërohej nga një palë këpucë me stil gladiatori. Veshja e Rita Orës ka ngjallur shpesh herë diskutime në medie, madje mamaja e saj është kritikja më e madhe veshjeve të këngëtares.

altina, “lokalistja” që e braktisi Gjakovën për BB

Banorja, e cila ka hyrë për ta sfiduar veten në Big Broth-er Albania 6, Altina, mësuam se e ka përfunduar shkollën e aktrimit me Enver Petrovcin. Ndërsa nga mikja e saj më e ngushtë pohohet se është e pamundur të besohet sesi konkurrentja nga Gjakova e ka lënë qytetin e saj për të mar-rë pjesë në këtë reality-shou, pasi ajo është tepër ‘lokaliste’ dhe nuk i ka pëlqyer kurrë të jetojë larg vendlindjes së saj. Altina ka hyrë me një qëllim, që të afirmohet edhe më tepër si një vajzë që e do aktrimin.

një lezbike në Big Brother 6?Megjithëse autori i spektaklit “Big Brother”, Rezart Aga, në një intervistë për medien ka thënë se në edicionin e sivjet-shëm nuk do të ketë konkurrentë gay, sipas zhurmës që po bëhet, thuhet se disa informacione që kanë rrëshqitur jashtë, flasin pikërisht për një vajzë lezbike që do të jetë konkur-rente këtë vit brenda shtëpisë. Ashtu siç ishte paralajmëruar, në natën e parë nuk u zbuluan të gjitha sekretet e banorëve të shtëpisë, ndërsa vajza lezbike duket se do të jetë sekreti më i madh i këtij edicioni, për të cilin nuk dinë gjë as familjarët e saj. Madje, për ta mbajtur të fshehtë këtë sekret, vajza do të tentojë të krijojë lidhje me një mashkull brenda shtëpisë.

Ledina

Çelo nostalgji

për nëntë vjet më parë

Këngëtarja Ledina Çelo kohët e fundit i është përkushtuar shumë familjes së saj, sidomos djalit Erlisit dhe ajo duket e lumtur si një nënë e devotshme. Ledina këtë herë në rrjetin e saj social kishte postuar një foto, ku duket super në formë, por ajo është realizuar në vitin 2004, e këtë e tregon edhe komenti në këtë rrjet social. Nuk e dimë se pse Ledina ka shumë nostalgji për këtë foto të shumë viteve më parë, por padyshim ajo duket shumë bukur ndërs sheh veten para një pasqyre.

Tuna me gisht në gojë

Gjithmonë provokuese vjen këngëtarja nga Shkupi Tuna. Por nuk e dimë pse këtë herë ajo e ka futur gishtin në gojë! Mbase i dhemb dhëmbi, apo...?! Vallë çfarë ka këngëtarja e hitit ‘I asaj’?!

kristela Gjoka sfidon super bombën kate upton

Rita Ora shkëlqen në “Paris Fashion Week”

Page 14: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

14 E premte 1 mars 2013 •

« Gossip

angelina Jolie i bashkon forcat me vëllezërit coen për filmin biografikAngelina Jolie ka vendosur për projektin më të çuditshëm fil-mik të saj dhe për këtë ajo i ka bashkuar forcat me vëllezërit Coen të cilët do të shkruajnë skenarin. Vëllezërit kanë nën-shkruar marrëveshjen për të shkruar skenarin e filmit të ri i cili ka të bëjë me të mbijetuarin e Luftës së Dytë Botërore, Lou Zamperini. “Unbroken” do të adaptohet nga novela “Sea-biscuit” që është shkruar nga Laura Hillenbrand, që ka të bëjë me yllin e atletikës i cili mori pjesë në Lojërat Olimpike më 1936 në Berlin dhe pastaj mbijetoi për 47 ditë në ujërat e mbushura me peshkaqenë në bregun e një ishulli të Japon-isë pasi që aeroplani i tij ishte rrëzuar në Paqësor në vitin 1942. Pas arritjes në tokë, Zamperini ishte kapur dhe ishte i burgosur lufte për dy vjet. Jolie ka zënë karrigen e regjiso-rit në dhjetor pasi që ishte larguar Francis Lawrence. Ajo gjithashtu do të jetë bashkëproducente e filmit. Projekti i ri i aktores vjen pas debutimit regjisorial me filmit “In the Land of Blood and Honey”, i cili mori shumë kritika në vitin 2011.

Detaje të dasmës së Jennifer aniston dhe Justin theroux

Jennifer sapo mbushi 44 disa javë më parë dhe ju do të pyesni se cila ishte dhurata për ditëlindje? Një dasëm me Justin Theroux. Ceremonia e tyre do të jetë më shpejt se ç`pritej dhe do të jetë pas përfundimit të filmit të Jennifer në 8Mars. Çifti ka pasur momente të bukura bashkë, ku për Krishtlindje ata shkuan në Meksikë. Dhe vetëm disa javë më parë ata organizuan një parti me miqtë e tyre me rastin e fejesës. Çifti ka vendosur të ketë një ceremoni të thjeshtë dhe jo si dasma e Jennifer me Brad Pitt, ku ajo kishte 50.000 lule, menuja ishte e mbushur havjarë dhe fishekzjarre që zgjasnin për 12 minuta. Disa mundësi se ku mund të zhvillohet ceremonia mund të jenë Italia ku qarkulluan fjalë se Justin i ka propozuar pikësrisht aty Jen-nifer. Neë York, pasi Justin është një njujorkez, kështu që do të ishte bukur për të që të martohej në vendlindjen e tij ose një mundësi mund të jetë edhe shtëpia e Jennifer ku ka ambjent të përshtatshëm për evente të tilla.

abramovich zgjeron shtëpinë me vlerë 100 mln stërlina

Miliarderi rus, Roman Abramovich, fitoi një betejë tre-vjeçare me urbanistikën e Bashkisë së Londrës, për të zgjeruar su-pervilën e tij me vlerë 100 milionë stërlina. Me këtë leje, 46-vjeçari do të jetë në gjendje që të nisë menjëherë punimet për të bashkuar shtëpinë e tij të shekullit XVII, me dy prona të tjera nën zotërimin e tij. Nëpërmjet kësaj shtese, që pritet të ketë një kosto prej 10-15 milionë paund, Abramovich do të ndërtojë një kat të gjerë të nëndheshëm dhe midis të tjerash, një studio të bollshme arti për partneren e tij, Daria Zhuko-va. Megjithatë, fqinjët e miliarderit, u shprehën se ndërtimi i Abramovich do të dëmtojë rëndë lagjen rezidenciale, pasi do t’i bllokojë pamjen e lumit Thames. Midis fqinjëve që do të dëmtohen është edhe një ministër, Paul Channon, i cili synon të bashkojë firmën e tij, me atë të banorëve të tjerë të lagjjes, për të kërkuar anullimin e lejes nga ana e bashkisë.

George clooney merr çmimin e mediave gjermane

Aktori amerikan, George Clooney, pasi e fitoi çmimin për fo-tografinë më të mirë në Oscar si producent i filmit Argo, ka shkuar në Gjermani për të pranuar çmimin e mediave gjer-mane për impenjimin humanitar dhe aktivitetin e tij poli-tik, në ceremoninë e mbajtur në Baden të Baden Wurtem-bergut. Clooney, i cili është aktivist i paqes që një kohë të gjatë në organizatën “Not ON Our Watch”, me aktorët Brad Pitt, Matt Damon dhe Don Cheadle, ka arritur të ndihmojë në kriza të mëdha si në Darfur, Birmani dhe Zimbabve. Min-istrja gjermane e Punës, Ursula von der Leyen, ka lëvduar guximin e Clooneyt, përderisa këngëtarja britanike Birdy ia dedikoi hitin e saj “People Help the People”. Para Clooneyt çmimin e mediave gjermane e kanë marrë emra të mëdhenj si Bill Clinton, Nelson Mandela dhe Dalai Lama.

Mercedes A45 AMG, një makinë sportive e fuqishme

punonjëset femra puno-jnë më gjatë dhe më shumë se kolegët e tyre meshkuj, në bazë të një studimi të pavarur të Institutit Ponemon, të publikuar të mërkurën. Studimi ishte i adresuar

për të zbuluar një tjetër të dhënë, atë se si punojnë punonjës të ndryshëm me filtrat e privacisë “3M”, panelë që vendosën në monitorë dhe janë në gjendje t’i tregojnë të dhënat vetëm përdoruesit të kompiuterit. Megjithatë, gjatë këtij studimi, u zbuluan disa të dhëna të rëndësishme, që vërtetuan se

femrat ishin në gjendje që të punonin më gjatë dhe me më shumë produktivitet se gjinia tjetër. Të 274 pjesëmarrësve në studim, 53% femra dhe 47% meshkuj, iu kërkua që të punonin secilit dhjetë minuta pa ndërprerje në fusha që i përkisnin. Të gjitha fushat lidheshin me shërbimet financiare, produkte konsumi, çështje të shëndetit dhe energjisë. Studimi tregoi se femrat punonin realisht gjatë 10-minutëshit për një kohë prej 4,9 minutash, ndërsa meshkujt për 4.3 minuta. Përsa i përket punës në grup, dy femra punonin realisht mesatarisht 4.0 minuta, në 10 minuta qëndrim përpara kompiuterit, ndërsa meshkujt

3.6. Megjithatë, prania e një femre, e bën edhe më të dobët performancën e meshkujve, aftësia e të cilëve për punë, në një situatë grupi mashkull-femër, bie në 2.6 minuta në dhjetë të tilla mesa-tarisht. Jo vetëm që përqendrimi dhe rendimenti i femrave, sipas këtij studimi, është më i lartë, por edhe përkushtimi i tyre ndaj detyrës është më i lartë. Në një pushim fiktiv, të cilit i jepej punonjësve në këtë studim, vetëm 38% e femrave kalonin kohën e tyre të pushimit larg vendit të punës, me pjesën më të madhe që qëndronin në vendet e tyre të punës, ndryshe nga 52% e meshkujve, të cilët preferonin të largoheshin.

Mercedess Classe A, është makina me sportive e realizuar ndonjëhere nga Mercedes Benz. Modeli A45 AMG, është një makinë e pabesueshme e xjerrë në treg nga kompania gjer-

mane. Me 360 hp, 2,0 liter 4 cilindër benzinë turbo bëhet produkti më i fuqishëm në botë. Makina me pesë dyer shumë origjinale dhe estetikë e bën këtë model një makinë të projektuar për cdo rrugë. Një 45 AMG është një nga makinat më të fuqishme të të gjithë makinave AMG ndërsa çmimi i saj pritet të arrijë në 50 mijë euro.

kanë më shumë rendiment në punë

FeMRAT

Page 15: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

15• E premte 1 mars 2013

»Gossip

Johnny Depp konfirmon rolin në “transcendence”Pas negocimeve për projektin që një vit më parë, Depp konfirmon se do t`i bashko-het filmit “Transcendence”. Produksioni pritet të fillojë këtë verë. Historia tregon për një shkencëtar ku truri i tij shndërrohet në një super kompjutër, pas vrasjes së tij nga terroristë të anti teknologjisë. Skedula do të lejojë 49 vjeçarin të shkëlqejë në filmin “Black Mass”, si dhe në programin e mbrotjes së dëshmimatrëve të FBI. Me regji të Barry Levinson, drama e krimit është në para produksion dhe pritet të dalë në teatër në 2014.

Beyonce porosit këpucë me kafshë ekzotikeSi një nga këngëtaret më të famshme dhe më të suk-sesshme në Botë, Beyonce ka dhe shije të kushtueshme. Blerja më e re e saj janë një palë këpucë të firmës PMK me lëkurë kafshësh ekzotike. Këpucët janë bërë sipas kërke-save të Beyonce, e cila donte një përzierje lëkure kafshësh që jetojnë jo vetëm në tokë, por edhe në ujë. Bashkëshort-ja e Jay-Z do të ecë me këpucë të prodhuara me lëkurë struci, krokodili dhe anakonde. Këpucët do të quhen King Bey dhe do të jenë të zbukuruara me flori. Nuk dihet ende çmimi, por me siguri që do të jetë shumë i lartë. Vitin e kaluar edhe Jay-Z porositi një palë këpucë të tilla, kryesisht me lëkurë krokodili.

Marc anthony lidhet me chloe Green, trashëgimtarja e “topshop”

Një muaj pas narjes nga modelja Shannon De Lima, Marc është vënë re duke puthur trashëgimtaren e Topshop në Disneyland në Kalifor-nia, ku çifti shoqërohej edhe nga binjakët e Mark me ish gruan e tij Jennifer Lopez. Chloe ka qënë shumë e familjarizuar me fëmijët në park. Marc dhe Chloe mendohen se janë takuar në hapjen e dyqanit të ri të babait të saj në Los Angeles në 13 Shkurt, ku morrën pjesë edhe J.Lo dhe i dashuri i saj Casper. Por përveç të qënit trashëgimtare e rrjetit të dyqaneve Topshop, bukuroshja 21-vjeçare është stiliste këpucësh si dhe shoëgirl. Marc dhe Jennifer kanë qënë miq me të atin e Chloe për shumë vite. Chloe ka qënë më parë e lidhur me futbollistin francez Djibril Cisse, edhe pase ajo ka insistuar se ishin vetëm shokë.

Mila Kunis: “tani e censuroj

më shumë veten”Kunis gjithmonë ka qënë një njeri privat, por ajo është bërë më shumë introverte që prej lidhjes me Ashton Kutcher në pranverë të 2012. Ajo ka shpjeguar pse i`u është shmangur pyetjeve rreth lidhjes së tyre nëpër intervista të ndryshme. ‘Unë e censuroj veten’, ka pran-uar 29 vjeçarja. Por sipas saj, Kunis anjëherë nuk e ka mohuar romancën e tyre. ‘Është më lehtë të thuash të vërtetën se sa gënjeshtrën’ thotë ajo. Aktorja e cila përfundoi lidhjen e saj tetë vjeçare me Macaulay Culkin në 2010, ka treguar se është gati për një ndryshim në karrierë. ‘Nuk mendoj se duhet të bëj tre filma në vit, është shumë, ka një moment në jetë që ti dëshiron të jesh në shtëpi’ ka pohuar ajo. Ajo dëshiron të provojë pjesë të tjera të karrierës së saj dhe mendon se të jetosh vetëm për të punuar nuk është e shëndetshme. ‘Tani jam duke mësuar si të punoj dhe të jetoj dhe si të marr kënaqësi nga to’, ka përfunduar Kunis.

Heidi KluM

Lancon LInjën e re të veshjeve

Për neW BaLance

Modelja gjermane ka bashkëpunuar me New Balance në një linjë veshjesh sportive. Linja e veshjeve do të shitet eskluzivisht në deyqanet Lady Foot Locker në Amerikë. Kjo linjë përmban strece, pantallina trecerek-she, kanatjere me hapje mbrapa, pantallina te shkurtra dhe bluza me kapuc. Në imaz-het e treguara ajo paraqitet në një pozicion

joge duke reklamuar pikërisht këto veshje që ajo i quan ‘aktive’. “Unë vetë bëj një jetë aktive dhe më pëlqen të vrapoj rrugëve të qytetit. Pjesë të koleksionit janë funksionale dhe të hi-jshme, të gërshetuara me stilin modern. Unë dëshiroj që femrat të ndihen mirë me rrobat e tyre edhe kur janë duike punuar”, ka thënë Klum. Sigurisht femrat që do të kenë fatin që t`i veshin do të duken të mrekullueshme me koleksionin e saj.

Page 16: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

16 E premte 1 mars 2013 •

« Bota

republika e shqiperiseagjencia e Zhvillimit të Zonave Malore

Nr i Kontrates: MADA/OFID/CW-Impl/RR Postë e Vjetër-Karat/Ballaban/2013/ Financuesi(t): IFAD, QSh1. Republika e Shqipërisë ka marrë kredi nga Fondi Ndërkombëtar për Zhvillimin e Bujqësisë

(IFAD) për të mbuluar kosto të programit për Programin për Zhvillimin e Qëndrueshëm të Zonave Rurale Malore (SDRMA) dhe synon të përdorë pjesë të fondeve për të mbuluar pagesa të ligjshme në kontratën për:

Emërtimi i Punimeve Civile: Rehabilitimi i Rrugë Rurale Postë e Vjetër – Karat, komuna Ballaban, Përmet

Numri i Kontratës: MADA/OFID/CW-Impl/RR Postë e Vjetër -Karat/Ballaban/2013/2. Në këtë kontekst, Agjensia e Zhvillimit të Zonave Malore bën ftesë për oferta të mbyllura për

ekzekutimin e punimeve civile të përmendura më sipër.3. Paketa e plotë e Dokumentacionit të Tenderit mund të merret në zyrat e agjensisë së

Zhvillimit të Zonave Malore, rruga “shinasi Dishnica”, Nr. 100 (pranë selvisë) Tiranë, pas paraqitjes së një kërkese me shkrim dhe pagesës së pakthyeshme prej 1,500 (një mijë e pesëqind) Lekë në Bankën Kombëtare Tregtare numrin e llogarisë 403288094 dhe pas dorëzimit të mandatit të pagesës dhe kërkesës në zyrën e Prokurimeve. Ofertuesit e interesuar mund të marrin informacion të metejshëm në të njëjtën adresë.

4. Për të marrë informacion për këtë punim dhe kushtet lokale, ofertuesit inkurajohen të marrin pjesë në një takim që zhvillohet para ditës së tenderit, përpara dorëzimit të ofertave siç është specifikuar në Letrën e të Dhënave. Marrja pjesë në këtë takim nuk është e detyrueshme.

5. Ofertat do të jenë të vlefshme për një periudhë 90 ditore nga dita e hapjes së Ofertës dhe duhet të dorëzohen tek agjensia e Zhvillimit të Zonave Malore, rruga “shinasi Dishnica”, Nr. 100 (pranë selvisë) Tiranë në ose para afatit të mëposhtëm, kohë në të cilën do të hapen ofertat në praninë e ofertuesve që dëshirojnë të marrin pjesë

Data: 25.03.2013 Ora: 10.006. Oferta duhet të dorëzohet bashkë me siguracionin e ofertës (vetëm në formën e një garancie

bankare) në një vlerë jo më të vogël se 2 % e vlerës së ofertës, e kryer në favor të Agjensisë së Zhvillimit të Zonave Malore. Ai duhet të jetë i vlefshëm deri 90 ditë pas datës së hapjes së ofertës.

7. Ofertuesi që tërheq ofertën gjatë periudhës së vlefshmërisë së saj dhe/ose refuzon të pranojë lidhjen e kontratës pasi është përzgjedhur dhe/ose dështon të dorëzojë çeritifikatat e kërkuara të sigurimit do të skualifikohet për të marrë pjesë në oferta të tjera për një periudhe një vjeçare dhe siguracioni i ofertës do të konfiskohet.

8. Siguracioni i performancës dhe shuma e depozituar për periudhën e përgjegjesisë mbi defektet (10%) do të konfiskohet në rast se ofertuesi dështon të kryejë punën sipas kontratës.

9. Afati përfundimtar për tërheqjen e dokumentacionit do të jetë data 21.03. 2013, ora 16.00.

FTese per OFerTe (iFb)

papa Benedikt u largua dje nga Vatikani për në rezidencën papale në jug

të Romës. Pas rreth një ore përfundon sundimi i tij në krye të kishës katolike. Para lar-gimit, Papa 85-vjeçar u takua për herë të fundit me kardi-nalët në Vatikan. Ceremonia e përcjelljes së Papës zgjati disa minuta, ndërsa ai u takua me klerikët e lartë që pritet të fil-lojnë tani procesin e zgjedhjes së pasuesit të tij.

Dy ditë më parë, gjatë fjalimit të fudnit, Papa Ben-edikt u tha mijëra besimtarëve të mbledhur në shesh se megjithë vështirësitë dhe problemet me të cilat u ndesh Kisha gjatë sundimit të tij, Zoti nuk do ta lejojë atë të fundoset. Papa Benedikt do të shkojë për të jetuar tani në pension në një shtëpi të për-kohshme në Castel Gandolfo në jug të Romës.

Zyrtarisht dorëheqja e tij hyn në fuqi në orën 20. Në ditët e ardhshme, kardinalët nën moshën 80-vjeçare do të fillojnë procesin ceremonial për të zgjedhur papën e ri.

Mes dy kohëve"Zotërinjtë kardinalë më

zgjodhën mua, një punëtor të përunjur në vreshtin e Zotit". Me këto fjalë doli kardinali Joseph Ratzinger më 19 prill 2005 në lozhën e bazilikës së Shën Pjetrit dhe i fitoi menjëherë simpatitë. Konklava kishte zgjatur vetëm dy ditë, pastaj nga oxhaku doli tym i bardhë. Kardinalët kishin zgjedhur 78-vjeçarin si kreun e ri të kishës katolike.

Benedikti XVI ishte papa i parë gjerman pas gati 500 vjetësh. Një papë nga Gjermania, 60 vjet pas vrasjes në masë të hebrenjve prej na-cionalsocialistëve dhe përveç kësaj një papë nga vendi i reformacionit. Dorëheqja e tij e paralajmëruar për 28 shkur-tin nuk është më pak sensa-cionale: Kjo është dorëheqja e parë e një pape prej rreth 700 vjetësh, e dyta në krejt historinë e kishës.

Me papën Benedikt i XVI bota përjetoi një papë konservator dhe të pranishëm, i cili me raste i befasoi të gjithë. Kjo sepse Benedikti ishte në gjendje të bashkonte përsh-pirtshmërinë e prejardhjes së tij me erudicionin e profesorit. Ai nuk vazhdoi thjesht vijën strikte të kardinalit të kuries, Joseph Ratzinger.

