Lindsey Multipage

  • View
    119

  • Download
    5

Embed Size (px)

Text of Lindsey Multipage

  • Lance Armstrong Foundation Headquarters Lake Flato ArchitectsAustin, TXOffice BuildingReuse of warehouseOffice space, meeting rooms, dining facilities, an in-house gymnasium, open-air courtyard

    Specialized ventilation system supplies 30% more fresh air than required by code.Uses 39.5% less energy 40% less water use by efficient flushing appliancesCentral location, bike storage and shower, bus stops encourage less single passenger trips.Privileged parking to low emitting car

    Existing foot print and solid concrete walls presented a challenge for a well lit interior. Replaced the roofs center bays with north facing clerestory diffused light for core work-spaces- 90 footcandles during summer.While re-milling the roof decking to construct boxes, creating a dynamic mixed use neigh-borhood of interior spaces

    SUN88% of materials from warehouse were recycled and used in the new designUtilized the existing glulam beams Re-purposed the removed concrete for retaining walls, garden elements and walkwaysFly ash by-product fo coal burning power plants replace 40% fo the cenment used reducing carbon footprint

    REUSE

    http://www.archdaily.com/105042/lance-armstrong-foundation-headquarters-lakeflato-architects-and-the-bommarito-group/

  • THE GREEN BUILDING(fer) STUDIOLOUISVILLE, KYMIXED USELEED PlatinumFormer 115 yr. old dry goods store10,000 sqftGallery space, event space, offices, confer-ence room, organic restaurant

    WATERNo city water is used for landscapeAbsorbed by green roofRain barrelsRain gardens

    ENERGY30,000 pounds of CO2 saved a monthOffset carbon footprint of all employees vehicles81 solar panels1,100 gallon ice storage12 geothermal wells 225 ft. under buildingOff grid efficiency is 68%

    REUSESaved shell of existing buildingSaved structural woodSaved brick from existing structure

    RECYCLED100% of flooring70% of windows80% of insulation (blue jeans)551 cubic yards of demo materials were donated

    http://www.archdaily.com/118709/the-green-building-fer-studio/

  • A three-story apartment building affordable rental units in multiple configura-tions. hidden parking structure, setting a residential rather than industrial tone, and enclose a second-level open-air courtyard. The front of the building is topped with a green roof

    APARTMENTSTASSAFARONGA VILLAGEDAVID BAKER + PARTNERSOAKLAND, CARESDIENTIAL mixed incomeLEED ND Certified Gold PlansSeven and a half arcesApartments, the Village Square, a former factory, and habitat for humanity houses

    Tassafaronga is anchored by a large public plaza known as the Village Square. Each of the three new areas of housing also has a semi-private shared space, creating sheltered play and gather-ing areas for children and residents.

    VILLAGE SQUARE

    A defunct pasta factory and parcel of unused industrial land are reclaimed as 20 small lofts with a neighborhood-serving medical clinic. Reuses everything from the concrete shell, wood framing, and roof to concrete floors and structural steel.

    Twenty-two family townhomes are going up in cooperation with the local chapter of Habitat for Humanity

    REUSE

    HABITAT FOR HUMANITY

    Solar power for on site generation of electricity and hot water157 LEED Plat. rental units provide solar heated waterEnergy usage remains 20 to 30 percent below California's codeNew Urbanism and Defensible Space planning principles: pocket parks, walkability, high density communityLocation of site reduced car dependencySwales achieve 100% stormwater remediation97% of waste materials were recycledexisting foundations were ground up and used for roads

    http://www.archdaily.com/125501/tassafaronga-village-david-baker-partners/http://greensource.construction.com/green_building_projects/2011/1102_Tassafaronga_Village.asp

  • 1315 PEACH TREEPERKINS + WILLATLANTA, GA

    AIR QUALITYUnder floor air distrubtionFresh air ventaltion

    WATERRain water collected in 10,000 gal cisternFiltered and treated on siteUsed for 100% of restroom flush fixtures and for irrigation

    SUNHigh perfor-mance curtain wall/glazingMortorized steel trellisAmount of natu-ral light reduced energy needed for lighting by 67%

    REUSE60% of is demountable and designed to be deconstructed and repurposed.

    Reuse of 1985 oce building16000 square-foot facility

    http://www.archdaily.com/215002/exemplar-of-sustainable-architecture-1315-peachtree-perkinswill/