of 24 /24
Valdrin Pjetri drejt Bashkisë Shkodër, Rama: Ai transformoi hipotekën e qytetit TIRANË-Më shumë se tri javë pas megagrabitjes në aeroportin e Rinasit, gazetarja Klodiana Lala ka mundur të sigurojë ekskluzivisht për “News 24” dhe “Gazeta Shq- iptare” dëshminë e plotë të Alkond Bengasit, bashkëpunë- torit të drejtësisë, i cili i rrëfeu Prokurorisë për Krime të Rënda gjithçka dinte rreth ngjarjes së ndodhur mesditën e 9 prillit, ku brenda pistës së aeroportit... (Në foto) Foto ilustruese Rrëfimi i bashkëpunëtorit të drejtësisë Policia arreston të 6-tin, Ragip Hajdinin te Policia arreston të 6-tin, Ragip Hajdinin te “Shkëmbi i Kavajës”. Roli i Klement Çalës “Shkëmbi i Kavajës”. Roli i Klement Çalës Dëshmia e Alkond Bengasit: Ju tregoj bandën e Rinasit. “Daja” nga Kosova në pranga Protesta e 11 majit, Basha: Derë më derë për pjesëmarrjen. Çdo të enjte, bllokim rruge OPOZITA Në faqen 2 Nga PAMELA ALIAJ Kryeredaktor: Erl MURATI Zv/kryeredaktore - Rezarta DELISULA Tel:(04)2359-104, Fax:(04) 2359-116 E-mail:[email protected] Viti XXVI - Nr. 7864 E shtunë 27 Prill 2019 Çmimi, 50 lekë (1.5 euro) Nga BARBARA WESEL EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET A po ndodh një risi në botën shqiptare? Opinioni Ditës i Agjencia e Kadastrës përcakton masën e kompensimit financiar. Ndërtimet pa leje, marrin tapitë për truallin 1 mijë përfitues, ja sipërfaqja që legalizohet Nga VETON SURROI Kapitull i ri për presidentin Macron M ë në fund Jupiteri zbriti nga maja e malit dhe dha një konferencë në Pallatin Elysée. Për herë të parë Em- manuel Macron doli para gazetarëve, u ul krejt normalisht... i Opinioni Ditës OPERACIONI MAXHORANCA Vrasja e vëllezërve Bilali, dy në pranga. Policia: Emrat, kush qëlloi në Shkodër Teatrit Kombëtar i hiqet emri gjatë natës, artistët: Sjellje barbare PROTESTA Dr. Hasan Luçi: Si u krijua më 1914 qeveria e përkohshme vorio-epirote DOSSIER Në faqet 10-11 Suplement P ara pak kohësh u përfol shumë nëpër media ikja e saj si velinë e “Stop” në ‘Klan’ TV. Por shumë shpejt modelja Alesia Bami u pa të ishte pjesë e emisionit të së dielës në ‘Top Channel’, “E Diell”. Jo vetëm kaq po shumë ndryshime të Rrëfimi i ish-velinës: Pata shumë oferta. Kam kohë për gabime Alesia Bami: Sfida ime e re si moderatore Në brendësi: Edjon Hysenaj: Pasioni për aktrimin. Surpriza e Nik Xhelilajt tjera ndodhën me largimin nga pozicioni i velinës, duke marrë një rol të ri, atë të mod- eratores. Në një intervistë eksluzive për “Bluetooth” të “Gazeta Shqiptare”, Alesia Bami na rrëfen prapaskenat e projektit të ri, surprizat që pret t’i ndajë... Vijon në faqen 20 Në faqen 6 Në faqet 8-9 Në faqen 7 E mora të cituar nga shkrimi i një autori tjetër të botuar në “Koha Ditore” pikënisjen për këtë shkrim, njërin prej librave më me ndikim në debatin intelektual... Në faqen 3 Në faqen 12 Vijon në faqen 21

EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

  • Upload
    others

  • View
    58

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE,...

Page 1: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

Valdrin Pjetri drejt Bashkisë Shkodër,

Rama: Ai transformoi hipotekën e qytetit TIRANË-Më shumë se tri javë pas megagrabitjes në

aeroportin e Rinasit, gazetarja Klodiana Lala ka mundur të sigurojë ekskluzivisht për “News 24” dhe “Gazeta Shq-iptare” dëshminë e plotë të Alkond Bengasit, bashkëpunë-torit të drejtësisë, i cili i rrëfeu Prokurorisë për Krime të Rënda gjithçka dinte rreth ngjarjes së ndodhur mesditën e 9 prillit, ku brenda pistës së aeroportit... (Në foto) Foto ilustruese

Rrëfimi i bashkëpunëtorit të drejtësisë

Policia arreston të 6-tin, Ragip Hajdinin te Policia arreston të 6-tin, Ragip Hajdinin te “Shkëmbi i Kavajës”. Roli i Klement Çalës“Shkëmbi i Kavajës”. Roli i Klement Çalës

Dëshmia e Alkond Bengasit: Ju tregoj

bandën e Rinasit. “Daja” nga Kosova në pranga

Protesta e 11 majit, Basha: Derë më derë për pjesëmarrjen. Çdo të enjte, bllokim rruge

OPOZITA

Në faqen 2

Nga PAMELA ALIAJ

Kryeredaktor: Erl MURATIZv/kryeredaktore - Rezarta DELISULA

Tel:(04)2359-104, Fax:(04) 2359-116 E-mail:[email protected]

Viti XXVI - Nr. 7864 E shtunë 27 Prill 2019 Çmimi, 50 lekë (1.5 euro)

Nga BARBARA WESEL

EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER

KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

A po ndodh një risi në botën shqiptare?

Opinioni Ditësi

Agjencia e Kadastrës përcakton masën e kompensimit financiar. Ndërtimet pa leje, marrin tapitë për truallin 1 mijë përfitues, ja sipërfaqja që legalizohet

Nga VETON SURROI

Kapitull i ri për presidentin Macron

Më në fund Jupiteri zbriti nga majae malit dhe dha një konferencë në

Pallatin Elysée. Për herë të parë Em-manuel Macron doli para gazetarëve, u ul krejt normalisht...

iOpinioni

Ditës

OPERACIONI

MAXHORANCA

Vrasja e vëllezërve Bilali, dy në pranga. Policia: Emrat, kush qëlloi në Shkodër

Teatrit Kombëtar i hiqet emri gjatë

natës, artistët: Sjellje barbare

PROTESTA

Dr. Hasan Luçi: Si u krijua më 1914

qeveria e përkohshmevorio-epirote

DOSSIER

Në faqet 10-11Suplement

Para pak kohësh u përfolshumë nëpër media ikja e

saj si velinë e “Stop” në ‘Klan’ TV. Por shumë shpejt modelja Alesia Bami u pa të ishte pjesë e emisionit të së dielës në ‘Top Channel’, “E Diell”. Jo vetëm kaq po shumë ndryshime të

Rrëfimi i ish-velinës: Pata shumë oferta. Kam kohë për gabime

Alesia Bami: Sfida ime e re si moderatore Në brendësi: Edjon Hysenaj: Pasioni për aktrimin. Surpriza e Nik Xhelilajt

tjera ndodhën me largimin nga pozicioni i velinës, duke marrë një rol të ri, atë të mod-eratores. Në një intervistë eksluzive për “Bluetooth” të “Gazeta Shqiptare”, Alesia Bami na rrëfen prapaskenat e projektit të ri, surprizat që pret t’i ndajë...

Vijon në faqen 20

Në faqen 6

Në faqet 8-9Në faqen 7

E mora të cituar nga shkrimi i një autori tjetër të botuar në “Koha

Ditore” pikënisjen për këtë shkrim, njërin prej librave më me ndikim në debatin intelektual...

Në faqen 3

Në faqen 12

Vijon në faqen 21

Page 2: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 20192 - FAQJA E PARE

REDAKSIA: Redaktor i Suplementeve dhe Sociales: Rezarta Delisula, Redaktor i Rretheve: Trëndafile VISHA, Redaktor i Kulturës: Fatmira Nikolli, Art Designer: Nevila SAMARXHI.ADMINISTRATA: Përgjegjëse e Financës: Alma Smokthina 0682074397, Shpërndarja: Elvis Llaka Cel 0682074416, Marketingu: Cel:0688087823-email:[email protected], ADRESA: Ish-Drejtoria e Uzinës

së Autotraktorëve, Tiranë - Tel:(04) 2359-104 Tel&Fax:(04) 2359-116 Marketingu: Tel:(04) 2359-104/359-123. Tiranë, Internet: www.balkanweb.com, Email: [email protected]; [email protected], SHTYPUR në “Klasik”Shpk

PROTESTAOPOZITA

Kreu i Partisë Demokra-tike, Lulzim Bashamblodhi dje kryesinë

e partisë dhe krerët e degëveku në fokus ishte protesta eardhshme e opozitës së bash-kuar, e planifikuar për në 11maj. Mësohet se z.Bashakërkoi një pjesëmarrje sa mëtë lartë në protestën e radhësndërkohë që ish- deputetët dotë zbresin në bazë për tëtakuar qytetarët në mbarëvendin. "Sa më shumë pjesë-marrje në protestë. Të shko-het në çdo derë për të përcjellëmesazhin se Edi Rama duketlarguar",-deklaroi z.Basha.Gjatë mbledhjes u vendos qëçdo të enjte do të bllokohenrrugët në të gjithë Shqipërisë.Gjithashtu, mësohet se do tëbllokohen rrugët edhe nëqytetet ku kryeministriRama do të zhvillojë turin etij në kuadër të "Bashkia qëduam". Bllokimi i rrugëvenisi ditën e djeshme në qyte-tin e Shkodrës, për të vijuarditën e nesërme në qytetin eElbasanit. Ndërkohë, dy ditëmë parë u bllokuan përrethnjë orë pesë akset kryesorenë vend. Në Tiranë, rrethr-rotullimi Shqiponja; Durrës-Kavajë, Plepa Autostradë-përballë shtëpisë së pushim-it; Fier, rrethrrotullimi Sheq;Elbasan, rrethrrotullimiBradashesh; Milot, kar-buranti në autostradë.PREZANTIMIPREZANTIMIPREZANTIMIPREZANTIMIPREZANTIMI

Më herët kreu i opozitës,Lulzim Basha, prezantoi djepikat kryesore të programittë PD-së për shëndetësinë. Iftuar në konferencën "Siste-met shëndetësore, vizionedhe sfida", e organizuar ngaFondacioni "Konrad Ade-nauer", z.Basha premtoi sebrenda 4-vjeçarit të parë tëqeverisjes demokratike pagaminimale për mjekët do tëarrijë në 1200 euro në muajdhe paga minimale për infer-mierët do të arrijë 700 euronë muaj. z.Basha theksoi seinvestimi në burimet njerë-zore në shëndetësi është pri-oritet absolut i hapaveemergjentë, që do të ndër-marrë PD sapo të ketëvotëbesimin për të qeverisurvendin. "Pa një ndryshimthemelor të politikës së pa-gave nuk do të sjellim dotasnjë sprapsje të zbrazjes sësistemit shëndetësor dhe spi-taleve tona nga mjekët, tëlargimit të studentëve tëmjekësisë drejt Gjermanisëdhe vendeve të tjera të BE, tëkolapsit të shërbimit të infer-mierisë" - u shpreh z.Basha.PREMTIMIPREMTIMIPREMTIMIPREMTIMIPREMTIMI

Për kreun e opozitës, Lul-zim Basha pjesë kyçe e pro-gramit të PD-së është rritjae ndjeshme e pagave nësistemin e shëndetësisë."Dua të deklaroj nga kjokonferencë vendimin dhe

Kreu i PD: Brenda mandatit, paga minimale për mjekët 1200 euro, 700 euro për infermierët

Protesta e 11 majit, Basha: Derë mëderë për pjesëmarrjen më të lartëVendimi, çdo të enjte bllokim rrugësh

Valentina Madani

synimin e Partisë Demokra-tike që brenda 4-vjeçarit tëparë të qeverisjes tonë pagaminimale për mjekët të arr-ijnë në 1200 euro në muaj dhepaga minimale për infermi-erët të arrijë 700 euro nëmuaj",- theksoi z.Basha.Duke vënë në dukje tregues-it nga KLSH se, vetëm në 1vit, korrupsioni zhduk 1.7

miliardë euro, kryetari i PD,Lulzim Basha, bëri të qartëse ka vullnetin e plotë poli-tik për t'i dhënë fund poli-tikave korruptive me PPP-tëdhe për t'i orientuar fondetdrejt sektorëve prioritarë,siç është sektori i shëndetë-sisë. Pjesë e alternativës sëPD-së për investimin te bu-rimet njerëzore është edhe

rritja e ndjeshme e numrittë studentëve që diplomohennë mjekësi, duke i kushtuarvëmendje rritjes së numrittë specializimeve dhe kuali-fikimeve, ngritjeve profesio-nale të pandërprerë, trajni-meve dhe garantimit tëkushteve të punës.AKUZAAKUZAAKUZAAKUZAAKUZATTTTT

Pasi radhiti problemet e

sistemit shëndetësor, lideridemokrat Lulzim Basha ekrahasoi Shqipërinë me ven-det e Afrikës. Në takiminrajonal për vizionin dhe sfi-dat e shëndetësisë, kreu i PD-së akuzoi qeverinë se po eshkatërron këtë sektor mëanë të PPP-ve korruptivedhe të pakontrolluara, dhesi rezultat i kësaj sipas

kreut të PD pacientët po kon-sumojnë ilaçe të skeduara."1 në 10 ilaçe sipas Organi-zatës Botërore të Shëndetë-sisë bën pjesë në industrinëe fake-drugs. Një vit para seqeveria Rama t'i hapte derënkanabisit, pastaj heroinësdhe kokainës, i hapi derënmafias farmaceutike",-thek-soi kreu i PD-së.

Kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi zhvil-

loi dje një takim me am-basadorin e BE-së në Ti-ranë, Luigi Soreca. Takimiqë u zhvillua në selinë eLSI, kishte në fokus situ-atën politike në vend.Kurse nga mbledhja e Ko-mitetit Drejtues Kombëtartë LSI, ajo i dha një mesazhkreut të qeverisë, EdiRamës. "Meqë ka merak tëmadh për LSI, po ia bëj tëqartë që LSI nuk është mëe kohës kur kishte IlirMetën që kishte hallin estabilitetit e të dashurisëdhe qetësisë. Dashuri dheqetësi me kriminelin kambaruar, nuk ka me atënjeri që ka veshur me tëzeza nënat e shqiptarëve.Rama të mos guxojë të cen-ojë asgjë të shqiptarëve senuk do ketë përballje lig-

jore, por personale se nuk kapër ta falur asnjë të ardhmene fëmijëve", theksoi zj.Krye-madhi. Ajo bëri të qartë seopozita vazhdon t'i qëndrojëkërkesave të saj për një qeveritranzitore, ndërsa shtoi semarrëveshja e firmosur pakditë më parë më PD dhe ale-atët, është një marrëveshje qëka bërë bashkë 60% të vo-tuesve. "Faktorit ndërko-mbëtare ia kemi bërë të qartëdhe jemi të palëkundur nëkërkesat tona. Sa i takon an-gazhimeve tona, të LSI, do të

jemi në kontakt të vazh-dueshëm më njëri-tjetrin,do të jetë e pandalshme, jopër takime e mitingje, porpër t'u takuar me njerëzit.Njerëzit e LSI duhet të zgjo-hen, jo për ta bindur njëri-tjetrin, por të takojnënjerëzit, që nuk e dinë roline LSI në 8 vite qeverisje dhese çfarë kanë bërë", tha kry-etarja e LSI. Kryemadhi sh-toi: "Ne do të marrim ven-dim edhe për mbledhjen eKonventës Kombëtare tëLSI. Pas zgjedhjeve par-lamentare, që do të jenëshumë shpejt, meqë kishtemerakun e fallit Edi Rama.Çdo strukturë partiake e të12 qarqeve do të futet në pro-cesin "një anëtar një votë"për zgjedhjen jo vetëm tëkandidatëve për deputetë,por edhe për këshillat bash-kiakë".

HENZEDeputeti i CDU-së,Martin Henze, i cili poasiston PD në hartimine programit, deklaroi:"Ju në Shqipëri duhettë keni një ligj tëposaçëm për PPP-të.Rekomandimi ynëështë që tërespektohen kriteret eBE-së që të moskrijohen monopole.Koncesionari i ‘checkup’ në Shqipëri kakrijuar monopol dhe kjoka sjellë ndikim negativnë cilësi", - tha Henze.

MANASTIRLIU"Kur flet përshëndetësinë nëgjendje kome, kaparasysh gërmadhatqë la pas qeveria e tij,apo 80 qendratshëndetësore kuqytetarët shqiptarëkanë filluar tashmë tëmarrin shërbimecilësore dhe mestandarde, të cilat derinë fund të mandatit, dotë bëhen 300", -deklaroi ministrja eShëndetësisë.

Një ngaprotestate opozitës

"Gati për zgjedhjet, parlamentarët janë shumë afër"

Kryemadhi, mesazh Ramës: LSI nukështë më e Metës, e qetësisë dhe dashurisë

Akuza për falsifikim, BD ePatozit me firmëtarë fiktivë, 4

qytetarë ankime në gjykatëTri ditë më parë, Astrit Patozi, deklaroi se kishte dorë

zuar në gjykatë dokumentacionin për krijimin eforcës më të re politike në vend, me emrin BindjaDemokratike. Sipas Patozi janë rreth 4 mijë qytetarë qëkanë firmosur me vullnetin e tyre për të themeluar Bind-jen Demokratike. Por 'News 24' zbuloi dje se me doku-mentacionin e dorëzuar në gjykatë disa nga firmëtarëtjanë fiktivë. Një ndër ta, Dritan Agushi nga qyteti i Kava-jës i kontaktuar nga 'News24' deklaroi se ishte vënë nëdijeni nga familjarët që emri i tij ishte në listën e theme-luesve. Ai thotë se ndodhet jashtë vendit dhe se firma e tijështë falsifikuar, madje premton se do ta ndjekë ligjërishtçështjen. Por historia me falsifikim firmash nuk mbaronme kaq. Disa qytetarë të tjerë, po nga Kavaja, kanë bërëankim në gjykatë kundër Bindjes Demokratike, duke eakuzuar se ka përdorur firmat e tyre për themelimin epartisë. Padia që disponon 'News 24', është firmosur ngaZyber Molla, Shyqyri Proshka, Mehmet Sheme dhe Mir-jan Krasniqi. Qytetarët që kanë verifikuar falsifikimin edokumenteve akuzojnë gjykatën për shkelje të ligjit, pasisipas tyre ka bërë regjistrimin e Bindjes Demokratike paverifikuar firmat. Të katërt qytetarët, që i kërkojnëgjykatës të kthejë mbrapsht si të paligjshëm vendiminpër regjistrimin e Bindjes Demokratike, shprehin gatish-mërinë e tyre të vendosin para gjykatës specifikimet eshkrimit të tyre për të verifikuar shkencërisht se firmatpër regjistrimin e Bindjes Demokratike janë falsifikuar.

Kreu i PD-së, Lulzim Basha

Page 3: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 3FAQJA E PARE

Ish-ministri i JashtëmDitmir Bushati çdo ditë

e më shumë po shfaqet si njëzë kundërshtues brendamazhorancës. Pas disa ko-menteve të tija publike kunuk ka nguruar të shpre-het kritik për situatën nëtë cilën ndodhet vendi, Bus-hati nuk i ka kursyer kri-tikat për qeverinë as përgjendjen në të cilën ndodhetsot Shkodra. Sipas tijpërveç PD-së, përgjegjësiapër Shkodrën i takon edheqeverisë dhe të zgjedhurvesocialistë. "Shkodra qëduam është shumë larg Sh-kodrës që është sot dhekëtu nuk diskutohet qëpërgjegjësinë ekskluzive eka PD. Por edhe ne kemipërgjegjësitë tona, grupi ideputetëve, qeveria jonë,përfaqësuesit tanë në push-tet vendor. Nuk jemi tëkënaqur me atë çfarë kemibërë për Shkodrën për ril-indjen urbane. Në çdo famil-je ndjej të njëjtën kërkesë,

Ish-ministri ka kritikuar largimin e Drejtorisë Arsimore

Bushati: Përgjegjësia për gjendjen kundodhet Shkodra, edhe e qeverisë

nevojën dramatike për mëshumë investime", - tha Bus-hati. Më tej ai solli në vëmend-je edhe pakënaqësinë që kakrijuar te shkodranët vendi-mi për të hequr nga ky qytet,djep i kulturës dhe arsimit,Drejtorinë Rajonale Arsimo-re dhe për ta çuar në Lezhë."Është përgjegjësia jonë qëdisa çështje sensitive që kanëtë bëjnë me traditën e këtijqyteti ndoshta ne duhet t'ikemi më mirë në konsideratë.Shumë më kanë shkruar, mëkanë folur për transferimin e

drejtorisë arsimore rajonalenga Shkodra në Lezhë. Sh-kodra gjithmonë ka qenëmikpritëse për qytetarët ngado që ato vinin. Ishte LuigjGurakuqi ministri i parë iArsimit. Ishte Shkodra që idha vendit një institut që mëpas u shndërrua në univer-sitet. Janë këto lloj shqetësi-mesh që kanë lidhje traditëne konsoliduar të këtij qytetishpesh na bëjnë që tëgjykojmë herë-herë të duke-mi sikur gjykojmë edhengushtë", - tha Bushati.

KRIZA POLITIKE,META TRYEZË MEKRERËT E PARTIVETË VOGLA

Presidenti Ilir Meta dotë takojë partitë evogla. Takimi pritet tëmbahet të martën nëorën 11:00 dhe vjenpas kërkesës sëkëtyre partive për njëtryezë. Pesë kryetarëte partive të grupimit tëqendrës së djathtë PR,LZHK, PPA, PBDNJdhe PDK, të cilët nukjanë regjistruar përzgjedhjet e 30qershorit, zhvilluan tëenjten një takim meambasadorin europiannë vendin tonë LuigiSoreca. Pas takimitme Sorecen Mediu tha:Ne do t'i kërkojmëPresidentit tëRepublikës që tëthërrasë një tryezë tëpozitës dhe opozitëspër të zgjidhur këtësituatë për të garantuarzgjedhje të lira dhe tëndershme. Çdo gjëtjetër do të ishteshkatërruese përvendin. Soreca dhe tëgjithë janë nëmbështetje të dialogut.