Me koncepte të rrënjosura thellë në traditë Bendikti synoi dialogun me kohën moderne. Pon-tifikati i tij u shoqërua nga skandale, si dhe nga një atmosferë e përgjithshme krize në kishën katolike. Nga kjo duhet të ketë

vuajtur edhe vetë papa.Në fund të viteve pesëd-

hjetë Ratzingeri u bë profe-sor teologjie dhe fitoi shpejt reputacion. Pranë arqipeshkvit të Këlnit, kardinal Joseph Frings, ai merr pjesë në vitin 1963 në Këshillin e dytë Vatikanor (1962-65). Në vitin 1977 Ratzingeri bëhet ipeshkëv Bischof, rritet më pas në përgjegjësi si arqipeshkëv i Mynihut dhe Frajsingut dhe si kardinal. Pak pas më shumë se katër vjetësh papa

Gjon Pali II e merr në

Romë. Si prefekt i kon-gregacionit për doktrinën e be-

simit ai është shef i rojtarëve të besimit. Në grindjen rreth çështjeve që kanë të bëjnë me funksionin e lektorit, rreth temave të reformimit (si roli i gruas apo ekumena) Ratz-ingeri përfaqësonte një kurs konservator strikt.

Zgjedhja e Benediktit papë ngjalli në Gjermani gaz dhe krenari. "Ne jemi papë" ishte titulli i gazetës “Bild”. Mirëpo

ka edhe kritikë. Papa i 265-të në historinë e kishës është shumë i vjetër si 78-vjeçar, u tha, dhe vetëm si papë kalimtar ai nuk do të jetë i aftë për reforma.

Papa Benedikti XVI, Papa i parë që jep dorëheqjen në afro 600 vjet, vuri vulën e tij si kreu i Selisë së Shenjtë, duke marrë emër si teolog i fortë dhe zbatues i doktrinës

së Kishës Katolike. I pagëzuar me emrin Joseph Ratzinger, ai u bë i pari gjerman që merrte detyrën e Atit të Shenjtë në afro 1000 vjet, kur u zgjodh në vitin 2005 si pasues i Papa Gjon Palit II.

Ai ishte një figurë e njohur në hierarkinë e Kishës Katolike edhe para se të bëhej Papë. Gjatë Papatit të Gjon Palit II, ai mori detyrën e kreut të zyrës

që mbikëqyr dhe zbaton dok-trinën e Kishës. Por karakteri i tij më i rezervuar nuk e lejoi që të merrte kurrë statusin që kishte paraardhësi i tij më karizmatik, Papa Gjon Pali II. Papa Benedikti solli gjatë Papatit të tij disa pikëpamje të forta që shkaktuan shumë polemika. Ai kundërshtonte idenë që gratë të lejoheshin të bëheshin priftëresha dhe e cilësoi homoseksualitetin si një mëkat i brendshëm moral. Papa Benedikti po ashtu ka argumentuar se Turqia mysli-mane nuk ka vend në Evropën e krishterë. Në një dokument të kishës ai shprehet se Katolicizmi është feja e vetme e vërtetë.

Gjatë viteve të tij si Papë, Benedikti ka punuar për të for-cuar mësimet e kishës kundër abortit, profilaktikëve dhe laicizmit. Gjatë tetë vjetëve si kreu i Selisë së Shenjtë hasi një numër sfidash, përfshirë skandalin e rëndë të abuzimit seksual të fëmijëve në duart e disa priftërinjve, si dhe rënien e numrit të besimtarëve që ndjekin Katolicizmin në Evropë dhe Amerikën Latine.

Në fjalën e fundit ai tha se kurrë nuk u ndje i vetmuar dhe falënderoi kardinalët dhe kolegët e tij. Benedikti tha gjithashtu se Papa nuk ka jetë private. “Kushdo që mer postin e Papës nuk ka jetë private, pasi ai i takon plotësisht dhe gjithnjë të tjerëve dhe Kishës. Përmasat e jetës private nuk ekzistojnë në jetën e Papës”, shtoi Benedikti.

Në javët e ardhshme 115 kardinalë do të zgjedhin pasardhësin e Papa Benedik-tit. Pasuesi i tij do të merret me një sërë çështjesh të debatueshme si korrupsioni, skandalet seksuale të një sërë priftërinjve, si dhe me rënien e audiencës në kisha në vendet e zhvilluara. Një sërë vëzhgue-sish thonë se për t’u marrë me këto probleme Vatikani duhet të heqë dorë nga qasja dok-trinare dhe të jetë më i hapur.

Zëdhënësi i Vatikanit, kleriku Federico Lombardi, tha se Papa ka lënë të kuptohet se nuk do të përpiqet të influen-cojë në zgjedhjen e pasuesit të tij. Ndërkohë po shtohen spekulimet për drejtuesin e ardhshëm të Kishës Katolike Romake, një ditë pasi Papa Benedikti tronditi botën me njoftimin e papritur se do të japë dorëheqjen.

Shumë besojnë se papa i ardhshëm do të jetë nga ven-det në zhvillim - kryesisht nga Amerika Latine, ku katolicizmi është besimi kryesor, ose nga Afrika, ku numri i katolikëve është në rritje. Por ka një ndjeshmëri në rritje se papa i ardhshëm mund të jetë nga Amerika e Veriut – Kanadaja ose Shtetet e Bashkuara. Vetëm pak orë mbasi Papa dha fjalimin e dorëheqjes, nisën spekulimet e para në Ebropë se kardinali kanadez Marc Oullet, nigeriani Francis Arinze dhe Peter Turkson nga Gana, ishin kandidaturat më të forta.

BeneDIKtI XvI

një Papë mes dy kohëve

Page 17: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

17• E premte 1 mars 2013

»

Nga sot buxheti i SHBA-së kërcënohet nga shkur-time masive, në qoftë se demokratët dhe repub-likanët nuk merren vesh më parë në Kongres për

kursime. Deri tani nuk pritet kompromis.Për shëndoshjen e financave

shtetërore nuk dallohet gatishmëri për kompromis as te demokratët dhe as tek republikanët, pavarësisht shkurti-meve masive automatike që i kërcëno-hen buxhetit të SHBA-së nga 1 marsi. Në këtë raund të fundit të 18 muajve me ngjarje tronditëse në botën fiskale partitë qëndrojnë përballë njëra-tjetrës si sherrxhinj. Me të ashtuquajturin “sequestering” duhet të kursehen deri në fund të vitit buxhetor 2013 85 miliardë dollarë. Kjo përbën një reduk-tim të madh në buxhetin e mbrojtjes dhe atë social. Në 10 vitet e ardhshme parashikohen më tej shkurtime prej 1,2 miliardë dollarësh. Në fakt këto masa ishin planifikuar si strategji, në mënyrë që demokratët dhe republika-nët të merreshin vesh për një plan të balancuar për uljen e deficitit bux-hetor. Sekuestrimi nuk duhet të hynte kurrë në fuqi. Mirëpo tani po shuhen shpresat për marrëveshje. Kampet politike ia hedhin fajin njëra-tjetrës dhe Uashingtoni gjendet në prag të të hequrit vetes mjetet e jetesës.

PasojaPartitë nuk janë të gatshme të mer-

ren vesh për shkurtime, sepse zgjed-hësit e tyre do t’i bënin përgjegjëse për pasojat ekonomike, mendon Ron Haskins, ekspert për çështje të bux-hetit në Institutin Brookings në Uash-ington. Ato janë sa vjen e më shumë të gatshme që të lejojnë hyrjen në fuqi të sekuestrimit, në mënyrë që të tregojnë respektivisht me gisht palën tjetër. “Nuk besoj që ato i kanë men-duar në mënyrë racionale deri në fund pasojat”, shpjegon Haskins në bisedë për Deutsche Welle-n. “Me gjasa ato mendojnë para së gjithash, se më pas mund t’i ngarkohet faji kampit tjetër (së paku kështu shpresojnë)”.

Zhvillimet aktuale tronditëse në planin fiskal nisën në korrik 2011, kur Kongresi deshi të ngrinte kufirin e sipërm të borxheve. Në të kaluarën kjo nuk paraqiste gjë të jashtëzakonshme e kryhej në mënyrë që qeveria të mund të paguante faturat e papaguara. Por republikanët, të forcuar nga suksesi i tyre në zgjedhjet e 2010-ës për Kon-gresin, këmbëngulën për shkurtime në shpenzimet shtetërore pas 10 vjetësh rritjeje galopante të shpenzimeve nën udhëheqjen e George W. Bushit e më vonë të Barack Obamës.

Për herë të parë në histori, gjatë grindjes për limitin e sipërm të borx-heve u ul besueshmëria financiare e SHBA-së. I frymëzuar prej një ujdie gjatë presidencës Reagan për uljen e deficitit buxhetor, Presidenti Obama propozoi sekuestrimin, për t’i dhënë fund situatës pat. Gjykimi ishte ky: Në qoftë se Kongresi nuk do të bjerë dakord vullnetarisht për shkurtime të arsyeshme, atëherë do të ketë shkurtime automatike për një periudhë prej 10 vjetësh. Presi-

denti amerikan Barak Obama ka në plan të takohet me udhëheqësit e kongresit sot, ditë në të cilën hyjnë në fuqi shkur-timet buxhetore automatike me vlerë 85 miliardë dollarë. Shtëpia e Bardhë tha se bisedimet pritet të jenë një “diskutim konstruktiv” për të bërë diçka në lidhje me shkurtimet automatike, të njohura me termin sekuestrim. Presidenti Obama thotë se shkurtimet do të dëmtojnë ekonominë, do të nxjerrin nga puna mijëra njerëz dhe do të dëmtojnë gatishmërinë ushtarake. Ai dëshiron të kombinojë shkurtimet e shpenzimeve me dhënien fund të disa përjashti-meve tatimore për të pasurit dhe për korporatat. Shumë republikanë kundër-shtojnë çdo lloj rritjeje të taksave dhe duan të përqëndrohen tek shkurtimi i shpenzimeve. Dje, Senati konfirmoi ish-shefin e kabinetit të Shtëpisë së Bardhë, Jack Lew, si sekretar të ri të thesarit. Zoti Lew pritet të jetë në qendër të bisedimeve të vështira me republikanët e Kongresit për arritjen e një marrëveshjeje për buxhetin.

Presidenti Obama paralajmëroi për pasojat e shkurtimeve në buxhet gjatë fjalimit mbi gjendjen e vendit. “Këto shkurtime të menjëhershme, të thella dhe arbitrare mund të vënë në rrezik gatishmërinë tonë ushtarake”. Në Shtëpinë e Bardhë, zoti Obama foli për këtë çështje duke bërë thirrje për kompromis. “Këto shkurtime nuk janë të peshuara, nuk janë të drejta, do të rëndojnë ekonominë tonë dhe do të shtojnë qindra-mijëra amerikanë në radhët e të papunëve. Nuk po flasim në teori. Njerëzit do të humbasin punën”.

Por republikanët përfshirë Kryetarin e Dhomës së Për-faqësuesve, John Boehner, nuk po lëkunden. “Shkurtimet automatike do të hyjnë në fuqi nëse nuk ndërmerren reforma që na vënë në rrugën e balancimin e buxhetit gjatë dhjetë vjetëve të ardhshëm”.

Përkrahësit e lëvizjes Tea Party po ashtu duan që shkurtimet të hyjnë në fuqi. Mes tyre është edhe senatori republikan Rand Paul. “Të dyja palët janë përgjegjëse për shpenzime të tepërta, për mbrojtjen e privilegjeve të tyre, për marrëveshje të fshehta ku të gjithë këtu fitojnë, por taksapaguesit humbin”.

Republikanët konserva-torë po reagojnë në mënyrë sfiduese, thotë analisti Norm Ornstein. “Ata thonë jemi gati të përballemi, le të hyjnë në fuqi shkurtimet dhe në thelb qëndrimi i tyre është se në këtë mënyrë do të ketë shkurtime të thella buxhetore që nuk do të arrinim t’i sigu-ronim ndryshe. Le ta lejojmë të ndodhë, pa-varësisht nga dhimbja që shkaktojnë”.

Por ai shton se republika-nët po marrin një rrezik në sy. “Presidenti është në avantazh në shumë drejtime. Mbështetja nga publiku është e lartë. Mbështetja për Kongresin është e ulët dhe republika-nët në Kongres e kanë këtë mbështetje edhe më të ulët. Amerikanët nuk duan që këto gjëra të ndodhin”.

Shkurtimet do të shkak-tonin pasoja për ndihmën ndërkombëtare humanitare dhe ushtarake dhe mund të shqetësonte aleatët, thotë Jim Arkedis në Institutin për Politikë Progresive. “Mendoj se ekziston një shqetësim në shkallë ndërkombëtare. Sigurisht mes vendeve që presin të marrin ndihmë amerikane, qoftë ushta-rake apo humanitare, apo ndihmë për zhvillimin e demokracisë, ka zhgënjim dhe nervozizëm”. Presi-denti Obama thotë se shpreson që Kongresi të veprojë për të shmangur shkurtimet para se të skadojë afati më 1 mars.

oBama/BUXHEtimandati fillon me pengesaPresidenti Obama thotë se shkurtimet do të dëmtojnë ekonominë, do të nxjerrin nga puna mijëra njerëz dhe do të dëmtojnë gatishmërinë ushtarake. Ai dëshiron të kombinojë shkurtimet e shpenzimeve me dhënien fund të disa përjashtimeve

tatimore për të pasurit dhe për korporatat. Shumë republikanë kundërshtojnë çdo lloj rritjeje të taksave dhe duan të përqëndrohen tek shkurtimi i shpenzimeve

Bota

Page 18: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

18 E premte 1 mars 2013 •

« hipotekat

Emri i Pronarit“Shyze” Sh.P.K“Shyze” Sh.P.K10 Bashkepronar52 Bashkepronar54 BashkepronarAbaz Cane LlariAbaz Emin CemiAbaz Ylli ZaimiAbaz Zenun MaraAbdi Halim BrakaAbdi Rahman ShypiAbdulla TujaniAbdulla Selman ShamkuAbduraman Isuf HaxhiuAbdyl Sejfulla CankaAbdyl SulejmanAbedin Shemsho BabociAdela BarakuAdela Refik KazanxhiAdela Sotiraq GushoAdela Sotiraq LiçoAdela Thoma BimaAdela Viktor MaçajAdelina Gani MuçaAdelina Jemin YmeriAdelina Loli AleksiAdem BeqiriAdem Ismail DajaAdem Rexhep ShkelzeniAdem Zenel KademiAder Malo BozhaniAdile Sulejman FerhatiAdivije Malush LazeAdlira Idajet MuhedinAdmir BobratiAdmir Veladin DragoAdmir Veledin DragoAdnan Zija HodoAdnand Osman KusuriAdnand Osman KusuriAdnand Osman Kusuri‘Adri’ Shpk‘Adri’ Shpk‘Adri’ Shpk‘Adri’ Shpk‘Adri’ Shpk‘Adri’ Shpk‘Adri’ Shpk‘Adri’ ShpkAdrian BreguAdrian GjokaAdrian Astrit BalliuAdrian Faik SuloAdrian Filip ThomaAdrian Hektor HaxhiAdrian Hysen RuziAdrian Ilos ProkoAdrian Kadri CekaAdrian Ndoc TushaAdrian Njazi VishanjiAdrian Qazim GjokaAdrian Refik SimixhiuAdrian Sarac BedajAdrian Servet HusiAdrian Servet HysiAdrian Simon XhillariAdrian Zisi KroiAdriana Lufter XhuveliAdriana Mehmet BajramiAdriana Ramiz BardhiAdriana Xhafer VeizajAdriana Xhemal MandiaAdriatik Fari FekaAdriatik Isa IslamajAdriatik Isa IslamajAdriatik Isa IslamajAdriatik Isuf KokonAdriatik Kristo BekaAdriatik Novruz HoxhajAdriatik Ramadan MucaAdriatik Ramazan MuçaAferdita BerishaAferdita DukaAferdita KodraAferdita TamdimiAferdita TurtulliAferdita Avdulla ShaqiriAferdita Bajram ZeqoAferdita Bektash ShirokaAferdita Bexhet PriftiAferdita Bexhet PriftiAferdita Cuf CufiAferdita Cuf CufiAferdita Ethem Kodra

Aferdita Ibrahim HoxhaAferdita Idriz ShehuAferdita Ismail MemajAferdita Ismail MemajAferdita Jani PriftajAferdita Kamber MarkuAferdita Lutfi TresaAferdita Mehmet NacollariAferdita Rexhep DedjaAferdita Rexhep TurtuliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Rexhep TurtulliAferdita Riza SalçiniAferdita Rushit KostreciAferdita Sali KajraniAferdita Sedat BaliliAferdita Vangjel PoshnjariAferdita Xhemal BamiAferdita Xhemal DuroAfife Fiqiri MeziniAfisa Xhezair GremiAfrim ViganiAfrim Rrahman KotarjaAfrodhiti Perikli RumanoAfrovita Jani NiçoAgim BakalliAgim BakalliAgim CaniAgim DedeiAgim JaceAgim MetaAgim OsekuAgim OsekuAgim Aleksander XhumariAgim Demir LilaAgim Hajri BakajAgim Halil PiciriAgim Hysni IsmailajAgim Kasem KenajAgim Kasem LabotiAgim Mahmut MenikuAgim Mane KurtiAgim Mehdi BendoAgim Murat ElezajAgim Qazim KripaAgim Refat BrakaAgim Shaqir FerizoviqiAgim Vehbi MyftiuAgim Vite ShenaAgna HysaAgron KabaAgron KoteAgron KoteAgron KoteAgron KoteAgron KoteAgron KoteAgron KoteAgron SallçiniAgron Aleks JatroAgron Asllan ShehiAgron Banush ÇullhajAgron Dane BanajAgron Faik PahijaAgron Fani PapaAgron Fatmir BletaAgron Hasan BogdaniAgron Hasan FerhatiAgron Hysni StrazimiriAgron Isa MaleAgron Isuf TufaAgron Maqo PecaniAgron Mehmet AgolliAgron Mehmet Ru....Agron Napolon PoloAgron Ridvan KullaAgron Selaudin SheatiAgron Selim EgroAgron Shaqo DoçiAgron Sulo SulajAgron Xhelal AbidiniAgron Xhelal MajdaAgron Zaim GjataAhmet Behaudin DobiAhmet Mylazin BendoAhmet Ramazan FortuziAhmet Sulo ÇaçiAhmet Sulo ÇaçiAhmet Sulo ÇaçiAhtere Neki Xhixha

Aida LlukaAida VisariAida Azem OsmanajAida Azem OsmanajAida Hamdi DanajAida Hysni DivaAida Neki IsaAida Nuhi HoxhaAida Shaban HasaAishe Abdi AllaAishe Ahmet MajdaAishe Halil PeronaAishe Islam AhmetagaAkil Leonard ZisiAkile Mehmet GodencaAkondulla Llambi KoliAlban BratiAlban Foto DukaAlban Hilmi HoxholliAlban Ilmi HoxholliAlban Nazmi PicokuAlban Niko ZakaAlban Niko ZakaAlban Odhise RapiAlban Petraq GjiniAlban Saimir VrapiAlbana GriboAlbana SanxhaktariAlbana Ali MetaAlbana Cerciz XhaferrajAlbana Isa ZaniAlbana Kondo JonuziAlbana Llambi PriftiAlbana Lutfi MerkoziajAlbana Mehdi ÇelaAlbana Selfo MoshoAlbana Stavri GaniAlbert GjondrekajAlbert KercikuAlbert MihaliAlbert ShehuAlbert Abdurraman AbediniAlbert Gaqo KotepanoAlbert Hasan AgajAlbert Haxhi HareçariAlbert Ismail ShulkuAlbert Ismail ShulkuAlbert Ismail ShulkuAlbert Ismail ShulkuAlbert Ismail ShulkuAlbert Jorgji TaloAlbert Jorgo BimaAlbert Kasem KodraAlbert Kostandin ShaniAlbert Kristo PapuliAlbert Kristofor MihaliAlbert Nimet XhebrajAlbert Onik OskianAlbert Postol PapaAlbert Qerim ZenullariAlbert Seit BejkoAlbert Shaban DybeliAlbert Sotir PetropullaAlbina Lili MoniAlbion Astrit OrhanasiAlbion Ferik Bakiri

‘’Albtelekom’’ Sh.AAlbuela Alfred StefaAldi HallvaxhiuAldi Alfred LlukaAldo Cesk LacaAldo Ded ShalaAleko ÇipiAleksander DanoAleksander DhoriAleksander KarciniAleksander PelivaniAleksander TotoAleksander Dhimitraq TeçoAleksander Koço GudaAleksander Kristofor MihaliAleksander Luan TotoAleksander Luan TotoAleksandra ÇaçiAleksandra DenekAleksandra Jorgji Haxhi-nastoAleksandra Kiço DedeAleksandra Kosta DediAleksandra Vasil IkonomiAlesia Shkelqim TerziuAlessia Arben Mara‘Alfa-Beta’ Shpk‘Alfa-Beta’ ShpkAlfred KasmiAlfred Artur ToskaAlfred Diell OlliAlfred Gani KasmiAlfred Muhamet ÇibajAlfred Pellumb MucaAlfred Pellumb MucaAlfred Ramazan LaskuAli BalliuAli EminiAli GolloshiAli SulaAli Arif ÇekiçiAli Bajram BallushiAli Hysen EminiAli Idriz DhrimoAli Zenel SukthiAlida Bardhyl BegolliAlije Belul ZeqiriAlina Naim BrahimajAlior Gjergji ÇaçaniAlisa Spiro MadhiAlkend ShpendiAlketa Arshi SulajAlketa Bardhyl AlushiAlketa Rami FerraAlketa Vasil BitriAlketa Xhemal QendroAlma MiciAlma Ali FeriziAlma Bashkim MerkuriAlma Eqerem ShqiporjaAlma Fatmir SaraçiAlma Fatmir XhamballatiAlma Flamur DhamoAlma Fuat LamaAlma Jani KaravelloAlma Laze Hamzaj

