Click here to load reader

Valenti undergraduateportfolio 大学作品

  • View
    236

  • Download
    4

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Valenti undergraduateportfolio 大学作品

  • j o e y v a l e n t i

    PO

    RT

    FO

    LI

    O

    A R C H I T E C T U R E

    U N I V E R S I T Y O F H A W A I I

    PO

    RT

    FO

    LI

    O

    PO

    RT

    FO

    LI

    O

    PO

    RT

    FO

    LI

    O

  • Architecture is the presence of a contingent

    the capturing of a moment

    a moment in time.

    Like a shadow elucidates light

    it is the instant, the moment.

    This very moment

    where all is seized

    is the essence of architecture.

    A r c h i t e c t u r a l P o e t r y

  • Architecture is the presence of a contingent

    the capturing of a moment

    a moment in time.

    Like a shadow elucidates light

    it is the instant, the moment.

    This very moment

    where all is seized

    is the essence of architecture.

    PART ONE

    PART TWO

    PART THREE

  • Instructor: Steven HillFall 12 Student Work

    C7RVES

    18.0

    0

    4.00 4.00 4.00

    27.0

    04.004.004.00

    SEAT

    LEGS

    This project was to design and fabricate an all wood stool, having no less than two and no more than three points of contact to the ground. A minimum of two joinery types was required. It is con-structed of African Mahogany wood [Sapele]. Visible finger joints are the connection between the seat and legs. The legs are con-nected with domino joinery. The use of organic shapes and delicate

    CHAIR

    FINGER JOINTS

    DOMINO JOINTS

    curves expresses the chair with an elegant design, allowing it to function as a bar stool, a work chair, or ornamental art.

  • Instructor: Steven HillFall 12 Student Work END TABLEPROTRUDED

    Concept SketchCantilevered Architecture as Design Inspiration

    Inspirational Sketch

    must understand the link between human form and the architectural environment. The finished table is constructed of African Hardwood [Merbau] and frost-white plexiglas.

    Through creative sketching and 3D modeling, a cantilevering end table was designed. While not exceeding 5 cubic feet of space, the table was con-ceived to remove the minimum of space from the volume of a room. Just as air flows around and through buildings, it flows around and through the objects within. Sometimes we are the objects within, often we are that which flows through. In designing for an innovative furniture piece, one

  • Miter Joints for Box FramingStrength Joint Inserts

  • Instructor: Judith StilgenbauerFall 12 Student Work

    ELEVATEDIN

    TER

    VE

    NTIO

    NS

    This project proposes to design new spaces and pedestrian paths throughout an old cemetary without, however, disrupting the visible and undetected graves. This addition consists of new social spaces, seating and viewing areas, storage and a mul-tifunctional indoor/outdoor space for lectures, performances

    and receptions. This is achieved by a carefully connected assembly of elevated decks and sloping pathways. The intervention consists of five decks which are elevated at two varying levels to accommodate the vary-ing ground slope and control the water flow direction of the rainwater catchment system engineered beneath the decks.

  • Vegetation Watering Drip System

    ON-SITE WATER CATCHMENT

    Tipping Valve Deck System

    N0 3216

    0 3216

    1 Manoa Valley Theatre2 Storage Space3 Multifunctional Pavillion4 Elevated Decks5 Pedestrian Pathways

    1

    2

    3

    4

    5

  • Instructor: Bo ChristiansenSummer 13 Student Work

    BLO

    CK

    AN INTERACTIVE URBAN INSTALLATION

    Located in Copenhagen, Denmark, Block 24 is an inteactive pavillion. It is composed of a number of wooden volumes in which the negative space creates the experience. Placed on an extruded surface, each volume is moveable at the users choice. The pavillion is set on a track system allowing each volume to move a set distance. Thus creating a variation of

    open and intimate spaces within. The concept was inspires by the Danish Philosopher, Soren Kierkegaard and his theories on humans and time. As we go about our existence, we are always rushing to finish the task that we forget to experience that which is happening now.

    24

    Honolulu, HawaiiPopulation: 390,738

    Copenhagen, DenmarkPopulation: 559,440

    Tokyo, JapanPopulation: 3,120,000

  • Glass Enclosure

    Solid Wood Masses + Seating

    Open-Pannel Wood Masses

    Enclosed inside glass is the central illumination point. A lighting sculpture at the heart of the pavillion.

    Lighting Sculpture

    The light is filtered and encolsed by semi-opaque glass. This allows for controlled direct and indi-rect lighting.

    The inner wooden masses are solid wood panneling. They create a more intimate space at the core of the pavillion and provide a unique seating experi-ence.

    The outer wooden masses are open wood panneling where partial transparency is achieved. They cre-ate a lightweight and open feel at the outer edge of the pavillion to create experiential spaces and circulation.