Kreu i qeverisë konfirmoi se zgjedhjet vendore do të mbahen në 30 qershor

Pjetri drejt Bashkisë së Shkodrës,Rama: Transformoi hipotekën"O Lul, s'do të të jap pjeshka dhe karamele në çdo zgjedhje"

Ish-drejtori i Përgjithshëm i Hipotekës, Valdrin Pjetri duket se do jetë

kandidati i Partisë Socialistepër kryetar të Bashkisë sëShkodrës. Ndonëse nuk eshpalli publikisht, kryemi-nistri Edi Rama gjatë takim-it që zhvilloi në Shkodër nëvijim të turit "Bashkia qëduam", la të kuptohet qartëse Pjetri që tashmë mbandetyrën e Prefektit të Shko-drës, do të përfaqësojë mazho-rancën në zgjedhjet e ardhs-hme vendore për të fituar përherë të parë Bashkinë e Sh-kodrës. Rama foli me super-lativa për të duke theksuarse kishte bërë një punëshumë të mirë në krye tëhipotekës. "Edhe këtu në Sh-kodër ne kemi shumë nevojëqë të bëjmë më shumë mëtepër për zyrat e shërbimeve.Dhe një nga arsyet që unë ikam kërkuar Valdrinit që tëvijë këtu është pikërisht kjo.E kam njohur nga puna e jas-htëzakonshme që ka bërë mëparë, por sidomos në drejti-min e hipotekës dhe ngatransformimi që i ka bërëpunëve në hipotekë dhe ithash që ti do shkosh atjePrefekt dhe duhet të bëshçmos që në radhë të parënjerëzit në Shkodër pavarë-sisht bindjeve, pavarësishtlekëve të trajtohen me din-jitet në zyrat e shtetit ", - thaRama në fjalën e tij. Natyr-isht ajo që forcon edhe mëshumë mundësinë që ValdrinPjetri të jetë kandidat përkryetar të Bashkisë së Shko-drës, është edhe fakti që aiishte zgjedhur që të për-shëndeste këtë takim, krahasRamës dhe drejtuesit politiktë qarkut, Ditmir Bushati.Pjetri në këtë mënyrë duketse ka mundur kandidaturën

e Senida Mesit, e cila deri mëtani ishte përfolur si kandi-daturë e sigurtë e PS-së përkëtë bashki. Ndërkohë qëedhe nga Shkodra kreu iqeverisë Edi Rama ka konfir-muar edhe një herë qën-drimin e mazhorancës për tëmos lëshuar asgjë sa i përketshtyrjes së zgjedhjeve ven-dore dhe kërkesës së opozitëspër mbajtjen e zgjedhjeve tëparakohshme parlamentare

nëpërmjet një qeverie tranzi-tore. Ai u shpreh i prerë senuk ka asnjë mundësi qëzgjedhjet lokale të shtyhen,duke theksuar se në 30 qer-shor socialistët do të fitojnëpër herë të parë edhe Bash-kinë e Shkodrës. "Zgjedhjetjanë në 30 qershor. Ata nuk uregjistruan në zgjedhje, porne në 30 qershor do marrimBashkinë e Shkodrës. Demo-kratëve të mërzitur u them

ruani gomat që mos t'ua mar-ri Flamur t'ua djegë. S'ka filx-han që e përmbys fatin ezgjedhjeve që i shkruan pop-ulli me votën e vet", u shprehRama. Gjithashtu, ai kahedhur poshtë çdo mundësiqë mes tij dhe kreut tëopozitës të ketë një tjetërmarrëveshje si ajo e 2017 përt'i dhënë fund krizës. "Dy vjetsi sot Luli m'u fut në çadërposhtë penxheres. Vinte më

këndonte himnin që nëmëngjes, mbante fjalimin, mëpas ikte flinte gjumë, atabirra...U dorëzuan ameri-kanët, evropianët, vetëm unëjo, ç'kam heq duke iu lutur,nuk u jam lutur të gjithënjerëzve, sa i jam lutur atij. Ithashë merr çfarë do ti, vetëmmua mos më kërko se jam imartuar. Tani prapë e njëjtahistori? O Lul po pse ca do tëjap unë pjeshkat dhe karame-

let sa herë vijnë zgjedhjet", ushpreh kryeministri. Nëfjalën e tij ai ka sulmuar PD-në, e cila sipas tij ka tradhtu-ar shkodranët duke i zëv-endësuar Jozefina Topallinme Flamur Nokën. "Nga Joze-fina Topalli kanë kaluar teFlamur Noka. Kur përballeshme Jozefina Topallin përball-esh me një kundërshtar, porkur përballesh me Flamurinke përpara një hu që nuk kafermer që e përdor për gar-dhin e vet. Mund të ketëshumë fermerë demokratë qëmund t'i shkojnë prapa Fla-murit, por po t'i thuash e merrdot për hu për gardhin tënd,nuk e merr, nuk e merr, sepsei rrëzon gardhin" tha Rama.Si mund të vijë puna që ti vi-het në ballë Shkodrës Fla-mur Noka. Si mund të katan-diset kjo puna që Shkodrademokrate të djegë gomanën udhëheqjen e FlamurNokës. E shikoni sa ka rënëpazari, ku ka shkuar pazari,në tokë", - tha Rama.

KANDIDATI"Një nga arsyet qëunë i kam kërkuarValdrinit që të vijëkëtu është pikërishtkjo. E kam njohurnga puna ejashtëzakonshme qëka bërë më parë, porsidomos në drejtimine hipotekës dhe ngatransformimi që u kabërë punëve nëhipotekë dhe i thashqë t'i do shkosh atjeprefekt dhe duhet tëbësh çmos që nëradhë të parë njerëzitnë Shkodërpavarësisht bindjeve,pavarësisht lekëve tëtrajtohen me dinjitetnë zyrat e shtetit ", -tha Rama

7 kandidatë të pavarur për zgjedhjetlokale, mes tyre ish-deputeti i PD

Shtohet lista e kandidatëve të pavarur që kanë nisur procedurën për t'u regjistruar për zgjedhjet

për kryetar bashkie. Deri më tani numri ka shkuar në7 dhe mes tyre nuk mungojnë edhe emra të njohur.Kështu, burime nga KQZ kanë bërë të ditur se interespër garën ka shfaqur edhe ish-deputeti demokrat, Bed-ri Hoxha, i cili kërkon të kandidojë për Bashkinë eKlosit. Ndërkohë që në Bashkinë Sarandë është regjis-truar komitet nismëtar për të mbledhur firma për kan-didatin Ilir Nikolla, ndërsa në Himarë ka nisur proce-durat Fredi Beleri. Ndërkohë që në Kurbin ka nisurprocedurën Nikoll Lleshi, në Berat Plarent Aleksi dhenë Devoll dhe Fezi Shaholli në Devoll. Kandidati i sh-tatë i pavarur është Fran Molla si kandidat i propo-zuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore Tiranë.

Kryeministri Edi Rama gjatëtakimit dje në Shkodër

Page 4: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 20194 - POLITIKE

KRIZA POLITIKEZGJIDHJA

Christian Petry, deputeti socialdemokratgjerman që kryeson

Komisionin e Çështjeve tëBE në Bundestag, pas njëvizite 2-ditore në Tiranë, kutakoi përfaqësues të max-horancës e opozitës është ipaqartë, si një forcë politikesi PD mund të dalë nga par-lamenti duke djegur man-datet. Deputeti i Bunde-stagut i bëri thirrje PD-sëdhe aleatëve të saj që të mosi bojkotojnë zgjedhjet e 30qershorit. Teksa e cilësoi sitë gabuar djegien e mandat-eve nga ana e opozitës, nënjë deklaratë për mediat ngaambasada gjermane në Ti-ranë, deputeti gjerman thek-soi se ka ardhur koha qëpalët të nisin dialogun dhet'i japin fund krizës politike."Djegia e mandateve ështëhap i gabuar nga opozita.PD të futet në zgjedhjet e 30qershorit. Qeveria dhe opozi-ta të dialogojnë", deklaroiz.Petry. Në një bash-këbisedim me gazetarët, ai ushpreh se nuk kupton qartëdhe akuzat që e çuanopozitën drejt kësaj vendim-marrje. I pyetur mbi legjiti-mitetin e zgjedhjeve, nëseopozita nuk merr pjesë nëgarën e 30 qershorit, Petrynuk e artikulon prerë qën-drimin e tij, por shprehet seçdo forcë merr vendimet esaj. Megjithatë sipas tij, nësedemokratët do të ishin pjesëe tyre do të kishin mundësiqë të bënin të vlefshmeakuzat e tyre ndaj qeverisë.Madje, pas takimeve me kre-un e shtetit Ilir Meta, krye-tarin e grupit parlamentar,Taulant Balla, krye-demokratin, Lulzim Bashadhe me përfaqësues të sho-

qërisë civile, ai bëri thirrjepër dialog dhe për pjesëmar-rje në zgjedhje. "Të gjithëpërfaqësuesit e politikës du-het të gjejnë një rrugë përzgjidhje përmes dialogut.Jam njohur me situatën poli-tike të Shqipërisë dhe përmua është e vështirë të kup-toj vendime si dalja nga par-lamenti. Si parlamentar,gjykoj se ky vendim është ipasaktë pasi sjell shmang-ien nga proceduratdemokratike dhe për-dorimin e instrumentevejashtëparlamentare", thek-soi deputeti i Buntestagut.

Europuteti i së majtës gjer-mane, Christian Petry dhanotë pozitive për çeljen enegociatave, por theksoi sembetet shumë për të bërë nëluftën ndaj krimit të organi-zuar dhe drogës. "Pas in-formimit për ecurinë e re-formës në drejtësi dhendërtimin e shtetit ligjor,unë do të kem vendimmar-rje pozitive për çeljen e ne-gociatave. Megjithatë, kon-firmoj se në sektorë të ndry-shëm mbetet ende shumëpunë për të bërë, kryesishtnë luftën kundër krimit tëorganizuar dhe drogës", de-

klaroi z.Petry. Edhe kreu igrupit parlamentar social-ist, Taulant Balla, nënvizoise nga Gjermania do të ketëvotë pro për çeljen e negoci-atave të integrimit të Sh-qipërisë. "Ka një shumicëmbështetëse, inkurajuesepër gjithçka ka arritur Sh-qipëria dhe Maqedonia eVeriut", deklaroi z.Balla.Vizita e deputetit gjermanvjen në kohën kur opozitaka deklaruar se nuk do tëmarrë pjesë në zgjedhjet eqershorit pa krijimin e njëqeverie tranzitore, por qëpër mazhorancën ky është

Deputeti Petry: Djegia e mandateve e pakuptueshme, palët të gjejnë zgjidhjen

Kriza, Bundestagu gjerman thirrjepër dialog: PD të hyjë në zgjedhjeNegociatat, Balla: Ka një shumicë mbështetëse

CHRISTIANPETRY"Të gjithëpërfaqësuesit epolitikës duhet tëgjejnë një rrugë përzgjidhje përmesdialogut. Jam njohurme situatën politiketë Shqipërisë dhepër mua është evështirë të kuptojvendime si dalja ngaparlamenti. Siparlamentar, gjykojse ky vendim është ipasaktë, pasi sjellshmangien ngaproceduratdemokratike dhepërdorimin einstrumentevejashtëparlamentare",theksoi deputeti iBuntestagut.

Valentina Madani

BE, Soreca: Godisni, korrupsionieshtë hajduti i qytetarëve shqiptarëAmbasadori i Bashkimit Europian në Tiranë shpre

hu dje domosdoshmërinë e luftës kundër korrup-sionit, si një ndër prioritetet kryesore. Luigi Soreca thase ka ende shumë punë për t'u bërë në këtë drejtim, paskorrupsioni prek funksionarët e administratës pub-like, dhe kjo është kosto për Shqipërinë. "Lufta kundërkorrupsionit është e rëndësishme edhe për popullsinë,reputacionin dhe zhvilliminekonomik. Kostoja qëpaguan ekonomia ështëshumë e madhe, por kostojae shoqërisë edhe më e mad-he, sepse korrupsioni prekfunksionarët e adminis-tratës publike dhe cilësinë eshërbimit. Në terma konkretkjo do të thotë më pak shkol-la, spitale dhe punë. Korrup-sioni është hajduti i qyteta-rëve shqiptarë", deklaroi z.Luigi Soreca. Teksa shprehuedhe mbështetjen e BE, Soreca nënvizoi se çrrënjosja ekorrupsionit kërkon edhe vullnet politik. "Ka pasurshumë sfida gjatë rrugës, duke nisur nga stafi i limitu-ar deri te zgjedhjet e përgjithshme apo rikonstruktimii qeverisë. Por sfida më e madhe mbetet çrrënjosja ekorrupsionit, sepse kjo kërkon vullnet politik, por dhevendosmëri për ata që janë viktima si qytetarët apostudentët", theksoi ambasadori Soreca. Këto deklarataambasadori i bëri në takimin përmbyllës të projektit tëbinjakëzimit të BE kundër korrupsionit.

Christian Petry, deputeti socialdemokrat gjerman, qëkryeson Komisionin e Çështjeve të BE në Bundestag

TENDER I HAPUR KOMBËTAR

REPUBLIKA E SHQIPERISEBANKA E SHQIPERISEDEPARTAMENTI I ADMINISTRIMITSEKTORI I PROKURIMIT

Banka e Shqipërisë kërkon të realizojë objektin e prokurimit: “Shërbimi 3-vjeçar i mirëmbajtjesdhe riparimit të motogjeneratorëve dhe stabilizatorëve të Bankës së Shqipërisë”

‘Banka e Shqipërisë fton kandidatët e interesuar, të marrin pjesë në procedurën e prokurimit “Tender ihapur kombëtar”, për realizimin e objektit të prokurimit si më sipër, me fond limit 8,660,000 Lekë”.

Dokumentet e tenderit mund të tërhiqen pranë Sektorit të Prokurimeve të Departamentit të Administrimit,të Bankës së Shqipërisë, me adresë: Rruga e Dibrës, Kompleksi “Halili”, Kulla A, Tiranë, Tel.042419411(ext. 1844), çdo ditë nga çdo person i autorizuar, me paraqitjen e një kërkese me shkrim.Tërheqja e dokumenteve mund të bëhet vetëm pasi të keni bërë paraprakisht pagesën e pakthyeshmeprej 500 Lekë, pranë një banke tregtare në llogarinë e Bankës së Shqipërisë sipas detajeve të mëposhtme:Përfituesi: Banka e ShqipërisëBIC: STANALTRIBAN: AL68 1011 1008 0000 0000 2222 222L; BIC

Përshkrimi: Blerje dokumente tenderi për tenderin me objekt: “Shërbimi 3-vjeçar i mirëmbajtjesdhe riparimit të motogjeneratorëve dhe stabilizatorëve të Bankës së Shqipërisë”

Oferta duhet të paraqitet në zyrën e Sektorit të Prokurimeve, pranë Departamentit të Administrimit, nëBankën e Shqipërisë, deri më datë 17 Maj 2019, ora 14:00, kohë në të cilën do të hapet edhe tenderi,ku ftohen të marrin pjesë kandidatët ose përfaqësuesit e autorizuar të tyre.

TENDER I HAPUR KOMBËTAR

REPUBLIKA E SHQIPERISEBANKA E SHQIPERISEDEPARTAMENTI I ADMINISTRIMITSEKTORI I PROKURIMIT

Banka e Shqipërisë kërkon të realizojë objektin e prokurimit: “Blerje një pajisje UPS për nevojat enjë ‘Server Room’ të Bankës së Shqipërisë”

‘Banka e Shqipërisë fton kandidatët e interesuar, të marrin pjesë në procedurën e prokurimit “Tenderi hapur kombëtar”, për realizimin e objektit të prokurimit si më sipër, me fond limit 8,700,000 Lekë”.

Dokumentet e tenderit mund të tërhiqen pranë Sektorit të Prokurimeve të Departamentit të Administrimit,të Bankës së Shqipërisë, me adresë: Rruga e Dibrës, Kompleksi “Halili”, Kulla A, Tiranë, Tel.042419411(ext. 1844), çdo ditë nga çdo person i autorizuar, me paraqitjen e një kërkese me shkrim.Tërheqja e dokumenteve mund të bëhet vetëm pasi të keni bërë paraprakisht pagesën e pakthyeshmeprej 500 Lekë, pranë një banke tregtare në llogarinë e Bankës së Shqipërisë sipas detajeve tëmëposhtme:

Përfituesi: Banka e ShqipërisëBIC: STANALTRIBAN: AL68 1011 1008 0000 0000 2222 222L; BIC

Përshkrimi: Blerje dokumente tenderi për tenderin me objekt: “Blerje një pajisje UPS për nevojat enjë ‘Server Room’ të Bankës së Shqipërisë”

Oferta duhet të paraqitet në zyrën e Sektorit të Prokurimeve, pranë Departamentit të Administrimit, nëBankën e Shqipërisë, deri më datë 17 Maj 2019, ora 11:00, kohë në të cilën do të hapet edhe tenderi,ku ftohen të marrin pjesë kandidatët ose përfaqësuesit e autorizuar të tyre.

Page 5: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 5SOCIALE

MBZHR: Zero tolerancë, kanë nisur kontrollet në terren për rastet e abuzimeve

Siguria ushqimore, Ministria eBujqësisë: S'ka vend për alarm"Produktet janë të sigurta e të certifikuara"

Lidhur me sigurinë ushqimore në vend nuk kavend për alarm. Dek-

larata është bërë ditën edjeshme nga Ministria eBujqësisë dhe Zhvillimit Ru-ral, e cila ka reaguar publik-isht pas akuzave për përdorimpesticidesh nga ana e ferm-erëve. Institucioni ka thek-suar se tregu shqiptar ofronprodukte të sigurta, brendastandardeve. "Ministria eBujqësisë dhe Zhvillimit Ru-ral informon qytetarët se nukka vend për alarm. Sot në treg-jet shqiptare ka produkte ush-qimore të sigurta dhe të certi-fikuara sipas standardeve tësigurisë ushqimore, të garan-tuara me ligj dhe akte rregul-latore", - bën me dije ministria.MASAT PËRABUZIMET

Ministria më tej ka thek-suar se toleranca do të jetë zeropër të gjithë ata që abuzojnëdhe shkelin standardet e sig-urisë së produkteve. "Nuk dotë ketë tolerancë ndaj askujtqë abuzon me ushqimet dhejemi të vendosur për të zbatu-ar me rigorozitet ligjin në çdorast që konstatohet se ështëcenuar siguria ushqimore. Au-toriteti Kombëtar i Ushqimitka nisur menjëherë veri-fikimet dhe kontrollet në ter-ren për rastet e denoncuara nëmedia. Ministria e Bujqësisëdhe Zhvillimit Rural dhe tëgjitha institucionet e varësisë

mbeten të vendosura për t'ishkuar deri në fund çdo rastiabuziv të konstatuar. Njëkohë-sisht inkurajon prokurorinë tëçojë përpara hetimet dhe tëvendosë përpara ligjit këdo qëcenon sigurinë ushqimore", -

thekson MBZHR. Kjo e funditbën me dije gjithashtu se in-stitucionet përkatëse monitor-ojnë dhe raportojnë mbi sigur-inë e prodhimeve vendëse, sidhe kanë marrë masat për-katëse ndaj çdo rasti abuzimi

që kanë zbuluar deri në pezu-llim të aktivitetit prodhues tësubjekteve që kanë kryer sh-kelje të ligjeve dhe stan-dardeve në fuqi. "Prodhimetbujqësore shqiptare konkur-rojnë sot në tregjet ndërko-mbëtare. Shqipëria është njënga vendet kryesore të ekspor-tit të prodhimeve bujqësorenë rajon, ndërsa janë rriturndjeshëm eksportet drejtvendeve të BE-së. Kjo rritje eeksporteve të prodhimeve ven-dase dëshmon se fermerët sh-qiptarë ofrojnë produkte tëcilësisë së lartë dhe të sigurta.Deri më tani nuk ka pasurkthime mbrapsht të prodhi-meve bujqësore nga Shqipëria,për shkak të treguesve të sig-urisë ushqimore që lidhen menivelin e pranisë së pesti-cideve", -nënvizon ministria.Kjo e fundit është ndalur edhenë importin e produkteve bi-more dhe shtazore, specifik-isht importin e mishit të gje-

dhit, derrit dhe shpendit ngaBrazili, ku ka theksuar se qëprej 2017-ës ushtrohen kon-trolle në masën 100% tëngarkesave të ardhura. Minis-

Voltiza Duro

tria ka bërë me dije gjithash-tu se edhe stabilimentet epërpunimit të qumështit janëtë pajisura me certifikatandërkombëtare të sigurisë.

Karta e studentit, gati nëmaj për studentët e Tiranës

Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Ministrinë eArsimit dhe atë të Kulturës kanë nisur prodhimin e

kartës së studentit, e cila do të shpërndahet gjatë muajitmaj. Kryebashkiaku Erion Veliaj dhe Ministrja e Kul-turës, Elva Margariti zhvilluan dje një dëgjesë me stu-dentë që ndjekin studimet e larta në Tiranë, ku njoftuandisa nga mundësitë dhe lehtësirat që do të ofrojë karta estudentit, për më shumë se 40 shërbime, muzeume apobiblioteka. Veliaj vlerësoi punën e bërë me plotësimin epikave të Paktit për Universitetin dhe tha se karta e stu-dentit ka nisur të prodhohet si dokument, ndaj brendakëtij sezoni universitar do të shpërndahet për gjithë stu-dentët që mësojnë në universitetet e Tiranës.

NJOFTIMI I ANKANDIT

Albpetrol sh.a. NUIS J82916500U Selia Rruga Fier-Patos Km. 7 Patos / Zyra në Tiranë Bulevardi "Zhan D'Ark", Nr.3, TiranëT +3553813662 F +35534704415 W www.albpetrol.al

1. Autoriteti Shitës: Albpetrol Sha Patos, Rruga Fier – Patos km 7.

2. Data e zhvillimit të ankandit: 03.05.2019, ora 11:00.

3. Lloji i Procedurës të ankandit: Procedure e hapur.

4. Objekti i Shitjes: Shitje nafte brut, sasia 75 101 ton.

5. Afati i evadimit: 270 ditë nga data e nënshkrimit të kontratës.

6. Përshkrim i shkurtër i objektit të shitjes: Shitje e naftes brut,sasia 75 101 ton.

7. Vlera fillestare:

Ne kushtet FOB:Çmimi minimal fillestar per njësi është:

75.27 % e Çmimit Brent + K

Në pikat e lëvrimit:Çmimi minimal fillestar për njësi është:

75.27 % e Çmimit Brent – 2.97 USD/bbl + K

75.27 % është koeficenti i cili përfaqeson karakteristikat mesataretë naftës (pesha specifike, aciditeti i naftës, % e squfurit).

Brent është çmimi në $/bbl i Brent i Platts, i publikuar në Buletinine Prokurimit Publik.

2.97 USD/bbl kosto mesatare totale (transport, magazinim, stokim,analizim produkti, sigurim).

K- është vlera $/bbl e ofruar nga ofertuesi mbi çmimin minimal tëshitjes të përllogaritur nga formula (Ke”0).

8. Vendndodhja e naftës brut: Albpetrol sha Patos: Ne pikat e levrimitStacioni Usoje, Stacioni Visoke, Stacioni Gorisht, Stacioni Zharrez,Stacioni Kuçove, Stacioni Amonice.

9. Vendi i zhvillimit të ankandit: Ministria e Infrastrukturës dheEnergjisë, Rruga Abdi Toptani Nr. 1, Kati II, Salla e Mbledhjeve, Tiranë.

10.Afati i fundit kohor për dorëzimin e kërkesave për pjesëmarrje:në zyrën e protokollit Kati 1 tek Ministria e Infrastrukturës dheEnergjisë, datë 03.05.2019, ora 11:00.

11.Data e hapjes së ofertave: datë 03.05.2019, ora 11:00, Ministria eInfrastrukturës dhe Energjisë, Rruga Abdi Toptani Nr. 1, Kati II, Sallae Mbledhjeve, Tiranë.

12. Informacion mbi dokumentet e ankandit:Dokumentet e ankandit mund të tërhiqen pranë autoritetit shitës meparaqitjen e një kërkesë me shkrim ose në faqen zyrtare të “Albpetrol”sha www.albpetrol.al dhe në faqen e Ministrisë së Infrastrukturës dheEnergjisë www.infrastruktura.gov.al.

Dokumente me pagesë:

Po Jo X

13. Kërkesa për pjesëmarrje, dokumentet dhe informacionet ekërkuara dorëzohen nga kandidatet blerës në kopje fizike, me posteose dorazi, përpara datës dhe orës së zhvillimit të ankandit, në vendine përcaktuar në dokumentat e ankandit.