Alma Luigj PellumbiAlma Mitat NotajAlma Petrit BubaniAlma Petrit FilajAlma Ramiz EminiAlma Reshit KaloshiAlma Sefedin HutaAlma Sefedin PustinaAlma Shyqiri HidiAlma Stavri GolloshiAlma Thoma SalajAlma Thoma SalajAlma Thoma SkramiAlma Vait DautiAlma Vasil DibraAlma Xhemal IkonomiAlmerilda Dylber DelijaAlmira GurakuqiAlmira Ilia Kushta (Misa)Almira Selim ÇomoraAlmiro Paulin GurakuqiAlqi StefaAlqi Ilo GolloshiAlqi Ilo GoloshiAltin EleziAltin HajdiniAltin LekseniAltin Asim RaxhiniAltin Engjell MastoriAltin Haki LikaAltin Hazis KumaraAltin Hysen VokaAltin Hysen VokaAltin Hysen VokaAltin Jorgo NgjeloAltin Llazar HaxhinastoAltin Mihallaq PetreAltin Niazi BallaAltin Qerim KurtiAltin Robert BogdaniAltin Sotiraq GaçeAltin Taip BaniAltin Taip BaniAltin Todi GjiniAltin Vasil KushgjiniAltin Zybi TopiAlueta RuliAlush Shyqyri SaniAmalia Nuçi VerliAmanda Demiri HyseniAmantia Izedin LleshiAmardo Kozma ShpofiAmzai KonstruksAna Bardhyl PolloAna Edmond ArapiAna Theodhoraq BashoAnastas DundeAnastas Ilo GjikaAnastas Koste KristoforiAnastas Zoi PriftiAnastasi Koçi GrabovariAnastasia Ilia TuraniAnastazia ZoraqiAnastazia ZoraqiAnastazia ZoraqiAndi Agim Homiolli

Andi Dhimitraq ZografiAndi Dhimitri BibajaAndi Ramiz DerveniAndi Sotir KeriAndon HaskaAndon KoçoAndon Vasil JankuAndoneta Koço JorgjiAndre Gjencit LlukaniAndrea Gaqo ÇeçeAndrea Harellamb ShundiAndrea Harrallamb ShundiAndrea Jorgjit SemaAndrea Kosta KanaAndrea Lami CinajAndrea Nikolla GjylametiAndrea Pandeli SeloAndrea Pandi StojaAndrea Themi NaciAndrea Vangjel MaliqariAndreko Ilo GjylapiAndromaqi Andrea JorgjiAnduena Beqir HoxhaAnduena Luftar RodiAnesti GjiniAnesti Asimaq ÇoniAnesti Dhimiter SotaAnesti Dhimiter SotaAnesti Kozma KozmaAnesti Llambi GjiniAnesti Nikoll DukaAnesti Nikolla DukaAni Lisimak TheodhoriAnife BrojkaAnife Mehdi IbrahimiAnijete Islam ÇollakuAnila MimaniAnila Ali DedjaAnila Astrit ShehuAnila Fatmir KarajAnila Foto DovaAnila Hysen SherkoAnila Ibrahim VeriaAnila Kristaq MilaAnila Llukan FortuziAnila Luftim MusaiAnila Milto DhimaAnila Muharem MeçiAnila Murat SpahiuAnila Myftar HaskoAnila Qemal DerveniAnila Shpetim ÇoboAnila Skender KarajAnila Spiro DhimitriAnila Suat LekaAnila Veip BeleAnita SkenderiAnita Riza BejleriAnita Riza BejleriAnita Ylli KamenicaAnjeza DedejAnjeza Avdyl DikoAnjeza Kole DeraniAnjeza Zef EleziAnjeze AjaziAnjola Munir Isufaj

Anla Niko KoreAnthulla Vangjel DobiAntigon BombajAntigoni ElmaziAntoneta EleziAntoneta Luigj VangjeliAntoneta Sajmir GjoniAnushe Kadri Yzeiri‘’Apolon 5’’ Sh.P.K‘’Apolon 5’’ Sh.P.KApostol Aleks ApostoliArbana BrahaArben BejkoArben ÇeliArben ComackaArben DuloArben GjikaArben KamberiArben MetajArben NelajArben QinamiArben ZoraqiArben Aleksander RovimaArben Aleksander RuvinaArben Ali DemetiArben Asllan MustafaArben Asllan MustafaArben Asllan MustafajArben B. ShahiArben Banush CullhatiArben Bardhyl IdriziArben Bekim GjonçajArben Besnik AlibaliArben Eshref LogaArben Fatmir SaraciArben Hamdi MetaArben Hasan DibraArben Hasan EgroArben Hashim SinakoliArben Hiqmet XheloArben Ismail BeqiriArben Ismet SibajArben Jasenin BejleriArben Lajmer MuhametiArben Luigj IvanajArben Mark RajtaArben Medi ZaloshnjaArben Muhedin BejkoArben Nasi ShamijaArben Naun PettoArben Neki OsmaniArben Neki OsmaniArben Nevruz ÇelaArben Nexhdet KosturiArben Nexhdet KosturiArben Nexhvet KosturiArben Niko ShkodraniArben Osman AgakoArben Pandeli MeçiArben Pavlli UraArben Rakip HaxhiuArben Rakip ShehiArben Rifat ShkodraArben Sabri HasaniArben Selman ThartoriArben Spiro KufoArben Sulejman ManiArben Taqo ThemelkoArben Themo VitoArben Themo VitoArben Thoma PishtariArben Tomorr CeliArben Veli BegolliArben Xhemal GallushiArben Xhevit BodoArben Zef VociArben Zenel ZeneliArberina Jovan GrazhdaniArbian Petrit DedejArbina Besnik HaxhirexhaArdian DevoleArdian HamazajArdian Ali MeleqiArdian Bujar QyrfyçiArdian Fejzulla PertafiArdian Gani DishaArdian Gaqo KonomiArdian Hamaza ResulajArdian Hamza IsmailiArdian Hamza ResulajArdian Hysen RuziArdian Kristaq JanaqiArdian Medi RushitajArdian Osman BixhaArdian Petrit Caslli

Ardian Qirjako DhimaArdian Refan LekajArdian Sami MeqemejaArdian Sofokli ÇuliArdian Stefo JorgjiArdiana Çali (Bali)Ardiana Shaban AjaziArdinana Tafil BerberiArdit BardhArdita Zijadin SharofiArdjan MehilliArdjana CapoArdjana Ndrek NallbaniArdo Arqile VeliuAreti Spiro GjatiAreti Xhemal ThomaArgjiro Gaqo DurakuArian ShkurtiArian Ahmet SelitaArian Alush NezirajArian Astrit LeskajArian Besim KaleshaArian Gaqo AvraziArian Gaqo AvraziArian Hamza ResulajArian Hydai KoçiajArian Mithat RizvaniArian Mithat RizvaniArian Musa ShehuArian Petro AdhamidhiArian Xhafer KaralliuAriana KaziuAriana Emin Liço (Agolli)Ariana Mehmet KaziuAriana Mehmet KaziuAriana Mehmet KaziuAriana Shefqet PojaniArianita Gezim HasaAriel Anastas ZhamoArif DervishiArif Hajredin ÇekiçArif Musa FejzullaArif Musa FejzullaAristir DavidhiAristir Leonidha ShollaArjan LeskajArjan NegroArjan XhepaArjan Abedin GazheliArjan Astrit LeskajArjan Ferhat VociArjan Ferhati DautiArjan Hydai KociajArjan Hydai KociajArjan Idajet ÇaushiArjan Ismail KasollariArjan Jorgo DushaArjan Jorgo KrispoArjan Malo ManajArjan Muahmet OrmenajArjan Myrteza SinoimeriArjan Nesim DajaArjan Nexhip GjermizaArjan Nezir GjeraniArjan Petraq AshamidhiArjan Petraq TasiArjan Qazim CurriArjan Ramazan QepaliArjana CukallaArjana Argjir HysajArjana Luto ZaimiArjana Neim DyrmyshiArjana Sali Fillopulos-ÇelaArjana Trifon ShytiArjanit Kapllan HaxhiuArjeta Muhamet ManajArlind Nezir SelimajArlinda Apollon GjebreaArmand KikinaArmand MehmetiArmand Albert QafmollaArmand Dhimitraq RembeciArmand Dhimitraq RembeciArmand Selim PelivaniArmand Shkelqim LlabakuArmanda Besnik KokalaribejleriArmando KrushiArmando Fane GjokaArmando Nihat SirinxhiArmida Halit LacejArmir Fredi HavoArmir Kastriot RexhepajArqile QorriArqile TetaArqile Teta

Zyra e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme

ka njoftuar dje se të gjitha pasuritë që ndodhën në zonën kadastrale me nr. 8250 të kryeqytetit mund të nisin procedurat për regjistrimet fillestare sipas procedurave të përcaktuara në ligjin e mirat-uar nga qeveria. Bëhet fjalë

më konkretisht për adresën rruga “Sali Butka” (ose ish-NSHRAK), Pallati i Ri Nr. 13, Tiranë. Periudha e Afishimit Publik do të vazhdojë 45 ditë kalendarike. Të gjitha sub-jektet private dhe shtetërore që kanë të drejta pronësie, ose të drejta të tjera reale mbi pasuritë e paluajtshme

në këtë zonë kadastrale janë të ftuar të verifikojnë Reg-jistrimin Fillestar të pasurive të tyre. Në këtë fazë të këtij procesi është e rëndësishme bashkëpunimi i ngushtë i të gjithë personave, që kanë të drejtë mbi pasurinë, me ekspertët, duke verifikuar të dhënat në listat e afishuara.

zrPP NiS afiSHimiN PUBliK Për zONëN KadaStrale 8250 të tiraNëS

regjistrim fillestar, ja pronarët që mund të nisin aplikimet

Page 19: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

19• E premte 1 mars 2013

»hipotekat

Arqile Kozha KallulliArqile Vangjel LiciArshi Mehmet ShkurtaArshim Kadri FejzoArshin Azbi LamajArsine Mihal RoviArsinoi Kostandin KekeziArta Dodo TozajArta Nesim BalilajArta Xhemal BejkoArtan MukaArtan MukaArtan ToskaArtan Abedin MerkuriArtan Avni FidaArtan Besim MukaArtan Col PjeternikajArtan Fahri HykaArtan Fahri HykaArtan Festim LitiArtan Hamdi EmiriArtan Jorgji SakoArtan Llambi KratellariArtan Muharrem CanajArtan Musa DedeiArtan Myfit GuxholliArtan Myzafer KokoboboArtan Myzafer KokoboboArtan Myzafer KokoboboArtan Nexhat BllakaArtan Nuri ZeneliArtan Qenan ToroArtan Suat MalkaArtan Sulejman ZeqiriArtana Lefter BeleriArtana Shefqet PojaniArtana Shyqyri DautiArten Abedin PoçariArtjan Ahmet AgalliuArtjon Rexhep KacaArtur KapoArtur SinaniArtur Agim XhuliArtur Fore DaciArtur Haki HidriArtur Petrit BeqirajArtur Piro LondoArtur Rakip KaçuliArtur Rusto PulaArtur Vladimir PuriqiArvenola Kristaq BekteshiArzem Reshit KashariAsim Avni MuratiAsim Barjam CufeAsllan SharraAsllan Dergut SharraAsllan Riza HasaniAsllan Riza HasaniAsqeri VoliaAstrit BallukuAstrit ÇeribashiAstrit HaxhiuAstrit Aqif DibraAstrit Avzi PuciAstrit Avzi PuciAstrit Muharrem HaxhiuAstrit Myslym XhafaAstrit Pelivan MerdaniAstrit Rahman ShehuAstrit Rexhep MashaAstrit Riza BallguriAstrit Shaban VakiariAstrit Sherif MehmetiAthanas Leonidhe QirollariAthanas Leonidhe QirollariAthina Pilo GjikaAurel Bardhyl XhakoAurela BeqarajAva Leond TafajAvdurahman Ethem MulletiAvenola Enver LicoAviaton Xhemali DurollariAviaton Xhemali DurollariAviola Fahri DanajAviola Fahri DanajAviola Zeqir ZalajAvni LaçiAvni Bajram MucaAvni Haxhi GjidiaAvni Idriz KoçiAvni Ilmi SadikajAvni Jakup ÇeçoAvni Myslym HoxhajAvni Namik LuciAvni Shefit Xhelili

Avni Sherif LaciAvni Sherif LaciAvni Sherif LaciAvni Sherif LaciAvni Sinan GashiAzeta Vladimir HoxhaBaftisha Bejdulla KallariBaftjar Ali ThanasiBahie Petrit XhikuBahri Qemal KurtiBahtiare Imer PahijaBajame Hamit ShulkuBajram Ali GjokaBajram Ali MetukaBajram Bektash MersitiBajram Ibrahim QelibariBajram Kaman BisteriBajram Riza BallaBajram Sadik CcerpiaBajram Sadin ÇerpiaBaki DaciBakushe Rexhep AgalliuBakushe Hasan DeliuBakushe Rexhep AgalliuBallkize Zija ShpuzaBamir Hysenj MeziniBamir Hysenj MeziniBanka Emporiki -Sh.ABanka Kombetare TregetareBanush Bege BegajBardhi Fiqiri BitinckaBardhi Tefik KurtiBardhok MarkajBardhosh LikskendajBardhyl ÇengaBardhyl HamzallariBardhyl HamzallariBardhyl RekaBardhyl Baftjar GjokaBardhyl Dervish ZhupaBardhyl Dervish ZhupaBardhyl Mendu TetovaBardhyl Qazim VaqarriBardhyl Riza MusajBardhyl Xhafer XhakoBardhyle Dervish ZhupaBarie Ramo VeliaBarije Ismail PashollariBashkepronareBashkim BekteshiBashkim BeleguBashkim HasaniBashkim MuçaBashkim NuroBashkim VraniciBashkim VraniciBashkim VraniciBashkim Abaz HoxhaBashkim Abaz ToskaBashkim Abaz ToskaBashkim Ahmet GjonajBashkim Banush GuhaçajBashkim Beqir KociBashkim Halit KasejaBashkim Halit KasejaBashkim Ibrahim BerishaBashkim Ibrahim KamberiBashkim Imer DomiBashkim Ismail MuzhaqiBashkim Kasem SalliasiBashkim Kaso MingomataBashkim Lufti TahiriBashkim Maliq BekteshiBashkim Rahmi BerberiBashkim Rahmi BerberiBashkim Rahmi BerberiBashkim Rakip MyrtoBashkim Shaqir KusiBashkim Sherif HaxhiajBashkim Shuaip HyseniBashkim Tahir TafajBashkim Xhaferr ShenuniBashkim Zyber TagaBeatriçe Jusuf AlliuBeatriçe Levan BodikjanBeatrice Sallo PapaBeatriçe Zalo KoruniBedri BarjamajBedri MeneriBedri Bajram HaliliBedrie Myrteza BallukuBedrije MollaBedrije MollaBedrije MollaBedrije Molla

Bedrije MollaBehar Kasem HoxhaBehije Cufit FilipiBejaze Nefail SejatiBejkush Kalo BilalajBekije Myrteza MevlaniBekim Hysen LilajBektash LamaBeldar Riza ToroBelinda Ramiz MeneriBelinda Ramiz MeneriBelinda Ramiz MeneriBelinda Ramiz MeneriBelinda Ramiz MneriBelinda Ramiz MneriBenard Abedin XhaxhajBenard Vesim ImamiBeniamin MuratiBeniamin ShotaBeniamin Bardhyl HoxhaBepin Gjon KacagjeliBerhan MeneriBersant Odhise HobdariBerti Sotiraq PashkoBerti Sotiraq PashkoBertrand Rasim ShijakuBesa Dhimitraq SollakuBesart Hysen HykaBeshir Bajram KoskiaBeshir Bajram KoskiaBesiana Qerim ShytiBesim Abdulla MehmetajBesim Ram MalajBesnik CokuBesnik DenguBesnik GjonajBesnik ShaholliBesnik ShaholliBesnik Gani HetaBesnik Gani HetaBesnik Gani HetaBesnik Gani HetaBesnik Hasan BallaBesnik Muhamet TarajBesnik Osman LushaBesnik Qani ShaholliBesnik Reshat DenguBesnik Reshat DenguBesnik Sakip ArapiBesnik Shefqet SinoBesnik Tafil DanajBesnik Tafil DanajBesnik Tofik DedaBesnik Veli AgaBesnike ÇoboBexhe Male LazajBibe Pal PermarkuBibjana Fatos KolaBilal BrariBilbil Sadik LazeBirgit RusiBledar CeribashiBledar KolaBledar Bardhyl ÇelibashiBledar Dhosi GramoBledar Harilla KolaBledar Ismail MaxhariBledar Kristo LaskuBledar Riza ZhuzhuniBledar Sami DhembiBledar Shyqiri DervishiBledar Stavri ShanoBledar Stavri ShanoBledi NiniBledi Idriz CakaBledi Idriz CakaBledian HoxhaBlend Kozma LaraBlendi Asllan MurtariBlendi Ramadan OsmaniBlendis Jani HysiBlerina Baftjar GjoniBlerina Baftjar Gjoni (Dobi)Blerina Pellumb PepiBlerinda Haseni HabipiBlerinda Rifat AliuBlerta HatillariBlerta KonciBlerta Andon DemiriBlerta Sabri KolaneciBoiken Hysen SinoimeriBojken Skender KolaBranka MaznikuBranka Lubomir QatipiBrankica Kallagjeroviç

Brikena Lazi (Laka)HoxholliBrikena Mihill PaliBriseida Qezar MemaBriseida Qezar MemaBrixhilda MaksçelaBrixhilda Maks ÇelaBrizida Asan JaupiBrunilda PasholliBrunilda PasholliBrunilda Adil BabametoBrunilda Dhimiter KokeriBrunilda Kostandin DhoriBrunilda Kozma PaskaliBrunilda Kozma PaskaliBrunilda Kozma PaskaliBrunilda Novrus TrokaBrunilda Zoi StefaBujar BrovinaBujar ErebaraBujar KajtaziBujar MetaBujar MetollariBujar XhaferriBujar A. CamiBujar Abdyrahim CaniBujar Bajram GjyzeliBujar Hajdar MeçaBujar Hamdi ZajmiBujar Musa KajtaziBujar Musa KajtaziBujar Musa KastaBujar Nevruz MeçiBujar Ruzhdi AlikoBujar Sallaku ParllakuBujar Sulejman DibraBujare RuriBukurie GjonajBukurie GjonajBukurie Beqir HasbiuBukurie Mehmet FerhatiBukurije BajroBukurije MancakuBukurije Ali VathiBukurije Mustafa KorçaBukurosh Behexhet NeziriBukuroshe Myzafer EmiriBukuroshe Neki NushiBukuroshe Teki Baxha‘Bur.Jetes.E.ShBurham Nevruz BrakaBurhan Xhelil HysiBurhan Xhemal MemaBute Deme HysenajBute Demi HysenajCane Meto JahajCaush Gani MuçajCeljana Foto TotiCelora Faiz CaushiCerciz Kaso MingomatajCfetko Kerstin AndoniÇiljeta Viktor PriftiÇiljeta Viktor PriftiÇlirim Bujar KoxhajÇlirim Mustafa BerberiClirim Nazi CepaniClirim Nazi CepaniCuman SejdiajDafina Lame PalokaDafina Qirjako PenelliDafina Todi RrapajDajana Alaudin TurkuDalina Kristaq PiçiDalina Sulejman JasiniDalip TopiDalip Ibrahim TopiDalip Myftar TopulliDalip Shefki SpahiuDallandyshe VejsiuDallandyshe Demir Pengili (Abazi)Dallandyshe Sali MeçollariDallendyshe KusiDallendyshe TafaDallendyshe Bardhyl HaritoDaniel Paskal NeshoDaniela Hetem XhaxhoDaniela Thoma TaseDariel Nestor ThereskaDashamir Gani QyraDashamir Muharrem PeposhiDashamir Rifat GerdeciDashamir Sadik SulçeDashamir Shefqet CanoDashamir Shpetim Bufi

Dashmir Belul CeberiDashnor Faslli MuçoDashnor Irfan HysiDashnor Pajo LukaDashuri Mersin Xhelili‘’Datech’’ Sh.P.K.Daut KajtaziDaut Jakup MetaDavid Syrja StermasiDelina Nevruz SotaDemo GricaDemo GucaDenald Nuri VorpsDeni Hyqmet GurabardhiDenis Pellumb RakipiDenisa Eduart ShehuDenisa Mustafa SajaDenisa Myslym XhixhaDenisa Sami TurjaDeshira Ibrahim BejkoDeshira Rahmi ShametiDestimone Rexhep OsmeniDestimone Rexhep OsmeniDezdemona Fatri QordjaDhanil Dhimitraq LenoDhimiter Dhori LinoDhimiter Panajot TeguDhimiter Pano AnagnostiDhimiter Telha BlushiDhimitra Vasil RenzaDhimitraq IkonomiDhimitraq Naka(Nikolla)Dhimitraq Kristo ShuperkaDhimitraq Pandeli ZografiDhimitraq Vasil DokoDhimitrulla Ilia NdojaDhimo Premto XhoriDhimokrat Pavllo ShtrepiDhioni Jani KoteDhionis Llambi ÇeçoDhionis Vangjel MeçiDhoksije SinjariDhori Miti LinoDhurata BakiuDhurata DoreziDhurata Adem AliuDhurata Ali MuratiDhurata Ali MuratiDhurata Haxhi GjataDhurata Ismail MuçajDhurata Rexhep PashollariDhurata Rushan KasoDhurata Sadik DinakuDhurata Sali GegaDhurata Sali ThartoriDhurata Sulejman ToliDhurata Velo MusollariDhurata Xhevat CenkoDiamanta Petro JorgoDiana BodeDiana JakllariDiana RamaDiana Avdulla ReckaDiana Gani SaraçiDiana Hysen BabiDiana Mahmut KuçiDiana Mehmet MukajDiana Muharrem BorovinaDiana Nazmi HysiDiana Nebi PriftiDiana Ramazan ThaçiDiana Ramazan ThaçiDiana Refat MeziniDiana Shendet LakoDiana Sulo KalemiDiana Xhevit BodoDianeta Luarasi(File)Didar Shaban XhaniDiellushka Foto ManushiDifo Ferrik XhaferajDilaver Xhavit SelimiDilaver Xhavit SelimiDilaver Xhavit SelimiDirina Xhavit ArkaxhiuDituri Servet IliaDituri Xhevahir DemiriDiturije Njazi SinoDod Gjon DedaDodone Seit DodajDolat DepaDoloreza Hamdi SaraçiDonika GjiniDonika VeizajDonika Bajram ÇanakuDonika Bektash Zaja

