? Web view2. James Agee published A Death in the Family, which won the Pulitzer Prize in 1957, and, Conrad Aiken won the Pulitzer Prize for poetry in 1924

  • View
    215

  • Download
    2

Embed Size (px)

Transcript

P-1a-j Comma Review

Multiple Choice

Some of the following sentences contain comma errors. If a sentence has an error, select the correct version. If the sentence is correct, select c. No change.

1. Many critics include James Agee, Conrad Aiken, Louisa May Alcott, and Nelson Algren on their lists of major American authors.

a. Many critics include James Agee, Conrad Aiken Louisa May Alcott, and Nelson Algren on their lists of major American authors.

b. Many critics include James Agee, Conrad Aiken, Louisa May Alcott, and Nelson Algren, on their lists of major American authors.

c. No change.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1c and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1c and P-1j.

2. James Agee published A Death in the Family, which won the Pulitzer Prize in 1957, and, Conrad Aiken won the Pulitzer Prize for poetry in 1924.

a. James Agee published A Death in the Family, which won the Pulitzer Prize in 1957, and Conrad Aiken won the Pulitzer Prize for poetry in 1924.

b. James Agee published A Death in the Family which won the Pulitzer Prize in 1957 and Conrad Aiken won the Pulitzer Prize for poetry in 1924.

c. No change.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a, P-1d, and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a, P-1d, and P-1j.

3. Before he reached the age of fifty Nelson Algren had published his two major works, The Man with the Golden Arm and A Walk on the Wild Side.

a. Before he reached the age of fifty, Nelson Algren had published his two major works, The Man with the Golden Arm and A Walk on the Wild Side.

b. Before he reached the age of fifty, Nelson Algren had published his two major works The Man with the Golden Arm, and A Walk on the Wild Side.

c. No change.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1b, P-1d, and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1b, P-1d, and P-1j.

4. Louisa May Alcotts fame rests, of course, on the novels, Little Women and Little Men.

a. Louisa May Alcotts fame rests of course on the novels Little Women, and Little Men.

b. Louisa May Alcotts fame rests, of course, on the novels Little Women and Little Men.

c. No change.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1d, P-1e, and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1d, P-1e, and P-1j.

5. Any list of great American writers, would probably name Sherwood Anderson of Winesburg, Ohio fame, and Isaac Asimov, known for I, Robot as well as the Foundation series.

a. Any list of great American writers would probably name Sherwood Anderson of Winesburg, Ohio fame and Isaac Asimov, known for I, Robot as well as the Foundation series.

b. Any list of great American writers would probably name Sherwood Anderson of Winesburg, Ohio fame, and Isaac Asimov known for I, Robot as well as the Foundation series.

c. No change.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1d and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1d and P-1j.

6. My instructor points out, repeatedly I might add that her favorite American writers are Thomas Wolfe and Richard Wright.

a. My instructor points out, repeatedly I might add, that her favorite American writers are, Thomas Wolfe and Richard Wright.

b. My instructor points out, repeatedly I might add, that her favorite American writers are Thomas Wolfe and Richard Wright.

c. No change.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1e and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1e and P-1j.

7. Well, Jessica are you coming with me to hear Toni Morrison, her brother Aaron asked or are you staying home?

a. Well Jessica, are you coming with me to hear Toni Morrison her brother Aaron asked or are you staying home?

b. Well, Jessica, are you coming with me to hear Toni Morrison, her brother Aaron asked, or are you staying home?

c. No change.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1g and P-1h.

In The Little Seagull Handbook, see P-1g and P-1h.

8. After a few moments, Jessica said that she loved Morrisons novels but had to finish her take-home exam. If she didnt turn it in by December 14, shed have to take a January 8, 2009, make-up test.

a. After a few moments Jessica said, that she loved Morrisons novels, but had to finish her take-home exam. If she didnt turn it in by December 14, shed have to take a January 8, 2009, make-up test.

b. After a few moments Jessica said that she loved Morrisons novels, but had to finish her take-home exam. If she didnt turn it in by December 14 shed have to take a January 8, 2009 make-up test.

c. No change.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a1b, P-1g, and P-1i-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a1b, P-1g, and P-1i-1j.

9. Too bad sis Aaron continued, I guess youll miss the party later, too. In case you can make it Brians apartment is just over the state line at 4420 Longwood Drive, Gurnee Illinois.

a. Too bad, sis Aaron continued I guess youll miss the party later, too. In case you can make it, Brians apartment, is just over the state line at 4420 Longwood Drive, Gurnee, Illinois.

b. Too bad, sis, Aaron continued. I guess youll miss the party later, too. In case you can make it, Brians apartment is just over the state line at 4420 Longwood Drive, Gurnee, Illinois.

c. No change

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1b and P-1g-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1b and P-1g-1j.

10. Yes Aaron Im going to miss the farewell party Jessica moaned, but please say hi to all my friends like, Eric, Mario, Kim, Igor, and Brian okay?

a. Yes, Aaron, Im going to miss the farewell party, Jessica moaned, but please say hi to all my friends, like Eric, Mario, Kim, Igor, and Brian, okay?

b. Yes Aaron, Im going to miss the farewell party Jessica moaned but please say hi to all my friends, like Eric, Mario, Kim, Igor, and Brian, okay?

c. No change

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1c, P-1e, P-1g-1h, and P-1j.

In The Little Seagull Handbook, see P-1c, P-1e, P-1g-1h, and P-1j.

P-1a Commas to Join Independent Clauses

Multiple Choice

The sentences below may be missing a comma to separate independent clauses. Remember that you do not need a comma to separate a two-part compound verb. Select the correct instruction.

1. The ancients did not have clocks to tell time nor did they wear watches.

a.Put a comma between time and nor.

b.Put a comma between nor and did.

c.Leave as is.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

2. To measure time, ancient people used water flowing through a hole in a bowl and medieval people used sand moving through an hourglass.

a.Put a comma between flowing and through.

b.Put a comma between bowl and and.

c.Leave as is.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

3. At night, people in early civilizations could measure time by the flow of sand or water but could not use a sundial.

a.Put a comma between time and by.

b.Put a comma between water and but.

c.Leave as is.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

4. The pendulum clock was developed in 1656 and used in many countries until better clocks came along in the twentieth century.

a.Put a comma between 1656 and and.

b.Put a comma between countries and until.

c.Leave as is.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

5. Quartz clocks are more precise than pendulum clocks yet atomic clocks surpass both in precision.

a.Put a comma between clocks and but.

b.Put a comma between yet and atomic.

c.Leave as is.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

6. Do you use a watch to find out the time or do you rely on clocks wherever you go?

a.Put a comma between clocks and wherever.

b.Put a comma between time and or.

c.Leave as is.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

7. The first mechanical clocks appeared in China around the twelfth century but did not show up in Europe until the fourteenth century.

a.Put a comma between century and but.

b.Put a comma between Chna and around.

c.Leave as is.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see P-1a.

In The Little Seagull Handbook, see P-1a.

8. In the twelve-hour system, does