Page 6: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 20196 - AKTUALITET

SHKSHKSHKSHKSHKODËRODËRODËRODËRODËR

Afro një muaj pasekzekutimit mebreshëri kallashnik-

ovi të vëllezërve Astrit dheBrahim Bilali, përkatësisht59 dhe 61 vjeç, është zbardhurngjarja e rëndë që tronditiqytetin verior. Në lidhje meatentatin e ndodhur më 30mars në lagjen "Kiras" (afërbanesave të viktimave) dheku morën pjesë katër perso-na, janë arrestuar dy prejtyre, ndërsa janë shpallur nëkërkim dy të tjerë. Njëri ngapersonat në kërkim, dhekonkretisht Ibrahim Lici,dyshohet të jetë autorivrasjes së dyfishtë. ViktimaBrahim Bilali ishte drejtuesi shoqatës "2 Prilli 1992", ndër-sa vëllai i tij, Astriti, ishtekampion i garave të hip-izmit. Burime zyrtare ngaDrejtoria e Policisë së qarkuttë Shkodrës dje bënë me dijese gjatë operacionit të kodu-ar "Livadhe" u prangosënshtetasit Arsen Stojku 29vjeç dhe Milslim Rama 23vjeç, të dy banues në fshatinMjedë të Vaut të Dejës. Dy tërinjtë arrestuan nga blutëme urdhër të prokurorisëlëshuar më 25 prill. Të dyakuzohen për vrasje me para-mendim, kryer në bash-këpunim dhe prodhim dhembajtja pa leje e armëve luft-arake dhe municionit.Ndërkohë, në kërkim ështëshpallur edhe një 29-vjeçarme inicialet D.B., i cili dysho-het të ketë përkrahur autor-in e krimit në arratisje. Ngahetimet e kryera rezulton sepersonat e mësipërm kanëplanifikuar, organizuar dhekryer në bashkëpunim aten-tatin ku mbetën të vrarë dyvëllezërit Bilali. Viktima As-trit Bilali është babai i Ast-mer Bilali, i arrestuar sipjesë e grupit "Bajri" në Sh-kodër, ndërkohë që grupikundërshtar i tyre janëLicët. Dyshohet që pikërishtlufta mes këtyre bandave tëkëtë sjellë viktimat e radhësnë këtë përplasje. Gjithash-tu, mësohet se operacioniështë zhvilluar me metodaspeciale të hetimit nga DVPShkodër, Drejtoria përKrimet e Rënda në Departa-mentin e Policisë Kriminale,nën drejtimin e Prokurorisësë Rrethit Gjyqësor Shkodër.Për zbardhjen e ngjarjes ngaDrejtoria e Përgjithshme ePolicisë së Shtetit u ngrit njëgrup i posaçëm hetimor nëbashkëpunim me DVP Sh-kodër dhe nën drejtimin eProkurorisë Shkodër.OPERACIONIOPERACIONIOPERACIONIOPERACIONIOPERACIONI

Si rezultat i një pune tëmirorganizuar nga ana eDVP Shkodër, në bash-këpunim me Prokurorinëpranë Gjykatës Së Shkallëssë Parë Shkodër, me mbësh-tetjen e Drejtorisë së Forcëssë Posaçme Operacionale nëPolicinë e Shtetit, u zhvilluaoperacioni policor i koduar"Livadhe", i cili u finalizua meekzekutimin e urdhrave tëndalimit, datë 25.04.2019, tëlëshuara nga Prokuroriapranë Gjykatës së Shkallës

Policia: I kërkuari Ibrahim Lici, autori u vrasjes së dyfishtë të 30 marsit

Atentati ndaj dy vëllezërve Bilali, arrestohendy persona, në kërkim ekzekutori dhe një tjetërOperacioni i koduar "Livadhe", në pranga të rinjtëArsen Stojku dhe Mislim Rama nga fshati Mjedë

së Parë Shkodër. Sipas bluve,gjatë këtij operacioni u arres-tua 29-vjeçari Arsen Stojku,lindur dhe banues në fshatinMjedë, Bashkia Vau i Dejës, i

dyshuar për veprat penale"Vrasja me paramendim kry-er në bashkëpunim" dhe"Prodhimi dhe mbajtja paleje e armëve luftarake dhe

municionit". Në pranga karënë dhe Myslym Rama, 23vjeç, lindur dhe banues nëfshatin Mjedë, Bashkia Vaui Dejës, i dyshuar për veprat

penale "Vrasja me paramen-dim kryer në bashkëpunim"dhe "Prodhimi dhe mbajtjapa leje e armëve luftarakedhe municionit". Ndërsa u

bë shpallja në kërkim e sh-tetasit Ibrahim Lici, 26 vjeç,si i dyshuari kryesor për ve-prën penale të vrasjes, si dhee shtetasit D.B., 29 vjeç, përveprën penale "Përkrahja tëautorit të krimit".

Policia vijon operacioninpër gjetjen dhe kapjen e tyre.HETIMIHETIMIHETIMIHETIMIHETIMI

Pas hetimeve intensive tëkryera në drejtimin eProkurorisë pranë Gjykatëssë Shkallës së Parë Shkodërrezulton se shtetasit e lart-përmendur kanë plani-fikuar, organizuar dhe kry-er në bashkëpunim këtëvrasje. Si rezultat i punës sëvazhdueshme intensive memetodat speciale të hetimitnga grupi i posaçëm heti-mor u bë sigurimi i provavemateriale dhe shkencore, tëcilat çuan në dokumentiminligjor të kësaj ngjarjeje.Gjatë veprimeve hetimore ubë sekuestrimi i një autom-jeti, tre aparateve telefonikecelulare, të cilët janë për-dorur nga autorët gjatëkryerjes së veprimeve tëtyre. Ndërsa vazhdon punapër hedhjen dritë mbi mo-tivin e kësaj ngjarjeje dheidentifikimin e personave tëtjerë të përfshirë. Materia-let ndaj personave në fjalë ikaluan Prokurorisë pranëGjykatës së Shkallës së ParëShkodër, për veprën penale"Vrasja me paramendimkryer në bashkëpunim" dhe"Prodhimi dhe mbajtja paleje e armëve luftarake dhe

AKUZAT NDAJ 2 TË ARRESTUARVEArsen Stojku, 29 vjeç, lindur dhe banues në fshatin Mjedë dhe Myslym Rama, 23 vjeç,

po nga fshati Mjedë, akuzohen për të njëjtat vepra penale "Vrasja me paramendim kryernë bashkëpunim" dhe "Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe municionit".

Ndonëse nuk është i përcaktuar qartë roli i tyre në krimin e rëndë të 30 marsit nëShkodër, policia tha se vrasësi i dy vëllezërve është Ibrahim Lici, i cili është shpallur në

kërkim bashkë me një tjetër person me inicialet D.B., që dyshohet se e ka ndihmuar.

REAGIMI I MINISTRIT LLESHAJPas arrestimit të dy personave si dhe shpalljes nëkërkim të dy të tjerëve në lidhje me vrasjen evëllezërve, ka reaguar në "Twitter" ministri iBrendshëm, Sandër Lleshaj, i cili ka theksuar se kyështë një tjetër hap drejt një Shkodre të qetë."Zbardhja e vrasjes së dyfishtë të datës 30 mars nëShkodër është një tjetër hap drejt një Shkodre tësigurt, të qetë dhe të hijshme. Përgëzime për policinëdhe prokurorinë", shkruan Lleshaj.

Saga e hakmarrjeve në Shkodër, vrasësi i vëllezërveBilali, djali i anëtarit të këshillit bashkiak

SHKSHKSHKSHKSHKODËR ODËR ODËR ODËR ODËR - Ibrahim Liciështë shpallur në kërkimnga policia si ekzekutori ivëllezërve Bilali, ngjarje endodhur më 30 mars të këtijviti në Shkodër. Por, ky ish-te akti i fundit i sagës sëhakmarrjeve dhe për-plasjeve mes grupeve krim-inale në Shkodër. Burimepër "GSH" bëjnë me dije se26-vjeçari Ibrahim Lici, idyshuari kryesor i vrasjessë dy vëllezërve Bilali ështënipi i Fatbardh Licit, i vrarëmë 8 gusht 2018 dhe djali iMustafë Licit, anëtar iKëshillit Bashkiak në Sh-kodër dhe drejtues i partisë"Mendimi i Djathtë Liberal".Nga ana tjetër, viktima Fat-bardh Lici është kunati iLulzim Kullës, biznesmenittë njohur ndaj të cilit u bëatentat më 13 janar të vitittë kaluar me lëndë shpër-thyese ku mbeti i plagosur.Ky atentat dyshohet se ish-te dhe ngjarja që prishiqetësinë mes grupeve nëShkodër. Në këtë atentat tëkryer pranë tregut më pop-ullor të qytetit mbetën tëplagosur 8 persona, mes tëcilëve edhe vetë Kulla. Ng-jarjet sipas policisë lidhenme hakmarrjen dhe për-plasjen mes grupeve krimi-nale si dhe aktivitetin e

djalit të Astrit Bilalit, i cilimbeti i vrarë më 30 mars, As-mirit, një ish-kampion isportit të boksit, i arrestuarnë shtator të vitit të kaluarsi pjesë e grupit kriminal "Ba-jri". Grupet kriminale që ve-projnë në Shkodër kanë njëhistori më shumë se 25-vjeçare, mbushur me vrasje,kërcënime, trafik droge, pros-titucion, rrëmbim të pronaveetj. Gjatë viteve, disa prej gru-peve u larguan nga skena pasvrasjes së drejtuesve të tyre.Mbijetuan grupet më të fu-

qishme, ato që ishin organi-zuar në bazë familjeje.KRIMET NË SHKODËRKRIMET NË SHKODËRKRIMET NË SHKODËRKRIMET NË SHKODËRKRIMET NË SHKODËR

Atentati ndaj LulzimKullës u pasua nga atentatetë njëpasnjëshme, ku deri tanikanë mbetur të vrarë 9 perso-na, ndërsa dy të tjerë fig-urojnë të zhdukur.

13 janar 201813 janar 201813 janar 201813 janar 201813 janar 2018, atentatkundër biznesmenit LulzimKulla në afërsi të tregut pop-ullor të qytetit të Shkodrës.

Qershor 2018Qershor 2018Qershor 2018Qershor 2018Qershor 2018, zhduken pagjurmë Gëzim Hysa dhe nipii tij, Agron Molla.

18 qershor 201818 qershor 201818 qershor 201818 qershor 201818 qershor 2018, ekzeku-tohet me armë Mehdi Kava-ja, pronar i një servisi.

15 korrik 201815 korrik 201815 korrik 201815 korrik 201815 korrik 2018, vriten nënjë atentat, në hyrje tëbanesës, ish-polici BoranBercana dhe Silvi Ndoci,bashkëjetuese me të.

8 gusht 20188 gusht 20188 gusht 20188 gusht 20188 gusht 2018, vritet Fat-bardh Lici, kunati i LulzimKullës dhe vëllai i MustafëLicit. Ky i fundit këshilltarbashkiak dhe drejtues i njëpartie politike me shtrirjelokale.

1 shtator 20181 shtator 20181 shtator 20181 shtator 20181 shtator 2018, vritet bi-znesmeni Arjan Ferracakuteksa po kalëronte bashkëme Asmir Bilalin. Dyshohetse autorët e atentatitngatërruan shënjestrën.

14 nëntor 201814 nëntor 201814 nëntor 201814 nëntor 201814 nëntor 2018, në tregunpopullor të "Rusit" vritetFatos Ferracaku, kushëri-ri i Arjan Ferracakut.

20 mars 201920 mars 201920 mars 201920 mars 201920 mars 2019, në fshatinGrudë vritet Nard Polia, pr-onar i një bujtine në Theth,pjesëtar i administratës sëZonave të Mbrojtura.

30 mars 201930 mars 201930 mars 201930 mars 201930 mars 2019, vriten nëderën e shtëpisë së tyrevëllezërit Bilali.

Dy të arrestuarit përvrasjen e dyfishtë, ArsenStojku dhe Mislim Rama

Vëllezërit e vrarë në atentat,Astrit dhe Brahim Bilali

Viktima Fatbar Lici

Page 7: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 7AKTUALITET

TIRANËTIRANËTIRANËTIRANËTIRANË

Më shumë se tri javëpas megagrabitjesnë aeroportin e Rin-

asit, gazetarja Klodiana Lalaka mundur të sigurojë eksk-luzivisht për "News 24" dhe"Gazeta Shqiptare" dësh-minë e plotë të Alkond Ben-gasit, bashkëpunëtorit tëdrejtësisë, i cili i rrëfeuProkurorisë për Krime tëRënda gjithçka dinte rrethngjarjes së ndodhur mes-ditën e 9 prillit, ku brendapistës së aeroportit, një grupi armatosur shpërtheu rre-thimin dhe mori prej barkuttë avionit afro 10 milionëeuro. Bengasi, kushëri meKlement e Eldi Çalën, rrëfendetaje lidhur me anëtarët e grupit, takimet me Admir Mu-ratajn, që e thërrisnin "Daja", si dhe një kosovar rreth 50vjeç, që gjithashtu kishte nofkën "Daja". Mes të tjerash, aithotë se kushëriri i tij, i shumëkërkuari Klement Çala ekishte paralajmëruar se "do të dëgjosh një tronditje të mad-he këto ditë", gjë që e lidh me grabitjen spektakolare nëRinas. Ndërkaq, ditën e djeshme është arrestuar në te "Sh-këmbi i Kavajës" në Durrës 50-vjeçari nga Kosova, RagipHajdini, i njohur me pseudonimin "Daja", për të cilin kadëshmuar i penduari Alkond Bengasi.DËSHMIA E PLOTËDËSHMIA E PLOTËDËSHMIA E PLOTËDËSHMIA E PLOTËDËSHMIA E PLOTËE ALKOND BENGASITE ALKOND BENGASITE ALKOND BENGASITE ALKOND BENGASITE ALKOND BENGASIT

PYETJE:PYETJE:PYETJE:PYETJE:PYETJE: Ndaj jush zhvillohen hetime, pasi dyshohenipër kryerjen e veprës penale të "vjedhjes me armë kryer nëbashkëpunim", kryer në kuadër të grupit të strukturuarkriminal në lidhje me ngjarjen e ndodhur me 09.04.2019 nëaeroportin e Rinasit, ku është grabitur me armë një shumëvlerash monetare (euro), pyetjen e dëgjuat, e kuptuat dheçfarë shpjegimesh do të jepni?

PËRGJIGJE:PËRGJIGJE:PËRGJIGJE:PËRGJIGJE:PËRGJIGJE: U njoha me të drejtat dhe pyetjen e bërë nëlidhje me ngjarjen e ndodhur më 09.04.2019, ku në aeropor-tin e Rinasit është grabitur një shumë vlerash monetare.Dua të deklaroj se unë jam dijeni për këtë ngjarje, pasi unënjihem me shtetasin Klement Çala, i cili është kushëri iimi, pasi nënën e Klementit e kam gocë teze, ndërsa babaine Klementit, babai im e ka djalë daje. Unë kam qenë në shte-tin grek në vitin 1998-1999 dhe aty kam qëndruar në sh-tëpinë e Klementit, i cili në atë kohë jetonte me familjen evet. Unë në vitet 2012-2013 saktësisht nuk më kujtohet jamkapur me një cigare hashash dhe kam qenë në burg nëShqipëri. Në atë kohë kur unë kam qenë në burg, kam mar-rë vesh me anë të televizorit se kushëriri im, Klement Çala,është arratisur nga burgu Trikalla i Greqisë së bashku medisa persona të tjerë. Pasi unë kam dalë nga burgu pas 6muajsh, Klementi kishte ardhur në Shqipëri dhe mbaj mendse ai ka ardhur dhe më ka takuar në shtëpinë time, në El-basan dhe konkretisht në fshatin Kusarth. Në atë kohëKlementi së bashku me shtetasin Admir Murataj po hap-nin një restorant te zona e Liqenit të Thatë dhe konkre-tisht në hyrje të digës së liqenit. Pasi këta dy shtetas kanëhapur restorantin, unë gjatë kësaj periudhe jam takuardisa herë me Klementin. Më pas mua më është sëmururnëna dhe Gjykata e Apelit më ka rikthyer në burg dhe jamshpallur në kërkim dhe për një periudhë unë takoheshashumë rrallë me Klementin.

Unë jam i punësuar në varrezën e makinave, të cilën e kababai i Klementit, Pullumbi, varrezë, e cila ndodhet midisfshatit Kusarth dhe Bradashesh, Elbasan. Vëllai i Kle-mentit, Eldi Çala, ka një rrobaqepësi në Uzinën 12 në Bra-dashesh. Përpara rreth 5 muajsh më ka thënë shtetasi EldiÇala se do të shkonim të merrnim një furgon në dalje tëFushë-Krujës dhe unë i kam thënë se nuk vij, se kam vajzënsëmurë dhe të gjente një person tjetër për të shkuar për tamarrë. Pas dy ditësh kur unë kam shkuar tek rrobaqepësiae Eldit kam parë një furgon. Në oborrin mbrapa rrobaqepë-sisë ndodhej i parkuar një automjet me ngjyrë jeshile imarkës "Shevrolet", me targa të huaja, të cilat s'më kujto-hen. Mbaj mend se me këtë automjet Eldi bënte xhiro disaherë brenda territorit të rrobaqepësisë. Unë e kam pyeturEldin se ku e kishte gjetur këtë automjet dhe ai më ështëpërgjigjur se këtë automjet e kishte sjellë nga lart (dheunë nënkuptova shtetin e Kosovës) Admir Murataj, të ci-lin Eldi e thërriste me pseudonimin "Daja". Unë e kampyetur sërish Eldin për ç'a e do këtë automjet, pasi ishte ivjetër dhe ai më ka thënë se do e mbajmë për qejf, pasiështë 4×4. Pas rreth 2-3 muajsh, Eldi e ka sjellë pikërishtautomjetin që përmend më lart në servisin (varrezën) kuunë punoj. Ai e ka lënë këtë automjet të parkuar rreth 3javë ose një muaj në servisin tonë, me arsyetimin se do tarregullonte dhe do ta bënte makinë sportive këtë autom-jet. Në këtë automjet kam hyrë unë së bashku me shteta-sin M.Çala, i cili është djali i xhaxhait të Klementit si dhepunonjës në po këtë varrezë (servis). Pasi Klementi e kalënë këtë automjet rreth tri javë ose një muaj në servisinku unë punoj, një ditë që unë nuk ndodhesha në shtëpidhe nuk kisha shkuar në punë, Eldi kishte shkuar nëservisin ku unë punoj dhe e kishte marrë automjetin tip"Shevrolet" me anë të një karroatreci. Unë këtë fakt e mës-ova nga E.Çala dhe ai më ka thënë se automjetin e moriEldi së bashku me shtetasin Talo Çela, i cili është ngaBradasheshi. Pas rreth 3-4 ditësh, pikërisht automjetintip "Shevrolet" e ka sjellë përsëri në servisin ku unë punojshtetasi Eldi Çala, por kësaj here në gjendje të ndezur, prakëtë automjet e kishte rregulluar. Pas rreth 3-4 ditësh kaardhur sërish dhe e ka marrë këtë automjet Eldi dhe nëservis i kemi vendos vetëm bateri. Po kështu, unë në obor-

rin e rrobaqepësisë së Eldit përpara rreth një muaji kamparë të parkuar një automjet tip "Mercedez Vito" me ngjyrëtë bardhë. Unë këtë automjet e kam parë vetëm njëherë dhenuk e kam parë më. Unë automjetin tip "Shevrolet" që për-menda më lart e kam parë në Rinas në 09.04.2019 në televiz-ion gjatë emisioneve që jepeshin në lidhje me ngjarjen egrabitjes në Rinas. Këtë automjet e kam njohur nga mbra-pakolpi, si dhe nga fotot që transmetoheshin në media, sidhe nga fakti që tregohej se automjeti ishte "Shevrolet"dhe ishte modifikuar stema e "Wolsvagen"-it si dhe modi-fikime të tjera.

Përpara disa kohësh mesa më kujtohet, disa ditë pasiështë vrarë avokati Ravik Gurra në qytetin e Elbasanit,unë së bashku me babain e Klementit, Pullumb Çala si dhenjë kushëririn tim na ka shoqëruar policia në drejtorinë eElbasanit, ku jemi pyetur në lidhje me ngjarjen e vrasjes sëavokatit. Atë ditë pasi kemi dalë nga policia e Elbasanit,unë kam ardhur në shtëpinë time te Liqeni i Thatë, në Ti-ranë dhe në banesën time po atë ditë në darkë ka ardhurKlementi së bashku me nusen e tij dhe fëmijët dhe gjatëbisedës ai më ka treguar se "ç'a ka policia me ty, shih mos tëkanë vendos ndonjë përgjues në makinë". Po këtë natë kurKlementi ka qenë në shtëpinë time, ai më ka thënë se "do tëdëgjosh një tronditje të madhe këto ditë". Pasi unë pashëfotot e automjetit që kishte marrë pjesë në grabitjen e Rin-asit si dhe në lidhje me bisedën që Klementi me kishte thënënatën që ishte në shtëpinë time se "do të dëgjosh një tron-ditje të madhe këto ditë", unë nënkuptova se në këtë gra-bitje kishte marrë pjesë patjetër Klementi së bashku meAdmir Muratajn, që e kishte shok të ngushtë. Menjëherësa kam mësuar në lidhje me ngjarjen e ndodhur, kam fikurtelefonin pasi kisha frikë. Dua të shpjegoj se Klement Çalakishte një banesë afër shtëpisë sime të Liqeni i Thatë, si dheKlementi më ka thënë se edhe "Daja" që nënkuptonte Ad-mir Muratajn, e ka shtëpinë përballë pallatit tim, në anëntjetër të Liqenit të Thatë.

Unë shkoja shpesh në banesën e Klementit, e cila ndod-hej afër shtëpisë sime dhe në këtë banesë vinte shpesh edheAdmir Murataj. Po ashtu e kam takuar Admirin edhe menjë person tjetër nga Kosova i moshës rreth 50 vjeç, qeros,të cilin Admiri e thërriste me pseudonimin "Daja". Unëkëtë person jam në gjendje që ta identifikoj nëse ai mëtregohet. Po me këtë shtetas vinin edhe dy persona tëtjerë, të cilët ishin nga Fushë-Kruja, me sa di unë ku njërithirrej me emrin "Olti" dhe tjetri "Tani". Ata të dy vininme një makinë "Golf" ngjyrë blu dhe të dy këta personatakoheshin me Admir Muratajn dhe shtetasin kosovar,të cilin Admiri e thërriste "Daja". Herën e fundit që unë ekam takuar Admir Muratajn në momentin që po zbrisjapër të blerë cigare të dyqani që ndodhet afër pallatit,dyqan i cili ndodhet në pallatin e Klementit, ka qenë rreth6 ditë para se të ndodhte grabitja në Rinas. Një personmë fishkëllen dhe unë kthej kokën dhe arrita të dallojAdmir Muratajn, i cili më thirri o nip dhe unë kam sh-kuar dhe jemi takuar dhe aty shikoj se në automjetin"Golf" ngjyrë e bardhë me targa kosovare ndodhej edhe"Daja" nga Kosova, i moshës rreth 50 vjeç, qeros. PasiAdmiri më ka dhënë dorën dhe më ka përshëndetur, ai kahyrë në shkallën e pallatit ku banon Klementi dhe ështëngjitur lart. Unë sa herë e kam parë shtetasin kosovar, ekam parë që ai ishte në shoqërinë e Admir Muratajt. Pokështu, dua të shpjegoj se unë Oltin dhe Tanin, të cilët di

që janë nga Fushë-Kruja, i kam takuar për herë të parëpërpara 6 muajsh te "Shkëmbi i Kavajës", afër pallatit tëlartë. Jemi nisur unë dhe Eldi nga Elbasani dhe në një lokalte "Shkëmbi i Kavajës", kemi ngrënë drekë së bashku meAdmir Muratajn, personin të cilin Admiri e thërriste "Daja"dhe ishte nga Kosova, Oltin dhe Tanin nga Fushë-Kruja,Klementin si dhe një person tjetër, të cilin e kishte shok"Daja" nga Kosova dhe që ishte i shëndoshë. Përpara 10-15ditësh, rreth orës 08:30 të mëngjesit kur unë kam qenë dukeshkuar për në Elbasan, kam parë në kafen që ndodhet disametra larg pallatit, në afërsi të një hoteli që po ndërtohet,Admir Muratajn, shtetasin kosovar që thirrej "Daja", Olt-in, Tanin, Klementin dhe Eldin. Kur kam vazhduar rrugënme makinë rreth 20 metra larg kafes ku po pinin shtetasite mësipërm, kam parë që vjen me automjetin e tij, TaloÇela. Nuk jam në gjendje të them ditën e saktë, por unë njëditë në momentin që kam dalë nga banesa ime për të hedhurmbeturinat kam takuar Klementin, të cilin e kam pyetur seku po shkonte dhe me ka thënë se do shkoj të takoj Admi-rin me çunat. Po kështu tek banesa e Klementit, e cila ështëafër shtëpisë sime, shpeshherë kam parë se Eldi Çala vintedhe hynte në banesën e Klementit me kushëririn RenaldoSula. Dua të shpjegoj se kur unë kam shkuar në shtëpi,kam parë nusen time të shqetësuar, e cila më ka treguar seshife çfarë ka ndodh dhe aty kam parë në lajme se ça kishtendodhur, kur ishte vrarë edhe një grabitës. Menjëherë kamshkuar në banesën e Klementit dhe aty kam gjetur dukeqarë nusen e Klementit, e cila quhet Sulltana së bashku menusen e Eldit, e cila quhet Ana. I kam pyetur përse qani dhepërse jeni të shqetësuara dhe ato me kanë thënë se kanëvrarë Klementin në Rinas, sipas të dhënave në media, pasiKlementi ishte rreth 32 vjeç. U mundova t'i qetësoja, porato vazhdonin të ishin të shqetësuara dhe këmbëngulninqë ishte Klementi, por nuk ishin të sigurta se gjatësia epersoni nuk përputhej. Unë kam qëndruar rreth 30 minutanë shtëpinë e Klementit dhe duke qenë se nusja e tij dhe eEldit po qanin dhe ishin mjaft të shqetësuara, kam shkuarnë banesën time dhe kam dalë në ballkon, ku po pija cigare.Aty kam vënë re se dy gratë dolën nga banesa dhe më thanëqë po iknin se më duket është vrarë "Daja", që nënkuptonteshtetasin Admir Murataj, pasi siç e përmenda edhe më larttë gjithë Admirin e thërrisnin "Daja". Po kështu, dua tëshpjegoj se disa herë në banesën e Klementit vinte edhebashkëshortja e Admirit, e cila quhet Albana dhe ajo vinteme dy vajzat. Unë e kam parë Albanën të hynte në banesëne Klementit së bashku me Admir Muratajn.

