Transcript
  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    1/13

    3472/1

    Additional

    mathematics

    September 2013

    2 Hours

    Name: ________________________

    Form :_________________________

    SPM TRIAL EXAMINATION 2013

    Additional mathematics

    Paper 1

    Two Hours

    1. This question paper consists of 25questions.

    2. Answer all questions.3.

    Given only one answer for eachquestion.

    4. Write your answers clearly in thespaces provided in the question paper.

    5. Show your working, it may help you toget marks.

    6. If you wish to change your answer,cross out the work that your have done.

    Then write down the new answer.

    7. The diagrams in the questions providedare not drawn to scale unless stated.

    8. The marks allocated for each questionand sub-part of a question are shown in

    brackets.

    9. A list of formulae and normaldistribution table are provided.

    10.You may use a non-programmablescientific calculator.

    11.This question paper must be handed inat the end of the examination.

    For examiners use only

    Question Total marks Marks Obtained

    1 3

    2 3

    3 2

    4 3

    5 3

    6 3

    7 3

    8 4

    9 4

    10 3

    11 3

    12 3

    13 2

    14 3

    15 3

    16 3

    17 4

    18 4

    19 4

    20 3

    21 3

    22 4

    23 4

    24 3

    25 3

    Total

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    2/13

    Answerall questions.

    1. Diagram 1 shows the relation between set A and set B

    State

    (a) the range of the relation

    (b) the image of 4 [ 3 marks ]

    Answer: a) _______________

    b) _______________

    2

    4

    6

    5

    6

    78

    9

    1

    3

    2. The function is defined as and , Find

    (a) the value of

    (b) composite of [ 3 marks ]Answer: a) _______________

    b) _______________

    3. The function is defined as , Find [ 2 marks ]

    Answer: __________________

    2

    3

    3

    2

    { 6, 7, 9 } 7

    { 6, 7, 9 }

    7

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    3/13

    4. Given that the quadratic equation will intersect the exactly one

    point, find the value of.[ 3 marks ]

    Answer: __________________

    5. Given that the quadratic equation has two distinct root, find the range of.[ 3 marks ]

    Answer: __________________

    6. Solve the equation [3 marks ]

    Answer: __________________

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    4/13

    8. Given that and , express in term of and . [4 marks ]

    Answer: __________________

    8

    4

    9

    4

    7. Given a quadratic function has the minimum point , where and areconstant. State

    (a) the value of(b) the value of(c) the equation of the axis of symmetry [3 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

    (c) __________________

    7

    3

    9. An Arithmetic Progression contains 20 terms. Given that the term is and the sum of the last terms is , calculate(a) the first term and common difference(b)the sum of the first terms [4 marks ]

    Answer: (a) ______________________

    (b) ______________________

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    5/13

    10. In a geometric progression, the first term is and the fourth term is .

    Calculate

    a) the common ratiob) the sum to infinity of the geometric progression. [ 3 marks ]

    Answer: __________________

    11. The diagram shows the parallelogram . Finda) the value ofb) area of the parallelogram [ 3 marks ]

    Answer: a) __________________

    b) __________________

    10

    1

    12.In the diagram, the straight line has an equation of . intersects the at point and the at point .

    Point lies on such that . Finda) The coordinates of and b) The coordinates of [ 3 marks ]

    Answer: a) __________________

    b) __________________

    1

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    6/13

    13. Diagram below shows two vectors, and . Express

    (a) in the form

    (b) in the form [2 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

    13

    2

    14. Given that and , find the possible value (or values) of for followingcases,

    (a) and are parallel(b) [3 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

    14

    3

    15. Diagram 1 shows part of a straight line graph drawn to represent . Find the values ofand . [3 marks]

    Answer: ____________________

    15

    3

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    7/13

    16. Given is an acute angle and , Express each of the following in terms of.

    a) b) [3 marks]

    Answer: __________________

    1

    17. Solve the equation for . [4 marks]

    Answer: __________________

    1

    18. Diagram shows a circle with center.The length of the minor arc is 16cm and the angle of the majorsector is . Using ,find (Give your answer correct to four significant figures)

    (a)The value of, in radians(b)The length, in cm, of the radius of the circle [3 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    8/13

    19. Given that a curve . Find value of, if

    (a) the turning point when (b) the tangent of the curve is when [4 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) _________________

    19

    4

    20. Given that . Find(a)

    (b) [3 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) _________________

    20

    321. A set of data has a mean of and a standard deviation of. If each value in the set of data is addewith and multiplied by , find

    (a) the new mean

    (b) the new variance [3 marks]

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

    21

    3

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    9/13

    22.

    Diagram shows six different letters.

    a) Find the number of possible arrangementsb) Find the number of these arrangements . beginning with Vowels. [4 marks]

    23. Charm, Ali, and Murugen will be taking part in badminton competition. The probability that

    Charm, Ali, and Murugen will win the competition is,

    , and

    respectively. Find the probability that

    a) Only Charm will win in the competition.

    b) Only two of them will win the [4 marks]

    M O B I L E

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

    24. A pack of present containing three pens are chosen from 3 blue pens and 4 black pens. Find theprobability of getting at least one black pen in the pack of present. [3 marks]

    Answer: __________________

    Answer: __________________

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    10/13

    25. is random variable which is normal distributed with a mean of, and standard deviation of 2.

    Find

    a) the value of, if the is 1.3 when b) [3 marks]

    25

    3

    Answer: (a) __________________

    (b) __________________

    Prepared by :

    ________________________

    (Thong Shiau Chuan)

    Checked by:

    ________________________

    Verified by :

    ______________________

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    11/13

    Schema Add Math, SPM TRIAL EXAMINATION 2013

    Question Solution Marks

    1 a) {6 , 7, 9 }b) 7

    2 ( 1 marks if 2 of 3 correct answer)

    1

    2 a) K=3b)

    1

    1

    1

    3 Lets or

    1

    1

    4

    1

    1

    1

    5

    1

    1

    1

    6

    1

    1

    1

    7

    1

    1

    1

    8

    1

    1

    1

    19 a)

    b)

    1

    1

    1

    1

    10 a)

    1

    1

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    12/13

    b) 1

    11a)

    b)

    1

    1

    1

    12 a)

    b)

    1

    1

    1

    13

    1

    1

    14 a)

    b)

    1

    1

    1

    15

    1

    1

    1

    16 Drawing of triangle

    a) b)

    1

    1

    1

    17

    and

    1

    1

    1

    1

    18 a) b)

    1

    1

    1

    19 a)

    b)

    1

    1

    1

    1

  • 7/29/2019 Trial Spm p1 Smk St Anthony 2013

    13/13

    K=1

    20 a) b)

    1

    1

    1

    21 a) b)

    1

    1

    1

    22 a)

    b)

    1

    1

    1

    1

    23 a)

    b)

    1

    1

    1

    1

    24

    1

    1

    1

    25 a)

    b)

    1

    1

    1