Click here to load reader

AIA Arizona 2013 Student Project Competition

  • View
    218

  • Download
    0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

AIA Arizona is celebrating the academic achievements of architecture students at each of the three professional schools in Arizona, offering the students a connection to all of the AIA Arizona members, and cash prizes for outstanding submissions. All students in the architecture programs at the Frank Lloyd Wright School of Architecture at Taliesin West, The Design School at Arizona State University in the Herberger Institute for Design and the Arts, and the University of Arizona College of Architecture + Landscape Architecture are encouraged to post a brief resume and graphic example of your best school project!

Text of AIA Arizona 2013 Student Project Competition

  • AIA2013 STUDE

    NT PR

    OJEC

    TS CO

    MPET

    ITION

    2012 AWARD RECIPIENTSVINEET BHOSLEARIZONA STATE UNIVERSITYAIAS MEMBER

    DANI HILLTALIESEN WESTAIAS MEMBER

    MARCELA GRACIAUNIVERSITY OF ARIZONAAIAS MEMBER

    ARIZ

    ONA

    Celeb

    rate t

    he ac

    hievem

    ents o

    f AIAS

    stude

    nts at

    the

    profes

    sional

    archi

    tectur

    e scho

    ols in

    Arizon

    a. Th

    e 120

    0

    memb

    ers of

    AIA A

    rizona,

    the ge

    neral

    public

    , and

    emplo

    yers

    everyw

    here

    will ha

    ve acc

    ess to

    the w

    ebsite

    , http

    ://issu

    u.com

    featur

    ing all

    subm

    itted s

    tudio

    projec

    ts.

    Memb

    ers of

    AIAS

    , in th

    e arch

    itectur

    e prog

    rams a

    t the

    Frank

    Lloyd

    Wrigh

    t Scho

    ol of

    Archite

    cture

    at Ta

    liesin W

    est,

    Arizon

    a State

    Unive

    rsity H

    erberg

    er Ins

    titute

    for De

    sign a

    nd th

    e Arts,

    and t

    he

    Unive

    rsity o

    f Arizo

    na Co

    llege o

    f Arch

    itectur

    e + La

    ndsca

    pe Ar

    chitec

    ture

    are en

    coura

    ged t

    o pos

    t a si

    ngle

    page

    11x1

    7 pdf

    of se

    lected

    work

    s

    includ

    ing a

    brief

    resum

    e and

    grap

    hic ex

    ample

    of sc

    hool

    projec

    ts.

    Visit th

    e AIA

    Arizon

    a web

    site to

    view s

    ubmit

    tals fro

    m pa

    st winn

    ers alo

    ng wi

    th

    all oth

    er sub

    mittals

    and a

    dditio

    nal inf

    ormatio

    n at w

    ww.ai

    a-ariz

    ona.o

    rg.

    Eligib

    le ca

    ndida

    tes w

    ill wi

    n a m

    oneta

    ry pri

    ze fo

    r their

    studio

    proje

    cts.

    Cash

    prizes

    will b

    e awa

    rded t

    o AIAS

    mem

    bers

    from

    each o

    f the s

    chools

    .

    Judg

    ing wi

    ll be d

    one b

    y local

    active

    AIA m

    embe

    rs.

    DEAD

    LINE F

    OR SU

    BMISS

    ION

    04.04

    .13

    ELIGI

    BILITY

    REQU

    IREME

    NTS

    PRIZE

    S PER

    SCHO

    OL

    GOLD

    $40

    0

    SILVE

    R $2

    00

    BRON

    ZE $

    100

    QUES

    TIONS

    ? con

    tact c

    harni

    ssa m

    oore

    | cha

    rnissa

    @aia-

    arizo

    na.or

    g or 6

    02.25

    2.420

    0

    AMER

    ICAN

    INST

    ITUTE

    OF

    ARC

    HITE

    CTS

    [STU

    DENT

    CHA

    PTER

    ]

  • marissa ann [email protected]

    The Design School, Arizona State University 2013National Rowing Center

    A collaborative effort of Milagros Zingonis Spring 2012 studio.

    Bachelors of Science in Architectural Studies from the Design School at Arizona State University 2013.Summa Cum Laude

    Design Excellence Winner ofFall 2010 + Spring 2012

    Team Director of the ASU Chapter AIAS Freedom by Design Program

    AIAS 2013 Class Representative

    Thread.The boathouse responds to both the site and context and integrates the building, athletes and nature. It is organized by the boat bays which create a platform where smaller pavilions rest on top and green courtyards nestle in between, pulling nature through the building connecting it back to the site.

    602.617.348438238335 grove st.

    view cor

    ridor fro

    m stree

    t to rive

    r

    connection of river to siteretention pond100 year flood line l encroachment line

    Daily Rowers Schedule.The design of the National Rowing Center was based heavily off both site analysis and the daily life of the users of the facility.

    level 1

    level 2

    level 3

    top left: view of gym

    side: view from west

    top right: detail section of light well corridor

    bottom: entry rendering

    section cut from forest to river.