PYETJE:PYETJE:PYETJE:PYETJE:PYETJE: A mund të na shpjegoni nëse jeni të gjendje t'iidentifikoni shtetasit me emrat Tani dhe Olti, që ju dek-laruat se janë nga Fushë-Kruja, nëse ata ju paraqiten përnjohje nga ana jonë?

PËRGJIGJE:PËRGJIGJE:PËRGJIGJE:PËRGJIGJE:PËRGJIGJE: Po unë jam në gjendje t'i identifikoj këtapersona, nëse më paraqiten nga ana juaj. Olti është i moshësrreth 40 vjeç, me trup rreth 175 cm i gjatë, trup normal, meflokë si të verdha, me fytyrë të bardhë, me dialekt si ngaFushë-Kruja. Olti mesa më ka thënë Klementi ka qenë nëforcat komando, që kanë qenë jashtë shtetit. Tani është imoshës rreth 35 vjeç, me trup rreth 180-185 cm, trup nor-mal pa bark, me flokë gështenjë të shkurtra, ai vishej za-konisht sportiv. Sa herë e kam parë, mbante të njëjtatveshje. Të dy këta shtetas qëndronin të parruar, por jo mëmjekër të madhe, për të dy këta shtetas kam dëgjuar seishin besimtarë të fesë myslimane. Kujtoj që Tanin e kamparë njëherë në Elbasan së bashku me Eldin të rrobaqepë-sia. Kujtoj që ka qenë aksham dhe më ka marrë e ëma eKlementi e kam shkuar t'u jap ushqim qenve.

PYETJE:PYETJE:PYETJE:PYETJE:PYETJE: A e njihni shtetasin Saimir Çela, nëse po çfarëmarrëdhënie keni me këtë shtetas?

PËRGJIGJE: PËRGJIGJE: PËRGJIGJE: PËRGJIGJE: PËRGJIGJE: Po unë e njoh këtë shtetas është nga qytetii Elbasanit, dhe e thërrasin me pseudonimin "Taçka", porunë nuk kam muhabet me këtë shtetas. Di që banon afërbanesës së Renaldo Sulës, që është çuni i dajës së KlementÇalës dhe di që merret me grumbullimin e luleve të egra.

PYETJE: PYETJE: PYETJE: PYETJE: PYETJE: Keni dëgjuar se në çfarë qyteti banonte "Daja",shtetasi kosovar në Kosovë?

PËRPËRPËRPËRPËRGJIGJE: GJIGJE: GJIGJE: GJIGJE: GJIGJE: Unë nuk kam informacion të saktë, porkam dëgjuar që Admiri qëndronte në Kosovë, në Prishtinë.Kujtoj që Daja, Admir Murataj dhe Klement Çala mbaningjithnjë armë me vete. Admiri mbante dy pistoleta dhe bom-ba në çantë. Ia kam parë kur më ka kërkuar t'i marr njëherëcigaret në çantë. Ndërsa Klementi mbante një armë tip"Glock", që ia kishte blerë "Dajës" nga Kosova dhe ka thënëqë e ka blerë për 2500 euro.

PYETJE? PYETJE? PYETJE? PYETJE? PYETJE? A keni gjë tjetër për të shtuar në deklarimintuaj?

PËRPËRPËRPËRPËRGJIGJE:GJIGJE:GJIGJE:GJIGJE:GJIGJE: Jo, nuk kam gjë tjetër për të deklaruar,procesverbalin e deklarimit pasi e lexoj, e gjej të rregulltdhe e firmos pa vërejtje atë.

Megagrabitja në aeroportin e Rinasit, arrestohet i 6-ti, "Daja" nga Kosova

Bashkëpunëtori i drejtësisë, Alkond Bengasi rrëfentakimin e fundit me Muratajn: Më thirri "o nip"

"U shoqërova pas vrasjes së avokatit Gurra,ja kush janë Olti e Tani nga Fushë-Kruja

Grabitja në Rinas

Page 8: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 20198 - EKONOMI

Ndërtimet pa leje, marrin tapitë për truallin 1000 përfitues, sipërfaqet që legalizohen

Agjencia e Kadastrës, 105milionë lekë për 300 pronarëPërfituesit në Tiranë, Elbasan, Fier, Vlorë, Gjirokastër, Shkodër

Qeveria miraton njëfond prej 105 milionëlekësh për kompen-

simin e 300 pronarëve që uështë zënë toka nga ndër-timet pa leje. Në të njëjtinvendim është miratuar edhekalimi i pronësisë për tru-allin mbi të cilin është ndër-tuar. "Masa e kompensimitfinanciar për pronarët e pa-surive të paluajtshme qëpreken nga ndërtimet e le-galizuara, referuar karte-lave të pasurive sipas ZyraveVendore të Regjistrimit tëPasurive të Paluajtshmeështë 10 993,97 m² dhe vleratotale e kompensimit finan-ciar është 105 224 873 lekë", -thuhet në vendim. Gjithash-tu, është miratuar kalimi isë drejtës së pronësisë, nëfavor të subjekteve për-fituese për 633 prona merreth 1000 pronarë. Vlera ko-mpensimit financiar për pa-

suritë vihet në dispozicionnga Agjencia e Trajtimit tëPronës, e cila bën të diturlistën me përfituesit.TAPITËTAPITËTAPITËTAPITËTAPITË

Këshilli i Ministrave mira-toi të mërkurën edhe kal-imin e së drejtës së pronësisëmbi parcelat e objekteve të

legalizuara dhe kompen-simin financiar të pronar-ëve të pasurive të paluajt-shme që preken prej tyre.Sipas vendimit të qeverisë,mësohet se për qarkun El-basan (ZVRPP Elbasan, Pe-qin, Librazhd) janë pajisurme tapi 163 persona, për

qarkun Durrës (ZVRPP Dur-rës) 24, për qarkun Tiranë(ZVRPP Tiranë dhe Kavajë)174, për qarkun Fier (ZVRPPLushnjë) 20, për Shkodrën 9,për qarkun Vlorë (ZVRPPVlorë dhe Sarandë) 186, përqarkun Gjirokastër 45, përqarkun Lezhë 9, për qarkun

Kukës dhe për qarkun Korçënga një. Këshilli i Ministraveurdhëron Zyrat Vendore tëRegjistrimit të Pasurive tëPaluajtshme Berat, Elbasan,Librazhd, Durrës, Tiranë,Lushnjë, Shkodër, Korçë,Lezhë, Vlorë, Sarandë,Gjirokastër, Kavajë dhe

Kukës të regjistrojnë brenda5 ditëve nga hyrja në fuqi ekëtij vendimi kalimin e sëdrejtës së pronësisë së par-celave ndërtimore dhehipotekën ligjore mbi to.Ngarkohet Agjencia Sh-tetërore e Kadastrës për zba-timin e këtij vendimi.

Page 9: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 9EKONOMI

Shitje me Ankand te Pare nga Studio Permbarimore L.D.C

- Nr. pasurie 50/1, ZK Virua, vol 1, fq 27, Truall me sip. 240.47 m2 + ndertese me sip. 240.47 m2.Regjistruar ne ZVRPP Gjirokaster ne emer te Fatos Çela. Çmimi fillestar per shitje eshte 3.445.600Leke.- Nr. pasurie 190/84, ZK 2647, vol 2 , fq 247, Truall me sip. 300 m2 + ndertese nje kateshe me sip.88 m2. Regjistruar ne ZVRPP Tepelene ne emer te Votim Çela. Çmimi fillestar per shitje eshte1.064.000 Leke.Data e shpalljes 09.04.2019Data e zhvillimit 08.05.2019 deri ne oren 16.00Ankandi zhvillohet ne ambjentet e Studios Permbarimore L.D.C me adrese Rruga "Myslym Shyri"Vila 8/1, kati 1 Tirane.

Shitje me Ankand te Dyte nga Studio Permbarimore L.D.C

”Truall” me sip. 1,874m2 nga e cila 250 m2 eshte ndertese, me Nr. Pasurie 134/33,vol. 25, faqe 82, ZK 2436 e ndodhur ne Levan, Fier. Regjistruar ne Z. R. P.P. Fier ne emer te Shoq. Albjon shpk. Çmimi fillestar per shitje eshte 6.180.854Leke.

Data e shpalljes 02.04.2019Data e zhvillimit 07.05.2019 deri ne oren 16.00

Ankandi zhvillohet ne ambjentet e Studios Permbarimore L.D.C me adreseRruga “Myslym Shyri” Vila 8/1, kati 1 Tirane.

SHOQËRIA PËRMBARIMORE GJYQËSORE “3H” Sh.p.kRr. “Tish Daia”, Kompleksi Kika 2, Kulla 5, Kt. 1, TiraneWeb: www.3-h.al; Email: [email protected] cel.0692099711

Njofton shpalljen e ankandit nga dt.23.04.2019 deri ne dt. 02.05.2019 per:sendine luajtshem- gjysem rimorkjo, marka Shmitz, Spr me Targa AER 936, me cmimfillestar 199,824.00 Leke automjetin gjysem rimorkjo marka general trailers,F34 me Targa AER 360 me cmim fillestar 169,850.00 Leke ne pronesi teSubjektit Klodian Xhani PF me NIPT L02025004L Ankandi zhvillohet ne zyren permbarimore ne daten 02.05.2019 dhe mbylletme orarin zyrtar 16.00

(vijon)(vijon)(vijon)(vijon)(vijon)

RUZHDI KALIA 247.8QEMAL METAXHEMAL METAHALIT SHULI 310.5

MEHMET BEKTASHI 670.2

TAHIR SINANAJ 299.8ALI ZEJNELI 499.2

JASHAR FAQOLLI 235.8ZENEL BARDHI 361.2QAZIM HASANI 306.0

OSMAN BASHA 221.1

FERIT BOÇI 247.8AQIF KRYEMADH 317.1DEMIR TAFA 484.8ABAZ MURATI 303.3

REXHEP SHPATARA 225.3HALIL ÇERRIHALIL ÇERRI

JANI DYRMA 500.0

MUSTAFA SALLASHYQYRI SALLA

SHABAN GJINI 298.2

AGIM KOÇISHAHIN KOÇIAGIM KOÇI 357.9

ABEDIN SOLLAKU 410.1

SHERIF GRECA 67.5MEHMET GAJDA 91.9ZEQIR HOXHA 95.3GORI PETOVA 150.0

RRAPUSH PARALLOJ 260.0

BESNIK

BLEDAR110.1

FLORESHABLEDAR

AGIM

SEFEDINARBENVALTERARJAN

SKENDER

HEKTOR

SKËNDER427.5

BLERTA

XHAVAHIRORGENDAUT

FESTIM

ARBENQEMALHYSNI

ARBEN

YLLI

ALIADEM

ALBAN

NDRIÇIMPULLUMB

143.4SOPOT

NAILE242.8

MEVLUTNDRIÇIM

SABRI DACI 81.6BAJRAM DACI 434.1

HASAN GJINI 145.1SABRI GRYKSHI 93.5

PETRAQ GJOKA 172.7OSMAN GJOKATHASAN GJOKA

HALIT DEBROVAKOL QOSJA

SHEFQET CANI

QAZIM FILJA 274.4RAMAZAN TUSHA

SELIM TUSHASALI FIRAKU

XHEMAL FIRAKURIZA STAFA

IBRAHIM STAFAIBRAHIM STAFAIBRAHIM STAFA

PALI BERDUFI 156.7

HAQIF GJOKOLA 113.4MUHAME HYSA 40.5

DILAVERNDRIÇIM

FILIP

BESIM239.6

SHEFIKATHATIXHE

35.0

NERTILALEDJAN

SIDORELA

TOMORR

124.0ALEKS

BARDHUL

AGRONQEMAL

192.5MEREME

HABIBE

HALITSANIJE

NIKOLLAVALENTINA

138.5ERVIN

ERALDA

Page 10: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 201910 - DOSSIER

DOSSIER"EPIRI I VERIUT"

Zyrtarizimi i platformës shovene helene "Megali Idea"

Si u krijua më 1914 qeveriae përkohshme vorioepirote

Zografi kërkoi që edhe Lunxhëria të shpallej zonë pakice grekeNga Dr. Hasan Luçi

(vijon nga numri i djeshëm)(vijon nga numri i djeshëm)(vijon nga numri i djeshëm)(vijon nga numri i djeshëm)(vijon nga numri i djeshëm)

Pushtimi nazifashist iGreqisë në 1941 ulideri në tapitje vep-

rimtarinë greke antish-qiptare se Greqia kapitulloishpejt.

Pas mbarimit të Luftës sëDytë Botërore, diktatorëtmonarkofashistë grekë qëhipën në pushtet, me ndih-mën e anglo-amerikanëve, ri-filluan me zell e ashpërsi ve-primtarinë e lëvizjes "vori-oepirote". Për këto qëllime,qarqet greke u përpoqën përtë krijuar një bazë juridiketë re për mëtimet e tyre,duke shpallur tezën absurdese gjoja Shqipëria ka marrëpjesë si agresore në luftën eItalisë kundër Greqisë,përkrah fuqive të boshtitfashist dhe mbi këtë masht-rim të pastër, pasi Shqipëriaishte e pushtuar nga Italia ejo shtet sovran, Greqia e qua-jti veten me të drejtën lig-jore të gjendjes së "luftës"me Shqipërinë. Sipas qever-isë greke kjo gjendje lufte eShqipërisë do t'i jepte fundvetëm pasi Shqipëria tënjihte mëtimet territorialegreke dhe t'i kthehej Greqisë"Vorio Epiri". Ky ligj absurdmbahet ende sot nga Greqia,e cila sa për sy e faqe kathënë se e paska hequr, njëgënjeshtër me bishta. Mbikëtë bazë "juridike" u zbatu-an planet e reja të provoka-cioneve, diversionit e propa-gandës, përfshi agresionin earmatosur në gusht 1949 përtë realizuar mëtimet e vje-tra shovene me mbështetjene fuqive të mëdha të Luftëssë Ftohtë për të përmbysurpushtetin popullor në Sh-qipëri, të planëzuar qyshkur u bindën se PKSH, meLuftën Nacionalçlirimtare,

siguroi lirinë e pavarësinë evendit, si anëtare e plotë ealeancës antifashistebotërore fitimtare. KështuGreqia mori pjesë në tërë ko-mplotet për rrëzimin e push-tetit popullor me aleatëtperëndimorë e lindorë mëpas, duke përdorur provoka-cionet kufitare, propagan-dën, diversionin dhe rrjetetagjenturore brenda e jashtëShqipërisë.

Pasi dështoi ky komplotperëndimor sidomos në 195o-1953, në vitet 1960 u vu nëzbatim komploti i T.Sejkosme Flotën e 6 të ShBA e An-glisë. Por ky komplot u orga-nizua me qëllim që të mos ko-mprometohej qeveria greke,duke ngarkuar zbulimingrek "QIPI", i cili më 1952 nëJaninë krijoi organizatën ter-roristo diversioniste "Des-tle", e cila si qendër e rëndë-sishme e zbulimit grek eCIA, organizoi, drejtoi e zh-villoi një veprimtari të egërpolitike, diversive e agjen-turore kundër RPSH dhe lu-ajti rol me rëndësi me për-gatitjet e këtij komploti. De-maskimi i bërë nga PPSH ikëtij komploti bëri që tëbinte disi përkohësisht vep-rimtaria e zbulimit grek dhee lëvizjes "vorioepirote" nëatë kohë.

Tradhtia e hrushovianëve

ndaj PPSH e RPSH ringritiveprimtarinë armiqësorekundër vendit tonë nga tëgjithë fqinjët në bash-këpunim me Perëndimin eLindjen. Vizita e deklarataarmiqësore e Hrushovitpara nipit të Venizellosit, So-fokliut, duke i quajtur tëdrejta mëtimet shovenegreke ndaj trojeve shqiptare,i dhanë hov zjarrit të vep-rimtarisë së lëvizjes "vori-oepirote", hapur e fshehtasqë vijoi deri në prill 1967 kurerdhën në fuqi puçistët ush-tarakë, kolonelët grekë. NëJaninë në 1967 u bë kongre-si panepirot me bujë të mad-he demonstruese kundërShqipërisë. Sipas dëshmi-tarëve të kohës, ushtriagreke e divizionit të 8 u afruanë kufijtë shqiptarë.E.Hoxha urdhëroi gatish-mërinë nr.1 luftarake të ush-trisë në tërë kufirin e vendit.Ministri i MbrojtjesB.Balluku, me shtabin përrreth në kufi, urdhëroi: nëseushtria greke prek kufirintonë, hapni zjarr me çdomjet dhe sulmin e parëndaleni në Janinë! Sa dëg-juan këtë urdhër të prerë,ushtria greke iku në panik30 km larg kufirit tonë.Gjithashtu E.Hoxha mbajtifjalimin historik dukeparalajmëruar qeverinë

greke se, nësedo të bëninndonjë aven-turë Athinanuk do të përjas-htohej ngagoditja sh-qiptare.

Me ardhjennë fuqi të Pa-padhopullit dhesidomos mevendosjen emarrëdhënieved i p l o m a t i k emes dy vendevemë 1971, vep-rimtaria e

lëvizjes "vorioepirote" pësoinjë farë rënie. Qeveria usht-arake greke, për arsye tëgjendjes së brendëshme e tëjashtme, ndërpreu ndihmatfinanciare për këtë lëvizjedhe gati ndaloi përkrahjen ehapur të saj, duke ndaluarmanifestimet, mitingjet epropagandën armiqësore tëqarqeve zyrtare vorioepirotekundër Shqipërisë. Porqeveria greke nuk i ndaloi asi hodhi poshtë mëtimet ndajVorio Epirit sidomos ato tëorganizmave gjoja private tëqarqeve shovene. Në fakt,pavarësisht nga masatfrenuese që mori, herë pashere zyrtarë të lartë tëqeverisë Papadhopullos dek-laronin se "Greqia nuk itradhton për asnjë çast inter-esat e saja kombëtare", se"vendosja e marrëdhënievediplomatike me Shqipërinënuk do të thotë aspak se Gre-qia nuk i ka parasysh tëdrejtat e saja të paparashk-ruara" etj. Me hipjen në fuqitë Karamanlisit më 1974 unxit ringjallja e plotë elëvizjes "vorioepirote" pasi ainjihej si personalitet shovendhe antishqiptar i vjetër,megjithëse gruan e kishte ar-vanitase. Në mesazhin epërurimit të tij si kryemi-nistër, rrethet "vorioepirote"i shprehën bindjen se do t'ipërkrahte e mbështeste ata

hapur në veprimtarinë emëtimeve antishqiptare.Këto rrethe nuk u gabuan seKaramanlisi u premtoi ndi-hmë e përkrahje pa rezervaqarqeve vorioepirote, mekusht që lëvizja e tyre t'i për-shtatej brenda hullive tëpolitikës së qeverisë grekeqë do të ndiqte ndaj Sh-qipërisë. Në fakt, koha tregoise si qeveria e Karamanlisitdhe e Ralisit i kushtuan vë-mendje të veçantë lëvizjes"vorioepirote", nuk i kursy-en për asnjë çast ndihmat fi-nanciare, premtimet epërkrahjen sidomos me for-ma pune të fshehta në për-puthje me koniukturat poli-tike në Greqi e Ballkan dhemë gjerë si dhe në mar-rëdhëniet Greqi-Shqipëri.Në kohën e Ralisit, pas ngjar-jeve të popullit në Kosovëpër liri e pavarësi, u rritedhe më veprimtaria elëvizjes "vorioepirote". Mehipjen në pushtet të AndreaPapandreut në 1981, rrethet"vorioepirote" e shtuan sëtepërmi veprimtarinë e tyrearmiqësore kundër RPSH.Kjo nxitje zjarri u bë edhe sipresion ndaj Papandreut, tëcilit nuk ia dinin qartazi qën-drimet e tij për probleminvorioepirot për të mos bërëlëshime. Në fakt qeveria ePapandreut nuk e pengoiveprimtarinë e rretheve"vorioepirote" por u përpoqqë ta kontrollonte e takanalizonte në përshtatjeme interesat politike të ko-hës që ajo ndiqte ndaj Sh-qipërisë. Për këtë qëllim ajobëri përpjekje e vendosi nëkrye të disa sillogjeve, me

veprimtari të theksuar anti-shqiptare, anëtarë apo sim-patizantë të partisë së PA-SOK-ut. Me hipjen e RamizAlisë në krye të partisë sh-tetit në 1985 nisi gjoja nor-malizimin e marrëdhënieveme lëshime të ndryshme,por Greqia veproi me shpe-jtësi, që kulmoi gjatë tranzi-cionit shkatërrues"demokrat". Prej kësaj kohejeni vetë dëshmitarë, i madhe i vogël, se si u ngulën ten-takulat shovene greko-mëdha në tërë vendin dheGreqia sot na shantazhon me"fshesat" greke ndajmërgimtarëve tanë në Gre-qi, të cilët janë të çmuar përekonominë greke por Greqiapo i përdor politikisht saherë i intereson. Harroi Gre-qia se si shqiptarët trajtuanemigrantët e uritur grekë qëerdhën në Shqipëri herë pashere, megjithëse ka shkruaredhe shtypi grek.

KRIJIMI E PËRBËRJAORGANIZUESE EVEPRUESE ELËVIZJES"VORIOEPIROTE"

Struktura e lëvizjes "vor-ioepirote" është zhvilluarmbi një bazë të caktuar or-ganizuese, e cila kohë paskohe ka patur ndryshime, nëpërputhje me koniukturatgjeopolitike, të ndjekura ngaqeveritë greke ndaj Sh-qipërisë e më gjerë por pandryshuar asgjë në thelb tëmëtimeve të tyre për trojetshqiptare. Në qendër e nëdrejtim të saj vepron qever-ia greke me organet e saja, si-domos me Ministrinë e

NJOFTIM SHITJE ME ANKAND

Zyra Permbarimore Fier me përmbarues gjyqësor Arian CEPELE meadresë Lagja “29 Nentori”godina e Gjykatës Fier nga mbrapa, njofton semë date 18.04.2019-02.05.2019 ora 8ºº - 16ºº në ambientet e saj, do tëzhvillohet: Ankandi i 1-rë për shitjen e pasurisë së paluajtshme, me numërpasurie Nr .7/32 , ZK. 2890, me sipërfaqe 1124 m2 me adresë Patos,Fier,në pronësi Z.Haxhi &Gjyle Rrapaj me vlerë fillestare në ankand 4 960000 (katermilionenëntëqindegjashtëdhjetëmijë) LEK .