Donika Çelnik KumeDonika Genci ShtukaDonika Ilia VerliDonika Ismail ShinoDonika Jonuz TushiDonika Jonuz TushiDonika Liman BimbariDonika Nexhat IsmailajDonika Pandeli RistaniDonika Sejdi LeloDonika Vangjel ShkodraDonika Vani KashariDorian XheliliDorian Kujtim KaleDorian Kujtim KaleDorian Kujtim KaleDorian Luftar GropasiDorian Nasi LeciDorian Shpetim NanoDorian Shpetim NanoDorian Viron LondoDorina GjolekaDorina Flora KalemiDorina Foto RaptiDorina Foto Zhupa(Rapti)Dorina Ilir KullaDoris Ferdinand NishaniDoris Luigi PrelaDorjan Istref LeknikajDoruntina Niko GuralumiDragush TrojaDrejtoria E Shendetit PublikDrejtoria E Shendetit PublikDrejtoria E Shendetit PublikDrejtoria E Shendetit PublikDrejtoria E Shendetit PublikDrejtoria E Shendetit PublikDrini Qazim LilajDriola Muhamet AgoDriola Muhamet AgoDrita BerberiDrita ÇelaDrita LilaDrita Abdi CaniDrita Arshi BejkoDrita Athanas SiliqiDrita Athanas SiliqiDrita Athanas SiliqiDrita Bejturan CelaDrita Foto ZangaDrita Gjok UldedajDrita Hasan IsufiDrita Ismail GashiDrita Murat BegejaDrita Pilo ButkaDrita Qani JaniDrita Qazim VranaDrita Rako ÇinaDrita Rexhep DemneriDrita Riza HaliliDrita Rrahman KasaDrita Shahin KusheDritan QendrajDritan Abedin Sanxha......Dritan Abedin Sanxhak....Dritan Abedin SanxhaktariDritan Abedin SanxhaktariDritan Abedin SanxhaktariDritan Bardhyl MorinaDritan Hysen XhelilajDritan Muharrem JaupiDritan Neim CocoliDritan Neim CocoliDritan Petraq PapanastasDritan Skender DamaDritan Sotir DrolliDritan Vllasi KaleshiDritan Xhevit BuziaDublikate DublikateDublikate DublikateDublikate DublikateDublikate Dublikate‘’Du-Ce’’ 2000Dude Murat PriftiDule Dule DervishiDurim HoxhaDurim PinariD’vita AngeloDylbere Dalip VaskaDylbika Shaip DeliuE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.K

E-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.KE-88 Sh.P.K E-88 Sh.P.KEda Bedri SeferiEda Hamit ÇeçiaEdil-Al It ShpkEdil-Al It ShpkEdil-Al It ShpkEdison Qamil HaxhiuEdlir Faslli KorreshiEdlira ZenelajEdlira Bashkim KerajEdlira Enver GjiniEdlira Hasan CaneEdlira Islam PlakuEdlira Isuf PistrenguEdlira Kadri ZogaEdlira Neki BabamustagayEdlira Pali ShahiniEdlira Perlat BibaEdlira Petrit JakupiEdlira Petrit JakupiEdlira Petrit ThomallariEdlira Pirro DautajEdlira Selaudin GalanxhiEdlira Sotiraq RenjaEdlira Xhemil DidiEdmir Idriz KejaEdmira Qemal TartariEdmond KaranxhaEdmond KotteEdmond MemishajEdmond Besim ShumneriEdmond Cuman SalajEdmond Çuman SalajEdmond Enver KorsiniEdmond Enver KorsiniEdmond Gaqo JorganxhiEdmond Gezim DeliuEdmond Gole SheshiEdmond Haxhi ManceEdmond Haxhi MançeEdmond Ibrahim SulajEdmond Iljaz StepaEdmond Isuf SelimllariEdmond Jani DokoEdmond Kurt HykollariEdmond Kurti HykollariEdmond Naum BozhaniEdmond Ndreko DiloEdmond Qamil LevaniEdmond Riza BejleriEdmond Servet BakiasiEdmond Spiro JorgjiEdmond Spiro PishaEdmond Sulejman KurtiEdmond Taip KryeziuEdmond Thoma HazmedariEdmond Vaso KolaEdmond Xhavit SinaniEdnan Hamit BegejaEdnand Hamit BegejaEdnand Hamit BegejaEdnant Ymer SinaniEdnant Ymer SinaniEdrin Ahmet BashaEduard BanjaEduard BegajEduard Besnik MancakuEduard Denjoll DajçiEduard Murat RekaEduard Qemal MetaEduart Agron AjaziEduart Banush MetukaEduart Eqrem ArkaxhiuEduart Hysen AlkuEduart Mevlud HoxhaEduart Nebi MatoEduart Sali BeliuEduart Vait DautiEduart Vehbi KazaziEduart Viron ÇaneEdvin ZotoEfrosika Jorgji KajoEfrosina Jorgji KajoEftali Jani QosjaEftali Pandeli XhaxhoEftali Pandeli XhaxhoEfterpi DekaEfterpi Dhimiter GremiEftiqia Kristo MargaEglantina Armoci

Eglantina Xhoxhaj(Bici)Eglantina Ajdin ZhupeEglantina Guri VrioniEglantina Ibrahim HoxhaEglantina Romeo FaneEglantina Selim AmeciEglantina Stilian StrazimiriEhsen Ali JukaEjona Koni (Zgjani)Ejona Fejzi HaxhiajEjona Ibrahim SaliçeEjup Rahman HamzaEkeleda Loro KorciniElda JanxhiElda JazxhiElda Ednan BoriçiElda Nezhdet DevejaElda Safet PojanaElefteri ZoiElena Idajet LevenishtiElena Pandeli BisbiqiElendiso Qazim ÇelaEleni KrajaEleni MuzinaEleni MuzinaEleni PaçoEleni PaçoEleni XhafaEleni Dhimitri XafaEleni Gori RudhaEleni Jakov ZejnatiEleni Jani StojaEleni Jani TutulaniEleni Leonidhe FilipiEleni Pelik BeshoEleni Stefanaq DibraEleonora LoliElfrida Dhimiter GjeçiElfride Faslli HoshafiElga Leonard GoguEli Sami KlosElida JahollariElida RaptiElida Abdurrahman KokaliElida Ali ShehajElida Hysen DingaElida Lil ShuliElida Qerim DukaElida Taso ZotoElida Taso ZotoElida Zarif JazxhiElidon Çelnik KadiuEliona Nesti NineElisabeta KondiElisabeta Hamdi IsakElisabeta Jahe KufoElisabeta Koli CukaliElisabeta Pilo DokoElisabeta Xhevat HideElisaveta Petro PriftiEliverta Nisi NiçoEliverti Vasil ThomaEliveta Avni XhaxhoElizabeta Moisi KodraElizabeta Spiro IkominiElizama Shaban VeshoElizama Shaban VeshoElizama Shaban VeshoEljon VerçaniEljon VerçaniEljon VerçaniEljon VerçaniEljon Baudin SeferdelliElmand Dilaver KoshajElmaz ZejnatiElmir Vlash VodaElmira Leonidh ShkurtiElmira Leonidh ShkurtiElmira Leonidh ShkurtiElmira Mithat ToroveciElona BobratiElona GjokaElona Fadil BegejaElona Vangjel PujoElona Vezir ZholajElpidha Tefik MustafaiElsa ShehiElsa Bexhet MyftariElsa Enver RadaniElsa Esat PinetiElsa Faik ZhibajElsa Hektor VarakuElsa Jorgji Karavella(Jani)Elsa Vangjel BoriçiElsa Vangjel Boriçi

Page 20: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

20 E premte 1 mars 2013 •

« hipotekat

Elsida MemisharajElsida Pellumb LepiElton Ali ÇaushiElton Hysen GegoElton Mexhit XhetaniElton Mexhit XhetaniElton Pavllo EvangjeliElton Qerim BixhaElton Shefqet ToqiElton Zet NizamiElvana Bejkush BilalajElvana Rauf MandijaElvete MastoriElvira KaloElvira NikollaElvira Dasho TatoElvira Dhimiter KoçoElvira Fiqiri MamutajElvira Idriz BallhysaElvira Izet BitriElvira Sadedin HysolliElvira Sotiraq BeliElvira Thoma MartiriElvira Veli GjoliElvira Vlash PriskaElvira Xhezmi KaloElvira Zija (Liçaj) DonesElvis Hektor SejkoEmelita Krenar RugovaEmi ShenaEmil Abdurrahman KelliçiEmiljan Pali GjergjajEmiljana Shaqir ÇikojaEmiljano DushaEmiljano Andrea ÇiçoEmiljano Leonard DushEmiljano Leonard DushaEmin Qerim PepiEmina BaliliEmine LleshiEmine LleshiEmine MalokuEmine RukaEmine Avdi HudhriEmine Bajram LleshiEmine Ibrahim ÇeliramaEmine Muharrem AgaEmira Ali ZybçeEmira Seit SkenderiEmira Seit SkenderiEmira Seit SkenderiEmirjona Ismet ZhabjakuEmisa Edmond KaraxhoEmrush ReçiEnder Xhevdet NelajEndri Artan MyftiuEndri Ilo VasiliEndri Josif LenaEndri Josif LenoEndri Josif LenoEnea Aleksandro QendroEnea Sotir JosifiEned Idriz HaxhiuEneida Jorgji BimaEneo Petrit KuciEnerjeta Koçi DabullaEngerta Vlash TeneqexhiuEngjell KodariEngjell Jonuz ZejnatiEngjell Sami XhaferriEngjell Selam HoxhajEngjellush KodasiEngjellushe ÇaçajEngjellushe MehmetiEngjellushe Azis HariEngjellushe Ferm HykaEngjellushe Hajdar GegaEngjellushe Muharrem LatoEngjellushe Nexhdet KokaEngjellushe Ramazan ÇelaEngjellushe Sali ZylaEngjellushe Sali ZylaEngjellushe Sali ZylaEngjellushe Sali ZylaEngjellushe Servet KananajEngjellushe Shaban GuriEngjellushe Skender DuroEngjellushe Vehip DurbakuEnglantina Ibrahim VjollcaEnida BogdaniEnida BogdaniEnida Dine DineEnida Dine DineEnime Ibrahim MyftiuEnkela Ibrahim Baburi

Enkelada Hysen YmeriEnkelda Bibil CaslliEnkeleda KaralliEnkeleda MerkuriEnkeleda Agim PashajEnkeleda Agim StrazmiriEnkeleda Azis BrajaEnkeleda Enver ÇaçoEnkeleda Esat ÇumanajEnkeleda Fatmir KoleciEnkeleda Islam BeqiriEnkeleda Reshat KotrociEnkeleda Ridion NaçiEnkeleda Selami ÇalloEnkeleda Selami ÇalloEnkeleda Shefqet HotiEnkeleda Spiro XoxaEnkeleida HaxhinastoEnkeleida PeçiEnkelejda AdemiEnkelejda CaveliEnkelejda Aleks JaniEnkelejda Buser MuenchEnkelejda Fatmir AdemiEno Adnan ShkembiEno Ilia VishiEnri Arqile MeloEnrieta Kostandin JaniEntela Dhiogjen BaxhaEntela Dhiogjen BaxhaEntela Gori BelloEntela Gori BelloEntela Mehmet IbrahimajEntela Mehmet IbrahimajEntela Rahman TrunguEntela Ruzhdi DhimaEntela Sulo XhaferajEntela Trifon TanguEntela Zylfihar IdriziEnti Kombetar I BanesaveEnti Kombetar I BanesaveEnti Kombetar I BanesaveEnti Kombetare BanesaveEnti Kombetare I BanesaveEnti Kombetare I BanesaveEnti Kombetare I BanesaveEnti Kombetare I BanesaveEnti Kometare I BanesaveEnton IslamajEnton Agim IsmailajEnver BershiniEnver MuhametajEnver Adem DalipajEnver Adem DalipajEnver Ahmet AlikajEnver Harun QoseEnver Hasan MenikuEnver Hysen ShimaEnver Riza TrokaEnver Riza TrokaEnverie Halil MucaEqerem BundoEqerem LundraEqerem Hasan LundraEqerem Hasan LundraEqerem Rushan ShahuErald Petro ÇekuErald Spartak ShuaipiEranda Demir SelenicaErblin Grigor MaloErgen Spiro LamajErgys Hajri HaliliErida Mustafa ZajmiErimjona Stefo VongliErina Shaban KristafiErinda Vangjel ZotoErion Mevlan KabajErion Sotir DuroEris Xhihan XhihaniErjana Selfo MukajErjon Lufti MuhajErjon Ruzhdi MetaniErjon Selman AllaErjona IsufiErjona Ramazan AllaErkamoa Ibrahim VesiuErleta Abdyl KafexhiuErlina Vladimir BejaErlinda Fuat QormemetiErmal Bajram DenushiErmal Namik EmiriErmal Vasil PushaniErmije Mehmet OpariErmin KurtiErmion Orest Nocka

Ermioni Thoma FeroErmir BegajErmir Vilson TajaErmira MoçkaErmira RizvanolliErmira ShehuErmira TomorriErmira Ajaz AdemajErmira Astrit CobaniErmira Astrit ÇobaniErmira Astrit ÇobaniErmira Dhimiter LikajErmira Hysen ShehuErmira Kristaq BukaçiErmira Mustafa ShimaErmira Mustafa ShtyllaErmira Niazi KamberiErmira Rexhep ShqarriErmira Sherif CulajErmira Suat Miraçi (Rusi)Ermira Sulejman FerhatiErmira Sulejman HasaniErmiranda AliajErmiranda AliajErmonela Aliko KapllaniErnata Idajet MuçoErnest Dhimitri DukaErnest Isa LajthiaErnest Nikoll IvanajErnest Nikoll IvanajErnest Nikolla IvanajErnest Nikollaq ThomallariErnest Nikollaq ThomallariErnil UshtulencaErnil UshtulencaErol Behiç BejzadeErushka Jonuz KolitariErvehe Ali BrakollariErvehe Hysen KodraErvehe Muharem TuciErvehe Qemal DyrmishiErvehe Sile UkuErvin Agim KoçiErvin Benc LuarasiErvin Nebi SefaErvin Nebi SefaErvin Nebi SefaErvin Nebi SefaErvin Selman FajaErvin Shpetim PollozhaniErvin Zoto TaçiErvina Bashkim DinoErvis Ahmet ÇelaEsat HeteEsat MollaEsat Memush ResoEsat Novruz RumiEsat Shaban AliuEsheref GerbiEshref Xheladin GjuraEsma AgolliEsma Abdurahim KodraEsma Abturahim KodraEsma Sejfulla UlqinakuEsperanca Grigor DibraEster TereziEtela Myfit AlimerkoEthem ResuliEthem Haki BeguEtleva CekaEtleva CekaEtleva CekaEtleva KoleziriEtleva Ahmet GjuraEtleva Galip HatiaEtleva Hamza ShahiEtleva Mynever KukaEtleva Petraq ShllakuEtleva Petrit CukallaEtleva Petrit MeneriEtleva Proko NasiEtleva Rasim SelishtaEugen KasneciEugen Ali ElezajEugen Ali ElezajEugen Isa DodiEugen Myfti SkurraEugent Myslym MebelliEuglin Çullhaj‘’Euro Farm’’ Sh.P.K‘Euro G.C’ ShpkEuro ProjektEva BalilajEva Thoma ShtyllaEvgjeni Dhimitri Çepani

Evgjeni Harallamb MelkaEvgjeni Vasil KoteEvis BajoEvis BajoEvis Agron SelenicaEvis Petrit LazriEvriniqi Kristaq StefaEvzi ZemzadiaEzmerin HysenzalaEzmerina ZalaEzmerina ZalaEzmerina ZalaEzmerina ZalaEzmerina ZalaEzmerina ZalaEzmerina ZalaFabardha Zyber QoseFabjon Shpetim MaçiFadil DemneriFadil XhafaFadil Halil KoçiFadil Halil KoçiFadil Mane SokoliFadil Qazim MetaniFadil Shaban KuqiFahriq Idriz KrajaFaik Vesel CurriFarie Sadri LaskaFarije GumaFaslli Mustafa BozgoFatbardh Skender ÇonikuFatbardh Xhek MetaFatbardha Derveni (ÇinijeFatbardha DyrmishiFatbardha GjoniFatbardha HysenbelliuFatbardha KoxhajFatbardha NamikFatbardha PeterciFatbardha RuciFatbardha Ahmet ÇekiriFatbardha Bilush LeskajFatbardha Bjaram HakramaFatbardha Faik LeskovikuFatbardha Faik SinaniFatbardha Ferit NullariFatbardha Hysen KolaFatbardha Hysen MersinajFatbardha Ismail PetrelaFatbardha Rakip DalipiFatbardha Ramiz PrezaFatbardha Refik KenajFatbardha Refit LacejFatbardha Refit LaçejFatbardha Rexhep AlliajFatbardha Sejdin TagaFatbardha Shyqyri SpahoFatbardha Tajar PrekaFatbardha Xhelal BejkoFatbardha Xhelal BejkoFatbardha Xhelal BejkoFatbardha Xhevdet GoxhajFatbardha Zyhdi ÇaniFatije Ramadan MuçaFatime AbaziFatime Ali DukaFatime Isuf FerhatiFatime Mahmut KallogjerovicFatime Mitat DibraFatime Neshet GegolliFatime Zenel KrajkaFation Islam DerkaFatjon SoftaFatjon Ismail BallaFatlinda Selman LitoFatma Hysen TafiliFatmir AgolliFatmir BoshnjakuFatmir HajdiniFatmir SinaniFatmir XhafaFatmir Abedin MusabelliFatmir Ali TopiFatmir Bajram HakranaFatmir Bajram MerkociFatmir Bardhosh BeqirajFatmir Dervish BocajFatmir Dervish KodraFatmir Dervish KodraFatmir Dervish NunajFatmir Hasan BogdaniFatmir Hasan TerziuFatmir Hilmi AsllaniFatmir Ibrahim Taipi

Fatmir Isa VasiliFatmir Jusuf TreshaFatmir Kadri BazeFatmir Lutfi SalajFatmir Maliq KrekezaFatmir Nazmi LlazaniFatmir Nevruz IljaziFatmir Nevruz IljaziFatmir Ramazan BukriFatmir Resul MitaFatmir Rexhe LohjaFatmir Sarac BushiFatmir Sarac BushiFatmir Saraç BushiFatmir Savoç BushiFatmir Sheme SaqeFatmir Sulo SofiaFatmir Teki ShullaiFatmir Zalo QafaFatmir Zalo QafaFatmira Ahmet ShehatiFatmira Avdyl FerhatiFatmira Hajdar SadikuFatmira Ibrahim RuriFatmira Latif KazanxhiFatmira Mehmet PojanaFatmira Qani YzajFatmira Sadik KatunadiFatmira Sako NdiniFatmira Sulejman DukaFatmire Hamdi DervishiFatos SurreliFatos Abdi BerishaFatos Ali GjokaFatos Arshi BeqiriFatos Arshi ShkurtaFatos Arshi ShkurtaFatos Dilaver ZebiFatos Hajrush DemetiFatos Hasbi CankaFatos Haxhi BanushiFatos Ibrahim CahaniFatos Islam ÇukaFatri Mehmet KamberiFazile Murat HasanajFazile Murat HasanajFazilet RizvaniFazilet RizvaniFb KonstruksionFb KonstruksionFehmi Xhavit LeciFeime Arif Gercaliu‘’Felia-Al-El’’ Shpk‘’Felia-Al-El’’ ShpkFellenza Shaip MemushajFerdane Isa AdemajFerdinand GjiniFerdinand Dhimiter HanxhariFerdinand Ethem MandushiFerdinand Izet XheliliFerdinand Ndreko FeshtiFerdinand Rauf FerzajFerdinant HysiFerdinant Xhevat LlaniFerdinant Zef KuçiFerdinant Zoi GrabovariFerdinant Zoi GrabovariFerial Selim SevraniFeride Jah LleshiFeride Qamil LatoFeride Rrapo BelajFerit Rrustem RragamiFerit Sabri TabakuFerit Sabri TabakuFerit Sulejman KarajFerit Xhafer ZavalaniFerrit Rrustem RragamiFertuz NelajFeruz Shaban ThaciFestim Farudin BeshllariFestim Mehmet DociFetanete MuratajFetije Dalip DemaFetije Ramadan MucaFidaije CokaFil Sefer ShabikuFile Seit Isaku‘’Filia-Al-El’’‘’Filia-Al-El’’ Sh.P.K‘’Filia-Al-El’’ Sh.P.KFilip ThanoFilip Kiço ThanoFilip Llambi TashoFillareti SpahiFilloreta Dhionis Buneci