    The form of the boathouse responds to the climatic conditions of Connecticut while the position of the building is dictated by a 100 year flood line that pushes the boathouse away from the rivers edge.

    site plan

    Da3dalus1st Place Ribbon BW

  • Fabric Filter

    6" minimum cover of gravelor crushed stone

    Rigid insulation and4" concrete mud slab

    under 8" structural slab

    Foundation drain

    Waterproong membrane

    2" Sand and Gravel underconrete slab on grade

    Visionwall 4-Element Capped curtain wall system.Double height entry vestibule

    Marazzi ventilated wall system

    2'x8' System A porcelain tile in Nero (Black)

    8" poured in place reinforced concrete wall

    Interior insulation and5/8" gypsum wallboard nish

    2'x8' top swinging casement window

    2x6 stud

    Rigid insulation and damproong

    Ceramic plate

    Insulation

    alu rivet 4.8x12x16

    base clip

    anchor

    Rigid insulation and 4" concrete mud slabunder 8" structural slab

    Foundation drain

    Waterproong membrane 6" minimumcover of gravel or crushed stone

    Fabric lter

    Refernce notes below

    5' below grade concrete footing

    Drain

    Curtain wall system

    2x8 studRigid insulation and damproong

    1" Sand and gravel under concrete slabon grade

    Insulation up to 4 thick

    Metal spandrel panel

    Visionwall Element 4 R-8 Floor air vent

    EDUCATION Taliesin FLLWSA - M. Arch CandidateAIAS Secretary Dick Carney Memorial Scholarship Awarded for demonstrating potential, growth and excellence in the field of architecture.AIA Arizona Student Competition 2012Gold Endicott College - Beverly, MA 2011Bachelor of Science in Interior Design Karen Beck Felton 61 Scholarship for quality in Academic Achievement 2010Danish Institute for Study AbroadCopenhagen, DK 2010 Interior Architecture EXPERIENCEBlank Studio - Phoenix, AZInternational Competition Design Team CurrentTaliesin AP Residential Charette: ORourke Residence - May 2012First Place Design 3iVE LLC - Cambridge, MAArchitecture Intern - 2010 CONCEPT The project is a multi-use, income based social - rentable, housing in the Sopinkorpi District of Lahti, Finland. The goal was to create the macro diversity of a city block within the context of a building, to aid the growth of micro communities, and economy in the revitalized industrial area. The 100,000 SF building responds to Finlands harsh climate through building orientation and efficient exterior skin. The program spans 7 stories, including sub grade parking, a commercial ground level with community gardens, courtyard, and bike paths, with residential spaces, and rooftop sauna above. The narrow, stacking form allows southern sun to penetrate through the buildings core, lighting and warming all spaces. The exposed concrete structure provides thermal mass and the operable facades allow natural ventilation when cooling is needed. Inhabitants have views and access to personal gardens and public courtyard. The north facade is massive and dark, providing contrast to the overcast Finnish sky, while the southern facade mirrors the landscape and sky creating endless courtyard.

    DANI LOYRN CHRISTI HILLe [email protected] w dlchdesign.com

    The Frank Lloyd Wright School of Architecture at Taliesin West 2013

    Social House - Lahti, Finland

    m 207.890.3412 aias 38169147

    The goal of social housing production is to design homes that are of high quality, and affordable, in order to provide comfortable and good quality living for all citizens. To deminish social barriers and impower the individual through community connections and pride.

    Lahti

    CONCEPTS

    SITE PLAN nts

    SITE

    1

    2

    massing

    N

    Sorva

    rinkat

    u

    E

    Roof60' - 0"

    Level 650' - 0"

    Level 540' - 0"

    Level 430' - 0"

    Level 320' - 0"

    Level 2 10' - 0"

    Ground0- 0"

    Parking60' - 0"

    Top of Structure70' - 0"

    BDetail

    Fabric Filter

    6" minimum cover of gravelor crushed stone

    Rigid insulation and4" concrete mud slab

    under 8" structural slab

    Foundation drain

    Waterproong membrane

    2" Sand and Gravel underconrete slab on grade

    Visionwall 4-Element Capped curtain wall system.Double height entry vestibule

    Marazzi ventilated wall system

    2'x8' System A porcelain tile in Nero (Black)

    8" poured in place reinforced concrete wall

    Interior insulation and5/8" gypsum wallboard nish

    2'x8' top swinging casement window

    2x6 stud

    Rigid insulation and damproong

    Ceramic plate

    Insulation

    alu rivet 4.8x12x16

    base clip

    anchor

    Rigid insulation and 4" concrete mud slabunder 8" structural slab

    Foundation drain

    Waterproong membrane 6" minimumcover of gravel or crushed stone

    Fabric lter

    Refernce notes below

    5' below grade concrete footing

    Drain

    Curtain wall system

    2x8 studRigid insulation and damproong

    1" Sand and gravel under concrete slabon grade

    Insulation up to 4 thick

    Metal spandrel panel

    Visionwall Element 4 R-8 Floor air vent

    C

    D

    B

    A

    E

    UP

    DN

    UP

    DN

    UP

    DN

    3

    4

    5

    NORTH FACADEMAIN ENTRY

    SOUTH FACADECOURTYARD

    SUN SPACE LOFT

    GREAT ROOM

Search related