Të interesuarit të kontaktojnë në nr. e telefonit +355 697262655.

REPUBLIKA E SHQIPERISEZyra permbarimore “Best 2010” SHPALLJE ANKANDI

Zhvillon _ankandin e parë per pasuritë co.be.in SHPK :1) a) nr.26/106+1-16, vol.51, fq.242, sip=72 m²; b) Njësi shërbimi nr.26/187-N8/2, vol 56, fq121, sip=20 m²; c) nr.26/106+1-25, vol 52, fq 1; d) nr.26/187+1-9, vol 52, fq 58 (sip=110 m²). 2- Çmimi fillestar (për pasuritë e përcaktuara në pikën 1) për njësinë e shërbimit do të jetë1600 euro/m², ndërsa për tre (apartamente) pasuritë e tjera do të jetë 360 euro/m²;Pallati CO.BE.IN, VLORE (perballe Teatrit )Ankandi zhvillohet me dt.02.5.2019 pranè zyres permbarimore “BEST 2010”Me adrese : Selia: prapa Prokurorisë së Rrethit DurrësMobile: 06920 756 44, Phone/Fax: 052 22 6000Web: <http://www.permbarues.al/> www.permbarues.al

SHOQËRIA PËRMBARUESE PRIVATE "E.P.S.A"SHPK NJOFTON SHPALLJEN E ANKANDIT PER :

"Ullishte (Truall)" me sip. 14,700 m2, Nr. Pasurie 56/3, Vol.29, Fq.15,ZK 8605, i ndodhur ne Vlora 5, Vlore dhe "Objekt karabina 4 Kat + 1 Katbodrum" me sip. 1,262 m2, Nr. Pasurie 56/3-ND, ZK 8605, i ndodhur neL 11 Janari, Vlore ne pronesi te Shkolla Internacional shpk. Keto pasurijane hipotekuar në favor te Banka ProCredit sha. Çmimi me të cilin fillonankandi është 3.135.524 Euro. Ankandi zhvillohet datë 09.05.2019 ora16.00 në adresen Rr."I. Qemali", Pall."Fratari", K.6,Tirane .Per cdo informacion mund te kontaktoni ne tel. 04 2262711 osene web www.epsa.al.

Page 11: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 11DOSSIER

Punëve të Jashtme. Në këtëministri vepron seksioni iemigracionit që drejtohetnga një zv.ministër.Megjithëse de jure nuk qen-ka, siç thonë, por de factopranë këtij seksioni vepronsektori i lëvizjes "vori-oepirote" "To Dhima Vori-oepiriu", i cili është pikër-isht organi nga ku varetdrejtpërdrejt e tërë veprim-taria e vorioepirotëve etj., tëkëtij kallëpi. Të gjitha orien-timet, objektivat e detyratqë i caktohen kësaj lëvizjeveçanërisht në Greqi studio-hen, përpunohen dhe para-qiten nga ky sektor për mi-ratim qeverisë greke. Pasimiratohen vendimet u dër-gohen organizatave nëqendër e në bazë për t'i zbat-uar. Në krye të këtij sektorika qenë Jorgo Papadhopulli,me origjinë nga Derviçani iGjirokastrës. Pra, sektori vor-ioepirot luan rolin e rëndë-sishëm në organizimin,drejtimin e ushtrimin elëvizjes vorioepirote. Këtolidhje janë të kamufluara mësë miri që të mos dukethapur dora e diplomacisëgrekomadhe. Kjo lëvizje equan veten si lëvizje politi-ko-shoqërore e "pavarur" evorioepirotëve brenda e jas-htë Greqisë. Pas sektorit vori-oepirot në MPJ greke, nëdetyrë qëndron në krye tëkësaj lëvizje "Komiteti i Për-pjekjeve Vorioepirote"(QEVA).Ky komitet përbëhet ngakëshilli drejtues: kryetari e 2nënkryetarë, sekretari ipërgjithshëm, 2-3 këshilltarë,1 arkëtar dhe 5-6 anëtarë. Kykëshill drejtues emërohetmë saktë se sa zgjidhet ngaqeveria greke, një herë në 3vjet. Këshilli organizon epërçon në masën e vori-oepirotëve orientimet e QE-VAs. Secili nga drejtuesit eanëtarët e këtij këshilli drej-tues caktohet me detyra tëveçanta për zbatimin e tëcilave raporton në çdo

mbledhje të këtij këshilli.Më 1982 Këshilli drejtues iQEVA-s kishte: Serafin Ti-kas, kryetar grek nga Epiridhe njëkohësisht kryepesh-kop i Greqisë, Ilias Konstas,nënkryetar grek, ish-sekre-tar i kishës greke në Tiranëdhe më vonë drejtues i sek-torit vorioepirot në MPJgreke. Kosta Qiqli, nënkry-etar nga Delvina, emigrantekonomik në Greqi. Jani Ka-mberi nga Poliçani iGjirokastrës, sekretar ipërgjithshëm, emigrantekonomik në Greqi.Megjithëse kryesisht e for-malisht QEVA ka qenë embetet hallka bazë më e lartëdrejtuese e lëvizjes vori-oepirote, në fakt, ka edhepërçarje e grindje pasi disadegë vorioepirote si brendapor sidomos jashtë Greqisë,ato panepirote, nuk i zba-tojnë gjithmonë urdhrat evendimet e saja, disa edënojnë atë se nuk po i për-faqëson sa e si duhet intere-sat e vorioepirotëve pasi, si-pas tyre, zbaton verbalishtpolitikën e "butë" të qever-isë greke në marrëdhënietme Shqipërinë etj. Këto pro-pagandojnë e luftojnë përnjë vijë më të ashpër kundërvendit tonë për marrjen eEpirit të Veriut. Nga QEVAjanë krijuar dhe varen krye-sisht të gjithasillogjet(klubet), degët dheorganizatat vorioepirote. Nëvitet 1980 në Greqi ishinkëto sillogje: 1.Athinë-Pire2.Selanik 3.Janinë 4.Korfuz5.Follorinë 6.Patra 7.Ekater-inë 8.Bashkimi i delvin-jotëve 9.Bashkimi i himari-otëve 10.Bashkimi i dropul-litëve 11.Bashkimi i ko-rçarëve ose "Sellasforos".Këto klube kishin edhe lidh-jet e tyre agjenturore, miqë-sore e simpatizantë në terri-torin shqiptar edhe jashtëmjedisit krahinor, siç kanëdëshmuar proceset gjyqë-sore në vendin tonë nga1945-1990. Në fillim të viteve1990 dega e vorioepirit në Ko-rfuz botoi programin e sajdhe ia paraqiti popullit të Hi-marës duke theksuar se"Kemi krijuar një organiza-të të veçantë, të cilës ia kemivënë emrin: "Himara e lirëvorioepirote dhe minoritarëgrekë". Deri në shtator 1992kemi programuar këto vep-rimtari:1-vizita të përbash-këta në Korfuz, Janinë, Artë,Pargë, Paramithi, Filat, Hi-marë, Dhërmi, Palasë, Qep-aro, Kudhës, Vuno, Sarandë,Konispol, Dropull. 2-mbledhje të madha në Spiletë Himarës ose në Potam mepjesëmarrje të Sebastianos,Janullatos, e Aleko Dhimës,sekretar i përgjithshëm ikishës ortodokse shqiptare.Do dorëzohen 4 priftërinj,mesha të mëdha në kate-dralen e Himarës e të Dhër-miut, ku do meshojnë dhes-potët Sebastianos e Janulla-tos. Do flasë edhe priftidhërminjas, Klerkos Savas idorëzuar në Athinë.3.Donënshkruhet marrëveshjemes kishave për t-i pajisurkishat e vorioepirit e ato tëHimarës në veçanti me sen-det e nevojshme...4.Meshatnë Himarë, Dhërmi, Palasë,Vuno, Qeparo, Kudhës do

mbahen në greqisht, do tëpërcaktohen administra-torët e krahinës autonomevorioepirote të Himarës, kudo marrin pjesë njerëzit mëtë devotshëm të familjevemë të shquara si Bollanot,Milot, Neranxët, Joshët, Ilot,Belerajt, Rondajt, Zotajt, Dhi-mojanajt, Dunajt, Anag-nostajt, Protajt, Janilajt,Pjerot, Dafllajt, Bifshajt,Gorecajt, Janijat, Zhupajt,Fotiadhët..Do bëhen meshapërshpirtje për eposin grek1940-1941 në livadhet eShëngjergjit e Skutara, kundodhen eshtrat e ush-tarëve e oficerëve....5.Dobëhen veprimtari kulturore,traditat nuk harrohen, porforcohen, do shpërndahenlibra greqisht, ku flitet përVorio-Epirin, minoritetin eepopetë...Do flitet për për-pjekjet që bën kisha grekepër të mos u shkëputur ngaajo shqiptare, se kurdoherëkanë qenë kundër mysli-manizmit e katolicizmit.6.Doshpërndahen libra shkollorepër shkollën greke të Hima-rës. Me këtë punë do merretfamilja Bollano, prej të cilësdo të caktohen pjesëtarë medetyra me rëndësi në qever-isjen e Himarës, e Bollanotkanë dhënë prova të mëdhapër besnikërinë ndaj atd-heut të tyre Greqisë(Në fakt,kjo familje e ka origjinën ngaKurveleshi i Sipërm H-L).7.Në Himarë do vihet ra-diostacion vorioepirot mi-noritar që në bashkëpunimme Omonian do të jap pro-grame të pasura të kulturës,muzikës e filozofisë grekepër të rrënjosur thellëpatriotizmin.8.Do përcakto-het afati transit i krahinësautonome të Himarës deri nëbashkimin me atdheun, Gre-qinë mëmë.9.Do vendosetlinjë e rregullt detare Kor-fuz-Himarë, tjetra me auto-busë grekë Janinë-Himarëdhe udhëtimi i himariotëvevajtje-ardhje do jetëgratis.10.Në muajin nëntor1992 do organizohet takim idytë me proporcione tëmëdha( duke u shtrirë gjernë Tepelenë).Kryetari Ra-failidhis Andrikos, sekretar-ja Eftalias Papadhimitris"!Shënoj se sot në shtëpinë eRondajve në Himarë kazyrën "Agimi i Artë".Shovinizëm e racizëm më tëpastër nuk ka, po ta provojnëtë hanë kokën. Labëria nukvdes kurrë, kombi shqiptarështë në këmbë sidomos sotShqipëri e Kosovë, nesër tëbashkuar më tej në territorettona etnike, natyrore, his-torike. Mos u gënjejë mend-ja, o palikarë kuaj Troje! Kjodashuri e "vorioepirotëve"me grekët shovenë është, sithonë labët, e pirdhur dhe efëndur!

Përveç sillogjeve janë kr-ijuar e veprojnë edhe orga-nizata të rinisë vorioepirote,të cilat zakonisht janë ve-pruese pranë sillogjeve për-katës të vorioepirotëve të rri-tur. Gjithmonë por sidomosnë vitet e fundit po i kushto-hej kujdes i madh brumosjessë rinisë me ndjenjatshovene antishqiptare dukekrijuar edhe sillogje të tërinjve në ato qytete, ku nukka patur më parë.

Organi tjetër qendror qëvaret nga QEVA është edhe"Këshilli i NdihmësEkonomike", i cili është ven-dosur pranë sillogut vori-oepirot të Janinës. Kykëshill e paraqet veten sikurmerret me problemet e ndi-hmës për të varfrit vori-oepirotë dhe për organizatatvorioepirote, ndërsa, në fakt,është organ i rëndësishëm iQEVA-s që merret me ad-ministrimin e fondeve që kaQEVA për veprimtarikundër Shqipërisë. Kykëshill ka edhe një depoarmësh në Janinë e gjetkëafër kufirit tonë, ku ka arma-tosur gjithnjë vorioepirotëtdiversantë por edhe sot nëraste nevoje militantët apoparaushtarakët vorioepirotë.Pra është një qendër për rastlufte kundër Shqipërisë. Nëkrye të këtij këshilli në vitet198o ishte Spiro Lito, gjener-al i ushtrisë greke në pen-sion, emigrant ekonomik ngaLeshnica e Sarandës. Në Ig-umenicë afër një pylli ështëende një zyrë e rëndësishmee zbulimit grek që vepronndaj vendi tonë në vite, ecila është vizituar edhe ngaish kryeministri Fatos Nano.Organi tjetër qendror iQEVA-s është edhe "Këshil-li Ushtarak", në krye të tëcilit ka qenë gjenerali JorgoZoto nga Himara që merrejme organizimin e drejtimine problemeve ushtarake tëlëvizjes vorioepirote. Prejkëtij këshilli ushtarak ështëkrijuar edhe grupi i vullne-tarëve rezervë vorioepirotëku janë regjistruar të gjithëvorioepirotët në moshë mad-hore. Por me gjithë përpjek-jet e qarqeve shovene tëndryshme zyrtare e privategreke, sidomos nga Averofi eRalisi nuk është arritur që tëkrijohet e të forcohet njësh-mëria ushtarake e radhëvetë kontingjenteve vori-oepirote për arsye të ndry-shme politike e përçarjeklanesh për format e meto-dat e veprimtarisë kundërShqipërisë. Pranë QEVA-s, siorgan vartës i saj, vepronedhe "Komiteti Qendror iRinisë Vorioepirote", i cilisynon ruajtjen e rritjen endjenjave shovene antish-qiptare tek të rinjtë. Ky ko-mitet drejtohet nga këshillidrejtues i përbërë prej: kry-etarit (në vitet 1980 ishte IliaZoto, i arratisur ngaHimara),nënkryetari Haral-lamb Papa nga Saranda dhesekretari i përgjithshëm PiloMërkuri nga Piluri i Hima-rës, nga fisi i Melina Mërku-rit të mirënjohur. Nëpërmjetkëtij këshilli QEVA organi-zon e drejton veprimtaritë e

dendura me të rinjtë dukeshfrytëzuar për këto festa edata të ndrysme historike efetare, ku propogandohet nëradhët e të rinjve "luftaheroike" që kanë bërë ba-ballarët e tyre për interesatkombëtare greke, për gjakune derdhur për çlirimin eEpirit të Veriut etj. Ky organka edhe degë në qytete tëndryshme të Greqisë si nëJaninë, Patra, Selanik, Kor-fuz, Follorinë etj. Mes tyreshquhet sillogu i rinisë vori-oepirote i Janinës i kryesuarnga Ilia Ajakos grek, armik ibetuar dhe agjent i zbulimitgrek e CIA, pasi ai zhvilloinjëkohësisht edhe veprim-tari të dendur armiqësorekundër vendit tonë në vite.Anëtarët e sillogjeve vori-oepirote sidomos ata në qyte-tet e krahinat kufitare mevendin tonë kanë qenë e janëkontingjente të përshtat-shëm zbulimi e kundërzbu-limi, në radhët e të cilëvezbulimi grek e CIA veproningjerësisht për studimin,zgjedhjen e përgatitjen eagjenturës që vepronkundër Shqipërisë dheveçanërisht për ata që janëpërdorur e do të përdoren nëraste konfliktesh kundërvendit tonë ose si rasti iPeshkopisë në 1994 apo iKacifas në Bularat. Struktu-ra e organizmave e sillogjevevorioepirote të të rriturvedhe e të rinjve është e njëjtëme atë të organit qendrorQEVA-s. Rezidenturat agjen-turore greke në Shqipëri kanëqenë gati kudo në jug të ven-dit e më gjerë. Vetëm në Hima-rë një prift rezident kishte re-krutuar 17 vetë, duke u dhënënga 3 flori në muaj dhe vetëpaguhej 6 flori, të cilët mblidh-nin firma të grekomanëve përt'ia dërguar OKB për njohjene Himarës si pakicë greke.Gjyqet socialiste kanë gjykuarme prova e dënuar plotë rrjetetë tilla, veç atyre që janëkëshilluar të heqin dorë ngakjo veprimtari armiqësore,pasi kishin të njëjtat të drejtasi shqiptarët, punësim, gju-hën, radion e gazetën e vet nëgjuhën greke dhe pronën.Çfarë donin më shumë kurjanë të barabartë me ne, ndër-sa më parë ishin bujq tek be-jlerët vendës. Pakica grekemori pjesë në LANÇ dhe pasfitores gëzoi të gjitha të drejtatnë të gjithë administratën sh-qiptare pa dallim. Si nxënës igjimnazit në Gjirokastër në1951-1955 dhe më vonë nëpunë kam qenë dëshmitar itrajtimit të barabartë të bash-kënxënësve, përfshi edhe ngaBularati, etj., nëpër vend,duke patur të njëjtat përgjegjë-si shtetërore kudo. Sot kjo

gjendje s'ka ndryshuar nëvendin tonë, veçse u bënëedhe pronarë ligjorë tokash.Lëvizja vorioepirote është ezgjeruar dhe e shtrirë edhe nëvendet perëndimore si SHBA,Kanada, Francë, Angli, Gjer-mani, Turqi, Australi ,Egjipt,Afrikën e jugut etj. ku ndod-hen të mërguar ekonomikë epolitikë nga Epiri i Veriut, ngapakica etnike greke në Sh-qipëri. Nga këto qendra vori-oepirote më tepër veprueseështë organizata vorioepirotee ShBA-Kanadasë e quajtur"Konfederata Epirote eAmerikë-Kanadasë" me kry-etar në vitet 1980 MinelllaXhelasin nga Poliçani iGjirokastrës. Në disa raste kjokonfederatë vepron pothuajsee pavarur, jo vetëm nga QEVA,por edhe nga qeveria greke.Vija politike që ajo ka ndjekurështë vija e ashpër për ndë-rhyrje të armatosur e agresionkundër Shqipërisë për tëaneksuar "Vorio Epirin", dukeqenë kështu në krye të kësajlëvizje shovene kundër Sh-qipërisë. Krerët e saj drejtuesherë pas here kanë bërë e bëjnëvizita në Greqi ku marrintakime me personalitete zyr-tare greke dhe krerë vori-oepirotë atje e gjetkë, meqëllim bashkëpunimi e bash-kërendimi të veprimtarisëarmiqësore kundër Sh-qipërisë dhe në diasporën sh-qiptare ekonomike e politike.Në jo pak raste drejtues të sajkanë kryer provokacione nëkufijtë tanë jugorë në vite.Kjo konfederatë ka të njëjtënstrukturë organizuese siQEVA dhe prej saja varen de-gët e ndryshme në Nju York,Çikago, Boston, Detroit, NjuXhersi, Toronto etj. Kjolëvizje panhelene me kryetarKristo Qirkon, me lobin greknë SHBA, nxitën mitet e "Vor-io Epirit" në shtypin grek e jas-htë tij. Nacionalshovinisti Ni-kollas Gage vizitoi Shqipërinëedhe në tragjedinë 1997 simisionar politik e i dërguarpër qëllime propagande diver-sioni në shtypin perëndimornë favor të Janullatos elëvizjes helene në vend e jas-htë tij. Janullatosi paraqitetsi shpëtimtar i ortodoksisë efrymëzues i shqiptarëve tëpërndjekur. "Askush nuk kakontribuar më shumë seAnastasi në rilindjen e Sh-qipërisë si një komb i lirë eu-ropian"!, -tha ish-kryeministriFatos Nano, duke e ngritur nëqiell më mirë se kushdo tjetër(Koha jonë,27.o8.2oo3),Po nëtetor 2003 ndodhi skandali iHimarës, ku shtetas grekë eshqiptarë ngritën flamujtgrekë, bënë pyetje e sharjekundër shtetit shqiptar, dukeshkelur hapur ligjet tona.Kozma Pelo shtetas shqiptaranëtar i PBDNj hodhi dinamite u plagosën njerëz. Nuk u bëasnjë ndëshkim apo identi-fikim i personave të rrezik-shëm. As organizatorët e tyrenë Shqipëri e Greqi nuk u zbu-luan, por në drejtim të ngjar-jeve në Himarë ishin V.Dulee V.Bllano etj.

(vijon në numrin enesërm)

(Ish-kuadër i lartë i Zbu-limit Shqiptar, diplomat dhepedagog)

Page 12: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 201912 - KULTURE

Fatmira Nikolli

Teatrit Kombëtar i hiqet natën emri, artistët: Barbarët po e shkatërrojnë

Burimet në MK: Nuk ështëurdhër nga ministria as nga Çuli,

po bëhen verifikime

NJOFTIM SHITJE ME ANKAND

Përmbarimi Gjyqësor Privat “Jon 2014”, me permbaruese Jonida Ujkashi do të zhvillojëAnkandin e pare për pasurine :

1- “ARE”, me sipërfaqe totale 3,820,00 m2 ,e ndodhur në Rrethi KAVAJË, Q/F BAGO , Zyra Vendoree Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Kavajë, Zona Kadastrale: 1072, Numri i Pasurisë: 124/9,Vol. 3, Faqe 17, ne pronesi te Refat Rrahman Estrefi ( Rifat Rrahman Istrefi) .Çmimi me të cilin fillon shitja e kësaj pasurie është në vlerën 1,005,424( një milion e pesë mijë ekatërqind e njëzet e katër) LEKË.Ankandi i pare per pasurine e mesiperme zhvillohet me datë 08.05.2019 , ora 16:00 në ambientet eZyrës se permbaruese gjyqesore private Jonida Ujkashi me adresë: Rr.”Myslym Shyri, vila nr.8/1,kt.4,Tiranë, nr.kontakti 0699381883 .

Permbaruesi gjyqesore Genti Bushati nxjerr per shitje ne ankand pasurine me te dhenat :me tedhenat : “Truall+Ndertese” me sip. totale 202.5 m2 dhe nga kjo ndertese me sip.65 m2 , meNr pasurie 7/934, vol 38, fq 125, ZK 8592 e ndodhur ne Lagjen Partizani , Shkoder....e afishuarne favor te debitorit Izmir Hebovija.2. Çmimi me të cilin do të fillojë shitja në Ankand për pasurinë e siperpershkruar , eshte në vleren :9,120,000 ( nentemilione e njeqind e njezet mije ) leke .3. Shitja e pasurise do te behet ( zhvillohet ) me date 05.05.2019 ora 16.16 ne Zyren e permbaruesitgjyqesore Genti Bushati me adrese Rruga Don Bosko , Perballe Gjykates se rrethit Gjyqesore Shkoder.Personat e interesuar duhet te derdhin perpara fillimit te ankandit 10 % te vleres si garanci ne TiranaBank dega Shkoder ne nr llogarie 0600-313839-100 CB .

NJOFTIM PËR SHITJE ME ANKAND NJOFTIM PËR SHITJE ME ANKAND

1.Permbaruesi gjyqesore Genti Bushati nxjerr per shitje ne ankand pasurine me te dhenat : “Ndertese njekateshe industriale” me nr pasurie 10/7/ND , Volumi 24 , Faqe 143, me siperfaqendertimore 1 235 m2 , Zona kadastrale 8592, e ndodhur tek zona industriale e qytetit , pjesee ish parkut te mallrave , Shkoder .:....e rregjistruar ne favor te Altin Salihi etj2. Çmimi me të cilin do të fillojë shitja në Ankand për pasurinë e siperpershkruar , eshte në vleren :24,240,000 ( njezete kater milione e dyqind e katerdhjete mije ) leke .3. Shitja e pasurise do te behet ( zhvillohet ) me date 03.05.2019 ora 16.16 ne Zyren e permbaruesitgjyqesore Genti Bushati me adrese Rruga Don Bosko , Perballe Gjykates se rrethit Gjyqesore Shkoder.Personat e interesuar duhet te derdhin perpara fillimit te ankandit 10 % te vleres si garanci ne TiranaBank dega Shkoder ne nr llogarie 0600-313839-100 CB .