Filloreta Gasper GegaFilloreta Llazi DiamantiFilloreta Rafaiil BiçolliFilloreta Shemsi HajnajFilloreta Shemsi HajnajFiqirete RustemajFiqirete Abaz DervishiFiqirete Abaz DervishiFiqirete Abaz DervishiFiqirete Asllan BorajFiqirete Hasan KasemiFiqirete Islam RumanoFiqirete Misir SulaFiqiri Ismail KoniFiqiri Ismail KoniFiqiri Rakip ShehiFiqiri Rakip ShehuFiqirije SulaFiqret Demir KarriqiFiriret Abduraman SpahiuFisnik Bedri HasimjaFitim BeqoFitnete AgoFitnete HabiliFitnete Hysa (Mneri)Fitnete Abas SulejmaniFitnete Bega SulaFitnete Ferid NjumaFitnete Maliq GjoraFitnete Shaban SinaFize Hasan RamaFjoralba Fair DemirajFjorentila Sefedin JorgjiFjorin Josif KristoFlamur LaloFlamur MehmetiFlamur MersiniFlamur Fadil BrushaFlamur Hasan ZemidhiFlamur Hysen GoricaFlamur Hysen GoricaFlamur Sabri YzajFlamur Sali LaloFlamur Shefqet HudhriFlamur Xhafer PirguFlavio Pandeli KuleFlor Muharrem BonoFlora NakoFlora Arziko MuçollariFlora Burhan LleshiFlora Dhimiter StoliFlora Dino XhaxhiuFlora Faiz CaushiFlora Fatmir XhumariFlora Feim BeltojaFlora Muharem DostiFlora Rakip DiloFlora Sulejman QiproFlorentina DhimitriFlorentina Selami MitkuFlorentina Selami MitkuFlorentina Selami MitkuFlorentina Selami MitkuFloresha Ramazan BukvaliFloresha Ramazan BukvaliFloresha Xhemil AbidiniFloreta Nasi MbriçeFloreta Stefan KamenicaFlorian Bujar HutaFlorian Foto TotiFlorian Foto TotiFlorian Hilmi HoxhajFlorian Mustafa MustafarajFloriana Mustafa ManoFlorida Haqif BaçiFlorida Ismet DobiFlorije Hetem BakajFlorika Marko LekaFlorina Naun SinaniFlorina Shaban GallaciFlorina Sitki MingaFlorinda Dhimiter GjikaFlorinda Luk AtimçevFlutra Dilaver FarkaFlutra Ismail VaqarriFlutra Kasem TroksiFlutur MujollariFlutura OnuziFlutura Adem DeliuFlutura Bajram GjokaFlutura Fadil KadiuFlutura Ferit NotiFlutura Jonuz HoxhaFlutura Tefik AlimetiFlutura Vahid Sako

Flutura Xhemal KalivaFluturije Mahmut OsmanlliuFondacioni Bashkimi Biblik BaptistFondacioni Bashkimi Biblik BaptistFondacioni Bashkimi Biblik BaptistFondacioni Bashkimi Biblik BaptistFondacioni Bashkimi Biblik BaptistFondacioni Burimi I Jetes Dhe I ShkencesForcim Shefqet SoftaFoti Namik AlimaniFoti Namik AlimaniFotika Vangjel KovaçiFoto Coki TotiFoto Coki TotiFoto Harallamb LlucaFoto Harilla DovaFoto Harilla DovaFoto Harilla DovaFoto Kilo GjeciFoto Kilo GjeciFoto Naqe SavaFrane Nikolla LuliFrang Pjetri IbrahimiFrederik Dhimiter HebaFrederik Grigor TodhriFrends Sh.P.KFrends Sh.P.KFrends Sh.P.KFrends Sh.P.KFrida CepiFrida Dedin ShalaFrida Loni DraçiFrida Vehbi KoplikuFuat KurtiGalime Nuredin OdobashiGan TopalliGani HetaGani HoxhaGani KajtaziGani KajtaziGani Abdulla BeliuGani Qazim LaskuGanimet Hasan PaneGanimet Hasan PaneGaqo Theodhor KoçollariGazi Njazi KodraGazmend HajdariGazmend Fatos AlikajGazmend Halim ShpuzaGazmend Halim ShpuzaGazmend Hasan MemollariGazmend Nikoll LekaGazmend Osman HasaniGazmend Rexhep SkenderiGazmira Shahin PlesatiGea Benar GjinaliGena Miti IsmailajGenc Agron KabiliGenc Burhan LlukacajGenci NakoGenci Bajram MerkoçiGenci Enver SeferiGenci Hasan PalluqiGenci Isuf LimaniGenci Josif LenoGenci Llazi CiciGenci Myrto BarkajGenci Nuri KoçiGenci Rahman BeqirajGenti BarakuGenti BarakuGenti Mazllem BarakuGentian ShaniGentian Adem PepaGentian Daut HoxhaGentian Hill MileGentian Ilia QendroGentian Josif RrudhaGentian Ndreko SikoGentian Ramadan DomaGentian Remzi HykeGentiana KadriuGentiana ShahiniGentiana Agron BoksiGentiana Flori AriziGentiana Fuat ShehuGentiana Maksim ArapiGentiana Razip ShytajGentjana Hoxha

Gentjana Shkelqim IljaziGerald Bilbil SaliajGezim BazhaGezim FifoGezim HaskoGezim IslamajGezim IslamajGezim KapllaniGezim ZajaGezim Agush TahiriGezim Agush TahiriGezim Bajram HakramaGezim Bajram HakraniGezim Bardhyl JankuGezim Beqir ZajaGezim Beqir ZajaGezim Dan GradicaGezim Fahri BakllavaGezim Hasim HajtjaGezim Haziz SylisufajGezim Ilmi BajramiGezim Isa XhelajGezim Mehmet BegejaGezim Mehmet BegejaGezim Mehmet BegejaGezim Mehmet BegejaGezim Mehmet BegejaGezim Mehmet BegejaGezim Nuredin KurtiGezim Pirro QazimiGezim Rahman ShqypiGezim Sadik JazxhiGezim Sali DushiGezim Shaban AvdullajGezim Shaban SulaGezim Shaho LajthiaGezim Skender SejatiGezim Xhelal MollaGezim Xhemal MyftariGezim Xhemal ZekoGezim Xhezo RexhaGezime Shuaip DemneriGiltan Ragip CobajGizelda AlhysaGjakono TjegullaGjelash Luk SimoniGjenovefa Irakli BimoGjenovefa Mithat ProsekuGjeraqina Petrit ZgjaniGjergj JakasGjergj PetroGjergj Bal KolpejaGjergj Hili JakajGjergj Koço KereciGjergj Mhill JakajGjergj Ndoc RakajGjergj Nikolla ShtetoGjergji BuxhukuGjergji MarkoGjergji PlasariGjergji ZotoGjergji Foti XhamillaGjergji Kih KojaGjergji Liman KuçiGjergji Mehmet ZavalaniGjergji Mihal KovaciGjergji Niko LlaciGjergji Pandi BuhaljotiGjergji ShpkGjergji Shpk‘’Gjergji’ Shpk V.20 F.22 Vijon V.20 F.38Gjin Mark GjokajGjinovefa Filip PeciGjinovefa Hamit ZajmiGjinovefa Harellamb MihaliGjinovefa Harullamb MihaliGjinovefa Sotir GurgaGjinovefa Xhavit HitocanajGjoke Peme UldedajGjoke Tom UldedajGjon Dede KolaGjovalin Tom GrudaGjovanina HasaniGjovanina HasaniGjyle DibraGjyle Sulejman DibraGjyltere Nuredin PustinaGjyran Xhaferr AhmatiGjyslyme Nexhip MuçaGjystime Mark BozhanoGjystine Mark BozhanoGladiola VeshoGleni Perparim AllushajGlorja Bardhi

Page 21: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

21• E premte 1 mars 2013

»hipotekat

Gramoz Haki Ha...Griselda Bujar KusiGugadli GripshiGurie Demir ToskaGurie Demir ToskaGurije Demir BitriHafa DynjajaHafize NosiHafize Hilmi NosiHafsa DynjajaHafsa Hasan StrazimiriHafsa Hasan StrazimiriHajdar Seit DomaHajdije Qamil MesitiHajet Jonuz DajaHajredin Mexhat QorhasaniHajrie MaçiHajrie RukaHajrie RukaHajrie RukaHajrie Dervish ShametajHajrie Feim MebelliHajrie Kadri MaqellariHajrie Sadik TahirajHajrie Xhemal TopallajHajrulla Hajdin DriniHajrulla Hajdin DriniHajrulla Hajdin DriniHaki DulliHaki LekaHaki LekaHaki Isa MustafajHalim Osman ZhukaHalim Osman ZhukaHalim Osman ZhukaHalime Pasho MlungaHamdi Riza RustemajHamdi Zenel JaheleziHamdi Zenel JaheleziHameme Nexhip LamceHamid Ali CakaniHamide CelmataHamide Muharem AdhamiHamide Nevruz BenxhaHamide Nexhip ShemshiriHamide Osman SukaHamide Sulejman SinaHamit Xhelal MmuhametanjiHamit Xhelal MuhavetanjiHamzai Konsrtuksion ShpkHamzai Konsruksion ShpkHamzai KonstrukHamzai KonstrukHamzai KonstrukHamzai Konstruksion Sh.P.K‘Hamzai’ Shpk‘Hamzai’ ShpkHaneme Rexhep QemaliHanke Mersin SuciHans-Jurgen Otto ThinHarallamb Mihal LezoHarallamb Stefan XhillariHaris Muharrem PiluriHarsila Vasil BitriHasan EmrullaiHasan EmrullaiHasan LikaHasan ReciHasan Hysen LikaHasan Hysen LikaHasan Isak KajaHasan Ramadan DishaHasan Sadushi GremiHasan Selim HasaniHasan Sulejman BushiHasime Hajdar PaneHateme Sabri IsufajHatije KokomaniHatimije Sherif OsmanajHatixhe ÇaushiHatixhe Bamir AgoHatixhe Gani MelajHatixhe Mehmet DodeHatixhe Mehmet DodeHatixhe Mehmet KelleziHatixhe Mehmet KelleziHatixhe Myftar BibaHatixhe Naim KajafcaHatixhe Petrit FeraiziHava Kadri TopiHava Kadri TopiHava Lelem HaxhiuHava Reshit KamberiHaxhi RizvaniHaxhi Adem Tresa

Haxhi Nevruz HoxhajHaxhire Beqir FishtaHaxhulla Besim ZarboHaziz Kico CiciHazize Ali XoxaHektor Ndreko DiloHekuran MucaHelidon ZhitiHelidon Masarit FinoHelidon Shyqiri ÇukaHelio Vasil NgjelaHelio Zaharia JaniHene Adem XhepaHenreta Mehmet KuqiHenri CiliHenri CiliHenrik Foto SavaHergys Engjellush HashimiHero Bektash MelcaniHervehe Qemal DobjaniHesen HetaHesen HetaHetem QemolliHetem Demir QemolliHilda Mihal GolloshiHilda Pellumb HysiHilda Pellumb HysiHilmi Halil DuhnxhiuHilmi Nuredin KurtiHodo HoxhaHodo HoxhaHodo HoxhaHodo HoxhaHodo Xhemil VelajHyrije Haxhi DedejHysen HetaHysen HetaHysen Arshim BorshiHysen Arshim BorshiHysen Bajram MokaHysen Brahim XhelilajHysen Qerim HaxhijahjaHysen Tasim XhajaHysni Qazim KamberiHysni Sulejman MyzyriHysni Sulejman MyzyriHysni Ymer BalliuHysnije Muharem JahoHyverde Tasim BreshanajHyverde Tasim BreshanajIbrahim DorziIbrahim PepaIbrahim PepaIbrahim PepaIbrahim Murat UkuIbrahim Vath DedajIbrahim Vath DedeIdajet Izet XheliliIdajet Mane BeqiriIdajet Tafil XhaferrajIdajet Xhevdet HasimjaIdana Fore KolaIdare HodoIdiana Fore KolaIdris Petrit ShemaIdriz Faik BallaIfo Haxhi SinaniIkbale BoshnjakuIkbale OshafiIkbale Idriz ZajaIlda Bardhosh LilajIlda Haxhi ReciIlda Jani DaciIlda Lefter DhamoIlia AhmetajIlia Nikoll BociIlia Petro GjokaIliana Vasil GjiniIlija FaraIlir AliajIlir BaciIlir BeretiIlir CanhasiIlir CanhasiIlir ÇaushiIlir GashiIlir KazaziIlir KoreIlir MukaIlir Ahmet KajoIlir Ahmet KajoIlir Ahmet KondoIlir Azem LlugaIlir Azem LlugaIlir Bajram Kau

Ilir Bajram RexhaIlir Bedri SopotiIlir Dervish SanxhakuIlir Fiqiret SpahiuIlir Hasan KarajIlir Isak LilajIlir Ismail DervishiIlir Ismail HalilajIlir Ismail ShulkuIlir Ismail ShulkuIlir Jani BebaIlir Jaup DostiIlir Lluka StamoIlir Mehmet BaciIlir Mihal GrazhdaniIlir Myslim BreguIlir Reshat MukaIlir Sabaudin BudoIlir Samo DervishajIlir Shaban KekuIlir Shkelzen ShalaIlir Skender TupjaIlir Spiro JotiIlir Sul SharkaIlir Uk BucajIlir Vehip AgoIlir Xhelal CufeIlir Xhemil VelajIlir Yzedin MillaIlir Zyrash SokomaniIlira Lefter GjikaIlirian Stavri PineIlirjan BabociIlirjan BaboçiIlirjan Feta MinxolliIlirjan Hazis IbroIlirjan Isuf ReçiIlirjan Jorgji AgoraIlirjan Mihal JotiIlirjan Muharrem BeleguIlirjan Rrapo ToskajIlirjan Samudin ZeqiriIlirjan Thoma KozmaIlirjan Zenel MerjoIlirjan Zenel VelajIlirjana DashiIlirjana FerajIlirjana Avdyl BejkoIlirjana Boro BorajIlja CullhajIljaz Destan HaxhijahjaIljaz Hasan HasaniIljaz Muharem SpahiaIlmije Hadin BineriIlo Spiro KoniniImer Asllan MustaImir Bedri KrajaImir Bedri KrajaIna CaciIna Petro GjinoIna Virgjil BudaIndrid Niko ZakaInes Mihal HobdariInglintina SotiriIrakli Koli KoteIrena Agim PicariIrena Agim PicariIrena Agim PiciriIrena Agim PiciriIrena Besnik CaslliIrena Halo NanajIrena Hida YmerajIrena Jahja HoxhaIrena Jorgaq PinaIrena Pellumb FifaIrena Petrit MneriIrena Refat LahaIrena Sofokli ÇaliqiIrfan Hamza RamaIrfan Safet HysajIrini Ernest DragushaIrini Harallamb ShyteriqiIris KapoIris LalaIris Apostol NockaIris Gjergji ÇaçaniIris Robert PekmeziIrma HobdariIrma MaraIrma Arkil LanajIrma Arshi SulajIrma Bedri SelamiIrma Kadri HoxhaIrma Niko KoleciIrma Niko Sopoti(Llaci)

Irma Thoma AfezolliIsa Hamza TareIsa Ibrahim AhmetiIsa Ibrahim AhmetiIsa Shaban ArifiIsabela Çilo BoçiIsan VejsiuIsen Istref LeknikajIslam Mehdi QibiniIslam Tasim HamitajIsmail NelajIsmail ShulkuIsmail VrapiIsmail Nafiz ShulkuIsmail Nazif ShulkuIsmail Nazif ShulkuIsmail Nazif ShulkuIsmail Nazif ShulkuIsmail Ramazan HarokuIsmail Ramazan HoxhaIsmail Riza DeliuIsmail Sherif DociIsmail Shyqyri QesjaIsmen Isuf NokaIsmet IbrahimIsmete Irfan GorencaIstref Maliq VeseliIsuf Halil GabrajIsuf Hamdi ShimaIsuf Hysen AllajbeuIsuf Mehmet PiroIsuf Sadush SallaIsuf Selman RadaIvoni Petro CuleIzabela PrendiIzabela TashiIzet HaxhirajIzet Hajdar LiloIzet Xhemal RroshiJahoa Osman KokajJaljan Bujar ÇaniJalldiz FugaJalldyz Ismail AlikajJanaq BagucaJanaq Pandeli BabucaJani SaniJani Koço SotollariJani Kosta PaskoJani Kosta PaskoJani Kostandin IkonomiJani Kostandin IkonomiJani Mino RinoJani Sotir SevoJani Stavri KorutiJani Themi ZakaJani Thoma NanoJani Zhifko HaxhillariJasin Nuri AliuJaup LikskendajJazi Luman AgolliJemine KorcaJeta RadaJeta RadaJeta RodaJeta Leko DhimertikaJeta Osman GjoniJeta Rexhep PerlekaJeta Sadedin PahijaJeton JaçeJeton Spiro JaçeJoana Gramoz SinaJoana Jorgji PriftiJoana Palok ÇalamaniJoani Hamit BeqiriJolanda Abdi BelliJolanda Sadik LamllariJolanda Stavri PushaniJolanda Stavri PushaniJolanda Thoma FeshtiJonela Petrit HoxhaJonela Petrit HoxhaJonida Anest StefaJonida Myqerem HanajJonka Bahri CekaJonuz KoniJonuz Muhamet KoniJorgji Jorgji BuliJorgji Mihallaq ZallemiJorgji Osman BinjakuJorgji Pavllo HanxhariJorgji Thoma PuleriJorgo Dalip QirjakoJorgo Latif DedasJorgo Spiro NaçiJosif Gegprifti

Josif Agim HaxhimifiaJosif Gaqo BardhoshiJosif Simon ParangoniJosif Thoma LitoJosif Thoma LitoJovan Ilia KurtiJovan Koco PlakuJovan Pilo MadhiJovan Todo BojdaniJozef Mark BoriçiJul Rrok GugaJulian Islam TaliJulian Xhafer ZheleguJuliana Ibrahim PumoJuliana Polikron TopalliJulieta Guliem ZeriJulinda Fadil KaloJuljana Kristo NallbaniJuljana Luan HilaJuljeta Refik LulaJulka Bardhyl SuloJurgen Eqerem TabakuJustina Filip BoriçiJusuf Rasim TufaJusuf Selman RadaJusuf Selman RadaK.Orthodhokse Autoqefale E ShqiperiseK.Orthodhokse Autoqefale E ShqiperiseKadri Abdi HoxhaKadrije HimaKadrije Mahmut MenikuKadrije Ruzhdi Kamberi‘Kajtazi Sh.P.KKalie Todi AkulliKalije Aleko AndoniKaliopi HeqimiKalipso Rako ÇomaKamber KociKamber KoshiKamber Rexhep SpahiuKamela Rakip KokaliKamelja Pandi DajaKarmen Xhaferr QinetiKasem Teki KalajKastriot ÇelenjiKastriot Ali XhemaliKastriot Asllan MemaKastriot Dervish BejkollariKastriot Sulejman FerhatiKastriot Xheladin GjuraKastrot Syrja CuedariKaterina Aristidh MillonaKaterina Vangjel KoçollariKatina Niko IsmailajKejdi Ylli TomorriKelmend Sulejman AhmetiKelti Kostaq MandKeltion Neki ShehuKeltona ZiuKeti Ilo LekaKibe Murat ShakajKico Jani DedeKico Jani DedeKico Stavro KicoKimete HushaKimete HushaKimete Ahmet ÇaniKimete Isuf TaciKimete Mehmet AdemiKimete Nuri JotiKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha Orthodokse AutoqefaleKisha OrtodokseKisha OrtodokseKisha Ortodokse AutoqefaleKiti Arben BashariKlara XhelajKlarida Asqeri BaciKlarida Asqeri BaciKlarita Petraq KrujaKlaud Isuf HamzariKlaudia Aleksander Bjanku (Bejko)Klea IslamajKlejda Vladimir `Klejdi Agron HajdariKlementina Bajram Shiba

Klementina Stefan DhimitriKlima Kito Mani‘’Klinika Shqiptare’’ Sh.A.Klit Jovan BatishenKliti NakoKliti NanoKliton Loni BijaKliton Vasil PrendiKliton Vasil PrendiKlod Vangjel ZigoriKlodeta Ymer BuziKlodiana Skender MarkuKlodiana Theodhor BiçiKlodjana Rexhep Havo(Xhepa)Klorida Lumen KauKloton Filiz FollajKoco Lekan GjipaliKoço Minella PetromiloKoço Sotir SuloKosika MneriKosta Llambro KanaKosta Jani PaskoKosta Leonidha GazeliKostandin ÇaushiKostandin ÇaushiKostandin ÇaushiKostandin ÇaushiKostandin ÇaushiKostandin Anastas DhembiKostandin Enver CaushiKostandin Enver ÇaushiKostandin Enver ÇaushiKostandin Kristo GjergjiKostandin Sotir KamboKostandin Trifon BabaKostandina ÇikopanoKostaq Dhimiter BeluriKostika Stavro VeshoKozeta Hamdi SejkoKozeta Jorgo DurbakuKozeta Kadri HoxhaKozeta Mihallaq NathanailiKozeta Qerem ZanajKozeta Sadedin HykaKozeta Toli FilipiKozma Dhimiter BriskuKrenar FugaKrenar ZaniKrenar Kujtim LuçkaKrenar Nuri MiciKrenar Vesel DervishiKreshnik KaçurriKreshnik KaçurriKreshnik KaçurrriKreshnik SpahiuKreshnik SpahiuKreshnik SpahiuKreshnik Agim XhikuKreshnik Malo GerbiKreshnik Mustafa BeratiKrisanthi ZotoKrisanthi Jorgaq GjikaKristaq JorgjiKristaq JorgjiKristaq JorgjiKristaq Dhimiter LlapaKristaq Llambi QanoKristaq Pali AleksiKristaq Petraq ÇibukuKristaq Petraq TasiKristaq Vasil JorgjiKristaq Vasil JorgjiKristaq Vasil NgjelaKristi ZotoKristi Aristofan PogaKristina RushitiKristina Andrea ShkreliKristina Arjan MaliqajKristina Ndoc HodaKristina Perikli BoçiKristina Trendafil LikoKristo KanaKristo NakoKristo Mane BeqirajKristo Mane BeqirajKristo Petraq TrojaniKristo Petro DepoKristo Vasil KoteKriton Stefan LeciKroni Tasi GjiniKsenofan Lili MoçiKsenofon Lili MociKsenofon Lili MoçiKsenofon Mihal Dilo

