Levi Strauss Co

  • View
    216

  • Download
    2

Embed Size (px)

Transcript

Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co.

HistorikuU themelua ne vitin 1850 Logoja u simbolizua si e pesta me e vjeter ne bote, dhe simbolizon kualitetin e produkteve te saja

This is an exciting time for Levi Strauss & Co. Were building on our heritage to move the company forward, to be as innovative and relevant to todays consumers and tomorrows as we were when we invented the blue jean 140 years ago.

CHIP BERGH President & CEOMay 20, 1873 the birthday of blue jeans1918 Levi Strauss & Co. regjistrohet si marke tregetare e regjistruar1934 Xhinkset e para per femrat

Depresioni i madh ne 1929 ndikoi tek Levis

1941 SH.B.A hyn ne Luften e II BoteroreProduktet dalin per here te pare jashte teritoreve te SH.B.A, duke u perdorur nga forcat navale, dhe punetoret Afrikan-Amerikan!1959 The American National Exhibition ne Moske! Percaktohet dhe per here te pare Menaxheri Eksporteve1980 1984 Per here te pare ne keto dy vite, prodhon tesha per Atletet e lojrave olimpike.

1983 Hap magazinen e pare origjinale ne Europe. (Brenda 8 viteve arrin te hape 527 magazine te tjera)Yjet hollivudian rrisin famen dhe shitjet e Levi Strauss

Tregu i xhinseve ne UK1.4 bn ne vit

Varietete nga marka te lira, prodhim ne mase, po ashtu dhe produkte dhe marka premium.

2005 2010 pati nje rritje me 60% Mass to Class???3 Linja prodhimi Perfshirja e nje tregu me te gjere klientesh.Cmim i ulet per cilesi te larte??? Cfare mbeti per produktet me cmim te larte???High-End Retailer vs. Cheap Products?A do te humbe ajo trashegimine?A mund ti plotesoje ajo deshirat e te gjitheve?Konkurrentet:GAP

DIESEL

VF CORPORATION

CALVIN KLEINKlientet:Te pergjegjshem mbas markes

Rezistente & Me kualitet

16-35 vjec

Meshkuj dhe Femra (Mintel, 2012)A mendoni se strategjia e Levi Strauss & Co me tre nivele markash mund te jete e realizueshme?Po. Pse po?E justifikueshme si zgjedhje duke pare natyren e industrise se modes.Mund te arrije ne segmente me te gjera audience.Jo. Pse jo?Ul vlerat e markes.

Me pak perfitime per njesi.A ka pengesa te tjera te medha ne implementimin e kesaj strategjie qe nuk eshte permendur ne rast?Kostoja e prodhimit.

Nje rritje ne marketing dhe reklamim.

Pershtatja me strategjine e re.

Punesimi i nje stafi me te gjere, ose puna me ore te zgjatura.Cfare strategjie te kanaleve marketing mund te ndiqte LS & Co. pervec strategjise me tre linja dhe qe mund te sillte mundesine te rinovonte objektivat e saj per rritje?Te behet nje shites me pakice luksi, pra te shesin vetem produkte luksi, duke perdorur vetem butiqet e vet, e jo duke tregetuar neper qendra tregetare ose duke shitur me shumice.

Ose te heqe dore nga Etiketat e Kuqe te produkteve luksoze dhe te fokusohen ne produkte te lira, te rrise fitimet dhe te humbase trashegimine dhe imazhin e meparshem.