NGJARJA

Ditën e djeshme godinae Teatrit Kombëtarështë gdhirë pa shkro-

njat që e shenjonin si god-inë të teatrit. Germat TEAT-RI KOMBËTAR që qëndro-nin në fasadën e saj nëformë vertikale qenë zh-dukur dhe ende nuk dihet sekush e ka kërkuar heqjen etyre as kush e ka bërë. VetëMK nuk ka dalë në reagimzyrtar, por burime thanë për'GSh' se "nuk ka qenë urdhëri MK-së as i drejtorit HervinÇuli dhe se gjatë ditës sëdjeshme janë bërë verifikimenga MK për germat". Pornga ana tjetër, godina që prejnjë viti jofunksional,e sepseteatri është zhvendosur prejaty për te Turbina, meheqjen e shkronjave duketse 'humb' me emrin edhenjë prej shenjimeve të fun-dit që e lidh me artin.Thënë kjo, artistët që prejnjë viti kur u prezantuanga qeveria ideja e shem-bjes së tij për të ndërtuarnjë të ri po protestojnë përta mbrojture kanë interpre-tuar si hap drejt shembjes.ALEANCA PËRALEANCA PËRALEANCA PËRALEANCA PËRALEANCA PËRMBROJTJEN EMBROJTJEN EMBROJTJEN EMBROJTJEN EMBROJTJEN ETEATEATEATEATEATRITTRITTRITTRITTRIT

Kjo e fundit tha dje seqytetarët e Tiranës u për-ballen me faktin e kryer."Fasada e Teatrit Kombëtaru zgjua e dhunuar, e zhve-shur nga shkronjat identi-fikuese të saj. Aleanca përMbrojtjen e Teatrit e dënonkëtë akt të ulët dhe kërkonnga Ministria e Kulturës tëmbajë urgjentisht dhe pub-likisht qëndrim për sa kandodhur dhe të kujdeset qëshkronjat të rivendosenaty ku ishin",-shkroi djeAleanca. Në rast se kjonuk do të ndodhë, Aleancado të ndërmarrë një aksionprivat për riprodhimin erivendosjen e shkronjave,dhe do ta denoncojë aktine paprecedent nëprokurori. "Është nënderin e gjithkujt që ka diç-ka për të thënë, që e ndienveten qytetar dhe shqiptartë flasë dhe të veprojë tani",theksoi Aleanca.

Nga ana tjetër, Forumipër Mbrojtjen e Trashëgi-misë tha dje se "për të gjithëata që mendonin se nuk dotë vinte kjo ditë, fasada eTeatrit Kombëtar është

gdhire sot pa emërtimin megerma të arta. Mesa duketpo bëhet fakt i kryer sh-katërrimi i godinës edhepse ligjërisht nuk ka endenjë vendim. Dëmet me tëmëdha për trashëgiminëbëhen në kohë trazirashkur vëmendja e publikutështë e topitur nga të tjera

halle".Shkrimtari Rudi Ere-

bara shkroi dje se kur iquajta barbarë, për këtë ekisha fjalën. "Pushtuesbarbarë janë. Natën heqingermat e Teatrit Kombëtar.I vodhën nuk i hoqën përgjë tjetër. Janë mësuar mevjedhje. Vjedhjen e dinë

punë. Janë barbarë. Do t'ihanë fëmijët e vet, sa tërriten, si gjithë barbarëtendacakë që janë endur pavend mbi këtë botë", shkru-ante në profilin e tij në FB.REAGIMI IREAGIMI IREAGIMI IREAGIMI IREAGIMI IKASTRIOT ÇIPITKASTRIOT ÇIPITKASTRIOT ÇIPITKASTRIOT ÇIPITKASTRIOT ÇIPIT

Më poshtë po vëmë edhereagimin e Kastriot Çipit,

ish-drejtor i Teatrit të Ko-medisë dhe pjesë e Ale-ancës.

Reagimi:Reagimi:Reagimi:Reagimi:Reagimi:Ndërkohë që shembej

tavani i një dhome në ma-ternitetin "MbretëreshaGeraldinë", duke plagosurdy gra lehona (falë Zotitasnjë foshnjë), nga fasadahistorike e Teatrit Ko-mbëtar shkuleshin shkro-njat ndriçuese.

I njëjti shtet, që nuk kon-trollon sigurinë e ndërti-meve dhe rindërtimeve tëspitaleve, po shkatërron medhunë objekte të trashëgi-misë, që i kanë mbijetuarmungesës së mirëmbajtjespër dekada.

Por, pasi ka kaluar natae hajnave me rroga sh-tetërore, skandali sapo kanisur të shpërfaqet... dhe tëthellohet. Drejtori i TeatritKombëtar, Hervin Çuli, nje-riu që për katër vjet meradhë në post nuk shpenzoiasnjë qindarkë për mirëm-bajtjen e ndërtesës, që urreshtua pro shembjes sësaj dhe u shpërblye me njëmandat të dytë, e mohoi ng-jarjen, prova e së cilës ësh-të aty, në zemër të Tiranës,në një shesh publik, ditënme diell. Ai i tha gazetaressë një tv-je se "asnjë shkro-një nuk është hequr ngafasada e Teatrit Ko-mbëtar".

Këtu ngrihen ca pikëpy-etje të mëdha. Nëse drejtorii TK nuk ka dijeni, kush edha urdhrin për heqjen etabelës ndriçuese? Minis-tria e Kulturës apo Bash-kia Tiranë? Deri tani asn-jëri prej këtyre institucion-eve nuk është shprehur.

Teatri Kombëtar ështënë varësi të Ministrisë sëKulturës dhe asetet e tijjanë në pronësi të kësaj tëfundit. Bashkia Tiranë,pra, nuk ka asnjë tagër lig-jor dhe nëse ajo ështëpërgjegjëse, atëherë skan-dali është i dyfishtë.

Por, nëse urdhrin e kadhënë zonja ministre e Kul-

turës, mbeten të gjithapikëpyetjet e tjera: Psenatën? Pse u hoqën shkro-njat? Ku ndodhen tani?

Në bazë të ligjit specialpër "Rindërtimin e TeatritKombëtar", Ministria eKulturës dhe Bashkia Ti-ranë duhet të bash-këpunojnë për të shpallurgarën për projekte për "zh-villimin urban të zonës"dhe krijimin e komisionitnegociator për vlerësimine tyre. Por këto veprimeduhet të bazohen në njëVendim të Këshillit të Min-istrave, i cili nuk ështëmiratuar ende, megjithëseafati ligjor ka kaluar qyshmë 13 dhjetor 2018.

Atëherë pse u hoq emrii Teatrit Kombëtar ngafasada? A nuk është kjo, nërastin më të mirë, kompro-metim i garës? Ligji specialthotë se i takon komision-it negociator të vendosëpër këtë ndërtesë. Kjo dotë thotë se komisioni ka tëdrejtë edhe t'i refuzojë tëgjitha projektet e paraqi-tur në garë dhe, në këtërast, Teatri Kombëtar nukka arsye të shembet. Mekëtë veprim, shteti tregonsa seriozisht e merr garëndhe ligjin, institucionet edrejtësisë dhe vetë nocion-in e drejtësisë.

Bashkia Tiranë trumbe-ton me të madhe çdo gjobëpër shkelje bari apo urin-im gjatë protestave tëopozitës, por nuk ka bërëende asnjë koment për këtëdëmtim të pronës publike,në zemër të Tiranës dhe nëbashkëpunim, të ndodhurpara kamerave të Minis-trisë së Brendshme dhe mëpak se 70 metra larg vetëBashkisë.

Orët e ardhshme duhettë mësojmë kush e dha ur-dhrin dhe cilët e zbatuan.Por, nëse Bashkia Tiranëdhe Ministria e Kulturësnuk japin asnjë sqarim,atëherë duhet të ndërhyjëprokuroria për të zbardhurtë vërtetën.

Page 13: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

Nr. 658

E shtunë 27 Prill 2019

SUPLEMENT I PERJAVSHEM Redaktore: Pamela ALIAJ - Art Designer: Nevila Samarxhi

EDJON HYSEJNAJEDJON HYSEJNAJMori pjesë tek “Dy gisht mjaltë”. “Pasioni im për

aktrimin dhe modën”

SËRISH NË NJË SERIAL SËRISH NË NJË SERIAL

BASHKË, NIK XHELILAJ BASHKË, NIK XHELILAJ

I LIDHUR ME AKTOREN I LIDHUR ME AKTOREN E NJOHUR TURKE?E NJOHUR TURKE?

ALESIA BAMI: ALESIA BAMI: Kush më propozoi dhe Kush më propozoi dhe

sfida ime e re si moderatoresfida ime e re si moderatore

U largua nga Klani, U largua nga Klani, Rrëfehet ish-velina: Rrëfehet ish-velina: Kam patur shumë oferta, Kam patur shumë oferta, ja pse zgjodha “E Diell”. ja pse zgjodha “E Diell”. Do kem kohë për gabime, Do kem kohë për gabime, por, nëse marr një vendim, por, nëse marr një vendim, nuk pendohem kurrë nuk pendohem kurrë

Page 14: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

14 - SPECIALE E shtunë 27 Prill 2019

Të famshëm dhe në botë!Firma e njohur e veshjevepërdor plisin shqiptar përkoleksionin e riKemi vënë re se veshjet kombëtare shqiptare jo rrallë herë kanë qenë

të përdorura nga marka të njohura botërore si detaje të koleksionevetë tyre duke qenë se janë vetë unike në llojin e tyre. Më parë dolënbluzat, të cilat mbanin simbolin shqiptar – shqiponjën dykrenare që ubënë të famshmenë Brazil. Këtorroba kishin filluartë pëlqeheshinedhe ngapersonalitetet enjohura në atëvend si ish-sulmuesi i MilanitAlexandro Pato, icili kishte publikuarnë ‘Instagram’ njëfotografi ku luanteme qentë ndërsaka të veshur njëbluzë të bardhë meshqiponjën nëgjoks. Edhe markaprestigjiozezvicerane e orëveCVSTOS kishte prodhuar orën me simbolin shqiptar atë të shqiponjësdykrenare. Së fundmi, marka e njohur amerikane e veshjeve, MarcJackobs ka zbuluar koleksionin e ri të veshjeve ndërsa në njërën ngaveshjet si aksesor e ka shtuar plisin që është qeleshe tradicionaleshqiptare dhe pjesë e çdo veshjeje kombëtare të burrave. Super apo jo?

Moderatori e pyet për klikimet,flet Madonna: Unë nuk i blej,këtë e bëjnë shqiptarëtDitën e enjte bënë bujë të madhe deklarata të ndryshme, të cilët

kritikonin artistët shqiptarë duke thënë se i blejnë klikimet pasi marrinmiliona të tilla brenda orës. Të shumtë ishin ata që menduan se kjodeklaratë e tyre ishte një thumbim për këngëtaren Dhurata Dora dhekëngën e saj të fundit, e cila ka kapur shume klikime në Youtube. Mirëpolidhur me këtë deklaratë ka reaguar së fundmi edhe moderatori iemisionit “Trokit”, Ermal Peçi. “3 milionë për 24 orë? Kaq pak për 2emrat më me influencë? Këngëtarët tanë shkojnë miliona për një orëMadonna do ndihmë?”, ka shkruar ai duke e etiketuar Madonën dheMalumën. Më pas Ermali ka thënë se Madona i ka kthyer përgjigje nëlidhje me këtë postim. “Hey Ermal, unë nuk pëlqej të blej klikime, e diështë tendencë shqiptare, po jo për mua” shkruan Madonna. Ja njëthumbim i vërtetë nga ikona e këngës botërore.

Sërish në një serial bashkë,Nik Xhelilaj i lidhur meaktoren e njohur turke?Së fundmi, aktori i njohur me origjinë shqiptare, Nik Xhelilaj është

kthyer në një nga figurat më të dashuranë Turqi. Ai ka luajtur në disa produksioneturke, ndër ta dhe në filmin ‘Kayip Sehir’ nëvitin 2012, krah aktores Gokçe Bahadir. Porsipas mediave të ndryshme dyshohet se nëtë njëjtën periudhë kur dyshja kanë punuarkrah njëri-tjetrit, kanë qenë dhe në një lidhjenë jetën reale. Kujtojmë se aktorja e njohur kaqenë e martuar për 1 vit me Ali Sunal dheështë divorcuar prej tij pikërisht në vitin 2012.Pas 7 vitesh nga spekulimet për një lidhje tëmundshme të Xhelilaj dhe Bahadir, nuk dihetse çfarë raporti gëzojnë dy aktorët aktualisht.

Një i dashur romantiksi Alfio! Ja ç’suprizë i bënFatmës sa zgjohetAta janë kthyer në çiftin më të bukur dhe të komentuar të momentit,

kjo pasi që në momentin që bënë publike lidhjen e tyre, surprizatnuk kanë pasur fund. E kemi fjalën për çiftin Alfio Rrotani dhe FatmaMethasani. Së fundmi, moderatorja ka publikuar një foto në ‘Instastory’ku ka zbuluar se partneri i saj e ka surprizuar me një mëngjes shumëtë ëmbël në shtrat. “Çuni i surprizave”, ka shkruar mbi foton ku duket seAlfio i ka përgatitur asaj mëngjesin, megjithatë çfarë tërhoqi vëmendjenishte prania e disa trëndafilave të kuq. Kujtojmë se Fatma dhe Alfio ebënë publike lidhje pas 2 vitesh dhe tani, dyshja jeton së bashku.

Page 15: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

SPECIALE - 15E shtunë 27 Prill 2019

E akuzoi për operacioneplastike, Rike Roçi jepreagimin epik ndaj fansesPadyshim që Rike Roçi është një nga femrat më të bukura të showbiz-it

shqiptar dhe gjithmonë tërheq vëmendje me fotot që publikon në rrjetesociale. Ajo u bë e njohur nga pjesëmarrja në ‘Big Brother Albania’, mirëpo

ajo ende vazhdon tëkomentohet për sa ipërket pamjes fizikeedhe tani që është largkamerave të televizionit.Së fundmi, një ngandjekësit e saj e kaakuzuar për operacioneplastike, duke i shkruar:“Hë mi se dhe ti e bërëje. Ke bërë hundën,gjoksin”, gjë që e kaacaruar shumë atë. “Jami shoqe e dashur nëmëngjes kjo foto, çfarësheh të bërë t’i këtu? Apojeni mësuar duke parëqë janë të gjithë të bëradhe nuk ju besohet mëkush është natyralevërtetë… nuk kam asgjëtë bërë unë”, ia ka kthyerRike, duke e sqaruarnjëherë e mirë këtësituate që mesa duketishte e përsëritur.

Një tjetër dasmë në horizont!Rrëfehet Bojken Lako: Dobëjmë dasmë, por do jetë eçuditshmeSë fundmi kantautori i njohur, Bojken Lako, ishte i ftuar special në

emisionin “Rreze dielli”. Ai ka treguar detaje të shumta rrethkarrierës dhe jetës së tij private,veçanërisht për lidhjendisavjeçare me këngëtaren SemiJaupaj. Ai ka zbuluar se pomendon që së shpejti të krijojënjë festival, “Bulza Festival” përpromovimin e artistëve të rinj. Mëtej Bojken ka shtuar se partnerja,Semi, ka pasur ndikim shumë tëmadh tek ai dhe ka qenëmbështetja më e madhe e tij nëçdo aspekt. “Gjatë gjithë këtyreviteve jam mbështetur shumë teSemi dhe kam marrë një llojdrejtimi dhe orientimi shumë tëmirë, sepse e kam konsideruar sinjeriun që edhe ana profesionalee shijeve të veta, por edhe sipublik, sepse ajo ka dëshirë që tëmë shohë si publik i thjeshtë”, kathënë kantautori. Për sa i përketplaneve private, Bojken ka treguar se do të bëjnë një dasmë, e ciladuhet të jetë shumë speciale. “Normalisht do të bëjmë dasmë, porashtu siç i bëjmë gjërat e çuditshme, mbase do bëjmë ndonjë gjë tëçuditshme atëherë kur duhet, ose do jetë mirë për të bërë diçkaspeciale. Normalisht që çdo njeri ka dëshirë të bëjë një ceremoni qëta mbajë mend me njeriun e tij të zemrës”, ka thënë ai.

I habitën të gjithë në “TheVoice of Italy”, Binjaketshqiptare: Pse zgjodhëmtë këndojmë shqipPas performancës në “The Voice of Italy”, motrat Ina dhe Serena, të

cilat komentuan shumë për performancën e tyre, ishin dje përherë të parë në një intervistë për Klubin e Mëngjesit. Të 4 këngëtarëtcoach të këtij talent show kanë kërkuar që grupi Sindalls të bëhet

pjesë eskuadrave tëtyre. Pormotratshqiptare përshkak tëafërsisë sëstilit të tyremuzikor kanëpreferuarskuadrën metrajnerkëngëtarin rapGue Pequeno.

Të pyetura se pse zgjodhën pikërisht këngën “Shum pis” të Era Istrefitpër të interpretuar thanë se: “Donim një këngë shqip për ta bërë më tënjohur muzikën shqiptare në Itali por edhe për faktin që Era Istrefiështë tashmë një yll ndërkombëtar”. Të pyetura nëse do donin tëecnin në rrugën e Elhaida Danit, e cila vite më parë u shpall edhe sifituese e “The Voice of Italy”, këngëtaret thanë se e synonin patjetërkëtë gjë. “Elhaida u prezantua me një tjetër stil dhe ishte meprofesioniste, por padyshim që dhe ne e synojmë fitoren në “TheVoice”, edhe pse lëvrojmë në një tjetër stil. Motrat u shprehën se edhenë fazat në vijim kanë dëshirë të këndojnë në gjuhën shqipe. Programiteleviziv “The Voicy of Italy” 2019 transmetohet një herë në javë nëRai 2 e drejtohet nga prezantuesja e njohur Simona Ventura.

Modelja pozon me tëbrendshme, e dashura e Ferostregon linjat perfekteAjo është bërë e njohur për publikun si e dashura e reperit Fero. Por

krahas kësaj, Arbenita Ismajli njihet edhe si modele në Londër kuprej disa vitesh ushtron këtë profesion. Madje ajo ka një vit e gjysmë qëështë pjesë e kompanisë “Elite”. Së fundmi, bukuroshja ka publikuar dyfotografi ku shfaqet vetëm me të brendshme të markës “Calvin Klein”,duke nxjerrë në pah gjoksin seksi. Edhe pse e shohim shpesh mefotosesione të reja, modelja shqiptare merr 2 mijë euro për një të tillë.Kujtojmë se Arbenita Ismajli është nga Shkupi që ka vite që jeton nëLondër, por edhe vizitat e shpeshta në vendlindje nuk mungojnë.

Page 16: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

16 - SPECIALE E shtunë 27 Prill 2019

Pamela Aliaj

Para pak kohësh upërfol shumë nëpërmedia ikja e saj si

velinë e “Stop” në Klan TV.Por shumë shpejt model-ja Alesia Bami u pa të ish-te pjesë e emisionit të sëdielës në Top Channel, “EDiell”. Jo vetëm kaq poshumë ndryshime të tjerandodhën me largimin ngapozicioni i velinës, dukemarrë një rol të ri, atë tëmoderatores. Në një inter-vistë eksluzive për “Blue-tooth” të “Gazeta Sh-qiptare”, Alesia Bami narrëfen prapaskenat e pro-jektit të ri, surprizat që prett’i ndajë me ndjekësit e sajsi dhe risinë në ndërmar-rjen e re në fushën e mar-ketingut. Si erdhi propozi-mi për tek “E Diell”? Psezgjodhi pikërisht TCH dhecilat janë suprizat që prett’i shfaq së shpejti? Për mëtepër në intervistën e më-poshtme.

Tashmë prej disa mua-jsh jeni pjesë e ‘E Diell’. Sierdhi propozimi për tëqenë pjesë e këtij formati?

Propozimi erdhi nga vetëManushi për të qenë pjesë e“E Diell”.

Pas largimit nga Klankeni patur oferta të tjera?Pse zgjodhët pikërishtTop Channel?

Kam patur oferta të ndry-shme dhe nga televizione tëtjera. Zgjodha Top Channel,sepse mendoj se përsh-tatem më shumë .

Ju kemi parë të jenipjesë e fotosessioneve tëndryshme në ‘Instagram’.Për çfarë bëhet fjalëkonkretisht?

Rrëfehet ish-velina: Kam patur shumë oferta, ja pse zgjodha “E Diell”

U largua nga Klani, flet

ALESIA BAMI:Kush më propozoi dhe sfida ime e re si moderatore“Do kem kohë për gabime, por, nëse marr një vendim, nuk pendohem kurrë”

Page 17: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

SPECIALE - 17E shtunë 27 Prill 2019

Bëhet fjalë për hapjen e bi-znesit tim të ri “Elegance byAlesiaBami” . Fotot janë real-izuar për të reklamuar fusta-net e mbrëmjeve që ndodhennë showroomin tonë . Jamkujdesur që ta gjejnë veten tëgjitha vajzat me fustanet qëkam përzgjedhur .

Cili është projekti iradhës i Alesias në fushëne modelingut?

Preferoj ta lë surprizë .Me cilën nga person-

azhet shkon më mirë tek ‘EDiell’?

Jemi në harmoni me gjithëstafin së bashku. Më mirëshkoj me Florin pasi kemi dherubrikën ‘Escape’ (Mbathja),

bashkë dhe ruajmë mar-rëdhënie shumë të mira.

A ka ndodhur të ketëndonjë zënkë të vogël pra-pa kuintave? Kush ështëajo/ai më paqësori që iqetëson gjërat?

Duke qenë se jemi njëgrup i madh tek “E Diell”, nor-malisht ka edhe keqkuptimetë vogla, por që nuk zgjasinshumë. Personi më paqësor,që na qetëson të gjithëve dhe,që është shumë e thjeshtë tëpunosh është Manushi .

Për çfarë studion Ale-sia? A e sheh të ardhmensi pjesë e tv apo e shkollësqë ke mbaruar?

Unë aktualisht studioj për

aktrim. E shoh veten pjesë etë dyjave .

Je gjithmonë në formëperfekte të trupit. Cila ësh-të dieta apo rutina jote e tëngrënit?

Aktivitetet e mija janë tëshumta. Mbase kjo është ar-syeja që më ndihmon të jemnë formë .

A është dikush në jetëntuaj? Është xheloz në dal-

jet apo shoqërinë tënde?Përveç menaxheres time

që është shumë e rezervuarpër të mos patur dalje tëshumta televizive të tipit “in-tervista”, s’ka asnjë njeri tjetërnë jetën time. (qesh)

Cila është muza juaj aposhprehja që ju frymëzonçdo ditë?

Don’t give up! “Mos u Dor-zo!”

Cili është gabimi më imadh për të cilin jeni pen-duar?

Mendoj që do kem kohëpër gabime. Por, nëse marrnjë vendim, nuk pendohemkurrë.

Cili është personi që juka suportuar më tepër nëëndrrat dhe rrugëtimintuaj?

Është familja ime, mëshumë babai im të cilin efalënderoj pafund!