Kudret Mustafa MetojaKudrete HimaKudrete HimaKujdesi NezaKujtim BashaKujtim BogdaniKujtim BogdaniKujtim KaplollariKujtim KapollariKujtim ShabaniKujtim VrapiKujtim VrapiKujtim Abdulla KallushiKujtim Agim ProdaniKujtim Ali ElezajKujtim Azis RexhepiKujtim Halil PicariKujtim Halil PiciriKujtim Halil PiciriKujtim Ibrahim BeqiriKujtim Jonus PirjaKujtim Kadri BashaKujtim Kdri BashaKujtim Mehmet KelleziKujtim Mehmet KelleziKujtim Mehmet KelleziKujtim Qemal GjonajKujtim Qemal GjonajKujtim Ramazan StafaKujtim Raship HoxhaKujtim Reshat MehmetiKujtim Seid KazaziKujtim Shemsedin BrahimiKujtim Sherif HaxhiajKujtime Agron VakeflliuKurt Ali SallakuLadimir Servet BakiasiLaerti Qemal ZykajLajde Gjovalin DautiLake Male MarkuLatif DrenofciLatif Reshit GjokaLaura Drago KondaLaura Maliq XhafaLaureta Vasil SpirollariLaurita Shefqet BabajLavdie KeloLavdie Haxhi BirboLavdie Luto DhimaLavdije FshaziLavdije RuliLavdije Elmas KoçiLavdije Ismail HodjaLavdije Luto DhimaLavdim Bektash DajaLeander Rikard LjarjaLefkothe DobraLefter SulkajLefter SulkajLefter SulkajLefter SulkajLefter SulkajLefter Nebi SukajLefter Nebi SulkajLefter Nebi SulkajLefter Nebi SulkajLefterie Ismail BoçiLejdina Maliq XhafaLejla MetiLejla Abil AbdiuLejla Esat ViganiLejla Ibrahim NgjelaLejla Idriz SadikajLejla Rakip ArapiLejla Sinan PetrelaLejla Sinan PetrelaLejla Sinan PetrelaLejla Sinan PetrelaLejla Sinan SeseriLejla Sinan SesriLejla Sulejman HaxhihyseniLejlah Masar MemaLena Mitro PogaLeo Shefqet DraciLeonard Dod RefiLeonard Dod RefiLeonard KazizajLeonard MilloshiLeonard SaliaLeonard Agustin AvullijaLeonard Bani DimashiLeonard Dod RefiLeonard Feim KaloLeonard Hektor HaxhiLeonard Kostandin Moni

Leonard Llambi ApostoliLeonard Mark MarkuLeonard Mark MarkuLeonard Nazif DukaLeonard Ramadan DautajLeonat DodbibaLeonidha Jorgji DrugaLeonidha Nasi ÇukoLeonidha Qiriako LondoLeonora GjokaLeonora MeleqiLeonora Aleks EftimiLeonora Ilias MeleqiLeonora Jako PishtiLeonora Kiço MihalçkaLeonora Nasi KorreshiLeonora Pilo ThaçiLeonora Spiro DuroLeonora Spiro KocaniLeonora Vangjel MiloLeonora Vasil TaçiLerjond Spiro KristoLida XhixhaLida Andon KikinoLida Nikolin PepaLida Selman LlanaLidra Agim EleziLigor Fan SemaLili ProgriLiliana PlevneshiLiliana Koli HidiLiliana Rrok KolajLiljan Todi GoraLiljana BetjaLiljana ÇupaniLiljana HaxhiuLiljana HysenjiLiljana KazaziLiljana MerdaniLiljana ZaçeLiljana Anesti AjaziLiljana Arshi BreshaniLiljana Galip KopaliLiljana Harilla BozoLiljana Janaq LeraLiljana Kristaq MitrojorgjiLiljana Miftar BrahaLiljana Muhamet BejtjaLiljana Nuredin ZguriLiljana Selim PustinaLiljana Thanas CikopanaLiljana Ylash ShollaLiljana Zenel LikaLime Xhaferr XhaferriLimin Aleks ÇaçiLin Preng KolaLinda GjinaliLinda Vangjel BociLindedita Haredin ZaimiLindita BerberiLindita LameLindita PlakuLindita XhanariLindita Ajdin BejleriLindita Ajdin BejleriLindita Anastas ÇaniLindita Beqir KarajLindita Enriko DukajLindita Foto LatiLindita Haxhi DanajLindita Hysen DrazhoLindita Hysen ZhgabiLindita Ilo KoniniLindita Laze HamzaiLindita Mersin GabaLindita Muhamet MeçaLindita Pirro MatohitiLindita Pjeter KolaLindita Rexhep BogdaniLindita Riza AllajbejLindita Servet DemirxhiuLindita Veli NikollaLindita Viktor ZylfiLindita Viktor ZylfiLindita Vlash PriskaLindita Xhavit TrimiLindita Xhevdet NdiniLindita Zija BendoLiri Alush BejleriLiri Hajdar HoxhaLiri Hasan GjiknuriLiri Haxhi HarecariLiri Haziz HallulliLiri Kristo MadhiLiri Nexhmedin Dobi

Page 22: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

22 E premte 1 mars 2013 •

«hipotekat

Liri Qazim RadovickaLiri Ramiz OsajLiri Rirat VataLiri Sami MuçodemiLiri Selim BonatiLiria Vangjel AngjeliLirie KullaLirije Fehmi ÇeçjaLirije Fehmi ÇeçjaLirije Hasan BrakaLirije Haziz ArbanaLirika HoxhaLirika Spiro PetroLirika Thoma MargaritiLirim Rexhep GinaLisena Apollon GjebreaLista E BashkepronareveLista E Bashkepronareve 18 VetaLista E BashkroLista E BashkroLista E BashkroLista E BashkroLitiki ShupiLitiki Mustafa ShupiLizabeta HaxhinastoLlambi AvaleLlambi LanoLlambrini Nasho DeçkaLlambro Spiro SuljotiLlambro Spiro SulotiLlaqi ÇetreLlaqi CetriLlaqi Lluk ÇetreLlaqi Lluk ÇetriLlaqi Lluk ÇetriLlaqi Lluk ÇetriLlazar Athanas HaxhinastoLlazar Athanas HaxhinastoLlazar Kristo KaceLlazar Sotir AngjeliLlazar Theodhor NeshoLlazi LaraLluka HeqimiLolita Nebi BaholliLolita Nebi Baholli(Saliu)Loni Koci KoleziLorela Shyqyri FerhatiLorela Shyqyri FerhatiLorena Beadar MustafarajLorena Bujar HoxholliLorenc KamboLorenc MullaiLorenc MullaiLorenc Bardhyl CelibashiLorenc Bardhyl ÇelibashiLorenc Gezim MullaiLorenc Kostaq RoviLoreta Heshtem ZhupaLoro Luigj DushkuLoziana Nikolla FejzollariLuan BreguLuan BreguLuan LekaLuan OsmenajLuan Abaz ShakajLuan Gani BallaLuan Gani BallaLuan Ismail RekaLuan Ismet GjonajLuan Karaman ZaloshnjaLuan Karaman ZaloshnjaLuan Nazmi VeliaLuan Nazmi VeliuLuan Sami LekaLubova PriftiLuçiana Hysen PapaLuçiano Minella GjiniLuçija Pjeter NdokaLuçjana Jovan HavaleLudi Shaqir SaraciLudmilla Abdi BallaLudmilla Filip Vorpsi(Isaja)Ludmilla Sadediin NazariLueta Stefan BanoLuftar Mahmut RytaLuis Kristaq DakaLuiza BegajLuiza JakupiLuiza LisiLuiza LisiLuiza Feik AlikoLuiza Ilmi HysolliLuiza Ismail Jakupi

Luiza Maqo GjinokasiLuiza Perparim DervishiLujania OsojaLule Isuf BaçiLulezim GjergjiLulezim Arif ZhillaLulezim Ibrahim MulhaxhiaLulezim Mehmet SulejmaniLulezim Osman BaxhaiLulezim Qamil MetaLulezim Safet MuçollariLulezime VilajetiLulezime VilajetiLulezime Kadri VilajetiLuljana Halim IkonomiLuljeta HallvaxhiuLuljeta KurtiLuljeta MustafarajLuljeta Abdi DokaLuljeta Abdyl ÇiflikuLuljeta Apostol PapaLuljeta Begtash MingollariLuljeta Binjo Zhupa(SkenderajLuljeta Elmaz BanushajLuljeta Fadil KosiLuljeta Halil KurtiLuljeta Halil KurtiLuljeta Hamit HaxhiuLuljeta Hamit TopiLuljeta Ismail KelmendiLuljeta Ismet ÇuriLuljeta Jonuz HallvaxhiuLuljeta Maliq NastoLuljeta Murat HidriLuljeta Napolon DedjaLuljeta Neim Il.IaLuljeta Neim IliaLuljeta Pandeli DukaLuljeta Qazim GjumsiLuljeta Qazim GoxhajLuljeta Qazim GoxhajLuljeta Ralup LlukaLuljeta Sami TaniLuljeta Selim LlupiLuljeta Spiro ShukeLuljeta Taip FarkaLuljeta Tare XhaniLuljeta Thoma BuliLuljeta Vangjel MançeLuljeta Zenel ShametajLulzim HallvaxhiuLulzim HoxhaLulzim KaraniLulzim TafaLulzim Ibrahim KamberiLulzim Nuri HyseniLulzim Qazim XhafaLulzim Safet MucollariLulzim Xhemal SinaLulzime Abaz TopiLumnije UshtulencaLumnije Gjovalin DodajLumnije Gjovalin DodajLumturi AgaLumturi Nelaj(Elbasani)Lumturi Ali MiciLumturi Bexhet DaneLumturi Haqif MusoLumturi Hydajet ShkurtiLumturi Ilmi ShehuLumturi Ismail CufeLumturi Qazim Hajdar KolaLumturi Qazim ZhupajLumturi Sefer ShkallaLumturi Toto KalemiLumturi Xhavit Sulaj(Dumi)Lumturi Zejnel LamlikaLumturie Bajram RuçiLumturie Haxhi KolaLumturije Muharrem OsmaniLumturije Riza SmaçiLutfi Bashkim DakaLutfi Husni SaqeLutfi Islam SkenderiLutfi Qazim KamberiLutfije Masar SimoniLutfije Neim XheliliLutfije Nuri LuzatiLuvarof GroshaLydra Naim AlikajMahmud Rexhep HasibraMahmude Vesel Topalli

Mahmudije VaniMahmudije Mehrem VaniMahmudije Mejrem VaniMahmudije Myzim DingaMajlinda AngjeliMajlinda AvduliMajlinda BallaMajlinda DervishiMajlinda JashariMajlinda KelliciMajlinda QurkuMajlinda TilkoMajlinda Feim ArapiMajlinda Hamza AlimekajMajlinda Jonuz PokaMajlinda Maliq TiliMajlinda Mehd KondiMajlinda Mitro KoteMajlinda Myzafer TopuziMajlinda Nako ReçiMajlinda Ndrek NdiniMajlinda Niko QurkuMajlinda Riza ZykajMajlinda Sabaudin DemiriMajlinda Skender KullaMajlinda Syrja NikollauMajlinda Sytki PicokaMajlinda Xhemal XhafaMakbule Adem CanajMaklen Seit MiciMaksim LlavdaMaksim Agim GjoreMaksim Ilia LlushoMaksim Kristaq LikaMaksim Kristaq LikaMaksim Novruz HykaMaksuela Sokrat KeriMaldi Avni XheliliMaliq Baftjar PinariMaliq Hasan BrahjaMaliq Hasan BrahjaMalo Subi MaloMalo Subi MaloMaltina Haki BrahoMaltina Haki BrahoMaltina Haki BrahoMaltina Haki BrahoMaltina Haki BrahoMamica ShehiMan Rexhep NezirajManjola ÇelosmaniManjola Koxha-GugalliManjola Bejkush DevoleManjola Kasem RizvaniManjola Kasem RizvaniManjola Kasem RizvaniManjola Mehmet ReçiManjola Muharem SuljotiManjola Xhaferr DaciManola Enver KelmendiMantho Jorgo KotiniManushaqe BeqiriManushaqe Hysen MankaManushaqe Hysen MankaManushaqe Hysen PallaveshiManushaqe Nezir ReciManushaqe Shyqyri TopiMarçela Petrit HasaMarenglen Kujtim KacaMargarita KokaMargarita KokaMargarita KokaMargarita Elmaz HusiMargarita Hysen BegejaMargarita Jorgji RapushiMargarita Klime TonaMargarita Klime TonaMargarita Klime Tona(Dako)Margarita Laman ReciMargarita Taso KokaMargarita Taso KokaMargarita Taso KokaMargarita Vasil HaxhihasaMargarita Vasil Vengu(Nika)Margarita Zaho DedaMargit HaxhihyseniMargita Vangjel BoçiMaria Kristofor ShalesiMaria Rushan SenkaMaria Sotir ÇeqiMarianithi Gogo PremtiMarianthi SinaMarianthi Thanas DumbaMariatereza Murat Seiti

Marie Tuni MurrjaMarije ZhugliMarije Kol SeferajMarije Polizoj ShuliMarika LazeriMarika SimakuMarika Jovan ShkodraniMarika Jovan ShkodraniMarika Petraq SevoMarika Xhalur HoxhaMarilda ZenullariMarina ShundiMarina ShundiMarina ShundiMarina ShundiMarinari Lluka FaniMarinela Luan TragajMarinela Vasil TaseMario PrendaMario Arben BllavaMarita Pjerin DervishajMarjan PrendiMarjana PapaMarjana ThemelkoMarjana Arqile PaparizoMarjana Gani Naun(Bakllava)Marjana Krito BimaMarjana Njazi DhimaMarjana Theodhor ThanasiMarjana Zahari KrutaMarjeta NelajMarjeta QirjaziMarjeta Adrian BardhiMarjeta Islam DerkaMarjeta Janaq MurajMarjeta Terndafil FilipiMarjeta Zano HyskoMark ShotaMark Bibe DodaniMark Kol GjergjiMark Kole GjergjiMark Preng KolziuMark Themi JongariMarko Vangjel GallanotiMarsida MulletiMarte Pashke AziziMartiden HitaMartiden HitaMartiden HitaMartin Dhimokrat ShtrepiMastaja Qiro KovaciMatilda XhekaMatilda Agron ZdruliMatilda Bexhet SpahiuMatilda Enver RexhaMatilda Josif Kokoshi‘’Matrix Konstruksion’’ Sh.P.K‘’Matrix Konstruksion’’ Sh.P.K‘’Matrix Konstruksion’’ Sh.P.KMbarese Mestan AgolliMbivendosjeMbivendosjeMbivendosje‘Mbivendosje’Medi ShahuMediha Faslli OmariMediha Irfan MihaliMediha Mustafa BallaMehdi Idriz VrekoMehmet SpahiuMehmet Agron GoxhajMehmet Ali HazizajMehmet Halil ShkembiMehmet Halil ShkembiMehmet Jupe BrajaMehmet Nafiz VisheMehmet Selami BarutiMehmet Sulejman AnakyaMejtime XhuveliMeko Bajram MusaMeleqe Abdulla Mansaku (Sina)Meleqe Mehmet DobiMeli Zenel SeitiMeliha Enver StrazimiriMeliha Shefqet ÇelaMelihat Abdulla BejkoMelisa Shefqet HobdariMelpomeni Kici QiriciMeme Servet ZemaniMensur Hamza DokleMensur Nexhip MekoMenta Apostol Ahmetaj

Mentor Asllan MustaMentor Imer LamiMentor Imer LamiMeri RexhoMeri Dhimitri XhixhoMeri Sali ElshaniMeriban VersidhiMerita BejleriMerita GjinaliMerita HoxhaMerita KallajxhiMerita KryeziuMerita LameMerita Mema (Jola)Merita MuçaMerita Peçi-SejdiniMerita Abdulla KodraMerita Adem CizmiaMerita Asllan ImakuMerita Avdulla KodraMerita Avdulla KodraMerita Bajram BregasiMerita Hajdar BejkoMerita Hamit KallajxhiMerita Hasan YmerajMerita Irfan AlikajMerita Izedin BorshiMerita Kallajxhi BegejaMerita Kallajxhi BegejaMerita Mema JocaMerita Ramadan XhikuMerita Ramazan ÇullhajMerita Shaban ShahiniMerita Shaqir ÇikojaMerita Shyqiri LikaMerita Sotir XhumariMerita Tahsim CuciMerita Zeqo ZanajMerita Zydi LeloMerita Zyhdi Lelo(Dragusha)Merjeme CeniMerjeme Abas ShyrbiMerjeme Abaz ShyrbiMerqes CamaMeshane Kamber ShehuMestur Zaho DedeMetije FajaMevlin Vangjel ÇerkeziMiço Vasil LaçoMigela Gezim BufiMigen Elmaz BiniMigena Mikail VangjeliMigena Petrit TabakuMigjen Iljaz LiçoMihal QorriMihal Kalam HalloMihal Kiço GjiniMihal Nexhat HakirajMihal Perikli PiteMihal Sotir FaneMihal Vangjel LaciMihal Vangjel LondoMihal Vasil NikaMihallaq Gaqi ShytiMihallaq Llaz QirjoMikel Apostol AdhamiMikel Cesk LuliMikel Petraq GogoMikela Bejkush ÇeneMikolvan Hysen VokaMilan SaraMilo Kleo XhaniMilo Kleo XhaniMilto Muço DhimaMimoza BaxhakuMimoza CarakandiMimoza HareniMimoza HasaniMimoza LoliMimoza Arap MeçiMimoza Arif IvanajMimoza Beqo RadiniMimoza Dhimitri KokoliMimoza Dylaver BandilliMimoza Guri ManxhariMimoza Hajdar AvdullajMimoza Haxhi KrasniqiMimoza Hysen RamajMimoza Kapllan QirkoMimoza Kol DafaMimoza Kosta JaniMimoza Kristaq RumboMimoza Latif Kanushi

Mimoza Medi RumiMimoza Mehdi AllamaniMimoza Mihal ShanajMimoza Mit PolloMimoza Mustafa AgolliMimoza Novruz VeshajMimoza Rahmi MingomatajMimoza Sadik CelaMimoza Seit QinamiMimoza Shaqir RrytaMimoza Shehat ÇakraniMimoza Skender KokaMimoza Tahir MuçaMimoza Thanas ProkoMimoza Trushi ThomaMimoza Veli ZaimiMimoza Vlash KusuriMina Rrap NgjelaMinella Milo XhaniMinir MulhaxhiaMinjola Thoma KokonaMinushe PahijaMinushe Ismail KamboMinushe Ismail KamboMira Coc FjerzaMiranda MetollariMiranda SimoniMiranda Bashkim SkenderajMiranda Ismet MarkuMiranda Isuf KullolliMiranda Latif ZelevizhdaMiranda Medi FerunajMiranda Pelivan Merko-hasaniMiranda Tahir KojaMiranda Xhevat BrajaMirash Zef MartiniMirela (Mumajesi)SinaMirela OsmaniMirela Alite BulkuMirela Bardhyl MusajMirela Drago PapadhimaMirela Haxhi MerkohasaniMirela Ibrahim KenajMirela Kadri NuriuMirela Muharem JaupiMirela Murriz KanushiMirela Ramazan BanushiMirela Shaban SaraçiMirela Vasil ÇiçiMirena DilaveriMiresi Ago MaleMiriana GarxenajMiriana GarxevajMirjan VeleshnjaMirjan Fredi VehbiuMirjan Zograf ÇalaMirjana SharraMirjana Islam ShehuMirjana Myrto AgalliuMirjeta Selim KahramaniMirlinda Kozma MukaMirlinda Selaudin TaseMirush Mitat BejkoMirush Mitat BejkoMirush Mitat BejkoMirvete Rasim TershallaMisionit Te Bam Motrat E Nene TerezesMita Pali MingaMitat Myqerem MaliqajMitat Pellumb LaroMjaftoni Sinan ShehajMohamed Jaser TorkyMonika Andon ThanasiMonika Zeqir DushkuMoris Zef GjeciMoris Zef GjeciMuamer Rifat RizvanolliMufid Hysni BalaniMuhamed Kadrushi DeqaniMuhamet ArapiMuhamet ArapiMuhamet LelajMuhamet XhafaMuhamet Ibrahim DrenofciMuharrem PinariMuharrem Ali TareMuharrem Hajdar BreguMukades GoljaMukades Enver LukeMukadez Sinan MançeMurat Adem PallaveshiMurat Asllan Xhafa

Murat Ramiz HysaMurat Zexho BerberiMusa Hajredin AdemiMusa Servet KociMustafa Hamit CurriMustafa Hasan RadaMustafa Pellumb PelivaniMustret Veis MuçaMyfit Mahmut SejkoMyfit Shaban HimaMyfit Zeqir HoxhaMyftar CanajMyfti OsmanajMynevere SpahoMynevere SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynevere Neim SpahoMynyr Faik BarutiMynyr Naim KuçiMynyr Xhelal RrodheMyrifete Iljaz PeshtaniMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrte HoxhaMyrteza Petref OsmenllariMyrteza Petref OsmenllariMyrto HoxhaMyrto HozhaMyrvete Halil FerhatiMyrvete Kasem MashaMyrvete Qamil KauMyrvete Ramadan GrujaMyslym SulaMyslym Medin MyslimajMyzafer DaniMyzafer DaniMyzafer Xhemal HaxhiademiMyzejen Bilbil MemoMyzejen Esat MeçeMyzejen Hamdi DaciMyzejen Rexhep TurtulliMyzejen Rexhep TurtulliMyzejen Rexhep TurtulliMyzejen Rexhep TurtulliMyzejen Xhemile BllacaNadin LakoNadire Ali QemaliNafie Ibrahim HoxhaNafie Kapllan .....Nafie Osmen QirkoNafije Sul DerajNafsika Klearko NeranxiNaglent Neco GoroNail Nelo YzeiriNaile GoxheriNaile Muharrem KuçukuNaile Qazim BardhiNaim Mylazim BendoNaim Myqerem VeriaNaime LundraNaime LundraNaime LundraNaime Ali AllmucaNaime Ali AllmucaNaime Haxhi ÇopaniNaime Muharrem BedeniNako Ndino CaloshiNamik ShehajNamik Mehmet SulejmaniNamik Mehmet SulejmaniNamzade Mazllem MullajNamzade Mazllem MullajNamzade Mazllem MulljaNarushie Haziz ZhukaNatasha BejkoNatasha GjoniNatasha MneriNatasha MneriNatasha MneriNatasha MneriNatasha Mneri

