Erbesti, Adrienne Portfolio 2015

  • View
    214

  • Download
    0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Erbesti, Adrienne Portfolio 2015

  • Collective Architecture Portfolio

    Adrienne Erbesti

    2012-2015

  • Converging SitesSpring 2015 | Bonier

    Details Understanding site and overlaying clients wants and needs to craft a multi resident home.

    Personal Approach Creating a strong atmosphere for each client, allowing for work spaces and entertainment.

    Model 1/4th scale basswood Matte board

    Left Area Site Immediate Site

    Middle Model Details Atmospheric Sections

    Right Water color Spacial Axon Water color Section

    Local

    Commercial

  • 8 AM 12 PM

    3 PM 5 PM

    East West, 5 PM East West, Night

    North South, 5 PM North South, Night

    Pine

    Red P

    ineC

    oncrete

    Pine C

    lad Flooring

    Pine C

    lad Ceiling

    Concrete C

    olored White

    Pine R

    ailing

    Red P

    ine Overhang

    St. Josephs Cathedral

    One American Place

    Aztecas

    Hampton Inn

    AndSuites

    Th

    e

    Little

    VillageF

    leu

    r

    duJourRestaurant

    IPOBreakroom

    CHASEC

    om

    ple

    x

    IBM YMCAONECapital

    PARKINGPaid

    Baton Rouge

    FOUNDATION

    GOVERNMENTBlend

    HueysCity BarSchlittz

    ANDGigglesPoor BoyLOYDS

    residents

    residents

    BLUE LINXFed Ex

    residentsLottery OFFICE

    BR Bar Association

    PARKINGP

    aid

    Pine

    Red P

    ineC

    oncrete

    Pine C

    lad Flooring

    Pine C

    lad Ceiling

    Concrete C

    olored White

    Pine R

    ailing

    Red P

    ine Overhang

    Villa Mairea|Alvar Aalto

    Alvar A

    alto worked as a Finnish A

    rchitect and designer from

    1922 until his death in 1976. His expertise ranged from

    urban planning to furniture design, architecture to interior design, and sculpture to glassw

    are. He is critically acclaim

    ed for his vast am

    ount of work, receiving both the R

    oyal Gold M

    edal from the

    Royal Institute of B

    ritish Architects and the G

    old Metal from

    AIA

    .

    Villa Mairea

    As a vacation hom

    e in Noorm

    arkku, Finland it has 8000 sq ft of habitable space and a vast yard w

    ith a pool and cabana. The w

    eather in Noorm

    arkku changes seasonally, getting to well

    below freezing in w

    inter months and only as averagely w

    arm

    as 70 degrees Fahrenheit in the summ

    er. Rain fall is m

    ostly consistent through the year w

    ith some spike in the spring and

    summ

    er; on average they receive about 1.2 inches monthly.

    Since the tem

    perature falls below zero during the w

    inter months

    snow is not uncom

    mon.

    The house is constructed of heavy concrete walls w

    ith insula-tion betw

    een the interior and exterior walls. S

    ome of the exteri-

    or facades are clad with strips of w

    ood insulated similarly as the

    thick concrete walls.

    ,QRUGHUWRDOORZIRUQDWXUDOOLJKWWROOWKHKRXVHODUJHZ

    LQGRZV

    are on three out of the four facades. The light is most prom

    in-m

    ent on the living area of the home, w

    hich shines on wooden

    RRUVDQGWKHWDOOZRRGFODGFHLOLQJ

    Stone is used to accent the exterior grounds of the hom

    e and as a boundary w

    all around a corner of the property. Baconies

    are suported by wooden beam

    s in both the back and side of the house. These balconies and outdoor areas give an appearance of never ending space and architecture.

    The broad outdoor is home to an organically shaped pool w

    hich is attached to an earthly cabana. The style of both the pool and cabana com

    pliment the surrounding areas of forests. W

    ith m

    ossy stones and a green roof the cabana is very unabrasive w

    ith the woods as its back drop.

    Control of D

    esignA

    alto was given com

    plete control over the design of Villa Mairea.

    His clients w

    ere avid art lovers who w

    ished in incorporate both gallery space and living space interchangeably. A

    alto created as since of continuous space by extending balconies and platform

    s. H

    e made the overall form

    of the house an L structure.

    2QWKHJURXQGRRUWKHVKRUWHUOHQJWKRIWKH/Z

    DVUHVHUYHGIRUPRVWO\SULYDWHXVHZ

    LWKWKHRIFHDQGNLWFKHQWXFNHGLQWRWKHthick concrete w

    alls.