Page 18: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

18 - SPECIALE E shtunë 27 Prill 2019

Rrëfehet modeli: Projektet e mia të reja me markën e njohur amerikane

Mori pjesë tek “Dy gisht mjaltë”.“Pasioni im për aktrimin dhe modën”

EDJON HYSEJNAJ

“Kam një ëndërr që kushtonshumë më tepër se gjumi im”

Pamela Aliaj

Të jesh model ështëshumë e vështirë nëditët e sotme për të pa-

tur sukses të çash në botëne modës. Por, nëse bëhet fjalëpër dikë që ka më tepër senjë pasion, tek ai ndërthuretarti, duke qenë se po mbaronstudimet për arkitekturë,moda, duke qenë se është fig-urë e njohur e fotosesionevetë ndryshme të markave tënjohura kombëtare dhendërkombëtare, si dhe as-piron edhe në fushën e kine-matografisë. Pra, me kaqshumë pasione dhe dëshirapër t’i provuar nga pak dhe përtë shkëlqyer në njërën prejtyre, na paraqitet Edjon Hy-sejnaj. Djali bukurosh që ekeni parë të jetë figuranti tekkënga “Baladë” e Enca Hax-hia, apo edhe në rolin dytë-sor tek “Dy gisht mjaltë”.Djaloshi nga Shkodra ështëduke përfunduar provimet,por ëndrrat dhe pasionet e tij ika të qarta dhe synimet tëpërcaktuara. Në një intervistëpër “Bluetooth” të “GazetaShqiptare”, Edjoni na rrëfeneksperiencat e tij në këtofusha të ndryshme si dhe kue sheh veten më mirë në tëardhmen. Për më tepër nëintervistën e mëposhtme.

Jeni model, por jeni dukembaruar një shkollë që nukka lidhje me fushën emodës. Ku e gjen më tepërveten Edjoni?

Po mbyll studimet për ar-kitekturë. Pavarësisht se janëdy fusha të ndryshme, modame arkitekturën lidhen me tëbukurën dhe estetiken. Tëthem të drejtën është pak evështirë të vë gishtin te njëra,sepse më pëlqejnë shumë.Por për mua parësore kanëqenë gjithmonë studimet.

A i keni nisur hapat e paranë fushën tuaj e arkitek-turës? Çfarë lloj profili jupëlqen më tepër?

Kam filluar të praktikohemnë projekte të ndryshme. Ngainterierët që janë më të lehta,deri te projektimi i eksteri-erëve dhe fasadave me ko-mplekse. Kam kaluar shumëpunë të ndryshme dhe kammarrë eksperiencë për sa ipërket zbatimit të projekteve.Projektimi i jashtëm i objek-teve më pëlqen më tepër seinterieri, sepse kërkon mëshumë njohuri dhe përgjegjë-si.

Jeni shkëputur nga rrje-tet sociale duke hapur njëllogari të re. Pse nuk pref-eroni ta reklamoni vetenapo edhe punët tuaja?

Jam shkëputur, sepsekisha një adresë të vjetër parregull dhe me shumë njerëzqë as nuk ia kisha idenë sekush ishin. Është më mirë njërreth më i vogël me njerëz që

kuptojnë mënyrën tënde të jetesës. Nuk kam rekla-muar punë, sepse nuk janë në postimet që vlerë-sohen më shumë pavarësisht vlerës që kanë. Përto është më mirë një faqe më vete.

Me çfarë po merret konkretisht Edjoni tani?Konkretisht po përgatitem për temën e diplomës

si dhe po shoh për eksperienca të reja jashtë pro-fesionit. Më pëlqen diversiteti dhe nuk jam personqë mund të rri i ndrydhur me orë të tëra në zyrë.

Ju kemi parë të ishit pjesë e këngës sëkëngëtares Enca, ‘Balade’. Si është të punoshme të? Si erdhi propozimi?

Po, është një nga punët e fundit që kam bërë simodel. Ishte eksperiencë ndryshe pasi në përgjithë-si kërkohet më tepër aktrim në xhirime. Unë nuk edija fare ç’behej para kamerës derisa kam parëklipin. Ishte kënaqësi të bashkëpunoja me Encën.Nuk ishte hera e parë që takoheshim, por kësajradhe ishte për klipin. Është një person me shumëhumor dhe energji. Propozimi erdhi, në fakt, nganjë mikeshë e përbashkët dhe nuk hezitova ta pra-noja.

Cili është pasioni juaj më i madh? Sa shumëdo investoni (jeni duke investuar) për ta nd-jekur?

Pasioni im është aktrimi kinematigrafik. Pavarë-sisht se në Shqipëri nuk kemi shumë produksione

Page 19: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

SPECIALE - 19E shtunë 27 Prill 2019

fi lmash, mua më tërheqshumë. Madje kam marrëpjesë në disa prej tyre me roledytësore si dhe episodike.Filmi i fundit që kam marrëpjesë ishte “Dy gisht Mjaltë”.Një nga synimet e mija ështëtë provoj integrimin me tregune huaj. Prandaj jam përgati-tur mirë me gjuhën gjermanedhe angleze. Është një ngaqëllimet që i kam vënë vetes.

Si model që jeni jupëlqen edhe fusha emodës në veçanti mënyrae të veshurit me stil që junxjerr në pah personalite-tin tuaj. Cili është outfit-i ipreferuar i juaji?

Për sa i përket stilit tëveshjes, unë e gjej veten tekklasikja. Në përgjithësi jam tipii kamishave, xhaketave e pall-tove, me këpucët e lëkurës dhepantallonat slim. Kammbledhur një koleksion mekëmisha dhe xhaketa sepsenuk i rezistoj dot kur dal përshopping. Në ditë që dua mëtepër rehati apo thjesht të jemmë i thjeshtë, dal edhe me‘street style’, por shumëthjesht. Nuk jam fans i gjëraveekstravagante, s’dua bluzame stampime apo imitime.Bluza jake V njëngjyrëshe mexhinse dhe atlete, thjeshtë, janëato që preferoj më mirë.

Tek një femër çfarë shih-ni në veçanti në mënyrën etë veshurit? Elementi që si-pas jush nuk duhet të mun-gojë tek ajo?

Femrat kanë një përparësisepse kanë një garderobë mëtë gjerë se meshkujt. Më pëlqe-jnë femrat që preferojnë një stilcasual me xhaketë dhe panta-llona dhe këmishë. Më pëlqenshumë ky stil tek femrat nëpërditshmëri. Pastaj përmbrëmje dhe raste tjera, nor-mal që fustani i shkurtër i ziështë një pikë e dobët për tëgjithë meshkujt. Mendoj që njëfemër duhet të mbajë gjith-monë aksesorë qofshin atobyzylykë, varëse apo vathë.

A ju kanë propozuar sëfundmi të jeni pjesë e ndon-jë projekti? Nëse po, përçfarë bëhet fjalë konkre-tisht?

Në fakt, po. Pres të konfir-

këpunimi me stilistin Altin Mici.Xhirimet dhe fotot ishin në qy-tetin tim të lindjes, në Shkodërdhe kjo më pëlqeu shumë.Gjatë setit kam krijuar miqësitë mirë. Jemi bërë si grup i pan-dashëm. Gjithashtu, edhe suk-sesi i komplet reklamës ështënjë pro me vete. Nga aty kamkrijuar më tepër njohje dhe kammarrë edhe punë të tjera.

A keni menduar të zhvillo-ni të ardhmen jashtë vendit?Ku e shihni veten, nësepo?

Është diçka që më kalonne mendje çdo ditë. Dhe popres të mbyll studimet. Njënga shtysat është “living the

american dream”. Është ven-di i mundësive. Është njërrezik që dua të marr përsipërpër ta provuar. GjithashtuGjermania është një vend qëmë pëlqen shumë. Nga as-pekti ekonomik, historik dhemënyra e jetesës.

Cila është shprehja apomuza që ju frymëzon çdoditë të jetës suaj?

Është një shprehje që mëka ndihmuar të ec përpara:“Kam një ëndërr që kushtonshumë më tepër se gjumiim”. Kjo shprehje shkon përtë gjithë ato net pa gjumë qëmë kanë ndjekur në 5 vitet eshkollës.

moj një bashkëpunim me disafirma veshjesh në USA. Për t’ibërë reklamim përmes ‘Insta-gramit’. Si dhe të bëhem njëpërfaqësues marke për to.Është e vështirë të çash në tre-gun online këtu në Shqipëri pasi

pjesa më e madhe e blerjevebëhet në mënyrë të drejtpër-drejtë.

Cili është bashkëpunimiqë ju ka lënë më tepër mbre-sa në punën tuaj? Pse?

Mund të them që ishte bash-

Page 20: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 201920 - OPINION

Kapitull i ri përpresidentin Macron

Opinioni i Ditës

Nga Barbara Wesel

(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)

...me ta në tavolinë dhe shpjegoiçfarë do të bëhet pas muajve tëprotestave të "Jelekëverdhëve" nëFrancë. Kështu, ai hoqi dorë ngaideja e përsëritur e mbajtjes së dis-tancës dhe pranoi se kryetari i sh-tetit duhet të flasë me qytetarët.DHURATA PËRPROTESTUESIT

Me fillimin e vitit, kur udhëton-te nëpër Francë për të folur memijëra qytetarë, përfaqësues të pop-ullit dhe kryetarët e bashkive, ai kamësuar shumë për vendin e tij, pra-non Macron. Ka mësuar që ekzistonndjenja e përgjithshme e padrejtë-sisë sociale dhe financiare.

Për të luftuar këtë, ai ka marrënjë tufë masash: ulje të ndjeshmetë taksave për njerëzit me të ardhu-ra të mesme, rritje të pensionit min-imal dhe rifutjen e kompensimit tëinflacionit për të ardhurat e tëmoshuarve, njohje më të mirë përpunën që bëjnë gratë në kujdes tëfamiljes, si dhe për nënat që i rrisinfëmijët të vetme.

Të gjitha këto janë dhurata qëkryetarët e shteteve ua japin shpeshqytetarëve në fushata zgjedhore.Macron po e bën këtë dy vjet pashipjes në post, sepse kërkon të ndry-shojë mendimin që francezët kanëpër të dhe të çojë më tej modifikimine shtetit, të cilin e ka premtuar. Dhekëtë ai nuk është në gjendje ta bëjëme protestat e vazhdueshme dherezistencën që i bëjnë qytetarët.Presidenti i drejtohet shumicës sëmoderuar të popullit të tij. Me ban-ditët që kanë mbetur mes "Jele-këverdhëve" duhet të merret poli-cia, këtu ai ka të drejtë.REFORMAADMINISTRATIVE DHE

ARSIM MË I MIRËMacron pranon se ka bërë edhe

gabime, ai u është dukur të tjerëvei distancuar dhe arrogant dhepremton të përmirësohet. Prezan-timi që bëri ishte marshimi per-sonal për në Canossa, me shpresënqë të hapë një kapitull të ri në pres-idencën e tij.

Në Francë akuzat për elitat efryra janë shtuar, dhe me të drejtë.Epiqendra janë kritikat për sh-kollën elitare ENA, ku ka mësuarMacroni vetë dhe shumë presi-

dentë dhe ministra francezë. Tani ajodo të reformohet, nëse nuk mbylletfare. Ky është rezultat direkt i kri-tikave të bëra nga "Jelekëverdhët".Përveç kësaj, do të ketë një reformëadministrative, do të ulet numri ifunksionarëve në Paris dhe shumëprej tyre do të dërgohen në provin-ca.

Kjo është zgjidhje përgjysmë. Ajoqë i duhet Francës është decentral-izimi i përgjithshëm, ku pushtetinga kryeqyteti të kalojë në rajone.Më shumë vendime politike duhet

të merren nëpër rajone. Kjo do tëulte pakënaqësitë, ndjenjën epërhershme që fjalët venë në veshtë shurdhët dhe do të shkarkontepresidentin nga akuzat, sepsenjerëzit do të tregonin me gisht ataqë janë përgjegjës në provinca.PLANI FINANCIAR IMACRONIT, I MJEGULLT

Qeveria qendrore franceze, e cilasundon mbi çdo gjë, është e modëssë vjetër dhe duhet demokratizuar.Por, Macron me reformat e tij nukguxon të bëjë shumë. Ai premton

përmirësimin e shkollave dhe tëarsimit. Por, edhe këtu kemi tëbëjmë me transformimin e struk-turës së sistemit. Sistemi francez ishkollave duhet të jetë më pak hi-erarkik, më i hapur dhe më modern.

Por, do të ishte e vështirë përpresidentin e vendosur që tëtërheqë në shekullin e 21 populline tij, të cilit i mungon vullneti. Sinë çdo fushë tjetër, Macroni mundtë hedhë në këtë drejtim hapat epara. Francezët që nuk kanë vull-net për reforma nuk lejojnë tëbëhen shumë gjëra. Këtë ata etreguan muajve të fundit, kurdolën nëpër rrugë.

Nuk është shumë e qartë çësht-ja e financimit të bamirësive tëpremtuara për rritjen e pagës min-imale dhe pensioneve të ulëta dheuljen e taksave për shtresën e mes-me. Macron thotë se do të mbyllëvrimat e taksave dhe do të reduk-tojë administratën, por kjo nukmjafton. Shenjat tregojnë se domerren borxhe të reja.

A mjafton për të marrë kthesën?Kur të bëhen të qarta detajet dhe

francezët të mësojnë sa para kaMacron në xhepa për bamirësitë,atëherë atmosfera do të përmirëso-het. Që pas debatit kombëtar, urritën vlerat në sondazhe. Presiden-ti është komunikues i mirë, duketsimpatik dhe i afërt. Nëse e përdoredhe më shumë këtë cilësi, atëherëdo të jetë në gjendje të bindë përreformat një pjesë të qytetarëve tëmoderuar. Megjithatë, francezëtkthejnë sipas erës, të pajisur megenin e revolucionit dhe preten-dime të mëdha. Nuk duket të jetë elehtë që t'i mbash me humor. Dhepresidenti Macron është në provë.Atij nuk i lejohet të bëjë gabime tëmëdha. Mbas ditës së sotme, ai qev-eris në kushte të rënda dhe nëse dojetë në gjendje të bindë popullin evet, pritet të shihet.

Page 21: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 21OPINION

A po ndodh një risinë botën shqiptare?

Opinioni i Ditës

Nga Veton Surroi

(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)(vijon nga faqja 1)

...të shekullit të kaluar, atë të Th-omas Kuhn, "Struktura e revolu-cioneve shkencore". Nuk ështëpërzgjedhja për të filluar sh-krimin me të cituar librin vetëmpse kur po e shkruaj këtë shkrimështë Dita e Librit apo se është nëmesin e "100 librave më mendikim të shekullit XX" të suple-mentit kulturor të "New YorkTimes", por pyetja që të prekëgjendjen në tri shoqëritë sh-qiptare nëpërmjet tezësthemelore të këtij libri.

Teza në fjalë është se ndry-shimet në shkencë (pra edhe nënjohuritë shoqërore në tërësi)nuk ndodhen në formë gradualeme akumulimin e njohurive, porme ndërhyrjen e herëpashershmetë ideve e interpretimeve të reja(të quajtura "lëvizje paradigma-tike") që vendosin një nivel të ritë njohurive. Rrjedhimisht metezën e autorit, që për shembulltë "paradigmës së re" merr mo-mentin kur njerëzimi kalon prejinterpretimit të sistemit qiellor tëPtolomeut në atë të Kopernikut,shtrohet pyetja te tri shoqëritëshqiptare dominuese - Shqipëri,Kosovë dhe Maqedoni - se a mundt'i kuptojmë ende këto shoqëri menjohuritë e deritanishme (para-digma e vjetër) apo jemi në pragtë një risie.

2.2.2.2.2.Disa risi - e unë do të veçoj dy -

ndodhën në Maqedoninë Verioreme kandidaturën e Blerim Rekëspër president të këtij shteti. Epara ishte paraqitja e një diskur-si të një shqiptari urban që theuakullin e paradigmës së vjetër seështë e nënkuptueshme që presi-dent i vendit nuk mund të jetë njëshqiptar, gjegjësisht se një sh-qiptar e ka të paracaktuar detyrëne vet pothuajse kushtetuese-ju-ridike, e ajo është të merret vetëmme çështjet e shqiptarëve. Risia edytë ishte se ky kandidat u para-qit fillimisht si i pavarur, pra jo sipjesë e establishmentit politik.Pas numërimit të votave, del se kahapësirë bukur të pambuluarpolitike të atij që njihet si estab-lishment politik shqiptar. Tetëdh-jetë mijë votat dhënë Blerim Re-kës janë potencial i madh i ndry-shimit brenda skenës politike sh-qiptare, por ç'është po aq merëndësi, edhe të raportit tradicio-nal mes partive shqiptare dhe aty-re maqedonase. Raporti i vjetër,posaçërisht i solidifikuar gjatëpushtetit të kryeministritGruevski, ishte ndarja etnike eshtetit të kapur në proporcion;çdo gjë që ishte hapësirë publikeqe një tortë e madhe për t'u ndarënga anëtarët e koalicionit.

Dalja e një lojtari në skenë e qënuk kontrollohet nga paradigmae vjetër nuk është vetvetiu para-digmë e re, por demonstron se kamundësi për një të tillë.

3.3.3.3.3.Shqipëria nuk është duke

prodhuar paradigmë të re. Ështëduke e konsumuar atë të vjetrën.Nëse për një moment i mbyll sytëdhe i heq etiketat partiake tëfolësve në skenë publike do tëdëgjosh një kontinuitet. Ata që

janë në opozitë akuzojnë ata qëjanë në pushtet për manipulimzgjedhor (vjedhje votash) dhe përkorrupsion (vjedhje parash). Ataqë janë në pushtet akuzojnëopozitën se po përpiqet ta marrëpushtetin pa votë, në rrugë enëpërmjet protestave. Që të dy tëthonë për njëri-tjetrin se janëzhytur në krim.

Meqë hera e fundit që ështëvendosur paradigma e re ka qenëme vendosjen e sistemit shumë-partiak, Shqipëria ka përjetuarqë çdonjëra prej garniturave qësot akuzojnë njëra-tjetrën qoftëpër vjedhje votash e parash nëpushtet, qoftë për synim për tafituar pushtetin pa votë, të jenënë pushtet.

Ka vend për një paradigmë tëre? Dy janë indikatorët poten-cialë që dëgjova gjatë javës në Sh-qipëri. Një, komuniteti i biznes-it është i brengosur me paralizënpolitike. Në tranzicion, komuni-teti i biznesit ka qenë aleat imadh dhe ndoshta i detyrueshëmi paradigmës së vjetër; ka qenëdhe është financuesi i drejtpër-drejtë i sistemit të korrupsionitnë vend, duke e konsideruar për-qindjen e profitit që duhet dhënëpushtetarëve si kosto prodhimi,që në fund edhe ashtu do tapaguajë konsumatori. Për mëtepër, ka konsideruar se edhekrimi i organizuar, i cili sjell tëardhura të jashtëzakonshme ngatregtia me drogë, është pjesë enxitjes ekonomike të vendit.Logjika qese paraja nga droga,fundja, kthehen në vend si kapi-tal investues.

Tash ky komunitet ka nevojëpër një siguri që nuk varet prejbalancës së krijuar me pushtetinnëpërmjet të ryshfetit e as ngabalanca e krijuar të respektit tëndërsjellë me krimin e organi-

Demët nuk rekomandohen të përfshihennë biseda të gjata. Kjo këshillë ka lidhjembi të gjitha për ata që mund të disku-tojnë me të huajt për jetën personale.Pjesa tjetër e së shtunës do të kalojëmjaft mirë dhe do të ndiheni në humor.

DEMI

Të lindurit e kësaj shenje kanë nevojëpër mbështetje shoqërore ose këshil-la. Mund të përballeni me disa prob-leme të vogla në familje ose në çësht-jet financiare. Tregoni zgjuarsi dhe taktnë bisedat me më të moshuarit. Ndër-sa të afërmit mund të kenë nevojë përvëmendjen tuaj të veçantë.

UJORI

BRICJAPI

SHIGJETARI

AKREPI

PESHORJA

LUANI

VIRGJERESHA

GAFORJA

BINJAKET

DASHI

PESHQIT

Ka gjasa të ulni ritmin e rrjedhës së ngjar-jeve në jetën tuaj. Ky është hapi i duhurpasi do të jeni në gjendje të relaksoheni sifizikisht ashtu edhe psikologjikisht. Sa ipërket marrëdhënies suaj të dashurisë,nuk rekomandohen reforma.

Bëni kujdes me luhatjet e humorit. Ekzis-ton mundësia që një udhëtim familjar qëkishit planifikuar të anulohet. Ka gjasa tëbëni disa blerje të rëndësishme gjatë ditëssë sotme duke u përshtatur edhe medëshirën tuaj për të ndërruar gardërobën.Në fund të ditës mund të keni vizitorë.

Përdorni diplomacinë në gjithçka që dëshi-roni të arrini sot. Ushtrimet e lodhshme fiz-ike, festat me alkool dhe konfliktet meprindërit duhet t'i shmangni. Në mbrëmjemund t'ju vijë një surprizë mjaft e këndshmenë marrëdhënien tuaj të dashurisë.

Të lindurit e kësaj shenje mund të për-ballen me probleme në marrëdhëniet per-sonale. Mos i besoni verbërisht personaveqë ju premtojnë mbështetje apo ndihmë.Përpiquni t'i analizoni me kujdes bisedat,pavarësisht rëndësisë së tyre.

Peshoret mund të mësojnë disa lajme tërëndësishme këtë të shtunë. Ka gjasa qëkjo të ketë lidhje me një trashëgimi poten-ciale ose me ndarje të pronave. Ekzistonmundësia e një zënkë me një prej famil-jarëve ose miqve të ngushtë. Mund tëshmangni çdo skandal nëse i merrni gjëratme qetësi.

Mos u dorëzoni ndaj provokimeve. Dotë keni një të shtunë të qetë nëse ve-proni me qetës i dhe nuk ndërmerrn ivend ime të nx i t ua ra . Mund të bën iudhëtime të shkurtra, mund të kalonikohë me miqtë ose të lexoni një libër.

Disa Shigjetarë do të kenë vështirësi nëkomunikim. Ka gjasa që për një arsye tëcaktuar partneri/partnerja të refuzojë tëflasë me ju. Rekomandohet t'i lini gjërat tërrjedhin natyrshëm. Kushtojini vëmendjeshëndetit dhe rekomandohet të konsulto-heni me një mjek.

Disa Bricjapë do të acarohen nga paqën-drueshmëria e kësaj dite. Ka gjasa që planii mëparshëm për të shtunën të ndryshojë.Ndoshta arsyeja për këtë do të jetë një mikujuaj i ngushtë. Duhet të tregoheni fleksibëlpër t'i çuar gjërat në vijë.

Disa Ujorë do të duhet të zgjidhin një çështjemjaft të rëndësishme. Duhet t'i kushtoni mëshumë kohë jetës suaj personale. Megjithatëdo t'ju duhet që të ndihmoni një anëtar të famil-jes ose të ndiqni një event të lodhshëm.

Nuk rekomandohet ta kaloni këtë ditë dukeudhëtuar. Është shumë e rëndësishme qëtë ecni dhe të kryeni ushtrime fizike. Nukështë dita e duhur për të bërë ndryshimenë shtëpi. Do të keni fat nëse vendosni tëbëni blerje këtë të shtunë.

zuar. Afarizmi në Shqipëri ndiheti rrezikuar nga viktima e radhëspara parlamentit në emër tëmbrojtjes së demokracisë apo vik-timën e radhës të anëtarëve tëbandës në klub lagjeje në emër tëmbrojtjes së linjave ndarëse tëterritoreve të bandave të drogës.Afarizmi, kryesisht në ndërtimdhe turizëm, ka hyrë në cikël zh-villimor të atillë që prej shtetitnuk kërkon më as kushte më tëmira, as infrastrukturë por, mbitë gjitha, siguri dhe stabilitet.

Sinjali i dytë është nga komu-niteti intelektual. Ai është kon-sumuar prej vitesh duke mbrojturherë njërën palë e herë palëntjetër në konfliktin politik, dhe jopa të drejtë. Përgjatë tërë vitevetë përplasjeve politike zëri protes-tues opozitar ka nxjerrë në sipër-faqe padrejtësitë që i bëhen atij nëopozitë dhe favoret që iu bëhennjerëzve në pushtet. Problemi teki cili po mbërrihet tani është iden-tifikimi se nuk janë vetëm prob-lem kjo apo ajo udhëheqje e ven-dit, por problemin duhet kërkuarnë sistem. Sistemi i njëjtë ka gjasatë prodhojë vetëm rezultat tënjëjtë.