Natasha Ahmet SaliajNatasha Dhimitraq DodbibaNatasha Eqerem BeqiriNatasha Eqerem StarovaNatasha Gjini ZejnatiNatasha Ismail HodaNatasha Izet LilajNatasha Kadri ÇurumiNatasha Kadri ÇurumiNatasha Kosta PashkoNatasha Loni PriftuliNatasha Milo TasiNatasha Muhamet TrebeshinaNatasha Muharrem PermetiNatasha Ndrek GjinajNatasha Sazan KalajaNatasha Sazan KalajaNatasha Theodhoraq PriftiNatasha Xhemal ShkembiNaum KoveNaxhije MamoNazlie ShpataNazlie ShpataNazlie ShpataNazmi AliajNazmi AlibaliNazmi Hajdin DriniNazmi Hamdi ZenelajNazmi MuharremNazmi Nuhi HallaçiNazmi Sulejman DociNazmie MneriNazmie Vexhi MitaNazmije Arif AjaziNdermarja E Prodhimit Te Veshjeve Npv2‘Ndertuesi’shpkNdini Mitro BiciNdoc Prendi QokajNdricim Ali XibrakuNdriçim Skender HoxhaNdriçim Zymdi HasaNdue Gjon PrengaNdue Preng KolaNefarete Mustafa GjymengaNeim Novruz DyrmishiNeriman Mustafa MitrollariNeritan BociNeritan CekaNeritan Jorgo ShkodraniNeritan Nazmi VeizajNerman Zyhdi GrimciNermin Ismail PulaNertila Kristo EvangjeliNertila Thanas KuleçiNeshat Qani BegaNeshat Ramis SareseliNeshat Shaqo SelamajNesti KolaNesti QiriciNestor Hajro BabametoNeta Njazi ShytiNeta Njazi ShytiNevila Anest RamaNevila Baftar PregapucaNevruz ZyluftariNevruz Avni VrenoziNevruz Fejzulla DhembiNevruz Servet AgolliNexhip ZykajNexhip ZykajNexhip Hallull ZykajNexhip Novruz AllushiNexhip Skender NexhipiNexhmi PullejaNexhmi PullejaNexhmije ElmazNexhmije Agim KareciNexhmije Ferik XhaferrajNexhmije Fiqiret MuçaNexhmije Hamit GinaNexhmije Ibrahim SeitllariNexhmije Ismail PapaNexhmije Nuri KrateNexhmije Safet Kuqi(Bendaj)Nexhmije Shaban VitoNihrije Aqif GegoNiko DamoNiko Mihali‘’Niko’’ Sh.P.KNiko Aristidh ZheguNiko Aristidh ZhekuNiko Aristidh Zheku

Page 23: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

23• E premte 1 mars 2013

»

s t a f f

kryeredaktorbRAHiM sHiMA

zv/kryeredaktor: ARMAnd MAHO

MARiGlen MullA

politika: AlbAnA liKA, Oli xHilAGA ekonomia: bRiKenA deRvisHAj sociale: eRvin KOçi rrethet: bleRinA sPAHO kronika: MARiGlen MullA kultura: bleRinA GOce design&layout: dAniel PRiFTi, GëziM duzHA

menaxhere marketingu: eliGeRTA dyRMisHi

cel: 067 20 62 200

AdResA: RR. dull KeTA, nR. 5. (RR. e dibRës), TiRAnë

www.gazetametropol.com

e-mail:[email protected]

e-mail:[email protected]

hipotekat

Niko Gligor Valera‘’Niko’’ Sh.P.K‘’Niko’’ Sh.P.K‘’Niko’’ Sh.P.K‘’Niko’’ Sh.P.K‘’Niko’’ Sh.P.K‘’Niko’’ Sh.P.KNiko Spiro AnagnostiNiko Tase KoqiniNikolaos ChatzopoulosNikoleta Ilo TeshoNikoleta Sotir LiloNikolin JorgaqiNikolin KurtiNikolin Kel LuliNikolin Kristaq JorgaqiNikolin M. JakovaNikolin Martin JakovaNikolina Gjon QerimiNikolla MilloNikolla Andrea MarkoNikolla Gogo MilloNikolla Pavli BuneciNikollaq AleksiNikollaq Mihal NeranxiNikollaq Mihal NeranxiNimete ShakajNimete Mustafa ShehuNimete Remzi LlugaNinfe Sabri CelnikasiNiqi Vasil GogaNirvena Petro TimkoNirvena Petro TimkoNjazi Hamit SpahiuNordik Krenar RuhiNordik Krenar RuniNovrus CaushajNumilla Kristaq MaliqariNuri Hamdi RukaNuri Nesim BeliNuri Riza BaçjaNurie Xhelil RumaniNurije Xhelal HallvaxhiuNustret Kaçurri(BegejaNustret Kaçurri(Begeja)Nustret Kaçurri(Begeja)Nustret Kaçurri(Begeja)Nustret Kaçurri(Begeja)Nustret Kaçurri(Begeja)Nustret Xhemal KaçurriNystret Ismail QeskuOdeta Hiqmet MuçaOdeta Nikollaq StrakoshaOlimpia Anesti (Gjino)MihaliOlivia KasimatiOllga Llukan MuçaOllga Nesti JotiOllga Pavllo MartiniOls Pavli LapeOlsa SejdiniOlsi CapaniOlsi Mefail BibaOlsi Qaqmil MeleOlta GjelloshiOlta ShllakuOltion Hasan TafajOreola Sofokli CaliqiOrest Petro KromidhaOrinda MallteziOrinda Luan MallteziOriola Kosta Bushati(Gusho)Orion Ligor NgjelaOrion Sami ZavalaniOrion Sefer DucellariOriona Myrteza MuçollariOrnela Ali MashaOsman BalliuOsman LundraOsman Rushit TomijaOsman Xhemal VrapiP.P.VP.P.VP.P.VPajtim Mark LaskaPanajot Grigor BoçiPandeli ZoraqiPandeli Petro PemaPandi Gligor Mulo

Pandora Rapi SaroPandora Sherbet KratePandush Koço StojkaPanorea Lame BelloPaqize MeneriPaqize Ismet BrajaParashqevi Llazo IvanajParashqevi Mark BumbliPashako Muharrem DhembiPashe Ismail RikaniPaskal Vangjel NgjeliuPavli Niko LafaPavli Vasil BelloPavlina Vaso SikoPavllo SenkoPavllo Jani EvangjeliPavllo Jani EvangjiliPeco Vasil ZahariPeco Vasil ZamariPelivan Ali HysiPellumb MejdaniPellumb Arif BekajPellumb Enver KolaPellumb Gani LilaPellumb Hasan VranaPellumb Haxhi ShytajPellumb Ramis ZenullariPellumb Ramiz ZenullariPellumb Refat GjuziPellumb Sabri XhaferriPellumb Shasho LajthiaPellumb Shefit KalemasiPembe Novruz LamajPerend Ferit MydiniPeri Manueke(XheliliPeriana Ali CelaPerikli Kol XhogaPerla QordjaPerla QordjaPerlat Avni SelmanajPerlat Hysen RamaPerlat Mete ÇelaPerparim BracePerparim HimaPerparim HimaPerparim HimaPerparim HimaPerparim XhixhoPerparim Ali MuçostepaPerparim Fahri AgastraPerparim Mehdi GoraPersefoni Gole PaliPersefoni Vangjel MersiniPersida Thoma BoboPervina Zija GashiPetraq KaroqiPetraq LikaPetraq ZoraqiPetraq Llambro NgjeloPetraq Mina VitoPetrit BalliuPetrit ÇelaPetrit DodbibaPetrit MemaPetrit Ahmet YmerajPetrit Ali XibrakuPetrit Ali XibrakuPetrit Elez HoxhaPetrit Esat PengiliPetrit Esat PengiliPetrit Esat PengiliPetrit Esat PengiliPetrit Hajredin KorumiPetrit Halim RamohitajPetrit Hezhader MemajPetrit Hilmi VelajPetrit Isuf GogaPetrit Jashar SeliPetrit Jashar ZenaPetrit Jonuz SulaPetrit Jonuz SulaPetrit Jonuz SulaPetrit Jonuz SulaPetrit Jonuz SulajPetrit Kadri DedejPetrit Maksut ZenelajPetrit Mehmet YmerajPetrit Mehmet YmerajPetrit Mehmet Ymeraj

Petrit Mustafa DedjaPetrit Novruz SaliuPetrit Ramiz HarizajPetrit Xhelal PeqiniPetro EqeniPetro Kazma MihaliPetro Koca GjikaPetro Kozma MihaliPetro Vangjel GjinoPetro Vangjel GjinoPinellopi Akile ShmiliPinellopi Leko LeciPinellopi Leko LeciPinellopi Leko LeciPiro AvdyliPiro SotirllariPiro Micenko StamatiPiro Ndreko ÇelikuPiro Stavri PuliPiro Stavri PuliPiro Stavri PuliPiro Vasil NinaPirro PapaPjerin Ded ShullaniPlarent VasiuPlarent Llukan VasiuPlarent Llukan VasiuPlaton Arshi XheliliPlator PerjaPolikron Ligor SevoPolikseni Zoi MoniPpvPpvPranvera BekaPranvera KoçiPranvera Ali LeskovikuPranvera Bajram KrasniqiPranvera Demir KordalliPranvera Fejzo StarjaPranvera Ferit XhafaPranvera Halo MejdiajPranvera Jakov PuleshiPranvera Leksi KonePranvera Martin ZenelajPranvera Naun KotePranvera Njazi MemajPranvera Papo MehmetajPranvera Sali SakajPranvera Seit HyskoPranvera Teki GjokaPranvera Xhavit FejzoPranvera Xhavit TeliPranvera Xhemal VrapiPranvera Zini Bashari‘Prizma Grup’ ShpkPrizma Grup Sh.‘’Prizma Grup’’ Sh.P.K‘’Prizma Grup’’ Sh.P.K‘’Prizma Grup’’ Sh.P.K‘’Progres-93 Renix’’Proletar Ago RrapajQamil Dylejman HysaQamile KazaziQamile Ali KoçiQanie Xhemal VoskoQazim BaliQazim BaliQazim EleziQazim GashiQazim Alen LilajQazim Jano AsllaniQazim Sali QordjaQazim Sali QordjaQazim Sali QordjaQazim Sheme CelaQefsere Mehmet VasoQefsere Ramadan OsmaniQefsere Ramadan OsmaniQemal HakaQemal HidriQemal Ejup BeleguQemal Hamit HakaQemal Hamit HakaQemal Idris UkaQemal Kamber PercakuQemal Muharrem MetaQendra Shqiptare Per Pop(Zhvill)Qendresa Masar Duraku

Qendrime Malo JahoQerem Rexhep ShabanagaQerime Idriz BallhysaQerime Idriz BallhysaQezim VrioniQirjako Llazo VangjeliQirjako Thanas GjergaQirjalulla Niqifor GonxhjaQjf (Qendra Shq Ipetare Per Pop Ullsine Dhe ZhvRabie Rexhep UkaRabije Ajro QoseRabije Sali ToskaRaimonda BekteshiRaimonda PoçariRaimonda Mustafa VardhamiRaimonda Trifon DukaRajmonda SterjoRajmonda Dhimiter MojsiuRajmonda Gori LiguRajmonda Halim GaxhaRajmonda Izet StermasiRajmonda Mihallaq BoçiRajmonda Neki Lipo ‘Abazaj’Rajmonda Taip KryeziuRajmonda Vasil FilikaRajmonda Xhavid SallakuRajmonda Xhemal CarakanjiRakibe Dajlan DemçeRakipe Ramadan LaleRaklios Kozma KocaniRamadan Avdul AliçoRamazan BakalliRamazan GrujaRamazan MatjaRamazan TurkuRamazan XhafaRamazan XibrakuRamazan Ali KrasniqiRamazan Baki EshkaRamazan S MulletiRamie PrenjasiRamiz DukaRamiz VeseliRamiz Bilbil KasajRapo Kristo RushiRasim Daut MucajRasim Myslym ShijakuRasim Osman ÇopaniRasmonda LikoskendajRavik Kristi MimaRebeka Njazi XhuliRedima Mane ShametajRedion Hyso IsmailajRefat Halim StrelcaRefat Mehmet GjuziRefije Riza SeniaRefije Selman PicokaRefik Ali SpahiaRefir Tafil FerzajRega Dhimiter PecaniRenata Muhamet DervishajRenato Kiço ZbogoRepublika E ShqiperiseReshat KasaReshat Alush KupaReshat Azem KuqiReshit Sadik BagosiResmie Hasan BullajResmie Mehmet PerlekaResmije Fadil IsmailiResmije Mehmet ManjaniResmije Sali DanoResmije Telha FishekajRexhep DorziRexhep Memo SkenderiRexhep Rakip GegaRexhep Zenel BerishaRexhine Zef CukaliRezana Idriz MollaRezar Irfan DibraRezart Gjon CuniRezarta AgalliuRezarta BllacaRezarta Ali SkifteriRezarta Bashkim ShahinajRezarta Dajlan Mema

Rezarta Maksim KoçollariRezarta Sabri DervishiRezarta Theodhor Ngjelo (Kekezi)Ridvan Gafur KorçaRidvan Seit AsllaniRifat MetaRifat Hajdar CahaniRigels ShahiniRikard Balto ShllakuRikela Ismail ShulkuRikela Ismail ShulkuRina ÇaçiRitvan DrishtiRiza SeseriRiza SeseriRiza SeseriRiza SeseriRiza SeseriRiza SeseriRiza XhafaRiza Estref CenkoRiza Kurt KurtajRiza Menyr BufiRiza Minir BufiRiza Mynir BufiRiza Nimin OparakuRiza Xhemal ShijakuRiza Xhemal ShijakuRiza Xhemal ShijakuRobert HysajRobert HysenajRobert RakipllariRobert Hajro HajroRobert Jorgji GjylametiRobert Kristaq GjeçiRobert Ridvan MamaniRobert Skender JanoRobert Sokrat MushaRobert Vasil CurroRoberta Jani DoreRoberta Jani DoreRoberto Bruno NardinRodolf Llambi XhillariRodolf Llambi XhillariRodolf Llambi XhillariRodolf Llambi XhillariRodolf Llambi XhillariRodolf Llambi XhinariRolan SavaRoland CacaRoland SavaRoland SavaRoland ZeqiriRoland Hamit PeshkepiaRoland Kendim AliajRoland Koste DhimitriRoland Minella PetromiloRomeo Jorgji HanxhariRomeo Jorgji ManxhariRovena Apostol LicoRoza Llazi SpahoRoza Niko NaunRozana Nehat VorfiRoze Ylli GjondrekajRozet Cesko ShoshiRozeta Andon BezhaniRozeta Kristo KaloRozeta Remzi DemiriRozina Haxhi CekaRozmari Androkli KokaRozvalda Masar TerpoRudak IsmailiRudak Malo IsmailiRudi Rushan KoçibelliRudina AbazajRudina Bajram MalokuRudina Bedri DinguRudina Bektash ShmilliRudina Ibrahim AbazajRudina Muzafer PriftiRudina Xhavit ZaloshnjaRudina Xhemal ManosopiRudolf XhillariRufit Salih MataRukie Beqir HoxhaRukije LekaRukije LokaRukije Rada

Rukije Rexhep RadaRushe Hasan BrahjaRustem Ramadan ToskajRustem Ymer BibaRuzhdi PrezjaRuzhdi Osman KolaRuzhdi Osman KolaRuzhdi Osman KolaSabah KurtiSabahet Sulejman KikaSabedin Ntazi MezurajSabiat BekteshiSabihe Pelivan MerkohasaniSabina Alaudin KodraSabina Ndoc KiçiSabri Abaz DenguSabri Ismail IbrahimiSabri Mustafa MullajSabri Sako ZiajSabrije Sabit IsakajSadediin Osman UjkashiSadedin Osman UjkashiSadedin Osman UjkashiSadedin Riza ShqarriSadete BajraktariSadete KoliqiSadete Ismail DemushiSadete Ismail DemushiSadete Mahmut VrapiSadete Qazim ShkodraSadete Remzi BajraktariSadete Sinan FejzajSadije Muharrem VelijaSadije Musa ShllakuSadije Riza BejkoSadik Hasan MemaSadik Xheladin SelmetaSadik Zeqir CekliSafet Eshref VishaSafet Eshref VishaSafet Eshref VishaSafet Gezim HakoSafet Iljaz IljaziSafet Iljaz IljaziSafet Iljaz IljaziSafet Iljaz IljaziSafret Agur HoxhajSahire Abdyl AbdihoxhaSaimir HetaSaimir HeteSaimir Beqir HaveriSaimir Imer BeqiriSaimir Kujtim FetahuSaimir Nexhat XhemalçeSaimir Nexhip JakupiSaimir Rexhep FaroziSajmir Sabri HamzarajSaleh T.A AlthinayyanSali StiziSali Bajram KusheSali Hamdi XhaferiSali Rasim DemiriSali Rasim DemiriSalie Njazi ZhupaSalihe Alaudin XibrakuSalo SpahajSalvador Pretash KacajSami VrajaSami Jonuz ShehuSanie Hiqmet ManeSanie Muharem ZejnatiSanije MulletiSanije Abdulla FaqekuqiSanije Besim IljaziSanije Haxhi SakoSanije Ismail MecallaSanije Jonuz MulletiSanije Kadri BejleriSanije Laver RapoSanije Mehmet VeloSanije Nik GradicaSarah Gjergji KasneciSatilda Kostandin QirkoSaxhit HasanllariSeadet Verzan BabaSefer MneriSefer Halil PicaiSefer Halil PicariSefer Halil Piciri

Sefer Kasem QershoriSefer Sulejman ZajmiSefer Tomorr KalemiSeit Mazllem DuçkaSejdin Ismail ÇekaniSelbin ShabanajSelfije Ali KasemiSelim Ymer LundraSelim Ymer LundraSelim Ymer LundraSelim Ymer LundraSelime Hysen QeramaSelime Ramadan VasaSelime Ramadan VasaSelman BraçeSelman DervishiSelman UzeiriSelman Nail YzeiriSelman Nail YzeiriSelman Novruz ZanajSelman Sadik MalokuSelo Haki GuceSelvi MetajSelvi MetajSelvi MetajSelvi MetajSelvi MetajSelvi Dilaver MetajSemi Ushtar NumanSemiha MneriSemiha RizvaniSemiha Ymer HajroSerije Nuro KaragjoziSerjan Myrteza SinomatiServete Bajram KerçishtaServete Fadil XhafaServete Krut LohjaServete Naim BeshiServete Naim BeshiServete Naim BeshiServete Naim BeshiServete Naim BeshiServete Naim BeshiServete Naim BeshiServete Naim BeshiSevila Vasil GjergjiSevo Dervish KalaniSfetlanda Hysen RoviSh.A Prodhim Veshje Nr.2Sh.’’Alflexim’’Shaban CollakuShaban QebiniShaban QibriciShaban Ibrahim VathiShaban Kapllan KapllaniShaban Liman PumaShaban Mehdi BishajShaban Muharrem BrahajShadije LiçiShaniko Dervish KostreciShaniko Dervish KostreciShaniko Dervish KostreciShaqir KrastaShaqir KrastaShaqir KrastaShaqir Mysllim XhafaShazije Ismail ÇaushiShefik Zyber GjataShefiko ShkurtaShefiko ShkurtaShefki Emin LameShefqet HimaShefqet UshtulencaShefqet UshtulencaShefqet Hajdin DriniShefqet Hajdin DriniShefqet Qazim XhamariShegushe Kallushi-SejdinSheme Hasan KocibelliSherbet Ali XhaniSherife CaushiSherife Caushi(Tujani)Sherife HoxhaShezai Rexhep BegaShezai Xhemal ShehiShgpresa Haxhi DriniShiqirie Shuaip HaliliShkelqim AliajShkelqim Muca

Shkelqim ShkurtaShkelqim Abdi TerziuShkelqim Beqir DukaShkelqim Demir FushaShkelqim Demir MuçaShkelqim Estref HoxhaShkelqim Estref HoxhaShkelqim Qemal KallulliShkelqim Resul KamboShkelqim Rrapush BumçiShkelqim Rrapush BumçiShkelqim Sejfulla RumiShkelqim Shyqyri Haj........Shkelqim Sofo AliajShkelqim Sofo AliajShkelqim Sofo AliajShkelqim Sofo AliajShkelqim Zenel ElezajShkelzen AliteShkelzen Shaban ÇeçiaShkelzen Skender PezaShkendije Luftulla HoxhaShkeqlim Bejdollari‘’Shkreli’’ Sh.P.K‘’Shkreli’’ Sh.P.K‘’Shkreli’’ Sh.P.K‘’Shkreli’’ Sh.P.K‘’Shkreli’’ Sh.P.KShoq Albanianbusines Sh.P.KShoq Andi A Sh.P.KShoq Cez Shperndarje Sh.AShoq. ‘’Sulakj’’ Sh.P.K.Shoq. ‘’Sulakj’’ Sh.P.K.Shoq. ‘’Sulkaj’’ Sh.P.KShoq. ‘’Sulkaj’’ Sh.P.K.Shoq. ‘’Sulkaj’’ ShpkShoq.”F.B.S” ShShoq.”F.B.S” ShShoq.”F.B.S” ShShoq.’’Alal’’ Sh.P.K Arta MiciShoq.Ballkan Trans AlbaniaShoq.EuroformShoq.’’Fbs’’ Sh.P.KShoqata E Te Verberve Te Shqiperise“Shoqata E Te Verberve Te Shqiperise’’Shoqeria ‘’Çez’ Shperndarje ShaShpetim DaniShpetim HimaShpetim JocaShpetim QinamiShpetim Haxhi DajaShpetim Haxhi PallaveshiShpetim Maliq MustafaShpetim Mihal JankuShpetim Muharrem BrahjaShpetim Muharrem BrahjaShpetim Mustafa BegaShpetim Selman QinamiShpetim Selman QinamiShpetim Selman QinamiShpetim Selman QinamiShpetim Selman QinamiShpetim Ylli ZaimiShpetim Ylli ZaimiShpresa DhimitrulaShpresa KukaShpresa Fadil HoxhaShpresa Hamid GegaShpresa Hasan CiftjaShpresa Haxhi HoxhajShpresa Hysen ZaloshnjaShpresa Hysen ZaloshnjaShpresa Idriz ShpataShpresa Kasem CakeriShpresa Qerim PragapucaShpresa Ramazan JançeShpresa Ramazan JançeShpresa Rexhep TushaShpresa Sadik LaciShpresa Sami Kuburi‘’Shpresa’’ Sh.P.K‘’Shpresa’’ Sh.P.K‘’Shpresa’’ Sh.P.K‘’Shpresa’’ Sh.P.K‘’Shpresa’’ Sh.P.K‘’Shpresa’’ Sh.P.KShpresa Skender Bekteshi