    On the longer side of the hom

    e are the living areas for entertain-ing and art. A broad entrance w

    ay leads guests to the spacious and open living room

    . Wooden stained beam

    s twined together

    VXSSOHPHQWIRUWKHODFNRIZ

    DOOVLQWKHRSHQRRUSODQ

    The central staircase lined with beam

    s lead to the bedrooms on

    WKHUVWRRU7KHFKLOGUHQDQGJXHVWURRPVVLWRYHUWKHVKRUWHU

    end of the L, with the m

    aster bed and bath over the longer span. The children have large slanted w

    indows that look over the front

    lawn and the lining w

    oods.

    A large balcony spans around the master bed, w

    rapping around the side w

    ith views of both the front and back outdoors. A

    nother balcony spans alongside the guest bedroom

    s in the inside of the L. This balcony also serves as a closed w

    alkway to the pool and

    cabana.

    IBM

    :500 em

    ployees

    Local Businesses:

    12-30 employees

    Mississippi R

    iver

    View From

    East of the S

    ite

    View From

    West of the S

    ite

    A

    B

  • Donald Judds The Block

    Judds commitment to permanent installations of art lead him to discover Marfa, Texas and all of the potential it had to offer as a destination to display his and other colleague's work.

    Judd worked tirelessly to ensure each detail of the art and the way it was viewed was controlled. His dedication lead to many to travel to the remote town of Marfa to experience the work as it was intended

    Proposed Site

    Chinati FoundationRenovated by Judd, this site is home to many works of art by artists invited by Judd to install their work in a permanent environment.

    This site, situated adjacent to Judds Block allows for an unique experience for an Artists Retreat. Bounded by train tracks, a ravine, and industrial buildings, this site offered an interesting landscape capable of being carved into.

    With Judds complex art as a neighbor the site gave itself to develop a deeper understanding of an artists process as they create. The intention behind this is to show views an inclusibe idea of what goes into art, how it is manufactured anall in the relation to a finished project

    MorphingProcess

    Viewing of Process and Galleries

    Level of Art Process to Completion

    WorkshopAssembly Yard

    Assembly Yard

    Galleries

    Morphing Process | An Artists RetreatFall 2014 | Holton

  • Donald Judds The Block

    Judds commitment to permanent installations of art lead him to discover Marfa, Texas and all of the potential it had to offer as a destination to display his and other colleague's work.

    Judd worked tirelessly to ensure each detail of the art and the way it was viewed was controlled. His dedication lead to many to travel to the remote town of Marfa to experience the work as it was intended

    Proposed Site

    Chinati FoundationRenovated by Judd, this site is home to many works of art by artists invited by Judd to install their work in a permanent environment.

    This site, situated adjacent to Judds Block allows for an unique experience for an Artists Retreat. Bounded by train tracks, a ravine, and industrial buildings, this site offered an interesting landscape capable of being carved into.

    With Judds complex art as a neighbor the site gave itself to develop a deeper understanding of an artists process as they create. The intention behind this is to show views an inclusibe idea of what goes into art, how it is manufactured anall in the relation to a finished project

    MorphingProcess

    Viewing of Process and Galleries

    Level of Art Process to Completion

    WorkshopAssembly Yard

    Assembly Yard

    Galleries

  • Architecture Through LayersWest chimes street arboretum

    Spring 2014|Kelsch

    Details creating a full functioning space for the proper housing of native and foreign plants

    Personal Approach to create a space which layers experiences of employees, new and previous visitors and plants

    Model 1/8th scale treated plaster basswood acrylic glass chipboard

    Left collaged renderings

    Middle photographs of collage view

    Right 1/8th model placed in given site

  • Lake Streeet

    W. State Street

    W. State Street

    W. Chimes Steeet

    Highland Road

    W. Chimes Steeet

    The Chimes Street Area

    Dining Retail Education Residential

    Views from Site

  • Lake Streeet

    W. State Street

    W. State Street

    W. Chimes Steeet

    Highland Road

    W. Chimes Steeet

    The layering of Time on Chimes Street

    Chimes street has remained relevant since the 1920s, With each visit there is a decision which leads to a new found experience.

  • 8ft

    Intervention on Proposed Site

    Left rendered transverse sections

    RightTop partie diagram beginning to understand how site influences architecture

    Middle sun studies exploring the quality of light and how that effects each proposed plant

    Bottom rendered section

  • Site is layers Layers shift to show hierarchy