Ndeshja e radhës politikemund të jetë rast i mirë për tëvazhduar brenda sistemit, me an-tagonizëm të mëtejmë, apo mundtë jetë edhe rast për një përllog-aritje të esëllt se çka është ajo qëdo ndërruar në këtë vend?

4.4.4.4.4.Dhe, dy sinjale paradigmatike

janë në Kosovë.Kuvendi i Kosovës, me gjithë

insistimin e shumicës që të bëhetnjë çajtore e madhe e kotësive di-tore, megjithatë është duke zhvil-luar njërën prej hetimeve, me ko-misionin e vet, i cili mund tëshënojë kthesë. Sipas njohurive tëderitanishme, është duke hulum-

tuar, në formë të thjeshtësuar, sesi Hashim Thaçi në funksionin epresidentit të Republikës ur-dhëroi shërbimin sekret të Kos-ovës dhe policinë e saj, së bashkume disa institucione të tjera, që tërrëmbejnë gjashtë qytetarë të Tur-qisë dhe t'ua dorëzojnë shërbimitsekret turk në zonën ndërko-mbëtare të aeroportit të Prish-tinës.

Testi i vërtetë, në fakt, shkontej personalizimit të këtij problemime Thaçin (ndonëse emri i tij ësh-të magnetik për çfarëdo dëmtimistrukturor ekonomik e politik tëkëtij vendi në së paku dhjetëv-jetëshin e kaluar) dhe do të jetë aka mundësi që Kuvendi i Kosovësta kryejë funksionin e vet të du-hur mbikëqyrës në këtë vend? Aka ndarje pushtetesh në shtet tëkapur?

Këtë dilemë të njëjtë, nga njëkënd e metoda të tjera, popërpiqen ta trajtojnë, dhe ky ësh-të sinjali i dytë, Lëvizja Vetëven-dosje me protestën kundërkryeprokurorit të shtetit. Percep-timi opozitar dhe i një pjese tëopinionit publik është sekryeprokurori i shtetit është vënënë shërbim të Hashim Thaçit, nëçfarëdo cilësie. Nëse kryeprokurorinuk shihet i ndarë prej funksionittë Hashim Thaçit dhe strukturëssë tij jodemokratike e kundër-demokratike (siç u pa me rrëmbimtë gjashtë qytetarëve) atëherë osehapet edhe një komision hetimor,ose, siç propozojnë shkurt në LVV,dilet në protestë.

Ajo që mund të ndodhë në javëtnë vijim është gara e sinjaleve, eatij brendainstitucional dhe atijjashtinstitucional, një garë qëduket se është drejtuar te i njëjticak, se si të thyhet paradigma e njështeti të kapur.

Filizat e risive në Shqipëri, Kosovëdhe Maqedoninë Veriore?

Page 22: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 201922 - SPORT

Trajneri i kuq nuk kursen asnjë dhe kërkon të mposhtë ish-shokun e skuadrës, Starovën

Gega: Gjici nuk më intereson,Laçi është ndeshja e radhës

Një përgjigje vjen edhe për presidentin e Kukësit

10 pikë diferencë me vendin e dytë janë shumë nëkëtë pikë të sezonit, por

askush në shtëpinë e kuqenuk ka ndërmend të festojëpër sa kohë matematika nukia lejon. Askush nuk ka bërëmë mirë se të kuqtë këtë se-zon, por as kjo ecuri nuk ezhbalancon trajnerin Gega,nuk e ka bërë kurrë diçka tëtillë dhe nuk ka ndërmend asta bëjë përpara sfidës kundërLaçit. Që në momentin kurPartizani nisi të udhëheqë ka-mpionatin, gjithnjë është dis-kutuar për titull. Presioni kaqenë gjithnjë prezent, fakt tëcilin e pranon edhe Gega.

Si e shikoni ju këtëSi e shikoni ju këtëSi e shikoni ju këtëSi e shikoni ju këtëSi e shikoni ju këtëpërballje me Starovën?përballje me Starovën?përballje me Starovën?përballje me Starovën?përballje me Starovën?Partizani nuk është vetëm

i Gegës dhe Starovës, në kohëtë caktuara mund të jemi nëfronte të ndryshme. Koment-et e mia kanë qenë të pakta,përveç mbështetjes. E rëndë-sishme është që është futboll,edhe karshi vëllait do të dojatë fitoja. S'ka asnjë problemkush është te Laçi, thjeshtndeshja e radhës.

Është trajneri i fundit qëËshtë trajneri i fundit qëËshtë trajneri i fundit qëËshtë trajneri i fundit qëËshtë trajneri i fundit qëe ka nxjerrë kampione ka nxjerrë kampione ka nxjerrë kampione ka nxjerrë kampione ka nxjerrë kampion

Partizanin…Partizanin…Partizanin…Partizanin…Partizanin…S'ka të bëjë trajneri, jemi 2

Jeton Selimi

lojtarë janë stërvitur edheme Starovën, tani i stërvitunë.

Do ta pranonitDo ta pranonitDo ta pranonitDo ta pranonitDo ta pranonitbarazimin?barazimin?barazimin?barazimin?barazimin?Nëse vjen, do ta pranojmë.

Jam i kënaqur me maksi-mumin. Nëse loja e tregon,jam i kënaqur.

Ky do të jetë PartizaniKy do të jetë PartizaniKy do të jetë PartizaniKy do të jetë PartizaniKy do të jetë Partizanideri në fund?deri në fund?deri në fund?deri në fund?deri në fund?

Gojët e liga nuk do të mby-llen as me Gegën, as me ikjene Gegës. Puna dhe rezultatetdo ta tregojnë se kush ështënë rrugën e duhur.Paragjykimet do të ngelenmbrapa shumë shpejt. Do tëshikojmë nesër (sot), Laçi ësh-të ndeshja kryesore për ne.

Është një nga ndeshjet mëËshtë një nga ndeshjet mëËshtë një nga ndeshjet mëËshtë një nga ndeshjet mëËshtë një nga ndeshjet mëdelikate deri në funddelikate deri në funddelikate deri në funddelikate deri në funddelikate deri në fund

për shkak të mungpër shkak të mungpër shkak të mungpër shkak të mungpër shkak të mungesaesaesaesaesavvvvve?e?e?e?e?Është e vërtetë që kemi

mungesa, çdo javë kemi pa-sur. Për fat të mirë, ata që kanëzëvendësuar kanë dhënëmaksimumin. Të gjithë kanëndenjur në gatishmëri, edhenesër i kemi lojtarët.

Kalari do të jetë, nisurKalari do të jetë, nisurKalari do të jetë, nisurKalari do të jetë, nisurKalari do të jetë, nisuredhe nga prezenca e Kalaritedhe nga prezenca e Kalaritedhe nga prezenca e Kalaritedhe nga prezenca e Kalaritedhe nga prezenca e Kalaritnë konferencë?në konferencë?në konferencë?në konferencë?në konferencë?

Ishte radha e Kalarit, ësh-të "veteran" sepse është i ringa këmbët dhe zemra. Ndi-het i ri, por nuk kemi vendo-sur. Kalari luan në çdo vend.Ka eksperiencë dhe e ka tëlehtë të modifikohet. 1 orëpërpara ndeshjes do ta vendo-sim.

Nuk përNuk përNuk përNuk përNuk përmendet mëmendet mëmendet mëmendet mëmendet mëKKKKKukësi…ukësi…ukësi…ukësi…ukësi…Mbase rivalët kanë ndry-

shuar drejtim. Ne i kemi res-pektuar sa herë përmenden.Vazhdojnë të jenë ekip i mirë,i fortë. Nuk duam të lëmë as-një rival të afrohet. Rivali ësh-të vetëm vetja jonë.

Gjici tha se PartizaniGjici tha se PartizaniGjici tha se PartizaniGjici tha se PartizaniGjici tha se Partizaninuk është as për vend tënuk është as për vend tënuk është as për vend tënuk është as për vend tënuk është as për vend tëkatërt…katërt…katërt…katërt…katërt…

Nuk më intereson. Ështëpresident i një klubi që kapasur një 5-vjeçar të mirë.Unë jam në futboll, ai ështëbiznesmen, është e drejta e tij.Vjet ka dalë Kukësi kampiondhe nuk e di kush i marrëgjynahet e Partizanit. S'kamparë asnjëherë Gaz Demin tëflas për ndonjë klub, por i kambështet. Këtu funksionojnëtë gjitha levat. Kurse klubete tjera kanë perceptimet etjera karshi klubit, karshimeje, sulmuesve tanë, mes-fushorëve tanë, me syrin qëata e shohin. Është momentitë mos kthehemi mbrapshtdhe të bëjmë rivalitet në kon-ferenca. Fusha e ka treguar,fusha do ta tregojë.

Java e 31-të, bëhen llogaritë e para

Tirana duel mbijetese, Skënderbeudhe Flamurtari për Europën

Me Partizanin që pozhvillon një kampi-

onat më vete, por gjithse-si çdo hap i të kuqve kandikim te pjesa tjetër eSuperligës, java e 31-të rez-ervon këtë të diel disa për-ballje shumë të rëndë-sishme, që mund t'i japinmë shumë formë zonëseuro dhe mbijetesës. Pasihodhi një hap të rëndë-sishëm drejt finales sëKupës së Shqipërisë,Kukësi rikthehet aty kuzhgënjeu më shumë këtësezon, në kampionat, ku

nisi me shumë bujë, por qëpo shkon drejt dështimit.Një tjetër sfidë direkte përzonën euro zhvillohet Korçëndërmjet Skënderbeut dheFlamurtarit. Ekipi i OrgesShehit kërkon të qëndrojë nëvalle për një vend në Eu-ropë, gjithnjë duke priturvendimin përfundimtar nga

KAS. Edhe në sfidën e fun-dit, atë kundër Kukësit,vërtetuan se janë shumë tëprekshëm në mbrojtje, porqë dinë të luajnë futboll tëmirë dhe mund të marrinpikë të plota përballë çdo ri-vali. Flamurtari kërkon tëruajë ecurinë shumë pozi-tive këtë periudhë, me apo

pa lekë. Vlonjatët janë njëskuadër, e cila pretendonEuropën. Në fund, por jo mëpak e rëndësishme është sfi-da që do të luhet nëGjirokastër. Luftëtari pretsërish Tiranën, këtë herënuk diskutohet më për fina-len e Kupës, por për mbi-jetesë. Kryeqytetasit nukdëshirojnë të dalin pa pikënga kjo transfertë, çdo për-fundim tjetër do të ndër-likonte edhe më shumëkëtë fundsezoni, pasi rivalii tyre i drejtpërdrejtë, Kas-trioti shijon i qetë dhepushim tri pikët në tavolinë.

jemi pyetur për titullin. Jemimunduar të jemi me këmbënë tokë. Besoj se te çdo futbol-list ka një ëndërr tëbrendshme. Do të marrim atëqë kërkojmë dhe nuk kamfrikë tek ata, janë stërviturnjësoj. Do t'i shikojmë gjëratme radhë. Është ndeshje evështirë, do t'i marrim masat.Kemi tifozët, që janë fryëmar-rje për ne dhe mendoj se dotë jetë numër i madh, sepsepo shkojmë drejt fundit.

U frikësohet GegaU frikësohet GegaU frikësohet GegaU frikësohet GegaU frikësohet Gegaaleancaaleancaaleancaaleancaaleancavvvvve?e?e?e?e?Nuk kam asnjë argument,

asnjë provë që janë bërë. Siçbesoj për veten, besoj edhepër të tjerët. Nuk do të mer-remi me këto gjëra.

Si e shikoni skuadrën?Si e shikoni skuadrën?Si e shikoni skuadrën?Si e shikoni skuadrën?Si e shikoni skuadrën?Futbolli nuk ka shumë

sekrete, ka interpretim. Këta

pret Teutën në një ndeshjeqë mund të konsolidojëedhe më shumë pozitat etyre në vendin e dytë. Nëstadiumin e Kamzës i sfidon

Teuta, një kundërshtare, qëdo të përpiqet t'i marrë mëtë mirën këtij takimi, pasipër durrsakët çdo pikë e lënëi largon edhe më shumë ngazona euro. Ecuria e Teutësnë javët e fundit nuk të bëntë jesh shumë optimist, porky takim mund të jetë njëpikë kthese për një sezon që

lit tek ekipi?lit tek ekipi?lit tek ekipi?lit tek ekipi?lit tek ekipi?Është e vërtetë, që në mo-

mentin e parë që dolëm tëparët, që nga ajo ditë deri sot

klube të ndryshme. Jam mefat që jam këtu, kanë qenëditët më të mira të karrierëssime. Nuk ka përballje perso-

nash, thjesht janë 2 ekipet. Dotë shikohen diferencat, jo ras-tësisht jemi këtu.

A ndikon presioni i titul-A ndikon presioni i titul-A ndikon presioni i titul-A ndikon presioni i titul-A ndikon presioni i titul-

PRESIDENTI BAVAREZ

Hënes: Kovaç po bën njëpunë të mirë te Bajerni

Në Spanjë e bëjnë të sigurt

Murinjo rikthehet nëverë në stolin e Interit

Solskjaer: Pogbaqëndron te Mançester

Junajtid

Trajneri i MançesterJunajtidit, Ole Gu-

nar Solskjaer, flet për njënga çështjet më të nxeh-ta të ditëve të fundit nëekipin e tij, qëndrimit osejo të mesfushorit francezPol Pogba me "Djajtë ekuq". Trajneri norvegjez ika idetë e qarta dhe këtëe thekson dhe në konfer-encën e fundit për shtyp."Në futboll asgjë nuk ësh-të e garantuar, por besojse Pol do të qëndrojë. Kjoështë ajo që unë mund tëthem tani për tani. Mundt'ju siguroj se aktualishtështë i vendosur që tëketë sukses meMançester Junajtidin. Aiështë një lider si nëfushë, ashtu edhe jashtësaj".

Fjalë që nënkuptojnëkonfirmimin e Niko

Kovaç në stolin e Bajer-nit të Mynihut edhe përsezonin e ardhshëm, atoqë tha Uli Hënes karshikroatit. "Kur një trajnerarrin finalen e DFBPokal, në sezonin e parëdhe është mes katër tëparëve në renditje me 4javë nga fundi i kampi-onatit, do të thotë se kabërë një punë të mirë.Nuk kemi përse të qa-hemi", ka deklaruar ai për "spox.com", ndërsa më passhton. "Nuk është ende e qartë pse ka akoma njerëz qëe vënë në diskutim. Jemi një pikë sipër Borusias sëDortmundit dhe me një golavarazh më të mirë se ata.E dimë se çdo shkarje do të jetë vendimtare, por çdogjë e kemi ne në dorë. Duhet vetëm të bëjmë atë që pobëjmë. Jam krenar për skuadrën".

Zemrën e kam tek Interi" pat thënë pak ditë më parëtrajneri portugez, që e riktheu Interin te suksesi

në Champions League pas 45 vitesh mungesë, ndërsakjo deklaratë dashurie nuk ka ardhur rastësisht nëkëtë moment që "Special One" është i papunë. Sipas"Don Balon", portugezi do të marrë stolin e Interit, tëcilin e la në vitin 2010, pas suksesit të madh për tëpërqafuar projektin e Real Madridit. Madje jo vetëmkaq, portali spanjoll është i bindur në atë që shkru-an, duke shtuar se Mou ka dorëzuar listën e merkatoste drejtuesit zikaltër. Mes afrimeve është edhe God-in, që ka marrë bekimin e Murinjos, ndërsa portugezido me çdo kusht edhe Varenen, që kushton 80 mil-ionë euro dhe për të financuar ardhjen e francezit,Interi do të ishte i gatshëm të sakrifikonte Skriniarin.Rikthimi i Kutinjos është një opsion, por më real mbe-tet pista "Modriç". Sa u takon largimeve, të sigurt janëMiranda dhe Perisiç, me kroatin që kërkon prej mua-jsh të bashkohet me Mançester Junajtidin.

Page 23: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

E shtunë 27 Prill 2019 - 23

Gjeni ndryshimin

Dy figurat kanë ndryshime nga njëra-tjetra

Përgjigja, ja cilat janë ndryshimet e figurave

TTTTThënie tëhënie tëhënie tëhënie tëhënie tëmençuramençuramençuramençuramençura

AAAA Argët

im filoz

ofikrgët

im filoz

ofikrgët

im filoz

ofikrgët

im filoz

ofikrgët

im filoz

ofikFJ

ALEK

RYQI

(1)

FJAL

EKRY

QI (2

)

Plotësoni vendet bosh në mënyrë që çdo kolonë të ketë numrat nga 1-9

SUDOK Përgjigje e sudokut të numrit të kaluar

AAAAArgëtimrgëtimrgëtimrgëtimrgëtimfilozofikfilozofikfilozofikfilozofikfilozofik

KRIPTOSKEMEPërgjigja e numrit të djeshëmKRIPTOSKEME

Fjalëkryqi (1) Fjalëkryqi (2)HORIZONTAL1. Film i hitchock.6. Fillojnë premierën.7. Janë legjendat.11. Kush ka... ka zët.12. Thurman aktore.15. Një pjesë e testamentit16. Një pjesë e studimeve.18. Kështu është situata e tensionuar.21. Telefoni në kartëvizitë.22. Eshtë ngasje.24. Në krye të autoriteteve.25. Mbyllin mbledhjen.26. Pason abetaren.28. Nisin nga kreu.29. Fillojnë aafrimin.30. Cocker këngëtar.31. Bartok kompozitor.33. Tiriac që qe tenist.

HORIZONTAL1. Pupi regjisor.5. Kujtohet për një fitore të grekëve ndaj persëve11. Turner aktore.12. Fillojnë festat.13. Skuadër greke.14. Falen pa fe.15. U shkrua nga Gorkij.18. Një sferë për... model.19. Janë bisha.22. Parashtesë për dy.23. Demoni që persekutonte Sarën.24. Stacion i famshëm orbital.25. Mendes regjisor.27. Një rreth i ngushtë miqësor29. Film me Robert de Niro dhe Jean Reno30. Këndohen në opera.32. Eshtë lajm i vjetër.34. Sharif aktor.

Plotësoni vendet bosh në mënyrë që çdo kolonë të ketë numrat nga 1-9

35. Martin i Norma Rae.36. Mund të jenë filmi.38. Një jepet për hartim.39. Ami i Maupassant.41. Fundi i Turandot.42. Halili këngëtare.45. Neill i Jurassic park.47. Pineda e Garcia Lorca-s.48. Giorgio stilist

VERTIKAL1. Morissette këngëtare.2. Kilmer aktor.3. Heche aktore.4. Fillojnë tatëpjetën5. Eshtë diapozitiv shumë i ndjeshëm.6. Mbyllin spitale.7. Në krye të masave.8. Bëjnë shirit me shi.9. Qe vajza e Tantalit.10. Janë më shumë se dëshira12. Ishte dekret i sulltanit.15. Qe mbreti i urtë i Pilos.16. Quinn aktor.

17. Gasol i NBA.20. Fillojnë garën.21. Një pjesë e reformave.26. Eshtë si biskotë.28. Mund të jetë karmelitan.29. Sjellin shi.30. Bel i Maupassant.31. Direk pa ekstreme.33. Gjysma e bimëve.34. Mbyllin një motor.36. Eshtë bitum.37. Fara këngëtare.38. Hanks aktor39. Stiller aktor.40. Morrison rockstar.42. Fillojnë masat.43. Në krye të tabelës.44. Derisa janë në fund.46. Fund filmi.

35. Oxa këngëtare.36. Kalimi në ekstreme.37. U shkrua nga Zola.39. Fise pa fe.40. Eshtë mballomë.41. I mungon apatikut.43. Një pjesë e medaljeve.44. Një këngëtar lirik.46. Pak torturuese.48. Ka privilegjin e jetës.51. I famshmi Pacino.52. Nasi shkrimtar.53. Janë temperaturat më të ulëta.54. Me pit në box.VERTIKAL1. Janë enigmatikë.2. Emri i Vivaldit.3. Rrjedh në klepsidër.4. Inicialet e Selleck aktor.

5. Fillojnë rubrikën.6. Ishte babai i Proknit dhe Filomelës.8. Vitet pa kufij.9. Mbyllin kanate.10. U shit për një pjatë thjerza.13. ... e shëndoshë në trup të shëndoshë.14. Moore aktore.17. Rocca aktore.19. Janë përmasa.20. Fund dhjetori.23. Mbyllin krahun.26. Fillojnë kalimin.27. Duhen ruajtur.32. Ishte Europa komuniste.34. Agjenci Kombëtare Lokale38. Berg kompozitor.40. Të parat në Amsterdam.42. Elsa këngëtare.45. Memoria në computer47. Me të nxjerrin trarë.49. Në mes të dhomës.50. Ekstreme kateti.52. Kufijtë e lutjes.

- Mos u mundoni për tëkuptuar shoqërinë. Ajoduket njerëzore, porndryshon vazhdimishtfytyrën

- Ka njerëz që sa mëshumë të bëni për ta, aqmë pak ata bëjnë për vetene tyre.

- Zgjoni ata që janë dukefjetur dhe jo ata qëëndërrojnë .. !!

ZBAVITJE

- Bëjini sytë katër para martese, dhembajini gjysmë mbyllur pas martese.- Mos lejoni që valët të të nxjerrin atje kuato duan. Shih si lëvizin, dhe hartodrejtimin tënd.

- Gjysma e punës është mbaruar kur ajofillohet me dëshirë.- Njeriu i lirë është ai i cili nuk ka frikëpër të shkuar deri në kufirin e logjikëssë tij.

PËRG

JIGJ

ET E

FJA

LËKR

YQEV

E TË

NUM

RIT

TË K

ALUA

R

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13

14 15 16 17 18

19 20 21 22

23 24

25 26 27 28

29 30 31

32 33 34

35 36 37

38 39 40

41 42 43 44 45 46

47 48

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17 18 19 20

21 22 23 24

25 26 27

28 29 30 31 32

33 34 35 36

37 38 39 40

41 42 43

44 45 46 47

48 49 50 50 51 52

53 54

U P E T R I K A A S P A K

T R U P T A L E N T I R A

T R P A N T E R A T

B E L S A N D O K A N

B A K U N I N A N E M I

T A M A R O C I I A H

P I E E N A O D R E

A C T O N E K K A O S

R A T R A D E A L M A

K E M A P E T E E A P

E L S A V A L R O T N E

R I T M A L L A R M E T T

M A B U S E H A N E T

O R E K S B D E M O N I

R A S T K A B I R E T D P

I B A P E R I T O N I T I

A I K I M B O I R K

R A S A P A G A N I N I I

T A V E R R A D O M

Y M A R S I A N E T J A

M A J A F O R M A T

H A R A K I R I E R I T

A S I I R A D A M E S E

S H A M A T A L O T U S

M A S H U R K A P I R A K

E S T E R A D H U N A

I T E A T E R M I N

E R A I P O L A R T A

K E L P O L E M I K A T

L P O L I G A M I

E T A P I K A T A R E L

K O M O I D E N T O K E

T R I S E T M N U N

I T T U T U I I T I D

K A D E T K O S H L E

E T I K S E K S E R E T

5 1 11 18 3 10 18 2 1 15 20

3 2 6 5 3 2 1 5 1 13 1

21 4 3 5 6 2 1 5 5 10 5

1 6 10 1 2 8 11 6 4 1 5

2 13 7 2 1 5 1 1 2 8 11K19 1 7 3 5 6 15 14 10 6A

13 3 5 6 2 5 6 11 1 1 5 T5 2 1 6 21 19 6 2 1 5 1 E1 5 7 6 2 8 5 10 8 6 6

16 8 7 8 17 6 5 1 6 21 6

6 4 15 8 5 1 5 18 3 10

4 3 18 8 7 6 18 6 4 6 7 1

Page 24: EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE ... · EMRAT/ KUSH MERR PARATE NE TIRANE, ELBASAN, FIER, VLORE DHE GJIROKASTER KOMPENSIMI, SHPERNDAHEN 105 MLN LEKE PER PRONARET

REKLAME E shtunë 27 Prill 201924 -