Page 24: show parlament, hipoteka tirane, gosip vip

24 E premte 1 mars 2013 •

« hipotekat

Shpresa Tafil YmerShpresa Xhelal SheleguShpresa Xhelal SinaShpresa Xhemal MeziniShqipe Beqir MeçaShqipe Qamil SevoShqiponja IsufajShqiponja Agron KusiShqiponja Ajdin ZeqoShqiponja Neki AhmetiShqiponja Neki AhmetiShqiponja Zenel LamaShyqiri SakoShyqiri SakoShyqyri KolliShyqyri SakoShyqyri SakoShyqyri Hysen MuçollariShyqyri Ramazan DorziShyqyri Xhemal KolliSilvana FejzolliSilvana FezolliSilvana MemushajSilvana MusarajSilvana SejkoSilvana Ahmet DelijaSilvana Aleksander DubiniSilvana Bestar MalileSilvana Gani PerpunjaSilvana Kito ÇajupiSilvana Njazi PasholliSilvana Rruhi SinaniSilvana Safet AvdalliSilvana Shaban KasaSilvana Stavri FezolliSimona GoxhajSinan MeneriSinan MeneriSinan MeneriSinan MeneriSinan Hamid MeneriSinan Hysen TafajSirmade Nelaj(Beqaj)Skender DukaSkender DukaSkender DukaSkender KrasniqiSkender Asllan GodeniSkender Bajram PlakuSkender Bajram SeferiSkender Hajredin KrosiSkender Hajri HodjaSkender Imer ThasiSkender Kalo PulajSkender Muharrem JaupiSkender Sami KadiuSkender Selman DukaSkender Shaban MustafajSkender Shaban MustafajSkender Shaban MustafajSkender Xhemal GashiSkender Ymer MinzhoziSkerdi Fitim GjebreaSkifter Isuf MexhitajSllavica Naum MilikaSmaragdho Apostol PiloSmargdho Apostol PiloSofie Koli ParangoniSofie Mehmet ÇelaSofika Anastas NdrenikaSofika Aristidh GjylapiSofika Aristidh GjylapiSofika Dhimitri HasaSofika Kurti ThanasiSofika Kurti ThanasiSofika Petro KotoriSokol KadareSokol ToroSokol Andon ShetiSokol Durim DervishajSokol Enver NushajSokol Ferdi ÇakoSokol Hysni TrimiSokol Ibrahim BilbiliSokol Ligor RenxaSokol Lili RoboSokol Mazllem RefatiSokol Muharrem DemiSokol Osman BresaSokol Osman BresaSokol Pellumb BanajSokol Petrit KerlukuSokol Petrit ScuraSokol Petrit SkuraSokol Qemal Pashaj

Sokol Safet HatellariSokol Safet KamberiSokol Saxhit HasanllariSokol Shefqet GidajaSokol Skender CelaSokol Spiro GjeçkaSokol Syrja NebiuSokol Tajar GjonajSonila MuçaSonila TopalliSonila Bardhyl SalillariSonila Bashkim MucaSonila Tomor MalasiSookol Shefqet GidajaSopot IsufiSose Aristidh LaçiSotir Cace NakoSotir Jorgji BrokaSotir Jorgji KerriSotir Llazar CamaSotir Mani ThanoSotira Argjir DhimaSotiraq Kristo SpirollariSotiraq Naun KycykuSotiraq Rafail GjosheSpartak BodlliSpartak MingaSpartak Gaqo QirjaqiSpartak Gaqo ThimioSpartak Hilmi RumaniSpartak Syrja NebiSpartak Taip Gallushi‘’Speed’’ Sh.P.K‘’Speed’’ Sh.P.K‘Speed’ ShpkSpiro KokaveshiSpiro KonduriSpiro SavaSpiro Anastas KokaveshiSpiro Dhori MalaveciSpiro Jani HisoSpiro Lami ÇauliSravri Ndoni PriftiStavre Vasil MitezaStavri PineStavri Vasil GjergoStefan Dhimiter PinguliStefan Dhimiter PinguliStefan Gaqo MuzinaStefan Gaqo MuzinaStefan Gaqo MuzinaStefan Kristaq MeleqiStefan Petro DedjaStefan Stavro KonomiStefanaq Mark MimaStefanaq Spiro GodellaStela FishtaStela PapadhimaStela Dhimitraq SinjariStivans SpahoSuat Ismail MalkaSuela DrizaSuela KameriSuela Hektor ShaqiriSuela Nexhmi LimkaSuela Sotir KeriSulejman RistaniSulejman Ibish LatifajSulejman Tare AvoriçaniSulejman Tare AvoriçaniSulejman Tare AvoriçaniSulejman Tare AvoriçaniSulejman Tare AvoriçaniSulejman Tare AvoriçaniSulejman Tare AvoriqaniSulejman Tare AvoriqaniSulejman Tare AvoriqaniSulekman Tare AvoriçaniSulkaj Sh.P.K‘’Sulkaj’’ Sh.P.K‘’Sulkaj’’ Sh.P.K.‘’Sulkaj’’ Sh.P.K.‘’Sulkaj’’ Sh.P.K.‘’Sulkaj’’ Sh.P.K.Sulltana Ismail LileSulmor Xhan BeqjaSuta RibajSuzana BoçiSuzana KamberiSuzana MulhaxhiaSuzana Abedin HysaSuzana Ahmet TahiriSuzana Bajram BallaSuzana Bajram JahajSuzana Gezim Kule

Suzana Gjergo BirçeSuzana Hamit AllaSuzana Harun GjoçiSuzana Ibrahim MulhaxhiSuzana Ismail GabraniSuzana Ismail HoxhaSuzana Ismail HoxhaSuzana Josif KamberiSuzana Mehmet XhomoSuzana Mehmet XhomoSuzana Muharem ÇollakuSuzana Myslym KamberiSuzana Rafael KallogjeriSuzana Reshat RexhaSuzana Ruzhdi VokopolaSuzana Sakip ArapiSuzana Sakip ArapiSuzana Shefqet AliajSuzana Sotir NezirajSuzana Thimi CinoSybi Demir MusollariSybi Demir MusollariSybi Demir MusollariSybi Demir MusollariSyhdi StermasiSyme Xhemal ÇopaniSyrja Hamit SadikuSyrja Hamit SadikuSyrja Hamit SadikuSyrja Qerim DostiSyrmedi GaranciSyzi Hamit BegejaSyzi Hamit BegejaTahir Ismail BeleguTahir Jakup AhmetlliTahir Shaqir MatajTalo LlajaTane SulaTane SulaTane SulaTane Ibrahim ZenaTashulla Spiro BelloTasim Rahmi MakashiTatiana HaliliTatiana Kiço HaliliTatjana Agim Hakani(Çuadari)Tatjana Ahmet PallaveshiTatjana Ajas KarafiliTatjana Ajas PapaTatjana Irakli JankuTatjana Jorgji PalushajTatjana Mithat LusiTatjana Ramadan ZenullaiTatjana Riza XhejaTatjana Skender TelqiuTatjana Stefan AlimeriTatjana Xhaferr TimkoTauland Isuf KokonaTaulant SadikajTaulant Agim GjokaTaulant Spiro PetaniTaulany BitaTefik HimaTefik Bamari KurtiTefta HoxhaTefta TusheTefta ZaniTefta ZaniTefta Emin MyftiuTefta Habil AlikajTefta Hysni ZaniTefta Janaq KontiTefta Llazi LosheTefta Veip CelaTehat Enver HaxhiuTeknoprojektTeknoprojektTeknoprojektTeknoprojekt ShpkTeknoprojekt ShpkTeknrafike ShpkTeodor KekeziTerezina Cuk BardeliTerezina Palok KremiciTeuta DeliuTeuta JudajTeuta Agron LamiTeuta Agron LamiTeuta Agron LamiTeuta Bajram PilokaTeuta Jate DuzhaTeuta Kasem GeraTeuta Lutfi DashiTeuta Masar Koliu

Teuta Napolon XhillariTeuta Petrit LilaTeuta Ramadan UruçiTeuta Rapi HamzallariTeuta Rrapo DedjaTeuta Ruzhdi KasneciThale Telo LlaciThanas Koço PaliThanas Vangjel GjikaThanas Vangjel GjikaThellenxa Refat MeçoThelleza Bardhyl HasnajThemis KoçuTheodhora PapaTheodhoraq V QendroTheoufan Aristidh QendroThimi Jani QiraxhiuThodhora Ziko ZhazkalliThodhori Pano KaroqiThoma Gaqo TasiThoma Gaqo TasiThoma Koço NetoThoma Koço NetoThoma Miti LleshiThoma Ndreko DiloThoma Petro PemaTodhe Pandeli PuleshiTofik Shaqir DomiTom HilaTomi Peçi LicoTomor Abdyl DilaveriTomor Ramadan SelimiTomor Sali BabahariTomorr BajraktariTomorr ShashoTone Kol FrrokuTrendafile (Vatni) QinetiTriunf Hysen QosejaTushe KarajUdije KercukuUdije KercukuUdije KerlucaUdije KerlukaUljan Qazim EleziUron Petrit MezeziV15 F(80 - 150)V6f023-V7f33 V10f188;245v11 F61;79v.17F.237V8f104,V9f8 V9f246,V10f17 V.10(F054-068)Vaje Kadri LuliValbona VasiliValbona Bardhul HoxhaValbona Enver KamberiValbona Hajri TartariValbona Haxhi AllaValbona Hetem XhakaValbona Ilo KrasniqiValbona Ismail HodoValbona Ismail HodoValbona Ismet BujariValbona Jorgo LizajValbona Mendu CenajValbona Mersin (Hyka) KarajValbona Muharrem CaraValbona Ruzhdi PelivaniValbona Sadik MuçiValbona Sadik MuçiValdeje HamzaValdet Kasem DemirajValdete Ramazan VaqarriValentina GypiValentina HaloValentina NeranxiValentina Abedin LeskajValentina Apostol VelaValentina Hajdar KorraValentina Haxhi HaxhiValentina Haxhi HaxhiValentina Haxhi HaxhiValentina Ilias BakaValentina Kristofor StojaValentina Llukan NikollaValentina Mihal XhaniValentina Nexhdet PepaValentina Panajot ManiValentina Ramadan HimaValentina Sotir ShimaVali Andon KoçollariValmir LamajValmir NikolliValter Petro BashiVangjel MiciVangjel Pina

Vangjel PrendiVangjel Anastas DacoVangjel Hasan GoxhaVangjel Jano DoreVangjel Konstandin PujoVangjel Kostandin PujoVangjel Llukan BeroVangjel Naum TerovaVangjel Petro TodiVangjeli KolonjaVangjeli Jani TasiVangjelica BuçiVangjush Koço JanaqiVanja Koli PeqiniVasil KoleVasil SendosVasil SendosVasil SendosVasil Ligor RenxaVasil Ligor RenxaVasil Medina PepaVasil Mina TaseVasil Mitrush PrendiVasil Pashko KasajVasil Qendro KromidhaVasil Spiro PapajaniVasil Thoma ComackaVasil Thoma ComackaVasil Thoma ComackaVasilije Boris ShukleVasilika GurmadhiVasilika Andrea ShimaVasilika Dhimiter PinariVasilika Dhimiter RistiVasilika Gaqo TheohasiVasilika Jorgo KotaVasilika Kadri OnuziVasilika Kalo LondoVasilika Klearko LeskoVasilika Kolo KoromaniVasilika Kristo SokoliVasilika Thoma KuleVasilika Vangjel JaçeVasilika Vangjel JaçeVasiliqi Misto KotiniVasiliqi Pano FanikoVasiliqi Spiro KorumiVasiliqi Thanas KoçiVasillaq Gjorgji KrateVasillaq Gjorgji KrateVasillaq Kostaq KarbunaraVasillaq Kostaq KarbunaraVasillo Stefan PetromiloVath Xhafer KasaVeip Bastri BelloVelesie Tarazi(Osmenaj)Velesie Namik Taraza(Osmenaj)Venera Bashkim ZunaVenetike Selman XhaferrajVeniamin Andon VeshaVera OshafiVera RadaVera Bajram Musa(Baçova)Vera Bardhyl TahirajVera Eqerem XhihaniVera Hasan RadaVera Hasan RadaVera Ismet RakipiVera Jak PerlekuVera Jakut PerlekaVera Mustafa MingollariVera Rexhep .......(Brahja)Vero Veli JaupajVero Veli JaupajVeziko Ajet RustemiVide Trifon ÇukoVigjilent XhaferrajVigjilent XhaferrajViktor JasoViktor KostaViktor ZoraqiViktor Andon KabiliViktor Apostol PlakuViktor Llazi BaniViktor Spiro MadhiViktor Zenel BakillariViktor Zenel BakillariViktori KamboViktori Hajrulla HasanajViktori Llazi BaniViktoria Theodhor BeliuVildan Abdulla AjdarajVilson Pashuk MasmalajVilson Pashuku Masmalaj

Vilson Vangjel KoteViolanda PermetiViolanda Hazis ÇamiVioleta CecoVioleta ÇullhajVioleta Alush ÇullhajVioleta Demir ÇelmetaVioleta Gani HidriVioleta Halil GjataVioleta Hamit TopiVioleta Jorgji VeiziVioleta Ramadan TodiVioleta Sali RukaVioleta Shaban GjinaliVioleta Sokrat KroqishiVioleta Spiro PriftiVioleta Spiro PriftiVioleta Theodhor LaçiVioleta Xhelil MuratajViron Kico GjikaViron Spiro AndreaVirsont DyrmishiVita DrushkuVito DiniVito Nuredin UkaVitore StoliaVitore Shaqir DriniVitori Josif VllahuVitori Llazi BaniVitori Thodhri NdreuVjetor Besnik ShahiVjetor Besnik ShahiVjola Angjelin StavriVjoleta Apostol PanoVjollca CelaVjollca CelaVjollca KekeziVjollca MihajVjollca Mulliqi(Qatipi)Vjollca Ndoi(Selimaj)Vjollca NikollaVjollca ZinaVjollca Ali CenkoVjollca Ali MemishajVjollca Azis OnuziVjollca Bajram JaziVjollca Fuat SpahoVjollca Hamdi KoraVjollca Hamit KallushiVjollca Ibrahim FugaVjollca Irfan AllushajVjollca Irfan AllushajVjollca Kristaq BimbliVjollca Kujtim Bo...Vjollca Maliq GjeçiVjollca Mehmet BerlikuVjollca Mikel GjoniVjollca Muharrem ÇanguVjollca Myrte VeshiVjollca Nexhmedin CurriVjollca Novruz SanxhakuVjollca Pandi PriftuliVjollca Qemal NurkaVjollca Riza KazaziVjollca Safet HoxhaVjollca Siri HodoVjollca Teme ÇelaVjollca Thoma ZguroVjollca Veli DautajVjollca Xhemal MetaVjollca Xhevat VerdhaVjollca Zoi HakramaVladimir MancellariVladimir Abdyl TakllariVladimir Andrea PukaVladimir Dhimiter GrilloVladimir Ismail BrahimllariVladimir Jani FishekuVladimir Josif TaniVladimir Josif TaniVladimir Kozma QirjaziVladimir Kozma QirjaziVladimir Kozma QirjaziVladimir Kozma QirjaziVladimir Mihal TikoVladimir Niko KovaciVladimir Njazi GermenjiVladimir Nuredin SaliuVladimir Polikron DuriVladimir Raqi KerenxhiVladimir Turan PeçiVladimir Zoi ShkurtiVlash Ligor TeneqexhiuVledimir Hajro SeferiVllazerim Iljaz Iljazi

Vllazerim Iljaz IljaziVllazerim Iljaz IljaziVojo TashiVojo Vangjel TashiVojsava Henri IslamiVojsava Riza BoçajVojsava Selman SakuVol.10, Fq.83 Vol10 Fq 87 Vol10, F.1Vol.10, Fq94 Vol10, Fq.88 Vol10,94Vol.10Fq96 Deri Vol10 Fq99Vol.12Fq.22-95Vol10.Fq100 Deri Vol10, Fq.102Vullnet XhindoliXan Haxhi AllaXhafer Alush ÇengaXhaklina DesmondXhavid Hasan DajaXhavid Vath TafaXhavit HallvaxhiuXhavit SulaXhavit UjkaniXhavit Besim BXhavit Besim BrariXhavit Hajdin DriniXheladin LeknikajXheladin TarkaXhemaile Gani BaniXhemaile Xhemal BarçiXhemal Baftjar IsakuXhemal Hamdi XhajaXhemal Mero ShushollariXhemal Rexhep DorezXhemal Rexhep DoreziXhemil BerberolliXhemile Ismail MucaXhemile Qamil KerlakuXheni Ajdin BaushiXhensila Kastriot SinjariXhensila Kastriot Sinjari‘’Xherdo’’ Sh.P.K‘’Xherdo’’ Sh.P.K‘’Xherdo’’ Sh.P.KXhesila Kastriot SinjariXhevahir Asllan CelaXhevahir Selami KabaXhevair Sulo BregajXhevat Tahir BehriXhevdet NelajXhevdet RamaXhevdet Ramazan GonxheXhevdet Rame LaçiXhevdet Riza PetajXhevdett BekaXhevit Sokol HesenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sokol HysenajXhevit Sulo BuziaXhevrie Muharem SheleXhevrije Selman DishaXhevrije Shahin XhikuXhezmi Nazif MebelliXhezmie Resul PirguXhilda Xhavid QosejaXhimi Haki BegejaXhimi Haki BegejaXhimi Haki BegejaXhimi Haki BegejaXhimi Haki BegejaXhimi Vesel MaraXhire Musa HasibraXhuliana Timo FundoXhuljeta Andrea PilikaXhuljeta Thoma HyskajXhumaile Islam ShaniXhuvane VathiYlli MemushajYlli Abduraman KelliçiYlli Besnik ZemanajYlli Daut DibraYlli Enver HabibiYlli Esat AbazajYlli Hajdar SuparakuYlli Iliaz Spahiu

Ylli Izet DedjaYlli Izet DedjaYlli Kamber ShehuYlli Nasib HoxhaYlli Nishet DuljaYlli Rauf KoreYlli Teki BiçokuYllka Abedini-AlldervYllka Ali ShehiYllka Ramazan ShehuYllka Rezvan TrolaYllka Selaudin AliaYlmije Kajmak SelenicaYlvi SaliajYlvije Rexhep CollakuYmer MetaYmer Abdyl PrecaYmer Asllan MustaYmer Asllan MustaYmer Hasan MinxhoziZaharjadhi Thoma ZahariZaharulla Aristotel StrakoshaZaira Stefan PogaZamira Ali GjokaZamira Shefit BezatiZana AtratiZana MersinajZana PapaZana Hodo MuçoZana Hodo MuçoZana Luan FicoZana Ramadan CikopanoZana Xhevit SpahiaZarife Meli GjolikuZef Aleksander PrengaZef Gasper KolpejaZejnel Abedin GrezdaZejnel Ismet BirceZejnel Ismet BirceZejnel Ismet BirceZejnel Ismet BirçeZelfi BulajZelije Ali SelitaZeneke Xhaferr BalliuZeneko Xhaferr BalliuZenel Haziz SpahijaZenel Ismet BirceZenel Ismet BirçeZenel Ismet BirçeZenelelmira Idajet AvdiuZenepe Kapllan KotorriZeqine Banush LikaZeqir Esat IsakuZeqir Sulo SulajZhaneta HaloZhaneta ProkopiZhaneta VojkollariZhaneta Abdulla FetajZhaneta Naim MetkaZhaneta Qemal CuraZhaneta Thoma PogaZhaneta Thoma PogaZhdanov Sul TukuZhulieta Dhimiter AxhaZhuljeta Esat PenelliZhuljeta Faik HaliliZhuljeta Lluk DhimitriZhuljeta Nezhat RamolliZhuljeta Shahin GuceZiadin Bido ÇuçoZija RavonikunZija Hashim MerepezaZija Muhamet OhriZija Qazim HeriZineta Piro DoganiZoge Gazmend BajramajZoica PaliZoje PinariZoje PinariZoje PinariZoje PinariZoje Kadri ReçiZore Shaqir RusiZyber Isuf KamberiZydi Haki StermasiZyhra Ali TrajaniZyhra Sabri UlqinakuZyhra Selaudin EmiriZyhra Zybi VasoZylfi Emerllah ShehuZylyftar Ismail HoxhaZylyftar Maliq ShehajZymbyle HodoZyra Myzafer Resuli(Kaziaj)