repo.pmi. Documents...  Web viewa. ischial rami b. ischial tuberosities c. iliac protuberances d

  • View
    213

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of repo.pmi. Documents...  Web viewa. ischial rami b. ischial tuberosities c. iliac protuberances...

Sectional Anatomy Essentials Module 8: The Pelvis Test Bank

Module 8 Test Bank

Module 1 Test

1. When viewed in the axial plane, the sacrum looks like a:

a. snake.

b. pyramid.

c. flower.

d. bat.

2. Which sacral structure is an important anatomic landmark for seronegative spondyloarthropathies?

a. lateral mass

b. ala

c. sacral cornu

d. sacroiliac joint

3. The laminae of the fifth sacral vertebra typically fail to unite, producing a defect in the posterior wall of the sacral canal called the sacral:

a. hiatus

b. cornua

c. promentory

d. foramen

4. Which bone is identified by the arrow in this image?

a. sacrum

b. coccyx

c. os coxae

d. sacral ala

5. The red lines on this image represent the:

a. pelvic brim.

b. pelvic outlet.

c. thoracic outlet.

d. thoracic inlet.

6. What is the inferior articulation between the right hemipelvis and left hemipelvis called?

a. fossa pubis

b. pubic rami

c. symphysis pubis

d. pubic spine

7. Which os coxae bones are commonly known as the sitting bones?

a. ischial rami

b. ischial tuberosities

c. iliac protuberances

d. iliac tuberosities

8. The opening in the os coxae that allows multiple muscles, vessels and nerves to extend to the lower extremities is the _____ foramen.

a. iliac

b. pelvic

c. sacral

d. obturator

9. What is the insertion point for the iliopsoas muscle?

a. lesser trochanter of the femur

b. superior iliac spine

c. ischial prominence

d. acetabulum

10. Which muscle is identified by the arrow on this image?

a. psoas

b. rectus abdominis

c. external oblique

d. transversus abdominis

11. Which of these muscles make up the pelvic floor?

1. obturator internus

2. levator ani

3. coccygeus

a. 1 and 2

b. 1 and 3

c. 2 and 3

d. 1, 2 and 3

12. Which muscle is identified by the arrow on this image?

a. piriformis

b. obturator internus

c. obturator externus

d. iliacus

13. The vermiform appendix is found in which quadrant of the abdomen?

a. right upper

b. right lower

c. left upper

d. left lower

14. Which portion of the colon is identified by the arrow on this image?

a. sigmoid

b. ascending

c. cecum

d. descending

15. The transverse colon makes a sharp turn inferiorly known as the _____ flexure.

a. hepatic

b. rectal

c. cecal

d. splenic

16. Which structure attaches the bladder to the anterior abdominal wall?

a. ureter

b. urachus

c. urethra

d. urinoma

17. What is the weakest portion of the bladder wall?

a. neck

b. body

c. dome

d. apex

18. What anatomical feature is identified by the arrow on this image?

a. bladder

b. uterus

c. rectum

d. prostate

19. Which portion of the male reproductive system is identified by the arrow on this image?

a. seminal vesicle

b. spermatic cord

c. bulbourethral gland

d. prostate gland

20. What is the function of the epididymis?

a. to manufacture the alkaline component of semen

b. to maintain the sperm at an elevated temperature

c. to serve as a place for sperm to mature and gain motility

d. to produce testosterone and other hormones

21. Which female glands are analogous to the male bulbourethral glands?

a. Cowper

b. Mry

c. Bartholin

d. Skene

22. Which ligament contains the fallopian tubes and multiple vessels?

a. broad

b. cardinal

c. uterosacral

d. pubocervical

23. The arrow on this image identifies what vessel?

a. common iliac artery

b. internal iliac artery

c. external iliac artery

d. gluteal vein

24. Which pelvic lymph nodes drain lymph from the cervix, the uterus and the superior vagina?

a. femoral

b. internal iliac

c. external iliac

d. presacral

Answer Key

1. D

2. D

3. A

4. C

5. A

6. C

7. B

8. D

9. A

10. D

11. C

12. A

13. B

14. B

15. D

16. B

17. C

18. A

19. A

20. C

21. C

22. A

23. B

24. D

2014 ASRT. All rights reserved. Sectional Anatomy Essentials Module 8