  • 6:00 11:30

    17 : 006 : 00 11 : 30

    W H E N L I F E I S T H E T A S K , T O B E F I N I S H E D W I T H L I F E B E F O R E L I F E I S F I N I S H E D W I T H O N E I S . . . N O T T O F I N I S H T H E T A S K A T A L L . - - S O R E N K I E R K E G A A R D

  • 17 : 00 22 : 30 01 : 00

    W H E N L I F E I S T H E T A S K , T O B E F I N I S H E D W I T H L I F E B E F O R E L I F E I S F I N I S H E D W I T H O N E I S . . . N O T T O F I N I S H T H E T A S K A T A L L . - - S O R E N K I E R K E G A A R D

  • DYNAMICSPATTERNED

    climate. The radial symmetry of the hexagonal shape allows for pannels to rotate in response to air flow. A variation of sizes allow for ventilation and sunlight control for shading and directional lighting.

    This project is a conceptual architectural skin, responsive to various natural stimuli. Through biomimicry of animal print and cell patterns, the skin is adaptive to a specific environment as well as beauty of nature for intimate attraction. Visual and functional cellular forms create a responsive skin in a tropical

    Instructor: Hyoung-June ParkSpring 13 Student Work

  • CONTRACTING CELLSCell size gets smaller as human interaction gets closer

    ROTATING CELLSInner cells rotate for shading as solar is the reactor

    ME

    CH

    AN

    ISM

    S

  • Instructor: Luis LonghiSpring 12 Student Work

    NATURAL This project began as a manipulation of an object in nature as inspiration for built form. Using artificial ma-terials, an evolution of forms were created. To find a balance among the natural and build environment, ar-chitecture must work with the natural, not against it. A MANIPULATION vertical tower emerges from the earth holding to its elements of inspira-tion. The tower is a residential mixed-use building located on the coast

    of Miami.

  • R e s i d e n t i a lPROGRAM

    V e r t i c a l C i r c l a t i o n

    G r e e n + P u b l i c

    C o m m e r c i a l

    01

    02

    03

    04

    05

    06

    CONCEPT DEVELOPMENT

    INITAL FORM

  • Instructor: Hyoung-June ParkSpring 13 Student Work

    ikehuEnergizing the Waterfront at Kakaako on Oahu...Ikehu is energy in the Hawaiian native language. Energy can be directly re-lated to strength and vitality, which is definitively what Ikehu Urban Village at Kakaako will symbolize. The Urban Village is endeavoring to transform the site where an abandoned Fishermans Warf currently exists. Ikehu will redefine the term Urban Village, creating an atmosphere of progressive, innova-tive, and culturally responsive urban-island living. UR

    BA

    N V

    ILLAG

    E

  • N 0 200100

    1

    2

    3 3

    3

    4

    5

    6

    4

    4

    7

    8

    1 MAINTENANCE / SECURITY BUILDINGRECREATIONAL / FITNESS CENTER

    LUXURY RESIDENTIAL UNITS

    PRIVATE RESIDENTS GREEN TERRACES

    RESIDENTS CENTRAL GATHERING AREA

    TENNIS COURTS

    PRIVATE SKY PATH FOR RESIDENTS

    SKY PARK PAVILLION / COMMUNITY CENTER GRIDSHELL SKIN STRUCTURE

    23

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    9

    THE VILLAGE

    PHYSICA

    L AN

    D D

    IGITA

    L MO

    DELIN

    G

  • ikehu

    GRIDSHELL STRUCTURAL SKIN

    THE PAVILLION

    CONCEPT SKETCHING

    MA

    TERIAL PA

    LETTE

  • PAVILION

    STRUCTURE

    GREENROOF

    GRIDSHELL

    AN ICONIC URBAN SPACE

    While considering the Ikehu residents, the pavilion creates a shared urban environment in a world-class community. The residents have their own private entrance to the green-roof via the connected sky path that unwinds directly into the heart of the residential space.

    Through state of the art security, Ikehu residents will have fingerprint identification tech-nology for any access into the private residential areas. Eilminating the need for carry-ing a key. The public users are able to access the greenroof by the main ramp at the entrance of the pavilion.

    A SENSE OF SPACE

    FOR RESIDENTS AND COMMUNITY

  • MASTER BEDROOM

    TERRACE

    DINING ROOM

    STUDY

    LIVING ROOM

    BEDROOM 2

    BEDROOM 3

    BEDROOM 4

    BATHBATH

    KITCHEN

    OFFICE

    LANAI

    MASTER BEDROOM

    MASTER BEDROOM

    LIVING ROOM

    DINING ROOM

    DINING ROOM

    DINING ROOM

    LIVING ROOM

    LIVING ROOM

    BEDROOM 2

    BATH

    BATH

    KITCHEN

    KITCHEN

    KITCHEN

    OFFICE

    OFFICE

    MASTE

Search related